Trauma Center: New Blood

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trauma Center: New Blood
Trauma Center - New Blood kansi.jpg
Kehittäjä Atlus
Julkaisija Atlus
Pelisarja Trauma Center
Julkaistu Yhdysvaltain lippu 20. marraskuuta 2007
Japanin lippu 17. tammikuuta 2008
Euroopan unionin lippu 7. marraskuuta 2008
Australian lippu 22. tammikuuta 2009
Lajityyppi Lääkärisimulaatio
Pelimuoto Yksin- ja moninpeli
Ikäluokitus CERO: B (Ages 12 and up) (d)
ESRB: Teen
Alusta Wii
Jakelumuoto Nintendo optical disc (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Trauma Center: New Blood on Trauma Center -videopelisarjan kolmas peli. Se on sarjan ensimmäinen Wiille tehty peli.[1] Pelissä on sarjan aiempiin peleihin verrattuna täysin uusia ominaisuuksia, kuten elvytys, kaksinpeli ja hahmojen koko vuoropuhelu ääninäyttelijöiden tekemänä.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

New Blood alkaa seitsemän vuotta Trauma Center: Under the Knife 2 -pelin tapahtumien jälkeen, vuonna 2028. Tarina seuraa kirurgeja Markus Vaughn ja Valerie Blaylock. Molemmat työskentelivät Concordia Medical Institutessa, Los Angelesissa, ennen siirtymistään Montgomery Memorial -sairaalaan Alaskassa. Markus Vaughn avusti Concordiassa Lloyd Wilkensiä tutkimuksissaan, kunnes hän vahingossa loi Stigman.[3] Kun Lloyd ei suostunut lopettamaan tutkimustaan ja pysäyttämään Stigmaa ennen kuin siitä tulisi liian vaarallinen, Markus pyysi, että hänet siirrettäisiin Montgomery Memorial -sairaalaan, mukanaan Valerie, joka halusi palavasti oppia Healing Touchin.[4] Tohtori Vaughnin tavoitteena on hioa taitojaan, peruuttaa tehty vahinko ja tuhota Stigma lopullisesti.

Ollessaan Montgomery Memorial -sairaalassa, kirurgit suorittavat monia leikkauksia monille potilaille - heidän joukossaan Miles Hoover, sairaalan johtaja. Eräänä päivänä Montgomery Memorialissa, jaksossa 1-3, miestä on ammuttu kiväärillä ja nuori nainen tuo hänet sairaalalle hoitoon. Miehen leikkauksen jälkeen paljastuu, että naisen nimi on Elena Salazar. Hän on Markus Vaughnin entinen potilas. Trauma Center: Under the Knife 2 -pelissä Markus Vaughn istutti pumpun silloin 13-vuotiaan Elenan haimaan.[5] Pumppuun on kuitenkin tullut toimintahäiriö ja se pitää korvata uudella. Elena yllyttää Markus Vaughnia leikkaamaan hänet, sillä hän oli alun perinkin se, joka pumpun asensi. Markus suorittaa leikkauksen Elenalle Healing Touchia käyttäen. Myöhemmin juonessa Salazarista tulee pysyvä sairaanhoitaja Vaughnille ja Blaylockille.

Montgomery Memorial on sulkeutumassa ja tohtori Hoover käskee heidän palata takaisin Concordiaan. Markus on vastentahtoinen takaisin palaamisesta, mutta lopulta hän käsittää, että hänellä ei ole valinnan varaa. Palatessaan Concordiaan he joutuvat suorittamaan leikkauksen Lloyd Wilkensille, joka sai tartunnan Stigmasta. Tarina saa ikävän käänteen, kun professori Wilkens siepataan leikkauksen jälkeen ja kaikki kallisarvoinen tieto Stigmasta hänen mukanaan. Tähän aikaan Markus Vaughnia ja Valerie Blaylockia pyydetään liittymään Caduceusiin, sillä heillä on arvokasta tietoa Stigmasta. Ensimmäiset Stigma-tapaukset yritettiin pitää poissa julkisuudesta, mutta sen olemassaolo paljastuu Miracle Surgery -televisio-ohjelmassa, jossa Elena, Valerie ja Markus esiintyvät saadakseen sen lopettamaan lähetyksensä. Ohjelman jälkeen Kidman Family sieppaa heidät.

Kidman Family on rikollisjärjestö, joka on pannut merkille kirurgien taidot ja Stigman mahdolliset hyödyt. Kidman Familyn vankeudessa Blaylock ja Vaughn pakotetaan suorittamaan leikkauksia Stigma-potilaille, joiden kehoon se on tarkoituksella istutettu. Panttivankina olleessaan Markus paljastaa vihdoin Valerielle ja Elenalle, että hän on syyllinen Stigman syntyyn. Professori Wilkens halusi tulla kuuluisaksi hänen ja Markusin keräämällä tiedolla Stigmasta, mutta Vaughn ei halunnut käyttää niin suurta mahdollista uhkaa rikastuakseen, joten hän lähti Alaskaan.

