Luettelo Sonic the Hedgehog -tuotesarjan hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Cream the Rabbit)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli käsittelee Sonic the Hedgehog -peleissä, -sarjakuvissa, -TV-sarjoissa ja -elokuvissa esiintyviä kuvitteellisia hahmoja.

Sonic the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Sonic the Hedgehog

Sonic on sininen siili.

Tri Ivo ”Eggman” Robotnik

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eggman on paha ihminen.

Miles ”Tails” Prower

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Miles ”Tails” Prower

Tails on kaksihäntäinen kettu.

Pääartikkeli: Amy Rose

Amy on vaaleanpunainen siili.

Pääartikkeli: Metal Sonic

Metal Sonic on Eggmanin rakentama robottiversio Sonicista.

Knuckles the Echidna

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Knuckles the Echidna

Knuckles on punainen nokkasiili.

Shadow the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Shadow the Hedgehog

Shadow on musta siili.

Rouge the Bat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Rouge the Bat

Rouge on lepakko.

Blaze the Cat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Blaze the Cat

Blaze on kissa.

Hahmot peleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babylon Rogues

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babylon Rogues on ryhmä palkkionmetsästäjiä, johon kuuluvat Jet the Hawk, Storm the Albatross ja Wave the Swallow. Ryhmä on esiintynyt yhdessä kolmessa ajopelissä: Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Jet the Hawk on nähty vain peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity, Sonic and the Black Knight ja Mario & Sonic at the Olympic Winter Games. Jet esiintyy myös uudessa Sonic Free Riders -pelissä.

Jet on myös Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games -pelin Nintendo 3DS -versiossa yhtenä ”apuhahmona” sekä pelin Wii-versiossa London Party -moodissa haastettavana vihollisena.

Storm the Albatross

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Storm the Albatross on iso albatrossi. Hänet nähdään peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Wave the Swallow

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wave the Swallow on liila pääskynen ja Jet the Hawkin ihastus. Hänet nähdään peleissä Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity ja Sonic Free Riders.

Varhaisia Badnik-robotteja ensimmäisestä Sonic the Hedgehog -pelistä.

Badnikit (ohjekirjan suomennoksissa myös nimellä Peijakkaat[1]) ovat Tri Ivo ”Eggman” Robotnikin rakentamia fiktiivisiä robotteja, jotka toimivat hänen alamaisinaan ja työskentelevät hänelle yrittäessään maailmanvalloitusta. Varhaisissa peleissä tohtori Eggman on kidnapannut pieniä eläimiä käyttääkseen heitä Badnik-robottien voimanlähteenä. Badnikit ovat ensimmäisistä peleistä lähtien toimineet vihollishahmoina, jotka Sonicin on pysäytettävä ja vapautettava pienet eläinystävät niiden sisältä. Myöhemmissä peleissä ne ovat useasti korvattu mm. E-sarjan roboteilla Sonic Adventure -peleissä tai Egg Pawn -robottisotureilla Sonic Heroes -pelistä lähtien, mutta Badnikit ovat myös tehneet paluun uudemmissa Sonic-peleissä kuten Sonic the Hedgehog 4, Sonic Colors ja Sonic Generations.

Eggman ei yleensä kierrätä Badnik-malleja, mutta toisinkin on ollut. Eräitä tunnetumpia Badnik-malleja ovat olleet esim. Moto Bug (Moto Hyönteinen[2]), Buzz Bomber (Pörriäispommittaja[2]), erilaisia varitaatoita Orbinauteista, Coconuts sekä EggRobo. Myös Badnik-robottien voimanlähde on vaihdellut pariin otteeseen; esim. Badnikit ovat käyttäneet Little Planetin kukkien siemeniä Sonic CD -pelissä. Sega Master System- ja Sega Game Gear -käsikonsolien peleissä Sonic yleensä kohtaa isompia robotteja, joita Eggman itse ei ohjaa ja jotka ovat usein isompia variaatioita pelin tasossa olleista Badnik-roboteista.

