Castlevania II: Belmont’s Revenge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania II: Belmont’s Revenge
Castlevania II - Belmonts Revenge (Front US-NTSC).jpg
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Pelisarja Castlevania
Julkaistu
  • JP 12. heinäkuuta 1991
  • NA elokuu 1991
  • EU 26. marraskuuta 1992
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Game Boy, Game Boy Color
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania II: Belmont’s Revenge (Japanissa Dracula Densetsu II) on Konamin kehittämä videopeli Game Boylle, ja se on jatko-osa samalle alustalle tehdylle Castlevania Adventure -pelille.

Castlevania II: Belmont’s Revenge julkaistiin Japanissa ja Euroopassa värillisenä Game Boy Colorille, osana Konami GB Collection -kokoelmaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Edellisessä osassa vampyyrintappaja Christopher Belmont onnistui nujertamaan pahan kreivi Draculan ja tuhoamaan tämän linnan. Kuitenkaan Dracula ei vielä kuollutkaan vaan pakeni paikalta odottamaan, kunnes hänen voimansa kasvaisivat jälleen, jotta tämä voisi kostaa Christopherille ja tämän perheelleen. Kuluu viisitoista vuotta ja Transylvaniassa valmistaudutaan ilonpäivään, kun Christopherin poika Soleiyu Belmont on tulossa siihen ikään, jolloin hänen on määrä saada itselleen vampyyrinmetsästäjän arvon. Kuitenkin eräänä aamuna Soleiyu on kadonnut jäljettömiin. Christopher saa tietää, että Dracula oli jotenkin onnistunut kääntämään Soleiyun sisällä asustavan voiman, jolloin Soleiyu muuttui pahaksi ja Dracula sai sen myötä inhimillisen olomuodon jälleen itselleen. Draculan linnaa suojaa neljä esiin ilmestynyttä linna, jonne pahaksi muuttunut Soleiyu on asettanut pimeitä voimia voidakseen pitää huolen, ettei kukaan pääse Draculan linnaan tuhoamaan hänen herraansa. Christopher valmistautuu kuitenkin matkaan voidakseen vapauttaa koko Transylvania ja hänen oman poikansa Draculan kynsistä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belmont’s Revenge oli huomattava parannus edellisestä Game Boylle julkaistusta Castlevaniasta. Pelissä on viimein mukana lisäaseet ruoskan lisäksi ja lisäksi peli antaa pelaajalle mahdollisuuden valita aina tason ennen kuin pelaaja pääsee Draculan linnaan. Pelistä löytyy silti joitakin ominaisuuksia, joita Castlevania Adventure sisälsi, kuten köysillä kiipeäminen, joka oli korvannut NES-alustoilla esiintyneet portaat. Pelissä on mukana myös sopiva haastavuus, joka puolestaan uupui Adventuressa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.