Amy Rose

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amy Rose
Amy Rose pelissä Sonic & Sega All-Stars Racing.
Amy Rose pelissä Sonic & Sega All-Stars Racing.
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic the Hedgehog CD
1993
Luoja Kazuyuki Hoshino,
Yuji Uekawa
(uudelleensuunnittelu 1998)
Ääninäyttelijä
(englanti)
Lynn Harris (Sonic CD),
Jennifer Douillard (1999-2004),
Lisa Ortiz (2005-2010),
Cindy Robinson (2010–)
Ääninäyttelijä
(japani)
Taeko Kawada (1998–)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Amy Rose on kuvitteellinen hahmo Segan Sonic the Hedgehog -sarjassa. Hänet tunnetaan myös lempinimellä "Rosy the Rascal". Hän esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Sonic CD, jossa Metal Sonic sieppaa hänet. Amy on ensimmäinen Sonic-pelisarjan tyttö. Ensiesiintymisissään Amylla on vastaavat piikit kuin Sonicilla ja vihreä oranssihelmainen mekko. Lisäksi Amylla on vain 5 piikkiä. Myöhemmin Amyn ulkonäkö muuttui Sonic Adventuren pelin aikoihin "klassisesta" "moderniksi" ja vihreän oranssi mekko muuttui punaiseksi mekoksi. Sonic Boom- sarjassa Sonic on salaa rakastunut Amyyn ja Amy rakastui Soniciin.

Hahmoesittely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy on tyttösiili, joka on sydänjuuriaan myöten rakastunut Soniciin. Amy on niin innostunut sankaristaan, että joutuu usein tätä takaa-ajaessaan vaaraan. Vaikkei Sonic pidäkään siitä, että Amy jahtaa häntä, hän tulee kuitenkin aina pelastamaan tytön. Amy haluaa pitää Sonicin omanaan, eikä muilla tytöillä ole oikeutta koskea häneen. Amy on helposti suututettavissa. Siilitytöllä on aseenaan lähes hänen itsensä kokoinen suunnaton Piko Piko -vasara. Vasara kasvaa sitä suuremmaksi, mitä vihaisempi Amy on. Amy on pelisarjan hitaimpia hahmoja.

Sonic CD:n aikoihin Amy on 8-vuotias. Sonic Adventure-pelissä hän on 12-vuotias. Tämä "ikähyppy" selitetään Sonic Archie-sarjakuvassa (numero #79) (joka ei liity pelien kulkuun millään tavalla) seuraavasti; Vapaustaistelijat ovat lähdössä tutkimaan Tri. Robotnikin tietokoneelta hakkeroidun tiedon perusteella aluetta, jolta he uskovat löytävänsä sisäänkäynnin salaiseen Muinaisten kaupunkiin. Vapaustaistelijat lähtevät välittömästi matkaan, kaikki paitsi Amy, joka kimpaantuu siitä, että Tails pääsee matkaan tehtävälle, vaikka hän on saman ikäinen kuin Amy. Amy käyttää Acorn-Sormuksen voimia tullakseen vanhemmaksi ja muuttuu Sega Dreamcast -versiota vastaavaan muotoonsa, samalla sormuksen energia ehtyy. Muutoksen hinta on kova; sormusta oli aiemmin käytetty kuningattaren (Queen Acorn) parannuksessa. Sairastumisen pelossa Amy määrätään muiden mukaan tehtävälle. Eli, Amy Rose on 12 vuotta vanha.

Esiintymiset peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy esiintyi ensimmäisen kerran Sonic the Hedgehog CD:ssä, jossa Sonicin robottivastine, Metal Sonic, kidnappaa hänet ja Sonic joutuu pelastamaan hänet kilpailemalla tätä vastaan. Amyn ihastus Soniciin alkoi, kun hän ensin tapasi Sonicin.

Amy esiintyy yhtenä pelattavista hahmoista Sonic Adventuressa. Tarinansa alussa hän on tylsistynyt ja kaipaa toimintaa yhdessä sankarinsa Sonicin kanssa. Mutta huomatessaan Dr.Eggmanin Egg Carrierin ja pienen linnun putoavan sieltä hänen syliinsä, hän joutuu ZERO-nimisen robotin takaa-ajamaksi. ZERO saa hänet kiinni ja vie Egg Carrieriin. Amyn kuitenkin vapauttaa Eggmanin robotti E-102 Gamma. Paetessaan Amy törmää Soniciin ja Tailsiin ja pysäyttää näiden tappelun Gamman kanssa. Kun Egg Carrier alkaa tuhoutua, Tails vie Amyn turvaan. Tämän jälkeen Amy aikoo auttaa lintuystäväänsä löytämään tämän perhe. Hän menee Eggmanin tukikohtaan ja saa ZEROn peräänsä. Hän pääsee pakoon ja päättelee, että linnun perhe on varmaankin Egg Carrierin jäännöksissä. ZERO odottaa heitä Carrierilla ja tyrmää linnun. Amy raivostuu tästä perin pohjin ja tuhoaa ZEROn. Heti tämän jälkeen linnun perhe ilmestyy ja Amy on onnellinen nähdessään heidät yhdessä. Myöhemmin Amy auttaa Sonicia muuttumaan Super Soniciksi jotta Sonic voi kukistaa Perfect Chaosin.

Amy esiintyy myös Sonic Adventure 2:ssa, mutta hänellä ei voi pelata tarinassa. Pelissä hän halaa Shadow the Hedgehogia luullen tätä Soniciksi, mutta tajuaa nähtyään Rouge the Batin samassa paikassa, ettei Shadow ole Sonic. Tällä tavalla Amy kuitenkin auttoi Shadowta muistamaan, mitä Maria Robotnik sanoi hänelle kauan sitten.

Seuraava isompi rooli Amylla on Sonic Heroesissa. Pelissä Amy liittoutuu Cream the Rabbitin ja Big the Catin kanssa löytääkseen Sonicin ja samalla Creamin Chao-ystävä Cheesen tyttöystävän, Chocolan ja Bigin Froggy-sammakon. Heidän ainoa johtolankansa oli lehtiartikkeli, jossa Sonicilla oli mukanaan Chocola ja Froggy. Käy ilmi, että Chocolan ja Froggyn olikin napannut Metal Sonic, joka yritti syrjäyttää Eggmanin ja muuttuakseen voimakkaamaksi mekaaniseksi olennoksi koskaan. Amy auttaa Sonicia ja muita päihittämään Metal Sonic. Lopuksi Amy lähtee taas kerran Sonicin perään.

Muita esiintymisiä Amylla on ollut mm. peleissä Sonic the Hedgehog (2006), Sonic Generations , kaikissa Mario & Sonic at Games-peleissä, myös Sonic & All Stars Racing Transformed pelissä, Amy on tässä pelissä pelattava hahmo.

Aiheesta muualla ja lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]