Matkustettuaan Etelä-Amerikkaan hoitaakseen lisää Stigma-potilaita Valerie, Elena ja Markus löytävät Kidmanin kuolleena. Heidän palatessaan Caduceusiin heille selviää, että Cynthia Kazakov, Valerien läheinen ystävä, oli suhteessa miehen nimeltä Master Vakhushti kanssa, joka suunnitteli Elenalle samanlaista istutetta, joka Cynthialla on. Kyseisessä istutteessa on kaukosäädin, jolla voitaisiin pysäyttää verenkierto kokonaisuudessaan. Vakhushti suunnitteli asettavansa sellaisen Elenaan, jotta voisi kiristää Markusia jatkamaan Stigman tutkimista. Poistettuaan laitteen Cynthian elimistöstä he tapaavat Vakhushtin, jolla on Cardia-tyyppinen Stigma. Valerie ja Markus hoitavat viimeisen Stigman ja heille selviää, että Vahkushti käytti Cardiaa hoitona. Tämä oli kuitenkin tehnyt hänestä sosiopaattisen sekopään. Hän kuolee tiedostaen vääryytensä vain hieman leikkauksen jälkeen ja elämän palatessa normaaliksi Valerie, Markus ja Elena mietiskelevät, miten on heidän työnsä pelastaa jonkun henki kun sitä tarvitaan.

Derek Stiles ja Angela Thompson edellisestä Trauma Centeristä nähdään tässäkin pelissä jaksossa 7-4 ja neljännessä Challenge-tehtävässä, jossa Derek ja Angie esittelevät Markusille ja Valerielle leikkaussimulaattorin, joka on suunniteltu demonstroimaan sekä GUILTia että Stigmaa sairastavien potilaiden hoitoa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelin toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin toiminta keskittyy, kuten sarjan aiemmissakin osissa, leikkausten tekoon. Pelissä käytetään Nunchuk-ohjainta välineiden valintaan ja Wiin ohjainta niiden käyttämiseen, esimerkiksi haavojen ompeluun, lääkeaineen ruiskuttamiseen, vierasesineiden poistamiseen potilaiden kehosta ja leikkausviiltojen tekemiseen. Pelin useimmissa leikkauksissa on kolme vaikeustasoa: helppo, normaali ja vaikea. Joissakin leikkauksissa vaikeustasoksi on automaattisesti säädetty erittäin vaikea. New Bloodissa uutta on kaksinpeli, jota on mahdollista käyttää lähes kaikkiin leikkauksiin.

Arvosana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisen leikkauksen lopussa pelaaja saa hänen nopeuteensa ja tarkkuuteensa perustuvan arvosanan. Arvosanoja on viisi.

  • C - Rookie Doctor (aloitteleva lääkäri)
  • B - Specialist (spesialisti)
  • A - Senior Surgeon (vanhempi kirurgi)
  • S - Master Surgeon (mestarikirurgi)
  • XS - Medical Prodigy (lääketieteen ihmelapsi)

Arvosanan XS voi saavuttaa vain vaikeustasoilla vaikea ja erittäin vaikea.

Healing Touch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Healing Touch (parantava kosketus) on erityinen kyky, joka on vain kaikkein taitavimmilla kirurgeilla. Sitä voidaan käyttää vain kerran leikkauksen aikana. Healing Touchin aikana lääkäri pystyy tekemään asioita, jotka olisivat muuten mahdottomia. Healing Touch kestää vain jonkin aikaa. Sekä Markus Vaughn että Valerie Blaylock kykenevät käyttämään Healing Touchia. Markuksen Healing Touch hidastaa väliaikaisesti ajan kulkua ja antaa pelaajalle enemmän aikaa suorittaa vaadittavat toimenpiteet. Valerien Healing Touch puolestaan vakauttaa potilaan tilan hetkeksi, jolloin tämä ei voi kuolla.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkielinen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japaninkielinen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Trauma Center: New Blood review Game Informer. Viitattu 27.4.2013.
  2. Trauma Center: New Blood announced Joystiq. Viitattu 27.4.2013.
  3. Caduceus Database - Markus Vaughn Wikia. Viitattu 28.4.2013.
  4. Caduceus Database - Valerie Blaylock Wikia. Viitattu 28.4.2013.
  5. Caduceus Database - Elena Salazar Wikia. Viitattu 28.4.2013.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Trauma Center: New Blood