Sonic Advance 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance 3
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija Sega, THQ
Jakelija THQ
Tuottaja Yūji Naka
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda
Pelisarja Sonic Advance
Julkaistu
  • JP 17. kesäkuuta 2004
  • NA 7. kesäkuuta 2004
  • EU 18. kesäkuuta 2004
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo, PEGI: 3
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance 3 on Dimps Corporationin ja Sonic Teamin kehittämä ja Segan julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin Game Boy Advancelle vuonna 2004. Peli on jatkoa vuonna 2002 julkaistulle Sonic Advance 2:lle.

Tässä pelissä ei ole enää edeltäjien tapaan Chao Gardenia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus ennen Sonic Advance 3:n tapahtumia, Dr. Eggman on rakentamassa häntä palvelevaa robottia, joka käyttää osia Emerlistä, nimetty Gemerliksi, suunniteltu olemaan uskollinen, Emerlin kuuliainen kopio. Hän voi oppia uusia hyökkäyksiä ja yhdistää itseään saumattomasti minkä tahansa mekaanisen laitteen kanssa. Eggman tekee sille testin Chaos Controlilla, mutta se menee pieleen. Sonic on erotettu Knucklesista, Amysta ja Creamista ja ainoastaan Tails on jäänyt Sonicin luo. Kaksikko lähtee etsimään heidän ystäviään ja ongelman lähdettä (joka on Chaos Emeraldien erottaminen). Mutta kuten aina, Eggman valmistaa kaikenlaisia omia robotteja ja laitteita ja yrittää kukistaa Sonicin lopullisesti.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sonic the Hedhehog on alusta lähtien pelattava hahmo. Hän voi tehdä kieppumishyökkäyksen ilmassa. Hänen erikoistoimintansa on antaa johtajalle nopeusbuusti jonka jälkeen liikkeessä oleva johtaja voi mennä kuin pallo jos painaa nuolinäppäintä alaspäin.
  • Miles ”Tails” Prower on alusta lähtien pelattava hahmo. Hän voi käyttää häntiänsä pystyäkseen lentämään hetken aikaa. Hänen erikoistoimintonsa on ampua ”johtaja” taivaalle, tai lentää ilmaan hänen kanssaan. Kyseinen toiminto on tuttu Sonic the Hedgehog 3 -pelistä.
  • Knuckles the Echidna on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Sunset Hill Zone 2:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hän voi liitää rotkojen yli ja kiivetä seiniä pitkin. Hänellä on koko joukosta voimakkaimmat iskut. Hänen erikoisiskunsa on heittää itseänsä päin vihollisia ja esineitä joita muut eivät pysty rikkomaan. Hänen erikoistoimintansa on liitää johtajan kanssa.
  • Amy Rose on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Toy Kingdom Zone 4:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hänen erikoistaitonsa on kyky käyttää Piko Piko Hammeria. Hän ei voi pyöriä ilman Sonicia.
  • Cream the Rabbit on avattava hahmo jonka avaa läpäisemällä Cyber Track Zone 6:n, Act 3:ssa Sonicin ollessa johtajana. Hän voi laukaista ainoan iskunsa hänen lemmikkichaon Cheesen kanssa. Hänellä on myös kyky lentää, mutta hän väsyy nopeammin kuin Tails. Hänen erikoisiskunsa on antaa pelaajalle Chao jonka kanssa hän voi hyökätä vihollisten kimppuun hetken aikaa. Creamin erikoistoiminta on nostaa johtaja ilmaan jossa johtaja saa Cheesen hetkeksi aikaa.
  • Dr.Eggman on pelattava hahmo ainoastaan Moninpelitilassa ”Nonaggression”-nimisessä tasossa. Hän tekee erikoistoimintansa R-näppäimestä jota painamalla hän voi lentää vapaasti ympäri tasoa niin kuin Super Sonic voi tehdä.
  • Gemerl on Dr. Eggmanin kätyri, kunnes hän pettää Eggmaniä lopputaistelussa. Hänet on myöhemmin muunnettu hyvänpuoliseksi kiitokset Tailsin. Gemerl voi yhdistyä muiden koneiden kanssa kuten Eggmanin pomotaistelu ajoneuvojen kanssa. Toisin kuin Emerl, Gemerl käyttää usein omaa JetPackia lentääkseen tai tuhotakseen vihollisia. Hän voi myös teleportata, ampua ohjuksia ja luoda punaisen energiapallon hänen ympärilleen. Hän on taisteluiskuiltansa samankaltainen kuin Mecha Sonic.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut GameSpotin arvostelussa arvosanaksi 8.4/10.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Frank Provo: Sonic Advance 3 Review 17.5.2006. GameSpot. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]