Bark the Polar Bear

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bark the Polar Bear on kuvitteellinen hahmo Sonic the Fighters -konsolipelissä ja Sonic the Hedgehog -sarjakuvassa. Hän on yksi voimakkaimmista Sonic-hahmoista. Bark on keltainen ja voimakas jääkarhu, jolla on päässään punainen pipo ja kaulassa vihreä kaulaliina. Barkilla on niskassa pitkä piikki, poskien kohdalla molemmilla puolilla piikit ja hatun vieressä kaksi ohutta piikkiä. Sarjakuvassa Barkin ikä on 17 ja hänen tiiminsä nimi on Team Hooligan, johon kuuluvat myös hänen parhaat ystävänsä Fang ja Bean.

Pääartikkeli: Chao (Sonic)

Chao on Sonic the Hedgehog -pelisarjassa esiintyvä eläinrotu. Chao-olennot eivät ole missään pelisarjan pelissä pääroolissa mutta auttavat lukuisia hahmoja taisteluissa ja kokonaisissa seikkailuissa.

Chaotix on ryhmä, joka esiintyi ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan Knuckles’ Chaotix -pelissä. Ryhmään on kuulunut erilaisia jäseniä monissa medioissa. Sonic Heroes -pelistä lähtien ryhmään on kuulunut vakituisesti Vector the Crocodile, Espio the Chameleon ja Charmy Bee, jotka myöhemmin esiintyivät Sonic X -piirrossarjassa. Alun perin Knuckles’ Chaotix -pelissä ryhmään kuului Knuckles the Echidna ja Mighty the Armadillo, jotka kumpikin ovat esiintyneet erillisissä peleissä.

Vector the Crocodile

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vector the Crocodile (suom. Vektori-krokotiili) esiintyy peli-, sarjakuva- ja animaatiosarjassa. Vector on 20-vuotias huonotapainen krokotiili, joka on etsiväjärjestö Chaotixin johtaja. Vectorin parhaat tuntomerkit ovat hänen kuulokkeensa ja iso kultaketju kaulassa. Vector on huonotapainen ja röyhkeä sekä perso rahalle ja ruualle. Hänestä tuli suosittu hahmo Shadow the Hedgehog -pelissä lauseella ”Find the computer room!” (suom. Etsi tietokonehuone!). Ensiesiintyminen oli pelissä Knuckles’ Chaotix.

Espio the Chameleon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espio the Chameleon on vakavamielinen kameleontti, joka esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Knuckles’ Chaotix. Espio on hiljainen ja mystinen.

Pelissä hän pystyi kiipeämään seiniä pitkin. Hän on myös pelattava hahmo Sonic the Fighters -kolikkopelissä ja myöhemmin myös Sonic Heroes -pelissä, jossa hän toimii etsivätoimiston ninja-assistenttina. Hän esiintyy myöhemmin peleissä Shadow the Hedgehog, Sonic Rivals 2 ja tekee cameo-esiintymisiä peleissä Sonic Colors, Mario & Sonic at the Olympic Games ja Mario & Sonic at the Olympic Winter Games.

Charmy Bee on lempeä ja lapsekas mehiläinen, joka esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Knuckles’ Chaotix. Siinä hän pystyi lentämään rajattomasti tasoja läpäistessään. Charmy esiintyi myöhemmin peleissä Sonic Heroes ja Shadow the Hedgehog. Hän toimii myös tuomarina tietyissä lajeissa peleissä Mario & Sonic at the Olympic Games ja Mario & Sonic at the Olympic Winter Games.

Mighty the Armadillo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mighty the Armadillo on vyötiäinen ja ”entinen” jäsen Chaotix-ryhmässä. Hän teki alun perin ensiesiintymisensä SegaSonic the Hedgehog -kolikkopelissä pelattavana hahmona Sonicin ja Rayn lisäksi. Hän esiintyi myöhemmin ryhmän jäsenenä ja pelattavana hahmona Knuckles’ Chaotix -pelissä, jossa hän pystyi hyppimään seiniä pitkin. Hän ei ole tämän jälkeen esiintynyt pelisarjassa. Mightyä luullaan usein Sonicin ”klooniksi”, koska Knuckles’ Chaotix -pelissä Mightyn spritet on tehty alkuperäisten Mega Driven Sonic-pelien Sonic-hahmon pohjalta. Mighty tekee paluun Ray the Flying Squirrelin kanssa Sonic Mania -pelin laajennetussa versiossa Sonic Mania Plus, jossa Mighty sekä Ray tulevat olemaan pelattavia hahmoja.

