Luettelo Sonic the Hedgehog -tuotesarjan hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli käsittelee Sonic the Hedgehog -pelisarjassa esiintyviä fiktiivisiä pelihahmoja.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sonic the Hedgehog

Tri. Ivo "Eggman" Robotnik[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miles "Tails" Prower[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Miles "Tails" Prower

Amy Rose[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Amy Rose

Metal Sonic[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Metal Sonic

Knuckles the Echidna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Knuckles the Echidna

Shadow the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Shadow the Hedgehog

Rouge the Bat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rouge the Bat

Blaze the Cat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Blaze the Cat

Hahmot peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babylon Rogues[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babylon Rogues on ryhmä palkkionmetsästäjiä, johon kuuluvat Jet the Hawk, Storm the Albatross ja Wave the Swallow. Ryhmä on esiintynyt yhdessä kolmessa ajopelissä, Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Jet the Hawk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jet the Hawk on nähty vain peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity, Sonic and the Black Knight ja Mario & Sonic at the Olympic Winter Games. Jet esiintyy myös uudessa Sonic Free Riders-pelissä.

Jet on myös Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games- pelin Nintendo 3DS versiossa yhtenä "apuhahmona" sekä pelin Wii-versiossa London Party-moodissa haastettavana vihollisena.

Storm the Albatross[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Storm the Albatross on iso albatrossi. Storm nähdään peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Wave the Swallow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wave the Swallow on liila pääskynen ja Jet the Hawkin ihastus. Wave nähdään peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Badnikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisia Badnik-robotteja ensimmäisestä Sonic the Hedgehog-pelistä.

Badnikit (ohjekirjan suomennoksissa myös nimellä Peijakkaat[1]) ovat Tri. Ivo ”Eggman” Robotnikin rakentamia fiktiivisiä robotteja, jotka toimivat hänen alamaisinaan ja työskentelevät hänelle yrittäessään maailmanvalloitusta. Varhaisissa peleissä tohtori Eggman on kidnapannut pieniä eläimiä käyttääkseen heitä Badnik-robottien voimanlähteenään. Badnikit ovat ensimmäisistä peleistä lähtien toimineet vihollishahmoina peleissä, jotka Sonicin on pysäytettävä ja vapautettava pienet eläinystävät niiden sisältä. Myöhemmissä peleissä ne ovat useasti korvattu mm. E-sarjan roboteilla Sonic Adventure-peleissä tai Egg Pawn-robottisotureilla Sonic Heroes pelistä lähtien, mutta Badnikit ovat myös tehneet paluun uudemmissa Sonic-peleissä, kuten Sonic the Hedgehog 4, Sonic Colors ja Sonic Generations.

Eggman ei yleensä kierätä Badnik malleja, mutta toisin on ollut. Eräitä tunnetumpia Badnik-malleja ovat olleet esim. Moto Bug (Moto Hyönteinen[2]), Buzz Bomber (Pörriäispommittaja[2]), erilaisia varitaatoita Orbinauteista, Coconuts sekä EggRobo. Myös Badnik robottien voimanlähde on vaihdellut pariin otteeseen esim. Badnikit ovat käyttäneet Little Planetin kukkien siemeniä Sonic CD-pelissä. Sega Master System ja Sega Game Gear käsikonsolien peleissä Sonic yleensä kohtaa isompia robotteja, joita Eggman itse ei ohjaa ja jotka ovat usein isompia varitaatioita pelin tasossa olleista Badnik-roboteista.

Bark the Polar Bear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bark the Polar Bear on kuvitteellinen hahmo Sonic the Fighters -konsolipelissä ja Sonic-sarjakuvassa. Bark on yksi voimakkaimmista Sonic-hahmoista. Bark on keltainen ja voimakas jääkarhu, jolla on päässään punainen pipo ja kaulassa vihreä kaulaliina. Barkilla on niskassa pitkä piikki, poskien kohdalla molemmilla puolilla piikit ja hatun vieressä kaksi ohutta piikkiä. Sarjakuvassa Barkin ikä on 17 ja Barkin tiimin nimi on Team Hooligan, johon kuuluvat myös Barkin parhaat ystävät Fang ja Bean.

Chao[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Chao (Sonic)

Chao on fiktiivinen Sonic the Hedgehog-pelisarjassa esiintyvä eläinrotu. Chao-olennot eivät ole missään pelisarjan pelissä pääroolissa, mutta ne auttavat lukuisia hahmoja taisteluissa ja kokonaisissa seikkailuissa.

