Miles ”Tails” Prower

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Miles "Tails" Prower)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miles "Tails" Prower
Klassinen ja moderni versio Tailssista pelistä Sonic Generations
Klassinen ja moderni versio Tailssista pelistä Sonic Generations
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic the Hedgehog 2
(1992)
Luoja Yasushi Yamaguchi
Ääninäyttelijä
(englanti)
Corey Bringas
(1999, 2001)
William Corkery (2004)
Amy Palant
(2005–2008)
Kate Higgins
(2010-2013)
Colleen Villard (2014-)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Miles Prower (tunnetaan paremmin lempinimellä Tails) on 8-vuotias Sonic the Hedgehog -sarjoissa esiintyvä, Segan kehittämä fiktiivinen hahmo. Hänen nimensä juontuu sanaleikistä "miles per hour (mailia tunnissa)", jolla verrataan Sonicin nopeutta äänennopeuteen. Hän pystyy liikkumaan lähes yhtä nopeasti kuin Sonic pyörittämällä häntiään kuin potkuria.

Varhaisissa peleissä Sonic on Tailsin idoli ja hän seuraa tätä joka paikkaan. Aluksi Sonic yrittää karistaa Tailsia kannoiltaan, mutta lopulta hän vaikuttuu ketun kyvyistä pysyä perässä. Nykyään Sonic ja Tails ovat parhaita kavereita.

Tails teki debyyttinsä Sega Master Systemin ja Sega Game Gearin pelissä Sonic the Hedgehog 2 (8-Bit). Monet tosin ovat tutustuneet Sonicin parhaaseen ystävään Sega Mega Drive -versiossa.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tailsilla on myös kaksi omaa peliä:

Ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peleissä Tails on aina ollut 8-vuotias.[1]

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails pystyy suorittamaan samoja liikkeitä kuten Sonic (mm. Spin Dash ja pallona pyöriminen), juostessaan kovaa Tails pyörittää häntiään perässään kuin lentäessään, minkä ansiosta hän pystyy liitämään, mutta hän on silti hitusen hitaampi kuin Sonic. Erikoisimmat taidot Tailsilla ovat kyky lentää (myös lentokoneita kuten Tornadoa) ja uida (Sonic ei ole koskaan oppinut uimaan). Uusimmissa peleissä (kuten Sonic Adventure, Sonic Advance, Sonic Advance 2 ja Sonic Advance 3), Tails hyökkää sivaltamalla hännillään.

Tails ei ole erityisen älykäs Adventures of Sonic the Hedgehogin eikä Sonic "SatAMin" alkupään jaksoissa, eikä myöskään varhaisimmissa Sonic Archien-sarjakuvissa, toisin kuin peleissä, Sonic the Moviessa ja Sonic X:ssa, sekä nykyisissä Sonic Archien numeroissa. Tailsilla on paljon mekaanisia lahjoja. Sonic X-animaatiossa Tailsin ja Sonicin ystävystyessä Tails korjaa ja maalaa Sonicin lentokoneen Tornadon.

Tails on naiivi ja huippuälykäs ja hänen älykkyysosamääränsä on lähes sama kuin Tri. Ivo "Eggman" Robotnikin eli 300 ellei enemmänkin. Sonic Battle-pelissä hänellä on hyökkäys nimeltä 'IQ 400 Attack' (ÄO 400 -isku).

Muut esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails esiintyy Archie Comicsin Sonic the Hedgehog -lehdessä mutta myös Sonic X ja Sonic Universe -lehdissä. Animaatiot, joissa Tails esiintyy ovat Adventures of Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog: The Movie ja Sonic X.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sonic Team: Tails virallinen merkki profiili Sega of Japan. Viitattu 28. heinäkuuta 2010.