Castlevania III: Dracula’s Curse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania III: Dracula’s Curse
Kehittäjä Konami
Julkaisija JP / NA Konami
EU Palcom
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Hitoshi Akamatsu
Suunnittelija I. Urata
Taiteilija Noriyasu Togakushi
Takeshi Fujimoto
I. Urata
Säveltäjä Hidenori Maezawa
Jun Funahashi
Yukie Morimoto
Yoshinori Sasaki
Pelisarja Castlevania
Julkaistu NES/Famicom
  • JP 22. joulukuuta 1989
  • NA 1. syyskuuta 1990
  • EU 10. joulukuuta 1992
Lajityyppi toimintapeli, tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
Alusta NES/Famicom
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania III: Dracula’s Curse (Japanissa Akumajō Densetsu) on Konamin kehittämä ja julkaisema toiminta/tasohyppelypeli. Peli on julkaistu vuonna 1989 Nintendo Entertainment Systemille.

Peli kuuluu Castlevania -pelisarjaan. Peli on Konamin viimeinen NES-alustalle kehittämä Castlevania-peli.

Vuonna 2017 tehtiin kahden tuotantokauden mittaiseksi kasvanut animoitu televisiosarja Castlevania, joka perustuu Dracula's Curse -pelin tapahtumiin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat noin 200 vuotta ennen ensimmäisen Castlevania-pelin tapahtumaa. Dracula on kasvattanut hirmuisen pimeyden armeijan, jonka pysäyttäminen on suurin haaste maailman mahtavimmille sotureille. Yksi näistä on Trevor Belmont, vampyyrintappaja, jolla on mukana mystinen ruoska, Vampyyrintappaja, sekä viekkaus valita oikea reitti päästäkseen Draculan luokse kuin myös voima hallita kolmea henkeä auttamaan häntä pääsemään esteiden läpi.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli palaa edellisestä Castlevaniasta suoraviivaisempaan menoon ensimmäisen pelin tyyliin. Peli pitää kumminkin paljon uusia ominaisuuksia. Pelimaailma on isompi eli pelaaja pääsee seikkailemaan linnan ulkopuolelle ennen kuin hän onnistuu pääsemään itse synkeään Castlevania-demonilinnaan. Silloin tällöin pelaaja voi tulla risteyskohtiin, joissa pelaaja voi päättää, mitä kautta Trevor kulkee kohti linnaa. Pelissä on viisitoista kenttää.

Erikoisin ominaisuus pelissä on apurit, joita Trevor tapaa silloin tällöin. Jos pelaaja päättää ottaa jonkun apurin mukaan, hän pystyy vaihtamaan Trevorin apuriin ja käyttämään näiden erikoisominaisuuksia peliä läpäistääkseen. Trevor tapaa pelissä kolme kumppania: Grant DaNastyn, seinillä taitavasti kiipeevän aavepiraatin, Syphan, mystisen ja kauniin maagikon, ja Alucardin, Draculan unohdetun ja kostonhimoisen pojan, jolla on isänsä ominaisuudet. Trevorilla voi vain olla yksi apuri kerrallaan mukana.

Arvostus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konami pyrki tekemään pelistä niin näyttävän kuin suinkin mahdollista, minkä johdosta Dracula’s Curse osoittautui fanien mieleiseksi, etenkin paluusta ensimmäisen pelin lineaariseen ja toiminnallisempaan tyyliin. Viimeisen päälle hiottu peli osoittautui suureksi menestykseksi ja sitä pidetään sekä parhaana NES-alustalle julkaistuna Castlevania-pelinä sekä yhtenä parhaimpana pelisarjan osana.

Suuresta suosiostaan huolimatta peli jäi vähälle huomiolle Euroopassa, sillä sitä saatiin odottaa vuoteen 1992 asti. Tuolloin Nintendon uusin 16-bittinen pelikonsoli Super Nintendo oli tuloillaan, mistä syystä pelin 8-bittinen tyyli ei kiehtonut.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]