Chaotix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaotix on fiktiivinen ryhmä, joka esiintyi ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan Knuckles' Chaotix-pelissä. Ryhmään on kuulunut pelin ilmestyttyään erilaisia jäseniä monissa medioissa. Sonic Heroes pelistä lähtien ryhmään on kuulunut vakituisesti Vector the Crocodile, Espio the Chameleon ja Charmy Bee, jotka myöhemmin esiintyvät Sonic X-piirrossarjassa. Alun perin pelissä Knuckles Chaotix ryhmään on myös kuulunut Knuckles the Echidna ja Mighty the Armadillo, joista kumpikin on esiintynyt erillisissä peleissä.

Vector the Crocodile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vector the Crocodile (suom. Vektori-krokotiili) esiintyy peli-, sarjakuva- ja animaatiosarjassa. Vector on 20-vuotias huonotapainen krokotiili, joka on etsiväjärjestö Chaotixin johtaja. Vectorin parhaat tuntomerkit ovat hänen kuulokkeensa ja iso kultaketju kaulassa. Vector on huonotapainen ja röyhkeä, hän on ahne rahasta ja ruuasta. Hänestä tuli suosittu hahmo Shadow the Hedgehog (peli)- pelissä lauseella "Find the computer room!" (suom. Etsi tietokonehuone!). Ensiesiintyminen oli videopelissä Knuckles' Chaotix.

Espio the Chameleon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espio the Chameleon on fiktiivinen, vakavamielinen kameleontti, joka esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Knuckles' Chaotix. Espio on hiljainen ja mystinen.

Pelissä hän pystyi kiipeämään seiniä pitkin. Hän on myös pelattava hahmo Sonic the Fighters -kolikkopelissä ja myöhemmin myös Sonic Heroes -pelissä, jossa hän toimii etsivätoimiston ninja assistenttina. Hän myöhemmin esiintyy peleissä Shadow the Hedgehog, Sonic Rivals 2 ja tekee cameo esiintymisiä Sonic Colours, Mario & Sonic at the Olympic Games ja Mario & Sonic at the Olympic Winter Games peleissä.

Charmy Bee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charmy Bee on fiktiivinen, lempeä ja lapsekas mehiläinen, joka teki ensiesiintymisen pelissä Knuckles' Chaotix. Pelissä hän pystyi lentämään rajattomasta tasoja läpäistäessään. Hän myöhemmin esiintyi peleissä Sonic Heroes, Shadow the Hedgehog ja Mario & Sonic at the Olympic Games sekä Mario & Sonic at the Olympic Winter Games peleissä hän toimii tuomarina tietyissä lajeissa.

Mighty the Armadillo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mighty the Armadillo on vyötiäinen ja "entinen" jäsen Chaotix-ryhmässä. Hän alun perin teki ensiesiintymisensä SegaSonic the Hedgehog-kolikkopelissä pelattavana hahmona Sonicin ja Rayn lisäksi. Hän esiintyi myöhemmin ryhmän jäsenenä ja pelattavana hahmona Knuckles' Chaotix-pelissä, jossa hän pystyi hyppimään seiniä pitkin. Hän ei ole tämän jälkeen esiintynyt pelisarjassa.Mightyä luullaan usein Sonicin "klooniksi", koska Knuckles' Chatiox- pelissä Mightyn spritet on tehty alkuperäisten MegaDrive Sonic- pelien Sonic- hahmon pohjalta. Mighty tekee paluun Ray the Flying Squirrelin kanssa Sonic Mania-pelin laajennettuun versioon Sonic Mania Plus, jossa Mighty sekä Ray tulevat olemaan pelattavia hahmoja.

Cream the Rabbit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cream the Rabbit on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy Sonic the Hedgehog -sarjan videopeleissä. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Sonic Advance 2:ssa. Eggman oli napannut hänet ja Sonic pelasti hänet. Sen jälkeen Cream lähti etsimään kadonnutta äitiään Vanillaa. Cream esiintyy Sonic X-nimisessä animesarjassa, kuten myös samannimisessä sarjakuvassa.

