GamePro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

GamePro oli yhdysvaltalainen kuukausittain julkaistava videopelilehti. Lehti perustettiin Redwood Cityyn Kaliforniaan vuonna 1989, ja on sittemmin muuttanut päämajaansa kolmesti.

Lehti oli tunnettu sen tekijöiden käyttämistä sarjakuvamaisista avatareista. Tämä johti joihinkin syytöksiin,selvennä että lehti on suunnattu nuoremmalle ja tavallisemmalle pelikansalle kuin sen kilpailijat. GamePro lopetti avatarien käytön tammikuussa 2004 lehden yleisilmeen muutoksen yhteydessä. Toinen ominaisuus, josta GamePro on tunnettu, on sen mestarivinkit, pienet kuvakaappausten oheen kirjoitetut pelineuvot. Lehdessä on myös huijauskoodipalsta.

GameProsta on ilmestynyt useita muunkielisiä versioita, kuten saksalainen, turkkilainen, australialainen, brasilialainen ja kreikkalainen. Jotkin näistä julkaisuista jakavat saman sisällön alkuperäisen version kanssa, kun taas toisissa on samaa vain nimi ja logo. Myös tv-sarja GamePro TV oli olemassa, mutta kilpailu samankaltaisen Video Power -ohjelman kanssa johti sen lopettamiseen lyhyeen.

Lehti on lopetettu verkossa ja painettuna versiona vuonna 2011.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Protip: GamePro gives up on print and online Engadget. Viitattu 15.4.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]