Castlevania: Rondo of Blood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania: Rondo of Blood
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Jakelija Nintendo eShop ja PlayStation Store
Ohjaaja Toru Hagihara
Tuottaja Yoshiaki Yamada
Säveltäjä Michiru Yamane
Pelisarja Castlevania
Julkaistu PC Engine
  • JP 29. lokakuuta 1993
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
Alusta PC Engine
Virtual Console
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania: Rondo of Blood (Japanissa Akumajo Dracula X: Chi no Rondo) on Konamin kehittämä Castlevania -pelisarjaan kuuluva videopeli PC Engine -laitteelle. Peli tunnetaan loistavista grafiikoista ja CD-pohjaisesta musiikki- ja äänimaailmasta, ja peli on muutenkin yleisesti tunnustettu yhdeksi sarjan parhaista peleistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu vuoden 1792 Transilvaniaan. On kulunut suunnilleen sata vuotta, kun edellinen vampyyritappajien sukuun, Belmont-klaaniin kuulunut jäsen onnistui tuhoamaan kreivi Draculan. Tämä oli Simon Belmont, josta tuli myöhemmin palvottu sankari. Transilvanian kansa on kauan sitten unohtanut ne kauhut, joista heidän esivanhempansa joutuivat kärsimään ennen kuin Belmont teki asialle jotain, minkä myötä heikkomielisille oli suotu mahdollisuus palauttaa kreivi ihmisten keskuuteen. Koko toimitusta johti Draculaa palvonnut pappi nimeltään Shaft.

Uudelleen herättyään Dracula suunnittelee kostavansa hänet tuhonneen Belmontin jälkeläisille, ja eräänä päivänä hän lähettää kätyrinsä Richter Belmontin kotikaupunkiin kidnappaamaan kylän asukkaita ja Richterin suurimman rakkauden, Anneten. Richter tekee sen johdosta päätöksen kuten esi-isänsä ennen häntä: hän tarttuu esi-isiensä maagiseen ruoskaan, Vampyyrintappajaan, ja lähtee kohti Draculan pahamainesta linnaa, Castlevaniaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä ei ole koskaan alkuperäisellä PC Engine -julkaisulla tuotu Japanin ulkopuolelle, mutta 2000-luvulla se tehtiin ladattavaksi Wii Virtual Consolelle. Lisäksi peli tehtiin uudelleen PlayStation Portable -laitteelle Castlevania: The Dracula X Chronicles -nimellä vuonna 2007, jossa pelin pystyi pelaamaan joku alkuperäisin grafiikoin tai vastaavasti PSP-käännöstä varten paranneltuin grafiikoin. Vuonna 2018 peli julkaistiin Castlevania: Symphony of the Nightin ohella PS4:lle osana Castlevania Requiem -kokoelmaa. Ennen mitään näistä edellä mainituista ainoa länsimainen sovitus pelistä nähtiin SNES -konsolilla vuonna 1995 nimellä Castlevania: Vampire's Kiss, josta on alustan tehojen vuoksi jouduttu karsimaan paljon asioita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.