Cream on reipas pieni kani, jolla on aina mukana hänen paras ystävänsä Cheese. Cream käyttäytyy kohteliaasti kaikkia kohtaan, jopa Eggmania. Cream pitää ulkoilmasta ja seikkailuista, kunhan seikkailut eivät ole liian rajuja tälle pienelle kanille. Cream ei pidä taisteluista eikä väkivallasta, vaan haluaisi että asiat selvitettäisiin puhumalla. Usein tämä pieni kani on myös saanut muut ajattelemaan asioita ja olemaan järkevämpiä. Cream pystyy myös hyvin lentämään korvillaan. Amy ja Cream ovat hyvät ystävät, mutta heidän ystävyytensä hieman horjuu, koska Cream yrittää selittää Amylle, että Sonic haluaa olla vapaa ja seikkailla, ei olla koko ajan Amyn syleilyssä. Amy ei ota näitä neuvoja kuuleviin korviinsa. Eggman kutsuu Creamia usein nimellä Creamy-Dreamy.

EggRobo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EggRobo on yksi Badnik-roboteista, joka esiintyi ensimmäistä kertaa pelissä Sonic & Knuckles. EggRobo on hänen luojansa tohtori Robotnikin robottiklooni. EggRobot ilmestyivät Sky Sanctuary Zone-tasossa ainoina vihollisina, joita tuli ulos Death Egg-avaruusaluksesta. EggRobot pystyivät lentämään raketeilla ja ampumaan suurella käsiaseella. Knucklesin tarinassa joka perustuu Sonicin tarinan jälkeen, yksi EggRoboista yritti päästä Knucklesista eroon ja hän toimi pomovastustajana Robotnikin sijasta, kunnes pelin loppussa Mecha Sonic tuhoaa EggRobon ja taistelee Knucklesia vastaan, tuhoutuen lopputaistelun jälkeen.

EggRobo on myöhemmin esiintynyt Sonic R-ajopelissä salaisena, pelattavana hahmona ja myös mahdollista ladata moninpelitilaan pelattavaksi pelissä Sonic Adventure 2. EggRobo palaa takaisin Sonic Generations pelissä Sky Sanctuary-tason ainoana vihollisena. Pelissä on tummempi malli EggRobosta, joka ampuu päästään ohjuksia.

Mephiles the Dark[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mephiles the Dark esiintyy Sonic the Hedgehog -pelissä. Mephiles syntyi Solarisprojektissa, mustana mönjänä. Mephiles vapautui kun Laboratoriossa räjähti. Siinä samalla vapautui myös Iblis. Shadow ja Silver olivat matkanneet 10 vuotta menneisyyteen, jotta Silver saisi tietää, mitä oikeasti tapahtui Ibliksen suhteen. Silver lähti tuhoamaan Iblistä, mutta Iblis sinetöitiin Eliseen. Shadow sai esineen, jolla voisi sinetöidä Mephileksen, mutta jätti sen taakseen myöhemmin. Ennen kuin Shadow sinetöi Mephileksen, Mephiles sanoi: ``Shadow... I will remember you, your form... you die.. you will die...´´ (``Shadow.. tulen muistamaan sinut... sinun muotosi... sinä kuolet... tulet kuolemaan...´´) Tulevaisuudessa kun Rougella on Sinetti, Eggman saapuu ja sineetti rikkoutuu, päästäen Mephileksen vapaaksi. Mephiles varastaa Shadowin varjon ja muuttuu melkein Shadowin näköiseksi. Silmät ovat vihreät ja raidat piikeissä ovat harmaat, eikä Mephileksellä ole suuta. Mephiles huijaa Silveriä ja Blazea tappamaan Sonicin, jotta Iblistä ei olisi tulevaisuudessa. Shadow paljastaa Silverille totuuden kaikesta, kun vahingossa Chaos Control laukeaa. Mephiles ilmestyy Shadowille tulevaisuudessa, yrittäen saada tätä puolelleen. Shadow kieltäytyy ja kertoo, että hän vaikuttaa itse kohtaloonsa. Mephiles saa täydellisen muotonsa, ja taistelee Shadowia vastaan. Mephiles kuitenkin syntyi Shadowin varjosta ja pystyy olemaan Shadowin varjo. Vain Chaos Boost voi poistaa Mephileksen Shadowin varjosta. Lopulta Mephiles tappaa Sonicin ja Iblis vapautuu Elisestä. Mephiles ja Iblis yhdistyvät, ja muuttuvat Solarikseksi. Sonic, Shadow ja Silver tuhoavat tämän supermuodoissaan.

Sonic the Werehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic the Werehog on Kuvitteellinen hahmo joka esiintyy ainoastaan Sonic Unleashed pelissä.

