Sonic and the Secret Rings

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic and the Secret Rings
Kehittäjä Sonic Team
Julkaisija Sega
Jakelija Nintendo eShop
Suunnittelija Yojiro Ogawa
Eitaro Toyoda
Säveltäjä Hideaki Kobayashi
Pelisarja Sonic Storybook
Pelimoottori PhysX
Julkaistu Yhdysvallat 20. helmikuuta 2007
Japani 15. maaliskuuta 2007
Euroopan unionin lippu 2. maaliskuuta 2007
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli Moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
USK 6
Alusta Wii
Jakelumuoto Wiin optinen 12 cm levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic and the Secret Rings (ソニックと秘密のリング Sonikku to Himitsu no Ringu), tunnettu myös kehitysnimellään Sonic Wild Fire, on Sonic Teamin kehittämä videopeli. Se julkaistiin Wiille Pohjois-Amerikassa 20. helmikuuta, Euroopassa 2. maaliskuuta ja Japanissa 15. maaliskuuta 2007.[1]

Pelin tarina liittyy hyvin tunnettuun tarinaan Tuhannen ja yhden yön tarinat. Peli on Sonicin ensimmäinen ilmestyminen Nintendon seitsemännen sukupolven konsolille ja ensimmäinen täysin kolmiulotteinen Sonic-peli, jossa voi pelata vain Sonicilla (muut hahmot ovat pelattavissa moninpelissä).

Sonic and the Secret Rings on saanut sekä positiivisia että negatiivisia kommentteja (kritiikki liittyy yleensä pelin kontrolleihin). Peli on kuitenkin pärjännyt markkinoilla hyvin, sillä sitä on myyty jo yli miljoona kappaletta.

Sonic and the Secret Ringsissä pelaaja voi mukauttaa Sonicin erikoisliikkeitä mielensä mukaan. Erikoiskykyjä saa lisää pelin edetessä ja pelaajan saadessa lisää kokemuspisteitä. Sonicilla on käytössä noin 104 erikoisliikettä, joista jokainen on tavalla tai toisella hyödyllinen. Kun Sonicille on valittu erikoisliikkeet, Sonic voi tehdä aivan uudenlaisia liikkeitä, parannella vanhoja liikkeitään ja hän voi saada jopa erikoiskykyjä eri liikkeisiin. Esimerkiksi eräs puolustuserikoisliike muuttaa Sonicin kykyä puolustautua siten, että iskun saadessaan Sonic menettää vain 10 sormusta, sen sijaan että menettäisi 20 sormusta, kuten tavallisesti.

Ennen jakson valitsemista pelaajan tulee valita, mitä kykyjä haluaa käyttää jaksossa. Koska pelissä on monta eri erikoisliikettä, pelaajalla on käytettävissä neljä "taitosormusta", joita voi mukauttaa mielensä mukaan eri tarkoituksiin, joten pelaajan ei tarvitse valita kaikkia erikoisliikkeitä aina, kun ollaan menossa uuteen jaksoon.

Seikkailutilassa pelaaja ohjaa Sonicia Wii Remotella pitäen ohjainta sivuittain molemmilla käsillä. Toisin kuin muissa Sonic-peleissä, joissa Sonicia ohjataan suoraan, Secret Rings tarjoaa erilaisen pelielämyksen, sillä Sonic liikkuu automaattisesti eteenpäin, ja Sonicin liikkeitä voi kontrolloida kallistaen Wii Remotea vasemmalle tai oikealle. Nunchuk-ohjainta tässä pelissä ei käytetä.

Juhlatilassa (Party Mode) on mahdollista käyttää myös Nintendo GameCube -ohjainta.

Pelissä on yhteensä kolme eri pelitilaa: Seikkailu, Juhla ja Erikoiskirja (Special Book). Seikkailutila koostuu kahdeksasta eri maailmasta, joissa pelaaja ohjaa Sonicia pitkin kenttiä, mikä on pelin pääidea. Jokaisessa maailmassa on 12 tehtävää, paitsi Lost Prologue -perehdytystasossa, jossa on 21 tehtävää. Pelaajaa palkitaan mitaleilla, jos hän ehtii tehdä tietyn tehtävän tietyssä ajassa. Mitalit ovat pronssia, hopeaa tai kultaa, ja mitalien avulla pelaaja voi avata bonuksia Erikoiskirjaan.