Cream the Rabbit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cream the Rabbit esiintyy Sonic the Hedgehog -peleissä. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Sonic Advance 2:ssa. Eggman oli napannut hänet ja Sonic pelasti hänet. Sen jälkeen Cream lähti etsimään kadonnutta äitiään Vanillaa. Cream esiintyy Sonic X -animesarjassa ja samannimisessä sarjakuvassa.

Cream on reipas pieni kani, jolla on aina mukana hänen paras ystävänsä Cheese. Cream käyttäytyy kohteliaasti kaikkia kohtaan, jopa Eggmania. Cream pitää ulkoilmasta ja seikkailuista, kunhan seikkailut eivät ole liian rajuja tälle pienelle kanille. Cream ei pidä taisteluista eikä väkivallasta, vaan haluaisi, että asiat selvitettäisiin puhumalla. Usein tämä pieni kani on myös saanut muut ajattelemaan asioita ja olemaan järkevämpiä. Cream pystyy myös hyvin lentämään korvillaan. Amy ja Cream ovat hyvät ystävät, mutta heidän ystävyytensä hieman horjuu, koska Cream yrittää selittää Amylle, että Sonic haluaa olla vapaa ja seikkailla, ei olla koko ajan Amyn syleilyssä. Amy ei ota näitä neuvoja kuuleviin korviinsa. Eggman kutsuu Creamia usein nimellä Creamy-Dreamy.

EggRobo on yksi Badnik-roboteista ja esiintyi ensimmäistä kertaa pelissä Sonic & Knuckles. EggRobo on luojansa tohtori Robotnikin robottiklooni. EggRobot ilmestyivät Sky Sanctuary Zone -tasossa ainoina vihollisina, joita tuli ulos Death Egg -avaruusaluksesta. EggRobot pystyivät lentämään raketeilla ja ampumaan suurella käsiaseella. Knucklesin tarinassa, joka tapahtuu Sonicin tarinan jälkeen, yksi EggRoboista yritti päästä Knucklesista eroon ja hänselvennä toimi pomovastustajana Robotnikin sijasta, kunnes pelin lopussa Mecha Sonic tuhoaa EggRobon ja taistelee Knucklesia vastaan, tuhoutuen lopputaistelun jälkeen.

EggRobo on myöhemmin esiintynyt Sonic R -ajopelissä salaisena pelattavana hahmona. Hänet on myös mahdollista ladata moninpelitilaan pelattavaksi pelissä Sonic Adventure 2. EggRobo palaa takaisin Sonic Generations -pelissä Sky Sanctuary -tason ainoana vihollisena. Pelissä on tummempi malli EggRobosta, joka ampuu päästään ohjuksia.

