Shadow the Hedgehog (videopeli)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Shadow the Hedgehog (peli))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shadow the Hedgehog
Kehittäjä Sonic Team
Julkaisija Sega
Ohjaaja Takashi Iizuka
Tuottaja Yūji Naka
Suunnittelija SEGA Studio USA
Säveltäjä Jun Senoue
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu NA 15. marraskuuta 2005
JP 15. joulukuuta 2005
EU 18. marraskuuta 2005
Lajityyppi tasohyppely
räiskintäpeli
Pelimuoto yksinpeli,
suppea moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 12
USK 12
Alusta Nintendo GameCube, PlayStation 2 ja Xbox
Jakelumuoto optinen GameCube-levy,DVD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shadow the Hedgehog on Sonic the Hedgehog -pelisarjan peli, jonka päähenkilö on Shadow the Hedgehog -siili, Sonicin ollessa sivuroolissa. Pelin on tarkoitus valottaa Shadowin mystistä menneisyyttä ja tarkoitusta. Shadow on esiintynyt aiemmin Sonic Adventure 2-, Sonic Heroes- ja Sonic Battle -peleissä ennen omaa peliään.

Peli noudattelee pääosin Sonic-pelisarjalle uskollista vauhtipainotteista tasohyppelyä. Uutena elementtinä pelissä ovat aseiden ja ajoneuvojen käyttö ja mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi pelin kulkuun. Lisäksi Shadowlla on käytössään Chaos Controll- ja Chaos Blast -liikkeet, molempia liikkeitä varten on oma mittari, joka kasvaa sen mukaan, tekeekö hyviä tekoja (pelastaa tai parantaa ihmisiä) joka lisää Chaos Controll -mittarin täyttymistä, tai tekemällä pahoja tekoja (päihittämällä "hyviksiä", tuhoamalla ympäristöä), joka taas kasvattaa Chaos Blast -mittaria. Kun mittari on täynnä, voi voimia hyödyntää omaksi edukseen: Chaos Controllia käyttäen voi kentässä edetä hyvinkin pitkälle silmänräpäyksessä, ja Chaos Blastilla voi tuhota lukuisia vihollisia ympäriltään. Ympäristöä voi myös käyttää hyväkseen vihollisten tuhoamisessa.

Osassa kenttiä on pientä ongelmanratkontaa ja tietyissä kohdissa pääsee etenemään vain kulkuneuvolla, joka voi olla myös vihollisen "ratsu", lentävä Black Arms -olio. Lisäksi jokaisessa kentässä on piilotettuna viisi avainta. Mikäli nämä kaikki avaimet löytää, saa käyttöönsä erikoisemman aseen tai ajoneuvon kentän loppuun asti. Lisäksi Check Point -tallennuspisteitä pitkin voi siirtyä aikaisemmille saman kentän Check Point -pisteille.

Shadowin muistellessa menneisyyttään Maapallolle hyökkää muukalaisrotu, nimeltään Black Arms jonka johtaja on nimeltään Black Doom. Doom käskee Shadowta keräämään kaikki Kaaossmaragdit (Chaos Emeralds). Jos Shadow keräisi kyseiset smaragdit, Black Doom kertoisi Shadowille tämän menneisyyden. Niinpä Shadow lähtee etsimään näitä smaragdeja.

Shadowta auttavat Sonic ystävineen, Black Doom ja jopa Tri. Eggman, jota huolestuttaa se, että tämä muukalaisrotu pilaisi hänen suunnitelmansa rakentaa hänen oma maailmansa, Eggman Imperiumi (EGGMAN EMPIRE). Shadow yrittää nyhtää kaikilta kolmelta taholta tiedonjyväsiä menneisyydestään, mutta huonolla menestyksellä. Black Doom kertoo Shadowlle, kuinka ihmiset kohtelivat tätä ja melkein tappoivat hänet, kun taas G.U.N:n johtaja Commander (Komentaja) kertoo Shadown aiheuttaneen pelkästään tuhoa. Robotnik puolestaan uskottelee, että alkuperäinen Shadow on kuollut ja tämä on vain hänen luomansa Shadow-robotti, Shadow-androidi. Shadow epäilee jokaista tarinaa ja jatkaa matkaansa yhä syvemmälle. Etsiessään smaragdeja hän huomaa, että jokainen Kaaossmaragdi tuo osan hänen muististaan takaisin. Yrittäessään löytää smaragdeja hän matkustaa tuhon silmässä olevista kaupungeista muinaisille raunioille ja huomaakin pian raunioiden olevan Black Doomin ilmalaivasto.

