Sonic Advance 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance 2
Sonic Advance 2 kansikuva.jpg
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija Sega
Jakelija Infogrames
Tuottaja Yūji Naka
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda
Pelisarja Sonic Advance
Julkaistu
  • JP 19. joulukuuta 2002
  • NA 9. maaliskuuta 2003
  • EU 28. maaliskuuta 2003
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance 2 on Dimps Corporationin ja Sonic Teamin kehittämä ja Segan julkaisema tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 2002 Game Boy Advancelle.

Peli kuuluu Sonic the Hedgehog -sarjaan ja on jatkoa Sonic Advance:lle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verrattuna edeltäjäänsä, Sonic Advance 2 on huomattavasti vauhdikkaampi ja se sisältää laajemmat tasot ja entistä suurempia haasteita. Skeittikaiteillekin on tässä pelissä edeltäjää helpompaa hypätä. Tässä pelissä on 7 erilaista aluetta, jokainen niistä sisältää 2 tasoa ja vastuksen, ja pelissä tulee loppupäässä Final Zone -niminen tasokin vastaan jossa lähinnä taistellaan loppuvastusta vastaan. Kerättyä kaikki 7 Chaos Emeraldia avaa Extra Zonen(Extra alueen).

Kaikki pelaajat voivat tässä pelissä suorittaa erilaisia temppuja kun lentää ilmassa ja sen myötä pelihahmo ei ainoastaan kierry ilmassa kuin pallo(sen jälkeen kun on hypännyt trampoliinilta tai vastaavasta jutusta). Joitakin näistä liikkeistä voi käyttää vihollisten päihittämiseen.

Toinen uusi ominaisuus tässä pelissä on äänivallin rikkominen. Jos hahmo juoksee tarpeeksi kovaa tietyn ajan pysähtymättä tai hidastelematta, hahmo rikkoo äänivallin ja jättää taakseen kuvajanan itsestään. Äänivallia rikotessa on mahdollista juosta veden päällä ja hyökätä normaali-iskua tehokkaammin painamalla B-näppäintä. Äänivallin tehokkuutta voi nostaa keräämällä sormuksia. Tietyt esineet kuten punaiset boostipyörät voivat nostaa hahmon nopeutta ääntäkin nopeammaksi. Kyseinen juttu näyttää että Sonic, Tails, Knuckles, Cream ja Amy voivat juosta jopa ääntäkin nopeammin.

Pelin alussa Sonic on ainoa pelattava hahmo. Mutta tasoja läpäisemällä ja pomoja päihittämällä, Tails, Cream ja Knuckles tulevat pelattaviksi hahmoiksi. Amy avataan kun kaikki neljä muuta hahmoa on kerännyt 7 Chaos Emeraldia. Toisin kuin edeltäjässä, Amy pystyy tekemään pyörimis-iskuja ja pyörimään maata pitkin kuin pallo.

Jokaisessa tasossa on seitsemän Special Ringsiä(Erikois-Sormusta). Keräämällä kaikki seitsemän Special Ringsiä ja suorittamalla tason loppuun kuolematta kertaakaan pelaaja pääsee Erikoistasoon, jossa pelaaja voi voittaa Chaos Emeraldin keräämällä tarpeeksi sormuksia. Toisin kuin Sonic Advancessa, Emeraldit ei ole jaettu pelaajien mukaan.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa siitä kun Sonic juoksee Leaf Forest Zonen(lehtimetsä alueen) läpi. Siellä hän näkee Dr.Eggmanin kidnappaamassa nuorta kania ja tämän lemmikkiä Chaota. Sonicin päihitettyä Eggmanin ja hänen Egghammer Tank II tankin, hän pelastaa nuoren kanin ja hänen Chaon joiden nimet ovat Cream ja Cheese. Sen jälkeen Sonic alkaa etsiä paennutta Eggmania, myöhemmin Sonic löytää hänet ajamassa Tailsia pois Music Plantista hänen Egg Totemilla. Päihitettyään Eggmanin ja pelastettuaan Tailsin, Tails sanoo Sonicille että Eggman tuli ihan huomaamatta ja sillain että hänellä ei ollut yhtään ideaa mitä hän mahdollisesti voisi tehdä.Tämän jälkeen Sonic jatkaa Eggmanin takaa-ajoa Sky Canyon Zoneen(Taivaskanjoni alueeseen) jossa Knuckles ohjaa Eggmanin Egg Saucerilla ja yrittää kaapata Sonicin huomatessaan hänet. Sonicin tuhottua koneen, Knuckles selittää, että hän ei halua Eggmanin enää huijaavan häntä aivopesemällä Eggmanin apuriksi. Tämän lyhyen kohtaamisen jälkeen, Sonic jahtaa Eggmania hänen viimeiseen alueeseen, XX-Zoneen.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelillä on Metacritic-kerääjäsivustolla 83/100 pistettä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SONIC ADVANCE 2 GAME BOY ADVANCE Metacritic. Viitattu 13.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]