Sonic Advance 3

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance 3
Sonic Advance 3 kansikuva.jpg
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija THQ, Sega
Jakelija THQ
Tuottaja Yūji Naka
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda (en)
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu Japanin lippu 17. kesäkuuta 2004
Yhdysvaltain lippu 7. kesäkuuta 2004
Euroopan unionin lippu 18. kesäkuuta 2004
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
Alusta GBA
Jakelumuoto GBA-pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance 3 on Segan tekemä 2D-tasoloikkapeli, joka julkaistiin Game Boy Advancelle vuonna 2004. Peli on jatkoa vuonna 2002 julkaistulle Sonic Advance 2 pelille. Tässä pelissä ei ole enää edeltäjien tapaan Chao Gardenia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus ennen Sonic Advance 3:n tapahtumia, Dr. Eggman on rakentamassa häntä palvelevaa robottia joka käyttää osia Emerlistä, nimetty Gemerliksi, suunniteltu olemaan uskollinen, Emerlin kuuliainen kopio. Hän voi oppia uusia hyökkäyksiä ja yhdistää itseään saumattomasti ihan minkä tahansa mekaanisen laitteen kanssa. Eggman tekee sille testin Chaos Controlilla kunnes se menee pieleen, Sonic on erotettu Knucklesista, Amysta ja Creamista ja ainoastaan Tails on jäänyt Sonicin luo. Kaksikko lähtee etsimään heidän ystäviään ja ongelman lähdettä (joka on Chaos Emeraldien erottaminen). Mutta kuten aina, Eggman valmistaa kaikenlaisia omia robotteja ja laitteita ja yrittää kukistaa Sonicin lopullisesti.

Huono loppu:(ilman kaikkia Chaos Emeraldeja)Sonicin päihitettyä loppuvastuksen, Eggman ja Gemerl on päihitetty ja he yrittävät paeta, samalla Eggman lupaa kostoa. Sankarit ajavat Eggmanin alas temppelin reunalle ja aiheuttavat Eggmanille tappavan tilanteen. Gemerl jää ja katsoo sankareita ikään kuin uhkailisi heitä, sitten Gemerl hyppää reunalta seuratakseen pomoansa. Rauha on viimeinkin palannut maailmaan. Sitten peli päättyy siihen kun Omochao ottaa koko sankareiden porukasta kuvan.(Sitten lopputekstit alkavat vieriä ja sen jälkeen pelaajaa muistutetaan keräämään kaikki 7 Chaos Emeraldia).

