Sonic 3D: Flickies’ Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic 3D: Flickies’ Island
Kehittäjä Traveller's Tales, Sega
Julkaisija Sega
Jakelija Steam ja Nintendo eShop
Säveltäjä Jun Senoue
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu
  • PAL marraskuussa 1996
Windows
  • 30. syyskuuta 1997
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Sega Mega Drive, Sega Saturn, Windows
Jakelumuoto pelimoduuli, CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic 3D: Flickies’ Island (Yhdysvalloissa ja SEGA Saturnilla nimellä Sonic 3D Blast) on Traveller's Talesin kehittämä ja Segan julkaisema tasohyppely. Peli on julkaistu vuonna 1996 Sega Mega Drivelle ja seuraavana vuonna Windowsille.

Peli on mukana Sonic Mega Collection- ja Mega Collection -kokoelmissa.

Peli on kuvattu isometrisestä kuvakulmasta. Pelaaja voi ohjata Sonicia kahdeksaan eri suuntaan. Vihollisia tuhotakseen Sonicin tulee joko hypätä robottien päälle tai syöksyä niitä päin eri hyökkäyksiä käyttäen. Pelissä edetäkseen pelaajan tulee vapauttaa viisi flickya robottien sisältä ja viedä ne suurelle sormukselle, jotta flickyt pääsevät palaamaan kotiulottuvuuteensa. Samalla pelaaja pääsee seuraavalle alueelle kyseistä kenttää.

Pelissä on 7 varsinaista tasoa, 8 taso on pelin viimeinen pomotaistelu, jonne päästäkseen täytyy kerätä kaikki kaaossmaragdit. Kaikissa tasoissa on 3 näytöstä (Act), joista 1. ja 2. näytöksessä pelastetaan flickyja 3. näytöksen ollessa pomotaistelu tri. Robotnikia vastaan.

Erikoistasoille (Special Stage), joilla kaaossmaragdit sijaitsevat, pääsee kun pelaaja kerää yhteensä vähintään 50 sormusta kerralla ja menemällä Tailsin tai Knucklesin luo. Mikäli sormuksia ei ole tarpeeksi, erikoistasolle ei pääse, ennen kuin on kerännyt tarpeeksi sormuksia tämän 50 määrän täyttämiseksi.

Sonic ja hänen ystävänsä ovat matkalla kaukaiselle Flickyjen ("kultatikat" suomenkielisessä ohjeessa) saarelle. Tarun mukaan saarella on kallisarvoisia jalokiviä - mm. Kaaossmaragdeja. Sonicin on löydettävät flickyt, joilla on avain näiden jalokivien löytämiseen. Flickyjä näkyy ani harvoin, ja sanotaan, että ne näyttäytyvät Kaaossmaragdien sijaintipaikkojen lähellä. Tällä välin tohtori Robotnik on hautonut uuden toimintasuunnitelman. Tällä kertaa hänen tähtäimessään on flickyjen saari. Tohtori on saanut selville Kaaossmaragdien läsnäolon saarella, ja saavuttuaan saarelle hän pystyttää sinne puolustusmekanismeja ja rakentaa rakastamiaan robotteja. Mutta Robotnikin on löydettävä robottien sisään asetettavat flickyt. Yhtäkkiä hän näkee kaukana kirkkaan ja kiiltävän jättimäisen sormuksen ilmestyvän näkyviin. Sormuksesta pyrähtää esiin parvi flickyjä, ne laskeutuvat puun oksalle, nokkivat ruokaa ja katoavat takaisin suureen sormukseen. "Ne siis elävät toisessa ulottuvuudessa? Haa! Olen saanut selville flickyjen salaisuuden!" Flickyt siirtyvät vapaasti ulottuvuudesta toiseen suurten sormusten avulla! Aikaa sen enempää tuhlaamatta tohtori Robotnik rakentaa uuden laitteen: suuria sormuksia luovan generaattorin. Hän ottaa flickyja kiinni flickyjen ulottuvuudesta tämän uuden laitteen avulla ja alkaa muuttaa niitä roboteiksi. Myöhemmin Sonic ja hänen ystävänsä saapuvat saarelle, joka on täydellisen sekasorron vallassa. Sonic huomaa vimmoissaan olevat tohtori Robotnikin, joka ahtaa flickyja robotin sisään. "Robotnik!" "Sonic? Joko taas? No eipä hätää. Olen tehnyt flickyistä robotteja, joten et enää pysty millään estämään minua! Voin vihdoin löytää kaikki Kaaossmaragdit ja saan hallintaani koko Maailman!" Sonic tajuaa, että hänen on pelastettava flickyt vapauttamalla ne robottivankiloista ja päästämällä ne takaisin flickyjen ulottuvuuteen. Ja mikä vielä tärkeämpää, Robotnik ei saa missään tapauksessa löytää Kaaossmaragdeja ensimmäisenä. Sonicin on aika toimia!

  • Sonic Adventure-peliin on remixattu Sonic 3D:n musiikkia: Green Groove Act 1. Windy Valleyyn (The Air...for Windy Valley), Act 2. Emerald Coastiin (Windy and Ripply...for Emarald Coast) sekä Panic Puppetin Act 1. Twinkle Park-tasolle (Twinkle Cart...for Twinkle Park).
  • Pelillä oli tarkoitus haastaa Nintendon Super Mario 64.lähde?

Sonic Archie -sarjakuvassa julkaistiin peliä varten 48-sivun mittainen erikoisjulkaisu tammikuussa 1997. Toinen adaptio peliin liittyen on englantilaisen Sonic the Comic -sarjakuvan #104-#106-numeroissa. Pelin Mega Drive -versio on viimeinen Sonic-peli kyseiselle laitteelle.[1]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]