Mephiles the Dark

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mephiles the Dark esiintyy vuoden 2006 Sonic the Hedgehog -pelissä. Mephiles syntyi Solaris-projektissa mustana mönjänä. Mephiles vapautui, kun laboratoriossa räjähti. Siinä samalla vapautui myös Iblis. Shadow ja Silver olivat matkanneet kymmenen vuotta menneisyyteen, jotta Silver saisi tietää, mitä oikeasti tapahtui Ibliksen suhteen. Silver lähti tuhoamaan Iblistä, mutta Iblis sinetöitiin Eliseen. Shadow sai esineen, jolla voisi sinetöidä Mephileksen, mutta jätti sen taakseen myöhemmin. Ennen kuin Shadow sinetöi Mephileksen, Mephiles sanoi: Shadow… I will remember you, your form… you die… you will die… (Shadow… tulen muistamaan sinut… sinun muotosi… sinä kuolet… tulet kuolemaan…). Tulevaisuudessa, kun Rougella on Sinetti, Eggman saapuu ja sinetti rikkoutuu päästäen Mephileksen vapaaksi. Mephiles varastaa Shadow’n varjon ja muuttuu melkein Shadow’n näköiseksi. Silmät ovat vihreät ja raidat piikeissä ovat harmaat, eikä Mephileksellä ole suuta. Mephiles huijaa Silveriä ja Blazea tappamaan Sonicin, jotta Iblistä ei olisi tulevaisuudessa. Shadow paljastaa Silverille totuuden kaikesta, kun vahingossa Chaos Control laukeaa. Mephiles ilmestyy Shadow’lle tulevaisuudessa, yrittäen saada tätä puolelleen. Shadow kieltäytyy ja kertoo, että hän vaikuttaa itse kohtaloonsa. Mephiles saa täydellisen muotonsa ja taistelee Shadow’ta vastaan. Mephiles kuitenkin syntyi Shadow’n varjosta ja pystyy olemaan Shadow’n varjo. Vain Chaos Boost voi poistaa Mephileksen Shadow’n varjosta. Lopulta Mephiles tappaa Sonicin ja Iblis vapautuu Elisestä. Mephiles ja Iblis yhdistyvät, ja muuttuvat Solarikseksi. Sonic, Shadow ja Silver tuhoavat tämän supermuodoissaan.

Sonic the Werehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic the Werehog esiintyy ainoastaan Sonic Unleashed -pelissä.

Chip Light Gaia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chip Light Gaia esiintyy Sonic Unleashed -pelissä.

E-102 Gamma esiintyy ainoastaan Sonic Adventure -pelissä.

E-123 Omega joka on E-Sarja Robotista kuvitteellinen hahmoselvennä, Hän esiintyi vain peleissä Sonic Heroes, Shadow the Hedgehog, Sonic the Hedgehog (2006), Sonic Forces ja Team Sonic Racing. Hän liittyi Shadow the Hedgehogin ja Rouge the Batin kanssa yhteiseen tiimiin.

Metal Knuckles

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Knuckles esiintyy Sonic R -pelissä. Kuten nimi viittaakin, Metal Knuckles on robottiversio Knuckles the Echidnasta, jonka tri Eggman on luonut. Ei tosin tiedetä, mihin tarkoitukseen Metal Knuckles on luotu. Sonic Advance -pelissä esiintyy samanlainen robotti nimeltään Mecha Knuckles, joka näyttää Knucklesilta ja taistelee tämän lailla. Mecha Knuckles paljastuu kuitenkin klooniksi ja omii kyvyn ampua ohjuksia suustaan.

Orbot ja Cubot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orbot ja Cubot ovat tri Eggmanin robottiapulaisia. Orbot esiintyi ensimmäistä kertaa Sonic Unleashed -pelissä koodinimellä SA-55. Pelissä Orbot nähdään vain välikohtauksissa, joissa hän antaa raportteja Eggmanille tämän futuristisen imperiumin rakennustilasta. Hän usein huomauttaa isännälleen tämän suunnitelmien puutteellisuuksista, mistä Eggman ei yleensä pidä. Orbot esiintyy myöhemmin myös Sonic Colors -pelissä Cubotin kanssa, joka tekee pelissä debyyttinsä. Cubotilla on pelin aikana äänikortissa vika, jota Orbot yrittää parhaimmalla ajalla korjata. Äänikortin aksentti vaihtelee Cubotilla lehmipojasta merirosvoon, kunnes lähellä pelin loppua kohden hän saa kimeän äänensä takaisin. Sonic Generations -pelissä viitataan, että edellisen pelin tapahtumien jälkeen Eggman hylkäsi Orbotin ja Cubotin avaruuteen lähtiessään matkustamaan ajassa taaksepäin omituisella luomuksella, jonka hän löysi avaruudesta.

Silver the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silver the Hedgehog on 14-vuotias hopeanvärinen siili (silver = suom. hopea) ja hänellä on telekineettisiä kykyjä, joihin kuuluu esineiden siirtely ajatuksen voimalla ja leijuminen. Silverilla on voimakas oikeudentaju mutta lyhyt pinna.

