Sonic Advance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija Sega
Jakelija Infogrames
Tuottaja Yūji Naka
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu Game Boy Advance
  • JP 20. joulukuuta 2001
  • NA 3. helmikuuta 2002
  • EU 8. maaliskuuta 2002
N-Gage
  • WW 7. lokakuuta 2003
Android
  • JP 25. marraskuuta 2011
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G, CERO: A, ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Android, Game Boy Advance, N-Gage, Wii U
Jakelumuoto pelimoduuli, muistikortti
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance (jap. ソニック アドバンス) on Dimps Corporationin ja Sonic Teamin kehittämä ja Segan julkaisema tasohyppelypeli. Peli julkaistiin Game Boy Advancelle vuonna 2001 ja myöhemmin muille alustoille.

Peli kuuluu Sonic the Hedgehog -pelisarjaan. Pelistä julkaistiin myös käännös Nokia N-Gagelle nimellä Sonic N.

Pelissä on pelattavana kuuden normaalin alueen lisäksi X-Zone (X-alue) ja Moon Zone (Kuu-alue). Jokainen normaalialue sisältää kaksi tasoa. Ensimmäinen taso läpäistään ohittamalla kyltti, jossa näkyy Dr. Eggmanin naama, ja toinen taso läpäistään avaamalla kapseli, jossa on vankina Sonicin eläinystäviä.

Peli sisältää neljä pelattavaa hahmoa; Sonicin, Tailsin, Knucklesin ja Amyn. Jokaisella hahmolla on samat liikkeet kuin Sonic the Hedgehog 3- ja Sonic & Knuckles -peleissä. Jokaisella hahmolla on oma erikoisliike: esimerkiksi Sonicilla on liitoskilpi, Tailsillä lentäminen ja Knucklesilla liitäminen sekä kiipeäminen. Skeittaamiskaiteet, joita kohdattiin ensimmäisenä Sonic Adventure 2 -pelissä, tekevät tässä pelissä ensiesiintymisen 2D-muodossa. Sonicin ja Tailsin voi saada samaan aikaan läpäisemään tasoja painelemalla huijauskoodin hahmovalikkoon. Tämän tyylinen pelaaminen on tuttua Sonic the Hedgehog 2 -pelistä, jossa yksi pelaaja ohjaa Sonicia kun taas Tails seuraa häntä aina sinne minne Sonic menee.

Pelissä voi löytää erikoistrampoliineja (engl. Special Springs), joihin hyppäämällä pääsee Erikoistasoihin. Erikoistasoissa hahmot menevät tunnelia pitkin alaspäin lumilaudoilla, ja pelaajien tehtävänä on samalla kerätä tarvittava määrä sormuksia suorittaakseen erikoistason. Aina kun taso on voitettu, pelaaja saa Chaos Emeraldin. Jokainen Erikoistaso sisältää kuitenkin vain yhden Chaos Emeraldin, joten samasta tasosta ei voi ansaita useampia Chaos Emeraldeja. Toisin kuin vanhemmissa Sonicin 2D-peleissä, Emeraldit on jaettu eri hahmoille saataviksi. Kun pelaaja on kerännyt kaikki Emeraldit ja suorittanut X-Zonen kaikilla neljällä hahmolla, he voivat suorittaa Moon Zonen sen myötä kun Sonic on läpäissyt X-Zonen uudestaan.

Tiny Chao Garden

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Advance, kuten Sonic Advance 2 ja Sonic Pinball Party, sisältää Tiny Chao Garden -nimisen lisäpelin. Siinä pelaajat voivat siirtää Chao-olentojaan ihan mistä Game Boy Advance -pelistä tahansa GameCube-peleihin ja takaisin liittämällä GBA-konsoli GameCuben linkkikaapeliin. Toisin kuin seikkailupeleissä, Tiny Chao Garden on enemmän rajoitettu. Chao ei vanhene vaan voi käyttää ainoastaan hedelmää ja kolmea lelua, jotka täytyy ostaa Tiny Chao Gardenista itsestään, ja ainoastaan yksi Chao voi olla kerrallaan puutarhassa. Munankin voi myös varastoida puutarhaan, ja se voi kuoriutua kun Chao Gardenissa ei ole yhtään Chao-olentoja. Chao voi lähteä puutarhasta siirtämällä sen seikkailupeliin tai juoksemalla pois puutarhasta (jonka ne tekevät kun ne vihaavat pelaajaa, tätä kuitenkin tapahtuu harvoin).

Hedelmät, lelut ja munat täytyy ostaa sormuksilla. Pelaaja voi myös ostaa tavaroita tasoista saamilla sormuksillaan. Sormuksia voi tienata myös pelaamalla kahta minipeliä: korttipeliä tai kivi, paperi ja sakset -peliä. Sormukset, hedelmät ja munat voi siirtää seikkailupeleihin, mutta ei niistä takaisin.

Tarina alkaa, kun Sonic menee etsimään Eggmania ympäri South Islandia, keräämällä Chaos Emeraldeja. Sonic saapuu Angel Islandille (Enkelisaarelle) ja näkee robotin, jonka nimi on Metal Knuckles, ja Eggmanin rakentaman Egg Rocket -nimisen raketin, jonka tarkoituksena on mennä ulkoavaruuteen. Kun Sonic löytää Eggmanin, hän jahtaa tätä ja lopulta päihittää tämän.

Pelin huonossa lopetuksessa Sonic päihittää Eggmanin, mutta hänellä ei ole tarpeeksi Chaos Emeraldeja. Hän putoaa maahan ja Tails saa hänet kiinni Tornado-lentokoneellansa.

Hyvässä lopetuksessa Sonic onnistuu Eggmanin päihittämisen jälkeen keräämään kaikki Chaos Emeraldit, minkä jälkeen hän muuttuu Super Soniciksi ja saa ensimmäistä kertaa Eggmanin kiinni Kuussa. Kun Super Sonic päihittää Eggmanin ja lentää pois Kuusta, Tails, Knuckles ja Amy ihmettelevät mitä Sonicille tapahtui, joten Tails lähtee etsimään Sonicia muutamaa päivää myöhemmin. Hän löytää Super Sonicin joka tuli Kuusta ja vilkuttaa tälle.

Peli on saanut IGN:n arvostelussa arvosanaksi 9.1/10.[1]

  1. Craig Harris: Sonic Advance Review 5.2.2002. IGN. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]