Sonic & Knuckles

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sonic & Knuckles
Sonic & knuckles cover.jpg
Kehittäjä Sonic Team ja Sega Technical Institute
Julkaisija Sega
Ohjaaja Hirokazu Yasuhara (en)
Tuottaja Yūji Naka
Suunnittelija Takashi Iizuka (en)
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda (en)
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Everyone
PEGI 3
Alusta Sega Mega Drive, Nintendo GameCube, PlayStation 2, Xbox, Wii Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli, CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic & Knuckles on videopeli Sonic the Hedgehog-pelisarjassa. Se on suoraa jatkoa Sonic the Hedgehog 3-pelille. Alun perin Sonic 3:n ja Sonic & Knucklesin piti olla sama peli, mutta peli halkaistiin kahtia pelimoduulin rajoittuneen muistitilan vuoksi. Peli julkaistiin nopeasti lokakuussa samana vuonna 1994. Sonic & Knuckles-pelimoduulin ominaisuutena on Lock-on-teknologia, jonka avulla voi liittää edellisen Sega Mega Driven Sonic-pelin Sonic & Knuckles -pelimoduulin kanssa luoden pidemmän tai erilaisen pelikokemuksen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic & Knuckles jatkaa tarinaa suoraan Sonic the Hedgehog 3:n lopusta. Sonic 3:n lopussa, Robotnikin häviön jälkeen laukaisualustalla uudelleenrakennettu Death Egg-avaruusalus putosi Angel Islandin tulivuoreen. Robotnik yrittää nostaa avaruusaluksen uudestaan käyttämällä aluksen voimanlähteenä Master Emeraldia, jota Knuckles vartioi. Hän pettää Knucklesin saadakseen Master Emeraldin haltuunsa, jonka jälkeen Knuckles ymmärtää Robotnikin huijanneen häntä alusta alkaen. Sonic ja Knuckles työskentelevät vastahakoisesti yhdessä pelastaakseen Angel Islandin jälleen.

Knucklesin tarina sijoittuu Sonicin tarinan jälkeiseen aikaan, jolloin Knuckles nauttii saarella, kunnes mystinen EggRobo (Badnik-robotti Sky Sanctuary Zone -tasossa) yrittää päästä hänestä eroon. Knuckles lähtee selvittämään tilannetta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles pelattavana hahmona Sandopolis Zone-tasossa.

Pelattavuus on samanlaista verrattuna Sonic the Hedgehog 3-peliin. Edellisessä pelissä olevat elementit - erilaiset suojakilvet, välivastukset tason ensimmäisessä kentässä sekä välinäytökset ovat mukana tässä pelissä. Pieninä eroina on, että peliä ei voi tallentaa kesken kuin Sonic 3:ssa, Tails ei ole valittavana hahmona, Knucklesin tarinassa Eggrobo toimii pomovastuksena Robotnikin sijasta sekä pelissä on pari yhden kentän tasoa. Pelissä on myös lisäksi kaksi Bonustasoa, joihin pääse tähtitolppien kautta kuten Sonic 3:ssa riippuen sormusten lukumäärästä.

Pelissä on kahdeksan tasoa, joista Hidden Palace ja Sky Sanctuary ovat yksinäytöksellisiä kenttiä. Koska Sonicin ja Knucklesin tarinat sijoittuvat eri ajoille, Knucklesin peli päättyy Sky Sanctuaryyn erilliseen pomotaisteluun. Lisäksi kun pelaaja on kerännyt erikoistasoista kaikki kaaossmaragdit, Sonic voi muuttua Super Soniciksi ja peliin aukeaa kahdeksas taso Doomsday Zone, joka sisältää pomotaistelun Super Sonicilla pelattavaksi.

Knuckles on pelattavana hahmona Sonicin rinnalla tässä pelissä ja hänellä on pelattavuudeltaan lähes kaikki kyvyt kuin Sonicilla. Knuckles pystyy liitämään pitkiä matkoja ja seinään törmätessä hän pystyy kiipeämään sitä pitkin ylös ja alaspäin. Knuckles pystyy myös ravaamaan seinien läpi, joista Sonic osittain pääsee läpi käyttämällä Spin Attackia tai joskus hän ei pääse ollenkaan, jolloin näille reiteille vain Knuckles pääsee. Knucklesilla pelaaminen on haastavampaa lyhyemmän hyppykorkeuden ja tasojen asetettujen ansojen määrän vuoksi.