Pelissä on moninpelitila, jossa voi pelata enintään neljä pelaajaa yhtä aikaa. Tässä tilassa pelaajat voivat käyttää Nintendo GameCube -ohjainta, ja kyseessä on ominaisuus, jota Sega ei koskaan julkistanut. Sonic, Tails, Knuckles ja Amy ovat aluksi saatavilla olevat hahmot, mutta myöhemmin pelaaja voi saada itselleen lisää hahmoja, jotka ovat Shadow, Cream, Silver ja Blaze. Moninpelissä pelataan vain erilaisia minipelejä.

Erikoiskirja-tilassa pelaajat voivat tarkastella kaikkia ansaitsemiaan bonuksia, jotka ovat saaneet erilaisin keinoin, kuten esimerkiksi menemällä jakson tarpeeksi nopeasti läpi. Jotkin bonukset ovat elokuvia pelin tekemisestä, pelin välianimaatioita, videoita haastatteluista, peliin liittyvää taidetta ja pelin musiikkia.

Tarinan aluksi Sonic nukkuu sohvalla kotonaan Tuhannen ja yhden yön tarinat -kirja kasvoillaan. Hän herää ja katselee hetken aikaa outoa sormusta, kunnes Shahra, Sormuksen Henki, ilmestyy sormuksesta ja säikäyttää hänet. Shahra kertoo, että ilkeä Erazor Djinn varastaa Tuhannen ja yhden yön tarinat -kirjan voimat ja sen takia kirjan sivut katoavat. Jos häntä ei pysäytetä, hänestä tulee uskomattoman voimakas ja tämä koituisi uhkaksi oikealle maailmalle, ellei "Legendaarinen Sininen Siili", josta kerrottiin tarinoissa, pysäyttäisi häntä. Shahra antaa Sonicille sormuksen, jotta Shahra sekä Sonic voisivat olla yhteydessä toisiinsa. Sonic hieroo sormusta kuten pitäisi, ja Shahra kysyy Sonicilta toivomusta. Koska Sonic oli juuri saanut nuhan, hän pyytää nenäliinoja ja saa niitä suorastaan vuorellisen, ja Sonic peittyy nenäliinojen sekaan. Tämän jälkeen Sonic toivoo pääsevänsä Tuhannen ja yhden yön tarinan -maailmaan ja lentää kirjaan taikamatolla. Kun hän tapaa Erazor Djinnin, ilkeä henki heittää tulipallon Shahraan rangaistuksena siitä, ettei Shahra tuonut Maailman Sormuksia hänelle. Sonic hyppää eteen suojellakseen Shahraa ja saa osuman. Ällistyneenä, Erazor Djinn kertoo Sonicille ja Shahralle, että jos he eivät tuo Sormuksia hänelle liekin sammumiseen mennessä, Sonicin henki on mennyttä. Näin Sonic ja Shahra aloittavat seikkailunsa.

Sonic & Shahra keräävät kaikki Maailman Sormukset, ja menevät Erazor Djinnin luo. Sonic kysyy Erazor Djinniltä, että voiko liekin nyt poistaa, mutta sen sijaan, Erazor Djinn houkuttelee Shahran tuomaan hänelle sormukset. Tämän jälkeen hän yrittää uhrata Sonicin, mutta sen sijaan Shahra uhraa itsensä. Erazor Djinn imee kaikkien sormusten voimat itseensä ja hänestä tulee mutaatoitunut, keskeneräinen henki nimeltä "Alf-Layla-Wa-Layla". Mutta hieman myöhemmin, kolme Maailman Sormusta yhdistyvät Soniciin, muuttaen hänet paljon väkivaltaisemmaksi "Darkspine Soniciksi". Kun hän päihittää Erazor Djinnin, reliikki jonka Shahra antoi Sonicille olikin oikeasti Erazor Djinnin taikalamppu, mitä Sonic käyttää hyväkseen ja pistää Erazor Djinnin tekemään hänelle kolme toivomusta: Palauttaa Shahra henkiin, palauttaa Tuhannen ja yhden yön tarinat -kirja takaisin ennalleen ja viimeiseksi, että Erazor Djinn pysyisi lamppunsa sisällä ikuisesti. Erazor Djinn vastustaa, mutta hänen kehonsa on pakotettu toteuttamaan toiveet. Erazor Djinn pyytää Shahraa auttamaan häntä, turhaan. Lopuksi, Sonic pyytää Shahraa tekemään vuorellisen nenäliinoja, jotta Shahra voi itkeä niin pitkään kuin hänen tarvitsee.

Pelin musiikkia on julkaistu erikseen albumilla Seven Rings in Hand: Sonic and the Secret Rings Original Sound Track. Albumi on julkaistu ainoastaan Japanissa 2007. Siihen kuuluu 2 CD-levyä.