Ensiesiintyminen tapahtui vuoden 2006 pelissä Sonic the Hedgehog. Silver matkaa Blazen kanssa menneisyyteen korjaamaan aikajanaa, jotta voisi muuttaa tulevaisuutta paremmaksi Mephiles the Darkin kerrottua heille, että maailman voi pelastaa muuttamalla menneisyyttä. Tämän saavuttamiseksi heidän tulee eliminoida henkilö, joka vapautti Ibliksen, Ibliksen Sytyttäjän (”Iblis Trigger”). Mephiles kertoo, että Sonic the Hedgehog on vastuussa Ibliin vapautumisesta. Hän vie Silverin ja Blazen menneisyyteen.

Myöhemmin Silver esiintyy Sonic Rivals -pelissä pelattavana hahmona. Hän on menneisyydessä estämässä Eggman Negaa (joka on naamioitunut tohtori Eggmaniksi) muuttamasta maailmaa kortiksi isolla kamerallaan. Sonic Rivals 2:ssa Silver liittoutuu Espio the Chameleonin kanssa estääkseen Eggman Negaa (naamioituneena taas) vapauttamasta Ifrit-nimistä hirviötä toisesta maailmasta ja syöttämästä tälle Chaoja tullakseen voittamattomaksi. Silverillä ei ole ollut sen jälkeen isoa roolia Sonic the Hedgehog -pelisarjassa.

Prinsessa Elise

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessa Elise on kolmas prinsessa, joka esiintyy vuoden 2006 Sonic the Hedgehog -pelissä. Hänet pelastaa Sonic sen Eggmanin vaarastaselvennä

Tikal the Echidna

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikal the Echidna on keijukainen oranssi tyttönokkasiili, joka esiintyi peleissä Sonic Adventure ja Sonic Adventure 2. Pelien lisäksi Tikal on esiintynyt Sonic X -TV-sarjassa.

Shade the Echidna

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shade the Echidna on kalpea pinkki tyttönokkasiili, joka esiintyi ensimmäisen kerran Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood -pelissä.

Maria Robotnik

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Robotnik on sinimekkoinen tyttö joka esiintyi peleissä Sonic Adventure 2 ja Shadow the Hedgehog. Pelien lisäksi Maria on esiintynyt Sonic X -TV-sarjassa sekä Sonic the Movie 3 elokuvassa.

Marine the Raccoon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marine the Raccoon on hilpeä, huoleton ja toimelias oranssi-ruskea pesukarhu, joka esiintyi ekan kerran Sonic Rush Adventure -pelissä.

Big the Cat on isokokoinen kissa, joka esiintyy peleissä Sonic Adventure, Sonic Heroes, Team Sonic Racing ja Sonic Frontiers. Hän on taitava onkimaan esimerkiksi kaloja. Pelien lisäksi Big on esiintynyt Sonic X -televisiosarjassa ja Sonic Prime -sarjassa.

Vanilla the Rabbit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanilla the Rabbit on jänis ja Cream the Rabbitin yksinhuoltajaäiti. Hän on esiintynyt peleissä Sonic Advance 2, Sonic Heroes, Sonic Advance 3 ja Sonic Rush. Pelien lisäksi Vanilla on esiintynyt Sonic X -TV-sarjassa ja samannimisessä sarjakuvassa.[3]

Nazo the Hedgehog (Mystery)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nazo the Hedgehog on kirkkaansininen siili fanielokuvista Nazo Unleashed ja The Return of Nazo. Hän oli alun perin Sonic X -animeen suunniteltu hahmo, joka Japanissa nimettiin Mysteryksi. Hahmo luonnosteltiin aluksi Sonicin super/hyper-muodoksi, ennen kuin sarjan päätuottajat TMS Entertainment ja SEGA poistivat hahmon koko sarjasta, minkä jälkeen uskolliset fanit herättivät hahmon henkiin.

Black Doom esiintyy vain Shadow the Hedgehog -pelissä.