Chip Light Gaia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chip Light Gaia esiintyy pelissä Sonic Unleashed.

E-102 Gamma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E-102 Gamma on kuvitteellinen hahmo joka esiintyy ainoastaan Sonic Adventure pelissä.

E-123 Omega[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E-123 Omega joka on E-Sarja Robotista kuvitteellinen hahmo, Hän esiintyi vain peleissä Sonic Heroes, Shadow the Hedgehog, Vuoden 2006 Sonic the Hedgehog, Sonic Forces ja Team Sonic Racing, Hän liittyi Shadow the Hedgehogin ja Rouge the Batin kanssa yhteiseen tiimiin

Metal Knuckles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Knuckles on kuvitteellinen hahmo Sonic R-pelistä. Kuten nimi viittaakin, Metal Knuckles on robottiversio Knuckles the Echidnasta, jonka tri. Eggman on luonut. Ei tiedetä tosin mihin tarkoitukseen Metal Knuckles on luotu. Sonic Advance-pelissä esiintyy samanlainen robotti nimeltään Mecha Knuckles, joka näyttää ja taistelee kuin Knuckles, mutta joka paljastuu klooniksi ja omii kyvyn ampua ohjuksia suustaan.

Orbot ja Cubot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orbot ja Cubot ovat tri. Eggmanin robottiapulaisia. Orbot esiintyi ensimmäistä kertaa Sonic Unleashed pelissä koodinimellä SA-55. Pelissä Orbot nähdään vain välikohtauksissa, joissa hän antaa raportteja Eggmanille tämän futuristisen imperiumin rakennustilasta. Hän usein huomauttaa isännälleen hänen suunnitelmiensa puutteellisuuksista, josta Eggman ei yleensä pidä. Orbot esiintyy myöhemmin myös Sonic Colours pelissä Cubotin kanssa, joka tekee pelissä debyyttinsä. Cubotilla on pelin aikana äänikortissa vika, jota Orbot yrittää parhaimmalla ajalla korjata. Äänikortin aksentti vaihtelee Cubotilla lehmipojasta merirosvoon, kunnes lähellä pelin loppua kohden hän saa kimmeän äänensä takaisin. Sonic Generations pelissä viitataan, että edellisen pelin tapahtumien jälkeen Eggman hylkäsi kummatkin Orbotin ja Cubotin avaruuteen lähtiessään matkustamaan ajassa taaksepäin omituisella luomuksella, jonka hän löysi avaruudesta.

Silver the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silver the Hedgehog on 14-vuotias hopeanvärinen siili (Silver suom. hopea) ja hänellä on telekineettisiä kykyjä, joihin kuuluu esineiden siirtely ajatuksen voimalla ja leijuminen. Silverilla on voimakas oikeudentaju mutta lyhyt pinna.

Ensiesiintyminen tapahtui vuoden 2006 videopelissä Sonic the Hedgehog. Silver matkaa Blazen kanssa menneisyyteen korjaamaan aikajanaa, jotta voisi muuttaa tulevaisuutta paremmaksi Mephiles the Darkin kerrottua heille, että Maailman voi pelastaa muuttamalla menneisyyttä. Tämän saavuttamiseksi heidän tulee eliminoiden henkilö, joka vapautti Ibliksen, Ibliksen Sytyttäjän ("Iblis Trigger"). Mephiles kertoo, että Sonic the Hedgehog on vastuussa Ibliin vapautumisesta. Hän vie Silverin ja Blazen menneisyyteen.

Myöhemmin Silver esiintyy Sonic Rivals -pelissä pelattavana hahmona taas, jossa hän on menneisyydessä estämässä Eggman Negaa (joka on naamioitunut tohtori Eggmaniksi) muuttamasta maailmaa kortiksi isolla kamerallaan. Sonic Rivals 2:ssa Silver liittoutuu Espio the Chameleonin kanssa estääkseen Eggman Negaa (naamioituneena taas) vapauttamasta Ifrit nimistä hirviötä toisesta maailmasta ja syöttämästä tälle Chaoja tullakseen voittamattomaksi. Silverillä ei ole ollut sen jälkeen isoa roolia Sonic the Hedgehog -pelisarjassa.

Prinsessa Elise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Elise on kolmas prinsessa joka esiintyy vuoden 2006 Sonic the Hedgehog pelissä. Hänet pelastaa Sonic sen Eggmanin vaarasta

Tikal the Echidna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikal the Echidna on keijukainen nokkasiili hahmo joka esiintyi peleissä Sonic Adventure & Sonic Adventure 2.

