Sonic Advance 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance 2
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija Sega
Jakelija Infogrames
Tuottaja Yūji Naka
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda
Pelisarja Sonic Advance
Julkaistu
  • JP 19. joulukuuta 2002
  • NA 9. maaliskuuta 2003
  • EU 28. maaliskuuta 2003
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance 2 on Dimps Corporationin ja Sonic Teamin kehittämä ja Segan julkaisema tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 2002 Game Boy Advancelle.

Peli kuuluu Sonic the Hedgehog -sarjaan ja on jatkoa Sonic Advance:lle.

Edeltäjäänsä verrattuna Sonic Advance 2 on huomattavasti vauhdikkaampi ja sisältää laajemmat tasot sekä entistä suurempia haasteita. Skeittikaiteillekin on tässä pelissä edeltäjää helpompaa hypätä. Pelissä on seitsemän erilaista aluetta, jokainen niistä sisältää kaksi tasoa ja vastuksen. Pelin loppupäässä tulee Final Zone -niminen taso, jossa lähinnä taistellaan loppuvastusta vastaan. Jos pelaaja saa kerättyä kaikki seitsemän Chaos Emeraldia, avautuu Extra Zone (Extra-alue).

Kaikki pelaajat voivat suorittaa erilaisia temppuja lentämällä ilmassa, ja sen myötä pelihahmo ei ainoastaan kierry ilmassa kuin pallo (sen jälkeen kun on hypännyt esimerkiksi trampoliinilta). Joitakin näistä liikkeistä voi käyttää vihollisten päihittämiseen.

Toinen uusi ominaisuus tässä pelissä on äänivallin rikkominen. Jos hahmo juoksee tarpeeksi kovaa tietyn ajan pysähtymättä tai hidastelematta, hahmo rikkoo äänivallin ja jättää taakseen kuvajanan itsestään. Äänivallia rikotessa on mahdollista juosta veden päällä ja hyökätä normaali-iskua tehokkaammin. Äänivallin tehokkuutta voi nostaa keräämällä sormuksia. Tietyt esineet, kuten punaiset boostipyörät, voivat nostaa hahmon nopeutta ääntäkin nopeammaksi. Kyseinen juttu osoittaa, että Sonic, Tails, Knuckles, Cream ja Amy voivat juosta ääntäkin nopeammin.

Pelin alussa Sonic on ainoa pelattava hahmo, mutta tasoja läpäisemällä ja pomoja päihittämällä Tails, Cream ja Knuckles avautuvat pelattaviksi hahmoiksi. Amy avataan, kun kaikki neljä muuta hahmoa on kerännyt seitsemän Chaos Emeraldia. Toisin kuin edeltäjässä, Amy pystyy tekemään pyörimisiskuja ja pyörimään maata pitkin.

Jokaisessa tasossa on seitsemän Special Ringsiä (erikoissormusta). Keräämällä kaikki seitsemän sormusta ja suorittamalla tason loppuun kuolematta kertaakaan pelaaja pääsee Erikoistasoon, jossa pelaaja voi voittaa Chaos Emeraldin keräämällä tarpeeksi sormuksia. Toisin kuin Sonic Advancessa, Emeraldit ei ole jaettu pelaajien mukaan.

Tarina alkaa, kun Sonic näkee Dr. Eggmanin kidnappaamassa nuorta kania ja tämän lemmikkiä Chaota. Sonicin päihitettyä Eggmanin ja tämän panssarivaunun hän pelastaa nuoren kanin ja Chaon, joiden nimet ovat Cream ja Cheese. Sen jälkeen Sonic alkaa etsiä paennutta Eggmania. Myöhemmin Sonic löytää hänet ajamassa Tailsia pois Music Plantista.selvennä Sonic kuitenkin pelastaa Tailsin päihittämällä Eggmanin, minkä jälkeen hän jatkaa Eggmanin takaa-ajoa Sky Canyon Zoneen (Taivaskanjonialueeseen), jossa Knuckles yrittää kaapata Sonicin huomatessaan hänet. Sonicin tuhottua Egg Saucer -koneen Knuckles selittää, ettei hän halua enää joutua Eggmanin enää aivopesemäksi. Sonic jahtaa Eggmania viimeiselle alueelle, XX-Zoneen.

Pelillä on Metacritic-kerääjäsivustolla 83/100 pistettä.[1]

  1. SONIC ADVANCE 2 GAME BOY ADVANCE Metacritic. Viitattu 13.7.2017.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]