Sonic Shuffle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Shuffle
Sonic Shuffle -pelin pohjoisamerikkalainen kansikuva.
Sonic Shuffle -pelin pohjoisamerikkalainen kansikuva.
Kehittäjä Hudson Soft
Sonic Team
Julkaisija Sega
Säveltäjä Yoshitaka Hirota
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu Yhdysvallat 14. marraskuuta 2000
Japani 21. joulukuuta 2000
Euroopan unionin lippu 9. maaliskuuta 2001
Lajityyppi partypeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G
CERO: A
ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Sega Dreamcast
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Shuffle on Hudson Softin ja Sonic Teamin kehittämä partypeli, joka julkaistiin Pohjois-Amerikassa 14. marraskuuta ja Japanissa 21. joulukuuta 2000 sekä Euroopassa 9. maaliskuuta 2001. Se on toistaiseksi ainoa Sonic-peli, joka on lajiltaan Partypeli ja se on kehitetty ainoastaan Sega Dreamcastille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Shuffle muistuttaa pelaamiseltaan paljon Mario Party -pelisarjan pelejä, mistä se onkin saanut jonkun verran kritisointiakin. Peli sisältää Tarinatilan, jossa pelaajan täytyy läpäistä erilaisia pelilautoja juonen mukaisesti, moninpelillä pelattavan Versus-moodin ja Sonic Roomin. Pelissä pelaajan täytyy saada kerättyä jokaisessa ottelussa muita hahmoja ennen kaikki minipeleistä saatavat Emblemit. Peli sisältää yhteensä viisi erilaista pelilautaa, jotka ovat Emerald Coast, Fire Bird, Nature Zone, Riot Train ja Fourth Dimension Space.

Peli sisältää yhteensä kahdeksan erilaista pelattavaa hahmoa, joista puolet ovat avattavia. Avattaviin hahmoihin kuuluu Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Super Sonic, Big the Cat ja Chao.

Peli sisältää yhteensä 50 erilaista minipeliä, jotka on luokiteltu Variety- ja Challenge-luokkiin, joista Challenge-pelit on luokiteltu omiin joukkueluokkiin. Minipelit sisältävät aina pienen tarinan tai haasteen ja normaalisti myös valinnan, jossa saa valita joko sen että maksaa voittajalle rahaa tai ottaa rangaistuksen. Aina kun pelaaja on pelannut minipelin läpi, hän voi avata sen Versus-moodiin tai Sonic Roomiin pelattavaksi peliksi.

Pelissä pelaajan täytyy myös pelata satunnaisesti annetuilla korteilla. Pelin korteista kolme on S-kortteja, kun taas yksi on ROBOTNIK-kortti. Pelin kortit määräävät aina myös sen että kuinka monta ruutua pelaaja voi liikkua seuraavalla vuorolla. ROBOTNIK-kortti puolestaan aiheutti joko pelaajalle tai kaikille hahmoille jonkinlaista ongelmaa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa siitä kun Sonic ja kumppanit joutuvat siirretyiksi Maginary Worldin mielikuvitteelliseen maailmaan. Kylän asukki nimeltään Void on laittanut Master Precioustonen moniksi palasiksi, saaden aikaan kaaosta ympäri maailmaa. Lumina Flowlight ja kaikki muut Maginary Worldin asukkaat kannustavat Sonicia ja hänen kumppaneitaan palauttaakseen Maginary Worldin takaisin normaaliksi sekä kootakseen Master Precioustonen takaisin ehjäksi, hän kuitenkin katosi mystisesti Precioustonen katoamisen jälkeen.

Pelin lopussa selviää että Lumina ja Void molemmat ovat Illumina ja sen Illumina todisti itse. Lopuksi Sonic ja hänen ystävänsä jättävät Maginary Worldin taakseen tietäen että se on taas turvassa ja lopputekstien aikana Sonic, Tails, Knuckles ja Amy suuntaavat kohti heidän seuraavaa seikkailuaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai vaihtelevia vastaanottoja ristiriitaisista negatiivisiin. Eniten kritisoitiin sitä, että peli muistuttaa liikaa Mario Party -pelejä. ScrewAttack sijoitti sen huonoimpien Sonic-pelien listallaan kolmanneksi ja kritisoi lisäksi massiivista tarinaa, joka koitui pettymykseksi.

Peli sai seuraavilta arvostelijoilta seuraavat arvosanat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Planet Dreamcast: Sonic Shuffle planetdc.segaretro.org.
  2. IGN - Sonic Shuffle dreamcast.ign.com.
  3. Sonic Shuffle (DC) gamespot.com.
  4. Game Revolution: Sonic Shuffle gamerevolution.com.

Lisätietoa aiheesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]