James McCloud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James McCloud
Pelisarja Star Fox
Ensimmäinen peli Lylat Wars (1997)
Ääninäyttelijä
(englanti)
Mike West (Lylat Wars)
Jim Walker (Assault)
Ääninäyttelijä
(japani)
Tomohisa Asō (Star Fox 64)
Hirohiko Kakegawa (Assault)
Kunpei Sakamoto (Star Fox 64 3D)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

James McCloud (ジェームズ・マクラウド Jēmuzu Makuraudo) on Nintendon Star Fox -pelisarjassa esiintyvä fiktiivinen henkilöhahmo. Hän on Fox McCloudin isä ja alkuperäisen Star Fox tiimin perustaja. James oli hyvä ystävä Peppy Haren ja Pigma Dengarin kanssa kun he työskentelivät Jamesin tiimissä. Pigma kuitenkin petti Jamesin ja Peppyn kun heidät lähetettiin Venom planeetalle tutkimaan outoa aktiivisuutta joka Kenraali Pepperin mukaan johtui Androssin kokeista. James kuoli, mutta Peppy selvisi viimeisillään takaisin Corneriaan kertomaan Jamesin pojalle, Foxille tämän isän kuolemasta.

James oli naimisissa Vixy Reinard nimisen kettunaisen kanssa mutta tämä kuoli autopommi-iskussa, jonka Andross oli alun perin suunnitellut tappaakseen Jamesin ja saadakseen Vixyn itsellensä, koska Andross oli salaa rakastunut tähän. (Vixy Reinard ilmestyi vain Nintendo Power sarjakuvissa.)

James ilmestyi ensimmäistä kertaa Lylat Wars pelissä, jossa hän ilmestyi henkenä/kummituksena, joka auttoi poikansa Foxin ulos Androssin pesästä, kun tämä tuhosi Androssin oikean muodon "true form". James ilmestyi pelissä vain kun sen pelasi Hard/Expert vaikeustasolla. Kun pelaaja pelaa seuraavan kerran pelin uudestaan alusta, heti paihitettyään Androssin ja saamaan Jamesin avukseen, Foxille ilmestyy Jamesin lentäjän aurinkolasit ikään kuin saavutukseksi. James ei ole nähty ikinä ottavan aurinkolasejaan pois päästään missään pelissä. Star Fox: Assaultissa Aparoidi Kuningatar pystyi puhumaan Jamesin äänellä, yrittäen käännyttä Foxin ja muut tämän puolelle. Fox kuitenkin tiesi että tämä versio hänen isästään oli valetta, koska James sanoi kerran Foxille Lylat Wars pelin lopussa "Never give up my son, never give up, trust your instinct." Tämä voidaan suomentaa "Älä ikinä luovuta poikani, älä ikinä luovuta, usko vaistoihisi."

James on ilmestynyt myös mm. Star Fox Adventuressa, Star Fox: Assaultissa ja Star Fox Commandissa.

James, kuten myös Fox on suunniteltu stereotyyppisesti amerikkalaisista armeijan lentäjistä, joissa on vivahteitä, mm Star Wars ja Top Gun -elokuvista.