Tails Doll esiintyy Sonic R -pelissä. Kuten Metal Knuckles, Tails Doll on nimensä ja ulkomuotonsa takia paha versio Tailsista, jonka tri Eggman on luonut. Hahmo eroaa Metal Sonicista ja Metal Knucklesista siinä, että hän näyttää olevan elävä nukke. Tails Doll on saanut vähiten huomiota faneilta, mahdollisesti johtuen ”karmivasta” ulkoasustaan.

Tails Dollsista esiintyy toisenlainen variaatio Sonic Adventure -pelin Final Egg -kentässä. (Vain Sonic, Amy ja E-102 Gamma pääsevät tähän kenttään.) Tails Doll on myös esiintynyt hiljattain Archien Sonic-sarjakuvassa.

Zavok on jeti, joka esiintyy peleissä Sonic Lost World, Sonic Forces ja Team Sonic Racing.

Chaos esiintyy peleissä Sonic Adventure ja Sonic Forces.

Infinite esiintyy Sonic Forces -pelissä.

Rookie on muokattava hahmo Sonic Forces -pelissä. Pelin trailerissa se muodostuu Punaiseksi sudeksi, Amy löytää jonkun tiedotteen löytääkseen muokattavan hahmon joko uroksen tai naaraan ja lisäksi vielä 7 hahmoa joko koira, susi, jänis, karhu, kissa, lintu tai siili, myöhemmin Knuckles tuli kertomaan Eggmanin armeijasta ja sen perästä tuli Rookieselvennä

Sage on hahmo Sonic Frontiers -pelissä.

Hahmot TV-sarjoissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Thorndyke

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Thorndyke on Sonic X -sarjassa esiintyvä hahmo. Thorndyke asuu rikkaassaselvennä talossa mutta hänen isänsä ja äitinsä ovat paljon liikematkoilla eikä hänellä ole tekemistä kotona. Sonicin saavuttua kavereidensa kanssa Chrisin elämä muuttui täysin. Hänellä on sarjassa tärkeä rooli ja hän yrittää auttaa Sonicia mahdollisimman paljon. Chris pitää toiminnasta ja seikkailuista.

Cosmo the Seedrian

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cosmo on kasvimainen olento toiselta planeetalta. Hänet tunnetaan myös nimellä Cosmo the Seedrian. Cosmon tukka on vihreä ja hänen päässään on kaksi kukkaa. Hän on pukeutunut mekkoon kuten lähes kaikki Sonic-sarjan naispuoliset hahmot. Cosmolla on siskoja, joista yksi tunnetaan nimellä Galaxina, ja heidän äitinsä on nimeltään Hertia (tai Earthia englannin kielisessä 4kids-dubbauksessa). Cosmoa ääninäyttelee Etsuko Kozakura japanilaisessa versiossa ja Amy Birnbaum englannin kielisessä versiossa.[4]

Metarex on Cosmon ja koko avaruuden pahin vihollinen. Metarex yrittää varastaa planeettojen elämänlähteet (Planet Egg) haltuunsa. Kun planeetta menettää elämänlähteensä, se kuolee. Cosmo esiintyy kahta poikkeusta lukuun ottamatta vain Sonic X:ssä. Cosmon cameo-roolit löytyvät samannimisen sarjakuvan numeroista 5 ja 21.

Scratch, Grounder ja Coconuts

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scratch, Grounder ja Coconuts ovat kolme hauskaa hahmoa, jotka esiintyvät Adventures of Sonic the Hedgehog -piirrossarjassa ja Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine -pulmapelissä. Sarjassa he ovat tohtori Robotnikin luomia apulaisia, jotka yrittävät pyydystää Sonicin tavalla tai toisella mutta häviävät joka kerta. Hahmot perustuvat Sonic the Hedgehog 2 -pelissä esiintyviin samannimisiin Badnik-robotteihin. Hahmojen ääninä kuullaan Phil Hayes (Scratch), Garry Chalk (Grounder) ja Ian James Corlett (Coconuts).