Big the Cat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Big the Cat on ison kokoinen kissahahmo joka esiintyi peleissä Sonic Adventure, Sonic Heroes ja Team Sonic Racing.

Vanilla the Rabbit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanilla the Rabbit on jänishahmo Sonic the Hedgehog-pelisarjasta. Hän on Cream the Rabbitin yksinhuoltajaäiti. Hän on esiintynyt peleissä Sonic Advance 2, Sonic Heroes, Sonic Advance 3 ja Sonic Rush. Pelien lisäksi Vanilla on esiintynyt Sonic X-tv-sarjassa ja samannimisessä sarjakuvassa.[3]

Nazo the Hedgehog (Mystery)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nazo the Hedgehog on kirkkaansininen siili fanielokuvista Nazo Unleashed ja The Return of Nazo. Alun perin Sonic X- animeen suunniteltu hahmo, joka Japanissa nimettiin Mysteryksi. Hahmo aluksi luonnosteltiin Sonicin super/hyper- muodoksi, ennen kuin sarjan päätuottajat TMS Entertainmet ja SEGA poistivat hahmon koko sarjasta, minkä jälkeen uskolliset fanit herättivät hahmon henkiin.

Black Doom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black Doom on kuvitteellinen hahmo joka esiintyy vain ainoastaan Shadow the Hedgehog pelissä.

Tails Doll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tails Doll on kuvitteellinen hahmo Sonic R-pelistä. Kuten Metal Knuckles, Tails Doll on nimensä ja ulkomuotonsa takia paha versio Tailsista, jonka tri. Eggman on luonut. Hahmo eroaa Metal Sonicista ja Metal Knucklesista siinä, että hän näyttää olevan elävä nukke. Tails Doll on saanut vähiten huomiota faneilta, mahdollisesti johtuen sen "karmivasta" ulkoasusta.

Tails Dollsista esiintyy toisenlainen variaatio Sonic Adventure- pelin Final Egg-kentässä. (vain Sonic, Amy ja E-102 Gamma pääsevät tähän kenttään.) Tails Doll on myös esiintynyt hiljattain Sonic Archie- sarjakuvassa.

Zavok[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zavok on jeti hahmo joka esiintyy Sonic Lost World, Sonic Forces ja Team Sonic Racing.

Chaos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaos on hahmo joka esiintyy Sonic Adventure ja Sonic Forces.

Infinite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Infinite on kuvitteellinen hahmo Sonic Forces pelistä.

Rookie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rookie on muokattava kuvitteellinen hahmo Sonic Forces pelistä. Pelin Trailerissa se muodostuu Punaiseksi sudeksi, Amy löytää jonkun tiedotteen löytääkseen muokattavan hahmon joko uroksen tai naaraan ja lisäksi vielä 7 hahmoa joko koira, susi, jänis, karhu, kissa, lintu tai siili, myöhemmin Knuckles tuli kertomaan Eggmanin armeijasta ja sen perästä tuli Rookie

Hahmot TV-sarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Thorndyke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Thorndyke on Sonic X sarjassa esiintyvä hahmo. Thorndyke asuu rikkaassa talossa, mutta hänen isänsä ja äitinsä ovat paljon liikematkoilla eikä hänellä ole tekemistä kotona. Sonicin kavereidensa kanssa saavuttua Chrisin elämä muuttui täysin. Hänellä on sarjassa tärkeä rooli ja hän yrittää auttaa Sonicia mahdollisimman paljon. Chris pitää toiminnasta ja seikkailuista.

Cosmo the Seedrian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cosmo on kasvia muistuttava olento, joka tulee toiselta planeetalta. Hänet tunnetaan myös nimellä Cosmo the Seedrian. Cosmon tukka on vihreä ja hänen päässään on kaksi kukkaa - hän on myös pukeutunut mekkoon kuten lähes kaikki Sonic-sarjan naispuoliset hahmot. Cosmolla on siskoja, joista yksi tunnetaan nimellä Galaxina, ja heidän äitinsä on nimeltään Hertia (tai Earthia englannin kielisessä 4kids-dubbauksessa). Cosmoa ääninäyttelee Etsuko Kozakura japanilaisessa versiossa ja Amy Birnbaum englannin kielisessä versiossa.[4]

Metarex on Cosmon, kuten koko avaruuden pahin vihollinen. Metarex yrittää varastaa planeettojen elämänlähteet (Planet Egg) haltuunsa. Kun planeetta menettää elämänlähteensä, se kuolee. Cosmo esiintyy kahta poikkeusta lukuun ottamatta vain Sonic X:ssä. Cosmon cameo-roolit löytyvät samannimisen sarjakuvan numeroista 5 ja 21.