Lock-on-teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic & Knucklesin pelimoduuleita, joihin on mahdollista asettaa toinen pelimoduuli.

Sonic & Knuckles pelimoduuli on erilainen tavallisiin Mega Drive -peleihin verrattuna. Tällä Lock-on-teknologialla (eng. Lock-on technology) on mahdollista asettaa edellinen Sonic-pelimoduulin sen päälle, jolloin on mahdollista erilaisempaan pelikokemukseen. Yleisin ominaisuus on pelata Knucklesilla edellisten pelien tasoja.

Sonic 3 & Knuckles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic 3 & Knuckles on Sonic the Hedgehog 3 ja Sonic & Knuckles -pelien yhdistelmä, joka luo yhden kokonaisen pelin. Pelin ominaisuutena on pelata Knucklesilla Sonic 3:n kenttiä ja Tailsilla Sonic & Knucklesin kenttiä. Kummallekin hahmolle on suunniteltu omanlaiset reitit kenttiin, jonne Sonic tai muu hahmo ei pääse. Pelissä kerätään kaaossmaragdeja Sonic 3:n Special Stageista. Kun kaikki kaaossmaragdit on kerätty ja astutaan uudelleen suureen sormukseen Sonic & Knucklesin kentässä, saavut Hidden Palace Zoneen, jossa kaaossmaragdit elvyttävät Super Smaragdit (Super Emeralds), jotka saa kerättyä läpäisemällä Sonic & Knucklesin Special Staget.

Kerättyään yhteensä seitsemän kaaossmaragdia ja Super Emeraldia Sonic voi muuttua Hyper Soniciksi, jolloin hän on entistä nopeampi, pystyy hengittämään veden alla ja tekemään tuplahypyn, sekä ruudulla tuhoaa kaikki viholliset yhdessä välähdyksessä. Tails voi muuttua Super Tailsiksi, jolloin hänen ympärillä olevat linnut tuhoavat lähellä olevat viholliset. Knuckles voi Super-muodon lisäksi muuttua Hyper Knucklesiksi, jolloin hän liitää ja kiipeää nopeammin. Kun hän törmää seinään liitämällä suurella nopeudella, peliruutu tärähtää ja kaikki ruudussa näkyvät viholliset tuhoutuvat.

Knuckles the Echidna in Sonic the Hedgehog 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles the Echidna in Sonic the Hedgehog 2 on tulos, kun asetat Sonic the Hedgehog 2 Sonic & Knuckles -pelimoduulin kanssa. Knuckles on ainoa pelattava hahmo, jolla pääsee pelaamaan kaikkia Sonic 2:n kenttiä. Sonic 2:n moninpeli on poistettu pelistä. Peli on hiukan haastavampi Knucklesin matalamman hyppykorkeuden vuoksi. Kun Knuckles kerää Kaaossmaragdit pelissä, hän voi muuttua Super Knucklesiksi.

Blue Sphere[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistämällä Sonic the Hedgehog-pelin, tai minkä tahansa muun pelin kuin yllä mainitut Sonic & Knucklesin moduulin kanssa, saa Blue Sphere -pelin, jossa on lisää Special Stage -tasoja pelattavaksi.

Jokainen taso on nimetty numerokoodilla. Erikoistasoissa tarkoituksena on kerätä sinisiä palloja (engl. Blue Sphere) ja välttää punaisia. Mittariluvun vasen puoli osoittaa määrän; luku pienenee aina yhdellä pallon yli mentäessä. Kiertämällä rykelmän sinisiä palloja muuttuvat pallot sormuksiksi, jotka kaikki keräämällä saa perfect-bonuksen. Pisteiden määrä vaikuttaa tason jälkeen ilmestyvien kuvien määrään. Kenttiä voi pelata Sonicilla tai Knucklesilla.

Peli löytyy myös PC:n Sonic & Knuckles Collectionista. Syy, miksi Sonic & Knuckles -pelimoduulia ei voi yhdistää Sonic the Hedgehog -pelimoduulin kanssa, kuten Sonic 2:n kanssa (katso Knuckles in Sonic 2), on pääasiassa pelien väripalettien yhteensopimattomuudessa. Lisäksi näiden pelien yhteenlaskettu koko ylittää 4 megatavua, joka on Sega Mega Drive -konsolin maksimi.lähde?

Lisätietoa aiheesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.