Star Fox Command

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Fox Command
Kehittäjä Q-Games
Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Takaya Imamura
Pelisarja Star Fox
Julkaistu
  • JP 3. elokuuta 2006
  • NA 28. elokuuta 2006
  • EU 26. tammikuuta 2007
Lajityyppi räiskintäpeli, strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A
ESRB: E10+Virheellinen ESRB-arvo
OFLC: PG
PEGI: 7
USK: 12
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto muistikortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Fox Command (jap. スターフォックス コマンド, Sutā Fokkusu Komando) on viides osa Nintendon Star Fox -pelisarjaa. Peli on julkaistu Nintendo DS:lle vuonna 2006 Japanissa ja vuonna 2007 Eurooppassa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on uusi strateginen elementti. Sen lisäksi että pelissä ammutaan vihollisia avaruustaisteluissa kuten muissakin sarjan osissa, siinä on vuoropohjainen strateginen osuus jossa pelaajan tehtävänä on ohjata omia aluksia piirtäen niille lentoreitit. Strategisissa osuuksissa tehtävänä on suojella Great Fox -tukialusta, joka pystyy myös ampumaan alas vihollisia ohjuksilla kartalla, mutta on lähitaistelussa puolustuskyvytön. Kussakin tehtävässä on lisäksi aikaraja; strategisessa pelissä on vuororaja ja reaaliaikaisissa taisteluissa on sekuntiraja. Sekunteja ja vuoroja voi kerätä lisää. Lento-osuuksissa alusta ohjataan kosketusnäytön avulla.

Pelissä pystyy ensimmäistä kertaa ohjaamaan myös yksinpelissä saman tehtävän aikana muita hahmoja kuin Fox McCloudia. Eri hahmoilla on myös erilaiset alukset, joiden ominaisuudet vaihtelevat suuresti.

Peli on myös ensimmäinen sarjan peli, jossa on verkkomoninpelituki Nintendo Wi-Fi Connectionin kautta.

Juonellisesti peli sijoittuu aikaan Star Fox: Assaultin jälkeen. Star Fox -ryhmä on hajonnut. Anglareina tunnettuja kalamaisia olentoja on löytynyt Venom-planeetan myrkyllisistä meristä, ja ne julistavat sodan. Fox McCloud lähtee taistelemaan Anglareja vastaan yksin ROB64-robotin kanssa, ja törmää vanhoihin ystäviinsä. Pelissä on haarautuva juoni ja useita erilaisia loppuja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.