Sonic Advance

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Advance
ISonic Advance kansikuva.jpg
Kehittäjä Sonic Team
Dimps
Julkaisija JP Sega
NA THQ
PAL Infogrames
INT Nokia
Jakelija Infogrames Entertainment SA
Ohjaaja Akinori Nishiyama
Tuottaja Yuji Naka, Hiroshi Matsumoto
Suunnittelija Sachiko Kawamura, Kazuko Ito, Makoto Yonezu
Taiteilija Yuji Uekawa
Säveltäjä Tatsuyuki Maeda, Yutaka Minobe
Ohjelmoija Yoshihisa Hashimoto, Takaaki Saito
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu Game Boy Advance
JP 20. joulukuuta 2001
NA 3. helmikuuta 2002
PAL 8. maaliskuuta 2002
N-Gage
INT 7. lokakuuta 2003
Android
JP 25. marraskuuta 2011
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G, CERO: A, ESRB: E
Alusta Game Boy Advance, N-Gage, Android
Jakelumuoto pelimoduuli, muistikortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Advance on tasohyppelypeli Sonic the Hedgehog sarjasta joka on kehitetty Game Boy Advancelle. Peli julkaistiin Japanissa 20. joulukuuta 2001 ja muissa maanosissa se julkaistiin vuonna 2002. Peli on ensimmäinen Sonic-peli joka on kehitetty ja julkaistu Nintendo-konsolille. Peli on myös järjestykseltään toinen Dimpsin ja Sonic Teamin kehittelemä käsikonsoli-Sonic peli (Sonic Pocket Adventuren olessa ensimmäinen). Sonic Advance kehitettiin myös Nokian N-Gage laitteelle joka julkaistiin lokakuussa 2003 Sonic N nimisenä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajalla on pelattavana 6 normaalin alueen lisäksi X-Zone (X-alue) ja Moon Zone (Kuu-alue). Jokainen normaalialue sisältää 2 tasoa. 1.taso läpäistään ohittamalla kyltti jossa näkyy Dr.Eggmanin naama. 2.taso läpäistään avaamalla kapseli jossa on Sonicin eläinystäviä vankina.

Peli sisältää neljä pelattavaa hahmoa; Sonicin, Tailsin, Knucklesin ja Amyn. Jokaisella hahmolla on samat liikkeet kuin Sonic the Hedgehog 3 ja Sonic & Knuckles -peleissä. Jokaisella hahmolla on oma erikoisliike, mm. Sonicilla on liitoskilpi, Tailsillä lentäminen ja Knucklesilla liitäminen ja kiipeäminen. Skeittaamiskaiteet joita kohdattiin ensimmäisenä Sonic Adventure 2 pelissä tekevät tässä pelissä ensiesiintymisen 2D-muodossa. Tässä pelissä Sonicin ja Tailsin voi saada samaan aikaan läpäisemään tasoja painelemalla huijauskoodin hahmovalikkoon. Kuitenkin, kyseisen tyylinen pelaaminen on tuttua Sonic the Hedgehog 2 pelistä jossa 1 pelaaja ohjaa Sonicia kun taas Tails seuraa häntä aina sinne minne Sonic menee.

Pelissä voi löytää erikoistrampoliineja (eng.Special Springs) joihin hyppäämällä pääsee Erikoistasoihin. Erikoistasoissa hahmot menevät tunnelia pitkin alaspäin lumilaudoilla ja pelaajien tehtävänä on samalla kerätä tarvittava määrä sormuksia suorittaakseen erikoistason. Aina kun taso on voitettu, pelaaja saa Chaos Emeraldin, vaikka kuitenkin jokainen Erikoistaso sisältää vain yhden Chaos Emeraldin, joten samasta tasosta ei voi tienata useampia Chaos Emeraldeja. Toisin kuin vanhemmissa Sonicin 2D-peleissä, Emeraldit on jaettu eri hahmoille saataviksi. Kun pelaaja on kerännyt kaikki Emeraldit ja suorittanut X-Zonen kaikilla neljällä hahmolla, he voivat suorittaa Moon Zonen sen myötä kun Sonic on läpäissyt X-Zonen uudestaan.

