Castlevania: Vampire’s Kiss

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania: Vampire’s Kiss
563534 58704 front.jpg
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Julkaistu
  • JP 21. heinäkuuta 1995
  • NA syyskuu 1995
  • EU 22. helmikuuta 1996
  • AUS 22. heinäkuuta 1996
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kids to Adults
Alusta SNES
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania: Vampire’s Kiss (Japanissa Akumajō Dracula XX, Yhdysvalloissa Castlevania: Dracula X) on Konamin kehittämä toimintaseikkailupeli, joka on julkaistu Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1995. Peli kuuluu Castlevania -pelisarjaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu vuoden 1792 Transylvaniaan. On kulunut suunnilleen sata vuotta, kun Simon Belmont onnistui tuhoamaan kreivi Draculan. Transylvanian kansa on kauan sitten unohtanut ne kauhut, joista heidän esivanhempansa joutuivat kärsimään ennen kuin Belmont teki asialle jotain, minkä myötä heikkomielisille oli suotu mahdollisuus palauttaa kreivi ihmisten keskuuteen.

Dracula suunnittelee kostavansa hänet tuhonneen Belmontin jälkeläisille, ja eräänä päivänä hän kidnappaa Richter Belmontin tyttöystävän Anneten ja tämän pikkusiskon Marian. Richter päättää tehdä asialle jotain, tarttuen esi-isiensä maagiseen ruoskaan, Vampyyrintappajaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on oikeastaan SNES-alustalle tehty käännös PC Enginelle tehdystä Rondo of Blood -pelistä, joka julkaistiin vain Japanissa. Pelistä on karsittu runsaasti monia asioita voidakseen soveltaa sen kasettimuotoon. Karsittuihin lukeutuu mm. CD-laatuiset musiikit, jotkut lisäaseet ja mahdollisuus pelata myös yhdellä pelastettavalla hahmolla, Marialla. Castlevania: The Dracula X Chronicles -peli, joka tehtiin PSP:lle, on täydellinen länsimainen käännös Rondo of Bloodista, pienoisine uudistuksineen ja kolmiulotteisilla grafiikoilla.

Aiempiin peleihin nähden (lukuun ottamatta Rondo of Bloodia) pelissä on uudenlaisia ominaisuuksia. Pelaajalla on esim. mahdollisuus tehdä Richterillä takaperivoltti. Peli on myös harvinaisia lineaarisia Castlevania-pelejä, joissa ei ole aikaa mukana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.