Sonic Riders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Riders
Sonic Ridersin eurooppalainen kansikuva
Sonic Ridersin eurooppalainen kansikuva
Kehittäjä Sonic Team
Julkaisija SEGA
Suunnittelija Yuji Naka, Hisao Oguchi
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu
Yhdysvallat 21. helmikuuta 2006
Euroopan unionin lippu 17. maaliskuuta 2006
Japani 23. helmikuuta 2008
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus 3+
Alusta PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, PC
Jakelumuoto muistikortti, kovalevy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Riders on Segan ja Sonic Teamin tuottama ja vuonna 2006 julkaisema videopeli, joka kuuluu Sonic-pelisarjaan. Peli on ajopeli, jossa liikutaan futuristisissa ympäristöissä leijulaudoilla keräten voimanlisäyksiä. Se on myös viimeinen Sonic-peli, joka valmistettiin Nintendon GameCube- ja Microsoftin Xbox-konsoleille. Pelin soundtrack on julkaistu cd-alustalle.

Pelissä edetään leijulaudoilla, Extreme Geareilla, jotka käyttävät voimanlähteenään ilmaa. Mikäli ilma loppuu, joutuu pelaaja juoksemaan varikkopisteelle, keräämään tarpeeksi sormuksia saavuttaakseen seuraavan tason voimanlisäyksenä tai ottamaan "ilmamonitorin", lisäilmaa saa myös temppuja tekemällä. Boost-toiminto saa pelaajan hyökkäämään. Sormuksia keräämällä pelaaja saavuttaa voimanlisäyksen, joka kasvattaa ilmatankin kokoa ja mahdollistaa voimakkaampien hyökkäysten käytön.

Sonic Heroes -pelissä tutuksi tulleet hahmotyypit ovat taas käytössä. Kullakin hahmotyypillä on omat etunsa, esimerkiksi nopeustyyppi voi railata kaiteita pitkin, lentotyypin hahmo voi oikoa lentämällä (menemällä lentorampista), kun taas voimahahmo voi mennä esteiden läpi. Lisäksi erikoiskykyjen käyttö täyttää pelaajan ilmamittaria.

Tarinamoodissa pelaaja seuraa pelin tapahtumia joko Sonicin ja hänen ystäviensä tai Babylon Rogues-joukkion näkökulmasta. Radat ovat kummassakin erilaisia ja sijoittuvat yleensä eri vuorokauden aikaan. Sankarien tarinassa on kuusi rataa ja Babylonialaisten tarinassa seitsemän. Pelin viimeinen tarina pelataan Sonicilla.

Tehtävämoodi avautuu kun pelaaja on läpäissyt tarinan. Jokainen pelin rata sisältää erilaisia tehtäviä, joita läpäisemällä saa auki lisää tehtäviä ja mitaleita. Tehtävissä on erilaisia kriteereitä jotka täytyy täyttää, joista esimerkkejä;

  • saavuta tietty pistemäärä tempuilla
  • läpäise rata alle tietyn ajan
  • kerää tietty määrä esineitä

Tehtävät arvostellaan eri mitalein pronssista kultaan, mitaleilla voi avata uusia hahmoja.

Survival Mode

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä moodi sisältää kaksi erilaista pelimuotoa

  • Race: Pelaajan tulee napata Kaaossmaragdi radan varrelta ja mennä viiden renkaan läpi vältellen vihollista, joka yrittää varastaa smaragdin hyökkäämällä pelaajaa kohti.
  • Battle: Taistelumoodissa pelaajan tulee hyökkäillä muita kisaajia vastaan. Jokainen pelaaja aloittaa kolmella terveyspisteellä ja menettää yhden terveyspisteen aina joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi. Viimeinen pelaaja hengissä voittaa.

Aloitushahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avattavat hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avattavia hahmoja saa auki täyttämällä tarvittavat kriteerit. Esimerkiksi pelaamalla tarinan ja suorittamalla Mission Moden tehtäviä ja saamalla tarpeellisen määrän tiettyjä mitaleita voi pelaaja avata peliin lisähahmoja.

Sonic, Tails ja Knuckles kävelevät Metal Cityssä eräänä iltana, kun Tails havaitsee Kaaossmaragdin tutkallaan. Metal City Bankissa hajoaa ikkuna, josta syöksyvät ulos Jet the Hawk, Wave the Swallow ja Storm the Albatross hallussaan Kaaossmaragdi. Sonicin ja Knucklesin onnistuu iskeä Storm pois leijulaudaltaan, mutta Wave kaappaa Stormin mukaansa. Sonic ottaa mukaansa Albatrossin leijulaudan ja lähtee sillä Jetin perään. Jet antaa Sonicin kuitenkin maistaa omaa lääkettään jättäen siilen katuun ja Babylon Roguesin ryhmä pakenee.

Seuraavana päivänä Sonic huomaa Tri. Ivo "Eggman" Robotnikin järjestävän suuren leijulautaturnauksen, jonka palkintona on varastettu Kaaossmaragdi ja varkaiden olevan kolmen ensimmäisen ilmoittautujan joukossa. Sonic ystävineen maksaa viipymättä ilmoittautumismaksun, joka on Kaaosmaragdi ja vastaa haasteeseen.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]