Tiny Chao Garden[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Advance, kuten Sonic Advance 2 ja Sonic Pinball Party sisältää extrapelin nimeltään Tiny Chao Garden. Siinä pelaajat voivat siirtää heidän Chao-olentojaan ihan mistä Game Boy Advance pelistä tahansa GameCube peleihin ja takaisin liittämällä GBA-konsoli GameCuben linkkikaapeliin. Toisin kuin seikkailupeleissä, Tiny Chao Garden on enemmän rajoitettu. Chao ei vanhene, vaan se voi käyttää ainoastaan hedelmää ja kolmea lelua jotka täytyy ostaa Tiny Chao Gardenista itsestään, ja ainoastaan yksi Chao voi olla kerrallaan puutarhassa. Munankin voi myös varastoida puutarhaan, ja se voi kuoriutua kun Chao Gardenissa ei ole yhtään Chao-olentoja. Chao voi lähteä puutarhasta siirtämällä sen seikkailupeliin tai juoksemalla pois puutarhasta (jonka ne tekevät kun ne vihaavat pelaajaa, tätä kuitenkin tapahtuu todella harvoin).

Hedelmät, lelut ja munat täytyy ostaa sormuksilla. Pelaaja voi myös ostaa tavaroita tasoista saamilla sormuksillaan. Sormuksia voi tienata myös pelaamalla kahta mini-peliä: korttipeliä tai kivi-paperi-sakset-peliä. Sormukset, hedelmät ja munat voi siirtää seikkailupeleihin, mutta ei niistä takaisin.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina alkaa siitä kun Sonic menee etsimään Eggmania ympäri South Islandia, keräämällä Chaos Emeraldeja. Sonic saapuu Angel Islandille(Enkelisaarelle) ja hän näkee robotin jonka nimi on Metal Knuckles, ja Eggmanin rakentaman Egg Rocket nimisen raketin jonka tarkoituksena on mennä ulkoavaruuteen, joten Sonic menee sisään etsimään Eggmanin, myöhemmin hän löytää Eggmanin ja Sonic lähtee jahtaamaan häntä ulos ja päihittää hänet.

Huono loppu: Kun Sonic on päihittänyt Eggmanin, Sonicilla ei ole tarpeeksi Chaos Emeraldeja. Hän putoaa maahan ja Tails saa hänet kiinni Tornado-lentokoneellansa.

Hyvä loppu: Kun Sonic on päihittänyt Eggmanin, hän kerää kaikki Chaos Emeraldit jonka jälkeen hän muuttuu Super Soniciksi ja saa ensimmäistä kertaa Eggmanin kiinni kuussa. Kun Super Sonic päihittää Eggmanin ja lentää pois kuusta, Tails, Knuckles ja Amy ihmettelevät mitä Sonicille tapahtui, joten Tails lähtee etsimään Sonicia muutamaa päivää myöhemmin. Hän löytää Super Sonicin joka tuli kuusta, Tails vilkuttaa hänelle.

Vastaanotto ja seuranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Advance on merkittävä, koska se oli niin debyytti Sonic-peli Game Boy Advancelle ja siksi kun se on alkuperäinen Sonic-peli joka on luotu Nintendon konsolille. Peli sai hyviä vastaanottoja Sonic-faneilta ja kriitikoilta. Pelin menestys johti sarjan kahden jatko-osan, Sonic Advance 2 ja Sonic Advance 3 pelien tekemiseen.

Maaliskuussa 2009, Official Nintendo magazine arvosteli Sonic Advance-pelin 75:ksi parhaimmaksi peliksi joka on julkaistu Nintendo konsolille.

Sonic N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic N on Sonic Advance joka on kehitetty Nokian N-Gagelle. Se julkaistiin Pohjois-Amerikassa 7. lokakuuta 2003.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]