Sonic the Hedgehog 4: Episode I

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic the Hedgehog 4:
Episode I
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija SEGA
Jakelija Steam, Humble Store, Nintendo eShop, Microsoft Store, PlayStation Now, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Tuottaja Takashi Iizuka
Säveltäjä Jun Senoue
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu 7. lokakuuta 2010
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto 2D
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta Xbox 360, Wii, PlayStation 3, iPhone, PC Download
Jakelumuoto Kovalevy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic the Hedgehog: Episode I on Segan Sonic the Hedgehog -pelisarjaan kuuluva episodinen tasohyppelypeli. Peli julkaistiin ladattavaksi Xbox Live-, WiiWare- ja PlayStation Network -palveluihin syksyllä 2010. Peli on jatkoa Segan ja Sonic Teamin alkuperäisille Sega Mega Driven peleille ja jatkaa Sonic & Knuckles -pelin tarinaa. Joulukuussa 2011 ilmoitettiin teaser-videon kautta toisen episodin olevan työn alla.[1] Toinen osa, Sonic the Hedgehog 4: Episode II, julkaistiin toukokuussa 2012.

Tuhottuaan tri Eggmanin Death Egg -avaruusaluksen Sonic jättää ystävänsä Tailsin ja Knucklesin lähtien seikkailemaan yksin uusille alueille. Tri Eggmanin suunnitelmana on käyttää vanhoja ja parhaita bandik-robotteja maailmanvalloituksessaan.

Ensimmäisessä osassa voi pelata vain Sonicilla. Sonicin uutena kykynä on hakeutuva Homing Attack (ensiesiintyminen Sonic Adventure -pelissä), vanhojen kierimisen, Spin Dashin ja hyppyhyökkäyksen lisäksi. Pelissä tuttuun tyyliin on suoritettava taso loppuun 10 minuutissa. Sonic on voittamaton niin kauan kuin hänellä on vähintään yksi sormus (mutta tämä ei suojaa Sonicia kaikilta vaaroilta). Lisäksi pelissä on tuttuun tapaan monitoreja, jotka sisältävät muun muassa kymmenen sormusta, suojakentän, lisäelämän sekä kuolemattomuuden hetkeksi aikaa. Pelissä nähdään paranneltuja versioita Badnik-roboteista.

Ensimmäinen osa sisältää neljä tasoa, joista jokaisessa on kolme näytöstä (act) ja pomotaistelu. Pelin erikoistasot (engl. Special Stage) vastaavat Sonic the Hedgehog -pelissä olevia, ja Wii- ja PlayStation 3 -versiot hyödyntävät pelissä liikkeentunnistusta. Seitsemästä erikoistasosta on löydettävä Kaaossmaragdit selviämällä sokkelon läpi ennen aikarajan loppumista sekä varottava koskemasta huutomerkki-palloihin, sen koskettaminen poistaa sinut Special Stagesta (kuten myös Kaaossmaragdin saaminen). Saatuasi haltuusi kaikki 7 Kaaossmaragdia Sonic voi muuttua Super Soniciksi normaaleissa tasoissa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]