Chao (Sonic)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chao
Creamin Cheese on yksi Chaoista
Creamin Cheese on yksi Chaoista
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic Adventure (1999)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Chao on kuvitteellinen Sonic the Hedgehog -pelisarjassa esiintyvä eläinrotu. Chao-olennot eivät ole missään pelisarjan pelissä pääroolissa, mutta ne auttavat lukuisia hahmoja taisteluissa ja kokonaisissa seikkailuissa.

Tietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chao on ulkonäöltään vaaleansininen olento, jolla on päälaessa keltainen pallo, normaalin Chaon lisäksi Chaosta on muitakin erilaisia versioita kuten Dark ja Hero-versiot joista puolestaan Dark on väriltään musta jolla on punainen pallo päälaessa ja Hero on valkoisen värinen, jolla on sininen kehä päälaessa. Chao-olennoista tunnetuin on Cream the Rabbitin Cheese, se on Creamin ystävä joka tulee jokaiselle Creamin seikkailulle mukaan. Chao-olennot tekivät ensiesiintymisensä Sonic Adventure -pelissä, jossa ne antoivat hahmoille erilaisia lisävoimia kuten lisää suojaustehoa tai hyökkäystehoa. Chao-olennot ovat esiintyneet sen jälkeen monissa muissakin Sonic-peleissä joissa ne melkein joka tilanteessa antavat lisävoimia pelattaville hahmoille, mutta esimerkiksi Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesin Nintendo DS -version Tarinatilassa ne kuitenkin ovat vastaanottamassa pelattavan hahmon erilaisiin haasteisiin.

Chao-olennosta on myös kehitetty propellilla varustettu versio, Omochao joka antaa puolestaan monissa peleissä eri neuvoja erilaisiin tehtäviin sekä toimii juontajana joissakin tapauksissa. Chao-olennoista Dark-versio on sellainen, että se yrittää aina puolestaan vaikeuttaa pelaajan edistymistä monissa tilanteissa kuten Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Gamesin London Party-moodissa, jossa se siirtää tarra-arkissa olevan kysymysmerkin toiseen paikkaan.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.