Decoe, Bocoe ja Bokkun

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Decoe, Bocoe ja Bokkun esiintyvät Sonic X -animesarjassa. Kuten Scratch, Grounder ja Coconuts, he toimivat sarjassa tri Eggmanin apulaisina hänen lukuisissa suunnitelmissaan. Decoen japaninkielinen ääninäyttelijä on Ken Yamaguchi ja englanninkielinen Andrew Randells (joka myös on Bokkuunin englanninkielinen ääninäyttelijä). Bocoen äänet ovat Bin Shimada (japani) ja Darren Dustan (englanti). Bokkuunin japaninkielinen ääni on Yumiko Kobayashi.

Chuck Thorndyke

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nelson Thorndyke

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nelson Thorndyke on Chrisin isä.

Lindsey Thorndyke

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindsey Thorndyke on Chrisin äiti.

Topaz on Agentti

Herra Tanaka

Ella on talon emäntä.

Sam Speed on Kilpa-Ajaja.

Hahmot sarjakuvissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge the Hedgehog eli Scourge-siili (tunnetaan myös nimillä Evil Sonic ja Anti-Sonic) on paha versio Sonic the Hedgehogista. Scourge on 17-vuotias, 100 senttimetriä pitkä, 35 kilogrammaa painava ja hän on syntynyt Joulusaarella kuten hänen Mobius-ulottuvuuden versionsa Sonic. Scourge on muun muassa itsekäs, ahne ja hänellä on suuri vallanhalu. Scourge oli aluksi aivan Sonicin näköinen siili, joka käytti nahkatakkia ja aurinkolaseja. Myöhemmin hän muuttui vihreäksi.

Sir Charles Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charles Hedgehog on Sonicin setä, joka esiintyy Sonic-sarjakuvissa. Hän esiintyy myös vanhoissa Sonic-animaatioissa kuten Sonic SATAM -piirrossarjassa ja Sonic Undergroundissa muutamassa jaksossa.

Anti-Jules Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anti-Jules Hedgehog on Scourge the Hedgehogin isä.

Jules the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jules the Hedgehog on Sonicin isä.

Bernadette the Hedgehog

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bernadette the Hedgehog on Sonicin äiti.

Mina Mongoose

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mina Mongoose (lempinimiltään Mina-girl, songoose ja songbird) esiintyy Archie Comicsin Sonic the Hedgehog -sarjakuvissa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran numerossa 76, missä hän oli ollut vangittuna ja Sonic pelasti hänet. Hänestä on tullut yksi Archie Comicsin suosituimmista hahmoista. Hän on yksi kolmesta tytöstä, jotka kilpailevat Sonicin huomiosta (toiset ovat prinsessa Sally Acorn ja Amy Rose). Mina on 16-vuotias Isabella Mongoosen ja edesmenneen Arthur Mongoosen tytär. Hän on rakastunut maailman kuuluisimpaan sankariin mutta on myös sankari omien ansioidensa perusteella. Hän työskentelee laulajana ja lapsenvahtina.

Whisper the Wolf

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tangle the Lemur

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jewel the Beetle

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antoine D'Coolette

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bunnie Rabbot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot elokuvista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wachowski

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Wachowski esiintyy Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Hän on ammatiltaan seriffi. Hänet tunnetaan nimeltään Donitsiherra

Maddie Wachowski

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maddie Wachowski esiintyy Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Hän on Tom Wachowskin vaimo.

Longclaw on pöllö, joka esiintyy Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Longclaw oli Sonicin lapsuudesta.selvennä

Agentti Stone

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agentti Stone on elokuvasta sen Eggmanin rikostoveri.

Rachel esiintyy Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Hän on Maddie Wachowskin sisko ja Jojon äiti.

Jojo Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Hän on Rachelin tytär ja Maddie Wachowskin siskontytär.

Randall esiintyy Sonic the Hedgehog 2 -elokuvassa. Hän on Rachelin avomies ja Jojon tuleva isäpuoli.

Wade Whipple esiintyy Sonic the Hedgehog -elokuvassa. Hän on Tom Wachowskin työpari.

Hahmot Boomista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sticks the Badger

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot Primesta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]