Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood
Kehittäjä Bioware
Julkaisija Sega
Jakelija Nintendo eShop
Säveltäjä Richard Jacques
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu
  • AUS 25. syyskuuta 2008
  • EU 26. syyskuuta 2008
  • NA 30. syyskuuta 2008
  • JP 6. elokuuta 2009
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
USK 6
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood on Biowaren kehittämä ja Segan julkaisema toimintaroolipeli, joka julkaistiin Nintendo DS:lle vuonna 2008. Peli kuuluu Sonic the Hedgehog -sarjaan.

The Dark Brotherhood muistuttaa ohjauksiltaan ja taistelumekanismeiltaan monia Nintendo DS -konsolille julkaistuja Final Fantasy -pelejä. Pelaaja voi tutkia erilaisia alueita ja liikuttaa hahmoa kosketuskynän avulla, jolla hoidetaan myös kaikki erilaisten vihollisten kanssa käytävät taistelut. Hahmoista kaikkia ei ole heti saatavilla, vaan pelaaja kohtaa ja saa avatuksi uusia pelaajia edetessään pelissä. Muutaman hahmon kohdalla täytyy suorittaa kuitenkin joku tehtävä, jotta hahmon saa pelattavaksi. Jokaisella pelattavalla hahmolla on omia kykyjä, joilla voi suorittaa tiettyjä asioita. Esimerkiksi Sonic voi juosta suurimman juoksunopeuden tarvitsevien kiemuroiden läpi ja Tailsillä voi lentää parhaimman lentokyvyn vaativien rotkojen yli. Vaikka joillakin hahmoilla saattaa olla kyky suorittaa useampiakin asioita, niillä ei välttämättä voi esimerkiksi hakata rikki ihan mitä tahansa hakattavia esineitä, sillä rikottavien esineiden kestävyys on luokiteltu kolmeen eri tasoon kuten hahmojenkin kykytasot. Peli sisältää uudistusten lisäksi paljon lukuisia perinteitä muista Sonic-peleistä, kuten sen, että kerättävinä esineinä on sormuksia ja ympäri maailmaa piilotettuja Chao-olentojen munia. Niistä saatavilla Chaoilla voi kehittää mahdollisten hahmojen kykyjä, kuten hyökkäys- tai puolustustehoa.

Peli sisältää lukuisia Sonic-pelisarjan peleistä tuttuja tasoja, kuten Green Hill Zonen ja Central Cityn sekä uusia tasoja kuten Blue Ridge Zonen ja Metropolisin. Taisteluissa pelaajalla on käytettävinään hahmojen perushyökkäysten lisäksi erikoishyökkäyksiä, joita voi tehdä SP-pisteiden avulla. Jokaisella hahmolla on omanlaiset erikoishyökkäyksensä tai kykynsä, joissa tekee hahmo joko yksinään tai muutaman muun toverin kanssa erikoishyökkäyksen. Ryhmähyökkäyksiä voi tehdä vain silloin, kun pelaaja käyttää taisteluissa ryhmähyökkäyksessä tarvittavia hahmoja.

Ympäri pelimaailmaa pelaaja voi löytää erilaisia säilöjä, joiden sisältä voi löytää erilaisia avusteita tai johonkin tehtävään liittyviä esineitä kuten ”Revival Ring” -sormuksen, jolla pelaaja voi herättää taistelussa tajuttomaksi menneen hahmon ja ”Rocky Salt” -suolakiven, josta voi saada lisää erikoisiskuissa tarvittavia SP-pisteitä. Samoja avusteita pelaaja voi saada myös lukuisista ympäri pelimaailmaa sijoitetuista kaupoista ja taisteluista voitettuaan semmoisen.

Päihitettyään tohtori Eggmanin, Sonic lähtee lomalle luontoon pariksi vuodeksi, kunnes saa puhelun, jossa Tails kertoo Marauders-ryhmän kidnapanneen hänet sekä Knucklesin ja saanneen kuusi seitsemästä Kaaossmaragdista.

Tri. Eggman on myös varmistettu vihollishahmoksi peliin, mutta ei pääpahikseksi. Peli esittelee uuden hahmon, Shaden, mutta ei ole vielä tietoa mikä tai kuka hän on.

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood sai pääosin positiivisia vastaanottoja arvostelijoilta, sillä Metacriticin laskemien, 54 arvostelijan pistekeskiarvosanaksi tuli 74/100[1] ja GameRankings antoi keskiarvosanaksi 75 % 44 arvostelijan antaman arvosanan mukaan.[2]

Peli sai paljon positiivisia reaktioita sen grafiikoista ja ympäristöistä, joiden sanottiin olevan kirkkaita, värikkäitä ja pirteitä,[3] kiistatta "hienolta näyttäviä" "liukkaalla esityksellä",[4] ja kohtauksilla, jotka ovat "visuaalisesti teräviä".[5]

Sonicin ensimmäinen roolipelilajityypin peli, yleisellä skenaariolla, sisältäen pelin tarinan ja dialogin, saivat ristiriitaisia vastaanottoja. Arvostelijat tunnustivat sen, että verrattuna muihin roolipeleihin, "luku-pohjainen tarina on odotetusti kevyt ja sarjakuvamainen",[3] ja tarpeeksi kiinnostava "sopimaan yhteen varsinaisen pelin kanssa".[5] Yhdessä yleisesti alhaisen vaikeustason kanssa (kuvattu myös "ilmiöllisesti helpoksi"[4]), tarinaa ja skenaariota huomioitiin myös hyvästä syystä siksi että tämä sisäänkäynti voisi olla sopiva nuoremmille roolipelien pelaajille.[5] Arvostelijat olivat samaa mieltä myös siitä että tarina muodostuu entistä kiinnostavemmaksi ja mutkikkaammaksi pelin toisella puoliskolla.[6][7] Pelattavat hahmot, jotka olivat vähemmän kuin hyvin vastaanotettuja aiemmissa Sonic-peleissä,[7] oli tässä pelissä vastaanotettu yleisesti hyvin ja olivat "hyvin kirjoitettuja ja tykättäviä". Edelleen roolipelin suunnittelun vastaanotosta, pelattavuuselementit saivat myös ristiriitaisia vastaanottoja. Jotkut arvostelijat huomioivat määräilevän taistelusysteemin käyvän "ärsyttäväksi",[8] kun taas toiset arvostelijat tunsivat taistelusysteemin "riemustavaksi",[3] hyvällä vaikeustasolla ja "jonkinlaisella mahtavalla jännityksellä". Moninpelitoimintojen puute, Chao-olentojen jakamisen rinnalla, nähtiin myös pettymykseksi.[9]

Archie Comics teki tutkielman Sonic Chronicles -pelille, jonka nimi on Invaders from Beyond, sisältäen Knucklesin kaappauksen.[10] Lyhyt kaistale kattaa vain sen mitä tapahtui ennen pelin tarinaa, joka sisältää vain eräänlaisen prologin ja loppuu kehottaen lukijoita ostamaan Sonic Chroniclesin nähdäkseen sen että "mitä tapahtuu seuraavaksi".

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]