Hän sinkoilee jopa virtuaalitodellisuudessa tuhoamassa hallituksen tiedostoja, sekä keräämässä tietoja Robotnikin tietoverkosta, unohtamatta Robotnikin tukikohtia, joita löytyy pelistä useampia kappaleita. Viimein hän päätyy avaruusasema ARK:lle, jossa hänen muistonsa palaavat hänen mieleensä; hän muistaa auttaneensa Maria Robotnikia, lähintä ystäväänsä, sekä myös katsovansa avuttomana vierestä tämän tehdessä kuolemaa. Muistojen tulviessa hänen mieleensä, hän yht'äkkiä oivaltaa Black Armsin tukikohdan; Black Cometin, joka ohittaa Maan joka viideskymmenes vuosi. Hän ryntää paikalle, ja vaatii Black Doomin tilille aiheuttamastaan hävityksestä, mutta saadessaan tietää, että hänet on luotu Black Doomin verestä, hänen usko itseensä katoaa ja Black Doom saa hänet valtaansa. Samaan aikaan ARK:issa, Team Chaotix etsii tietoja, ja laukaisee siinä sivussa ohjelman, joka lähettää kuvaa Tri. Geraldista ympäri avaruutta.

Gerald kertoo luoneensa Shadown Black Doomin kanssa, ja kertoo, että Shadow on ratkaiseva tekijä hänen juonessaan tuhota Black Comet ja sen asukkaat. Yhtäkkiä kuvaan ilmestyy Maria, Geraldin lapsenlapsi. Tämä valaa Shadowhun toivoa ja hän käy taisteluun Black Doomia vastaan apunaan Kaaossmaragdien voima. Shadowin voitettua hän käyttää Chaos Controllia ja siirtää Black Cometin avaruusasema ARK:in eteen. Shadow itse häärii jo ARKissa Eclipse Cannonin kimpussa, ja käyttää tätä asetta tuhotessaan Black Cometin. Videokuvaa tapahtuneesta välittyy kaikkialle, ja kaikki hurraavat Shadowta ja Geraldia, mutta tämä itse pysyy ARKissa jättäen menneisyytensä taakseen.

Tarinan kulku

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin liki jokaisessa kentässä on Dark, Normal ja Hero-tavoitteet. Normal-tavoite kuvaillaan kentän alussa, kun taas Dark- ja Hero-tehtävänannot tulevat pitkin kenttää Doom's Eyen ja Tri. Robotnikin erikoisen mukana seuraavan valvontalaitteen kautta. Kummallista kyllä, vaikka olisi suorittamassa jompaakumpaa tehtävää, hyökkäävät "omat puolulaiset" kimppuusi.

Pelissä on mahdollista saada 10 erilaista loppua, jotka täytyy avata, jotta pääsee käsiksi viimeiseen, oikeaan loppuun Last Storyyn. Riippuen siitä mitä tehtäviä suorittaa pelin eri lopetuksissa Shadow muun muassa

  • tainnuttaa Dr. Robotnikin/Eggmanin
  • paljastuu Shadow-androidiksi
  • katuu kaikkea tekemäänsä
  • käskee Robotnikia poistumaan ARK:ista
  • uhkaa tuhota koko planeetan
  • pelastaa koko planeetan

Pelissä on 326 erilaista läpipeluuvariaatiota.