Scratch, Grounder ja Coconuts[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scratch, Grounder ja Coconuts ovat kolme hauskaa hahmoa, jotka esiintyvät Adventures of Sonic the Hedgehog piirrossarjassa ja Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine pulmapelissä. Sarjassa he ovat Tri. Robotnikin luomia apulaisia, jotka yrittävät pyydystää Sonicin tavalla tai toisella mutta häviävät joka kerta. Hahmot perustuvat Sonic the Hedgehog 2-pelissä esiintyvistä samannimisistä Badnik-roboteista. Hahmojen ääninä kuullaan Phil Hayes (Scratch), Garry Chalk (Grounder) ja Ian James Corlett (Coconuts).

Decoe, Bocoe ja Bokkun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Decoe, Bocoe ja Bokkun ovat kuvitteellisia hahmoja Sonic X animesarjassa. Kuten Scratch, Grounder ja Coconuts, he toimivat sarjassa tri Eggmanin apulaisina hänen lukuisissa suunnitelmissaan. Decoen japaninkielinen ääninäyttelijä on Ken Yamaguchi ja englanniksi Andrew Randells (joka myös on Bokkuunin englanninkielinen ääninäyttelijä), Bocoen äänet: Bin Shimada (japani), Darren Dustan (englanti). Bokkuunin japankielinen ääni on Yumiko Kobayashi.

Danny[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Danny

Chuck Thorndyke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chuck Thorndyke

Galaxina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaxina

Hahmot sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge the Hedgehog eli Scourge-siili (tunnetaan myös nimillä Evil Sonic ja Anti-Sonic) on paha versio Sonic the Hedgehogista. Scourge on 17-vuotias, 100 senttimetriä pitkä, 35 kilogrammaa painava ja hän on syntynyt Joulusaarella kuten hänen Mobius ulottuvuuden versio. Scourge on muun muassa, itsekäs, ahne ja hänellä on suuri vallanhalu. Scourge oli aluksi aivan Sonicin näköinen siili joka käytti nahkatakkia ja aurinkolaseja. Myöhemmin hän muuttui vihreäksi.

Sir Charles Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charles Hedgehog on Sonicin setä, joka esiintyy Sonic-sarjakuvissa. Hän esiintyy myös vanhoissa Sonic animaatioissa kuten, Sonic SATAM-piirrossarjassa ja Sonic Undergroundissa muutamassa jaksossa.

Anti-Jules Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anti-Jules Hedgehog on Scourge the Hedgehogin isä.

Jules the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jules the Hedgehog on Sonicin isä.

Bernadette the Hedgehog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bernadette the Hedgehog on Sonicin äiti.

Mina Mongoose[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mina Mongoose (lempinimiltään Mina-girl, songoose ja songbird) on Archie Comicsin Sonic the Hedgehog -sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Mina Mongoose esiintyi ensimmäisen kerran Archie Comicsin Sonic the Hedgehog -sarjan numerossa 76, missä hän oli ollut vangittuna ja Sonic pelasti hänet. Hänestä on tullut yksi Archie Comicsin suosituimmista hahmoista. Hän on yksi kolmesta tytöstä, jotka kilpailevat Sonicin huomiosta (toiset ovat prinsessa Sally Acorn ja Amy Rose). Mina on 16-vuotias Isabella Mongoosen ja edesmenneen Arthur Mongoosen tytär. Hän on rakastunut maailman kuuluisimpaan sankariin, mutta on myös sankari omien ansioidensa perusteella. Hän työskentelee laulajana ja lapsenvahtina.

Whisper the Wolf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tangle the Lemur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jewel the beetle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimic[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antoine D'Coolette[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bunnie Rabbot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot Elokuvasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wachowski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wachowski on hahmo joka esiintyy Sonic the Movie elokuvassa. Hän on ammatiltaan Seriffi

Maddie Wachowski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maddie Wachowski on tummaihoinen hahmo joka on Tom Wachowskin vaimo.

Long Claw[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Long Claw on pöllö joka esiintyy vuoden 2020 Sonic the Movie Elokuvassa. Lond Claw oli Sonicin lapsuudesta

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]