Hyvä loppu:(kun on kerännyt kaikki 7 Chaos Emeraldia)Päihitettyään loppuvastuksen, Eggman ja Gemerl on päihitetty ja he yrittävät paeta, samalla Eggman lupaa kostoa. Kuitenkin, Gemerl lopettaa juoksemisen ja hyökkää Sonicin kimppuun, Sonicin täytyy levittäytyä saadakseen Chaos Emeraldit. Kun Gemerl yhtäkkiä näkee ne 7 Chaos Emeraldia, paha koodi aiheuttaa Emerlille toimintahäiriöitä, ja Gemerl käyttää Chaos Emeraldeja muuttuakseen orbin-muotoiseksi robotiksi. Sitten Gemerl nappaa Eggmanin ja heittää hänet Sonicia päin ennen kuin tämä pakenee ulkoavaruuteen. Sen jälkeen Sonic käyttää kaikkien Emeraldien voimaa ja sen jälkeen hänestä tulee Super Sonic ja Dr. Eggmanin avulla hän saa päihitettyä Gemerlin. Lopulta Tails löytää Gemerlin rikkinäisen vartalon rannalta ja ryhtyy sen jälkeen korjaamaan koko robotin. Peli päättyy siihen kun Tailsin korjaama uusi Gemerl leikkii Creamin kanssa hänen äitinsä, Vanillan talolla.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaali pelimuoto sisältää Sonic Advance pelistä tuttuja tasohyppely elementtejä, ja Sonic Advance 2 pelistä tutut nopeus systeemit, tehdäkseen siitä jonkin verran edeltäjiänsä muistuttavan pelin. Sonic Advance 3 sisältää myös uuden ominaisuuden nimeltään "Tag Action". Tag Action on tuttu systeemi Knuckles Chaotix pelistä:pelaaja saa kaksi hahmoa joista toista ohjaa pelaaja ja toinen seuraa pelaajan ohjaamaa hahmoa. Muistoksi edeltäjästä tässäkin pelissä Sonic ja Tails tai Amy ja Cream voivat tehdä erilaisia yhteisliikkeitä. Pelin alussa ainoastaan Sonic ja Tails ovat pelattavia hahmoja. Suorittamalla erilaisia tasoja Sonicilla, Knuckles, Cream ja Amy tulevat pelattaviksi hahmoiksi. Peli sisältää seitsemän erilaista pääaluetta jotka ovat (Route 99, Sunset Hill, Ocean Base, Toy Kingdom, Twinkle Snow, Cyber Track ja Chaos Angel), jokainen sisältää myös "Zone Mapin"(aluekartan). Näissä kartoissa on kolme tasoa jotka voi pelata ihan missä järjestyksessä tahansa, mutta kaikki kolme tasoa pitää pelata ennen kuin pääsee ottelemaan pomovastusta vastaan. Nämä kartat sisältävät kaksi minipeliä joista voi tienata lisäelämiä. Pelaaja voi vaihtaa karttoja "Sonic Factoryssa"(Sonic Tehtaassa). Täällä pelaaja voi vaihtaa hahmoja ja läpäistä tasoja "Chao Playgroundissa", jonka tasoista voi löytää Chao-olentoja. Pelaajan tarvitsee löytää niitä aina yhdestä tasosta 10 kappaletta järjestyksessä avatakseen erikoistason ja tienatakseen Chaos Emeraldeja.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sonic the Hedhehog on alusta lähtien pelattava hahmo. Hän voi tehdä kieppumishyökkäyksen ilmassa. Hänen erikoistoimintansa on antaa johtajalle nopeus buusti jonka jälkeen liikkeessä oleva johtaja voi mennä kuin pallo jos painaa nuolinäppäintä alaspäin.
  • Miles "Tails" Prower on alusta lähtien pelattava hahmo. Hän voi käyttää häntiänsä pystyäkseen lentämään hetken aikaa. Hänen erikoistoimintonsa on ampua "johtaja" taivaalle, tai lentää ilmaan hänen kanssaan. Kyseinen toiminto on tuttu Sonic the Hedgehog 3 pelistä.
  • Knuckles the Echidna on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Sunset Hill Zone 2:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hän voi liitää rotkojen yli ja kiivetä seiniä pitkin. Hänelä on koko joukosta voimakkaimmat iskut. Hänen erikoisiskunsa on heittää itseänsä päin vihollisia ja esineitä joita muut eivät pysty rikkomaan. Hänen erikoistoimintansa on liitää johtajan kanssa.
  • Amy Rose on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Toy Kingdom Zone 4:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hänen erikoistaitonsa on kyky käyttää Piko Piko Hammeria. Hän ei voi pyöriä ilman Sonicia.
  • Cream the Rabbit on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Cyber Track Zone 6:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hän voi laukaista ainoan iskunsa hänen lemmikkichaon Cheesen kanssa. Hänellä on myös kyky lentää, mutta hän väsyy nopeammin kuin Tails. Hänen erikoisiskunsa on antaa pelaajalle Chao jonka kanssa hän voi hyökätä vihollisten kimppuun hetken aikaa. Creamin erikoistoiminta on nostaa johtaja ilmaan jossa johtaja saa Cheesen hetkeksi aikaa.
  • Dr.Eggman on pelattava hahmo ainoastaan Moninpelitilassa "Nonaggression" nimisessä tasossa. Hän tekee erikoistoimintansa R näppäimestä jota painamalla hän voi lentää vapaasti ympäri tasoa niin kuin Super Sonic voi tehdä.

Gemerl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gemerl on Dr. Eggmanin kätyri, kunnes hän pettää Eggmaniä lopputaistelussa. Hänet on myöhemmin muunnettu hyvänpuoliseksi kiitokset Tailsin. Gemerl voi yhdistyä muiden koneiden kanssa kuten Eggmanin pomotaistelu ajoneuvojen kanssa. Toisin kuin Emerl, Gemerl käyttää usein omaa JetPackia lentääkseen tai tuhotakseen vihollisia. Hän voi myös teleportata, ampua ohjuksia ja luoda punaisen energiapallon hänen ympärilleen. Hän on taisteluiskuiltansa samankaltainen kuin Mecha Sonic.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Advance 3 vastaanotettiin todella tyytyväisin tuloksin, nimittäin IGN antoi sille arvosanaksi 9.0, GameZone antoi 9/10 ja GamingTarget antoi 8/10. Sonic Advance 3 peliä on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta siitä lähtien kun se julkaistiin. Peli voitti palkinnon olemalla vuoden 2004 parhain käsikonsolipeli Golden Joystick Awardsissa.