Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
Eurooppalainen kansikuva
Eurooppalainen kansikuva
Kehittäjä Compile, Sega Technical Institute
Julkaisija Sega
Jakelija Steam ja Nintendo eShop
Suunnittelija Yoji Ishii
Noriyoshi Oba
Säveltäjä Masanori Hikichi
Pelisarja Puyo Puyo
Pelimoottori Puyo Puyo
Julkaistu
  • NA syyskuu 1993
  • EU lokakuu 1993
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
Alusta Sega Mega Drive, Sega Master System, Sega Game Gear
Jakelumuoto Pelimoduuli, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine on Segan japanilaisesta, tetris-tyylisestä Puyo Puyo -pelistä muunneltu versio, joka julkaistiin vuonna 1993. Peli kuuluu Sonic the Hedgehog -pelisarjaan, mutta perustuu miljööltään ja hahmoiltaan Adventures of Sonic the Hedgehog -piirrossarjaan. Sonic itse ei esiinny pelissä.

Tri. Robotnik aikoo muuttaa kaikki Beansvillen papuolennot aivottomiksi robottiorjikseen omiin pahoihin tarkoituksiinsa. Hän on rakentanut 12 robottia saadakseen käsiinsä kaikki Beansvillen pavut, jotta saisi robotisoitua koko Beansvillen. Suunnitelma näyttää onnistuvan enemmän kuin hyvin, kunnes Beansvilleen saapuu muukalainen.

Pelissä on tarkoitus muodostaa vähintään neljän "pavun", puyon, rykelmiä. Kun neljä samanväristä papua koskettavat toisiaan, ne katoavat, ja vastustajan puolelle putoaa "pakolaispapu", musta puyo. Pelissä on tarkoitus aiheuttaa mahdollisimman monta ketjureaktiomaisesti katoavaa papurykelmää. Tällöin vastustajalle putoaa suuri määrä pakolaispapuja jopa parin vuoron ajan. Peli loppuu, kun joko pelaajan tai tietokoneen (tai vastapelaajan) "vankila" täyttyy niin, ettei sinne mahdu enempää. Vastustajien nopeus ja vaikeustaso nousee kenttä kentältä, kunnes lopulta kohdataan tri. Robotnik itse.

Peli on julkaistu Segan eri alustoille, kuten Sega Mega Drivelle ja Sega Game Gearille. Pelissä ovat robotit Arms, Frankly, Humpty, Coconuts, Davy Sprocket, Skweel, Dynamight, Grounder, Spike, Sir Fuzzy-Logik, Dragon Breath ja Scratch. Roboteista Scratch, Grounder ja Coconuts ovat pääosassa Adventures of Sonic the Hedgehog -animaatiossa, mutta myös muu joukko näkyy muutamassa jaksossa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.