Castlevania: The New Generation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania: The New Generation
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Säveltäjä Michiru Yamane
Pelisarja Castlevania
Julkaistu
  • NA 17. maaliskuuta 1994
  • JP 18. maaliskuuta 1994
  • EU 20. maaliskuuta 1994
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 7
Alusta Sega Mega Drive
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania: The New Generation (Japanissa Vampire Killer) on Konamin kehittämä videopeli ja se kuuluu Castlevania -pelisarjaan. Peli tehtiin Segan 16-bittiselle Sega Mega Drive -konsolille.

Euroopassa ja Australiassa pelillä on täysin erilainen nimi kuin Amerikassa; alun perin nimi Castlevania: Bloodlines joutui sensuurin kohteeksi, sillä nimi sisälsi sanan "veri", minkä tähden se haluttiin muuttaa nuorta kohdeyleisöä varten ystävällisempään muotoon.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Oli vuosi 1897, kun kreivi Draculan sai vihdoin kukistetuksi Belmont-klaanin jälkeläinen Quincy Morris. Maailmassa oli vallinut päällisin puolin rauha, kunnes 1914 syttyi ensimmäinen maailmansota.

Kaiken takana oli vampyyrinainen nimeltään Elizabeth Bartley, joka on todellisuudessa Draculan veljentytär ja myös Alucardin serkku. Varhain 15. vuosisadalla Transylvaniassa Bartley oli imennyt satojen tyttöjen verta, minkä takia hänet myöhemmin teloitettiin. Hänet kumminkin herätti henkiin noita nimeltään Drotia Tzuentes. Bartley käynnisti salaa sodan voittaakseen kaikkien ihmisten sielut, jotta voisi puolestaan herättää Draculan takaisin maailmaan.

Kaksi uutta toivoa kumminkin löytyy. Ensimmäinen on John Morris, Quincy Morriksen lapsi, joka on perinyt itselleen Belmontien legendaarisen ruoskan. Toinen on Eric Lecarde, joka tahtoo kostaa Bartleylle, kun tämä oli tehnyt hänen kihlatustaan vampyyrin. Kummatkin aloittavat Euroopan kiertelyn löytääkseen Bartleyn... ja kenties myös Draculan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Peli Castlevania: Portrait of Ruin toimii jatko-osana pelin tapahtumille. Sen päähahmona nähdään John Morrisin poika Jonathan.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on mahdollista pelata kahdella hahmolla: John Morriksella ja Eric Lecardella. Johnin aseena on monista Castlevanioista tuttu Vampyyrintappaja-ruoska, kun taas Eric käyttää aseenaan mystistä keihästä.

Peli edustaa niitä vähäisiä Castlevania-pelejä, jossa pelimaailma ei rajoitu pelkästään Draculan linnassa seikkailuun. Pelissä seikkaillaan monessa Euroopan maassa, viimeisen maan ollessa Englanti, jossa viimeinen taistelu käydään.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Monista Castlevania-peleistä The New Generation on kärsinyt ehkäpä näkyvimmin sensuuripolitiikasta. Kuten monen muun aiemman pelin kohdalla, myös tässä pelissä vaihdettiin lukuisia raamatullisia nimiä, uskonnollisia symboleja poistettiin ja zombien värejä vaihdettiin jotta ne näyttäisivät vähemmän ihmisiltä. Pelin Amerikassa tunnettu nimi Castlevania Bloodlines jouduttiin vaihtamaan vain siksi koska se sisälsi sanan blood (veri). Myös alkuruudun punainen veri vaihdettiin siniseksi nesteeksi.
  • Pelillä kerrotaan olevan yhtäläisyyksiä Bram Stokerin kirjoittamaan Dracula -romaaniin. Peliä pidetäänkin epävirallisena jatko-osana romaanille.
  • Yksi pelin vastustajista, Elizabeth Bartley on nimiväännös muinoin 1500-1600 -luvulla eläneestä unkarilaisesta kreivitärestä Erzsébet Báthorysta, joka nykyään liitetään vampyyrimytologiaan tekojensa takia. Erzsébet Báthoryn kerrottiin tappaneen arvioidusti 20–2000 tyttöä ja juoden heidän vertaan. Aatelisarvo suojasi hänet teloitukselta, joten hänet muurattiin tyrmään eristyksestä muusta maailmasta, ja siellä hän eli kaiken kaikkiaan neljä vuotta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]