Knuckles the Echidna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Knuckles the Echidna
Knuckles the Echidna pelissä Sonic & Sega All-Stars Racing.
Knuckles the Echidna pelissä Sonic & Sega All-Stars Racing.
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic the Hedgehog 31994
Luoja Takashi Yuda
Ääninäyttelijä
(englanti)
Michael McGaharn
(1999, 2003)
Ryan Drummond (2000)
Scott Dreier
(2001–2004)
Dan Green
(2005–2010)
Travis Willingham
(2010–)
Elokuvat:
Idris Elba (2022)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Animaatiot:
Markus Niemi (Sonic Boom (televisiosarja))
Elokuvat:
Tuukka Haapaniemi (Sonic the Movie 2)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Knuckles the Echidna (jap. ナックルズ・ザ・エキドゥナ, Nakkurusu za Ekiduna) on Sonic-videopeleistä tutuksi tullut kuvitteellinen hahmo, jonka loi Takashi Yuda. Hahmo teki ensi esiintymisensä Sonic the Hedgehog 3 -pelissä vuonna 1994. Hahmon ainoa oma peli on Knuckles’ Chaotix, jossa esiintyy myös tiimi Team Chaotix. Sonic the Hedgehog 3:n suomenkielisessä ohjekirjassa Knucklesia kutsutaan Nyrkkiraudaksi.[1]

Knuckles on 16-vuotias, ensiesiintymisessään 15-vuotias[2] punainen nokkasiili, jolla on punaiset rastat. Hahmon on kuvailtu olevan 110 senttimetriä pitkä ja painavan 40 kilogrammaa.[2] Knucklesin nimi juontaa sen neljästä rystysestä, joita on kaksi kummassakin kädessä ja ne ovat samalla teräviä piikkejä. Piikeistä on kolme koulukuntaa, ensimmäisen mukaan piikit ovat Knucklesin hanskoissa, toisen mukaan ne ovat erikoistuneet etusormi ja pikkurilli ja kolmannen mukaan piikit kasvavat rystysistä (sormien lukumäärän vaihdellessa kolmesta viiteen). Piikkien avulla hän voi murskata erilaisia esteitä ja kiivetä seiniä pitkin. Hän kykenee myös liitämään ilmassa jonkin aikaa. Hahmon tehtävänä on ollut syntymästä lähtien vartioida Master Emerald -nimistä jalokiveä, jotka sijaitsee hänen kotisaarellaan Angel Islandilla.

Master Emerald

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Master Emerald, eli Mestari Smaragdi, mahtavin Kaaossmaragdi jolla on voima pysäyttää Kaaossmaragdien energia sijaitsee Angel Islandilla. Master Emerald, joka yleisimmin lyhennetään M.E., mahdollistaa Angel Islandin ilmassa pysymisen (josta nimi "leijuva saari" juontuukin). Master Emerald on yleensä kuvattu jättimäisenä osittain läpikuultavana vihreänä briljanttina, eritoten ensi esiintymisessään Sonic & Knuckles-pelissä. Toisinaan se vastaa kooltaan liki tavallista Kaaossmaragdia (kuten Sonic Archie-sarjakuvan vanhoissa numeroissa). Master Emerald voi myös hajota sirpaleiksi, mutta se on kasattavissa ehjäksi, Sonic Adventure 2ssa Knuckles itse hajotti kiven estääkseen sen joutumisen vääriin käsiin.

Master Emerald itsessään on erittäin voimakas jalokivi, sen lisäksi että se pitää Angel Islandin ilmassa, Robotnik valjasti sen Kuoleman Munan voimanlähteeksi nostaakseen sen Angel Islandilta (Sonic & Knuckles-pelissä). Lisäksi muun muassa Mecha Sonic muuttui Super Mecha Soniciksi ilman Kaaossmaragdeja hyppäämällä Master Emeraldin päälle. Sarjakuvissa myös Sonicin on nähty käyttäneen samaa metodia taistellessaan Enerjak-Knucklesia vastaan.


The server's are the seven Chaos. Chaos is power enriched by the heart. The Controller is the one that unifies the Chaos-- (suom. Serverit ovat Seitsemän kaaosta. Kaaos on sydämen rikastuttamaa voimaa. Hallitsija on se, joka yhdistää Kaaoksen)

Mantra, jolla M.E.lta on "rukoiltu" apua.

Esiintymiset peleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles asuu Angel Island-saarella, joka leijuu taivaalla Master Emerald -jalokiven voimien ansiosta. Hänen elämänsä tehtävänä on vartioida saarellaan Master Emeraldia, kun saaren muut asukkaat menehtyivät saarella tapahtuneessa luonnononnettomuudessa.

Sonic the Hedgehog 3 -pelissä Robotnik uskotteli Knucklesille, että Sonic the Hedgehog ja Miles "Tails" Prower yrittivät varastaa Master Emeraldin. Robotnik/Eggman oli valehdellut ja suunnitteli oikeasti käyttävänsä Master Emeraldia avaruusasemansa Death Eggin voiman lähteenä. Pelin aikana Knuckles hidastaa Sonicin ja Tailsin matkaa. Myöhemmin Sonic & Knuckles -pelissä hän jatkaa samaa rataa, kunnes Hidden Palace -kenttään tultaessa hän taistelee heitä vastaan, mutta häviää heille. Samalla hän saa huomata, että Eggmanin lupaukset osoittautuvat valheeksi, kun hän on varastamassa Master Emeraldia. Knuckles yritti estää häntä, mutta ei kyennyt pärjäämään hänelle. Tämän tapahtuman myötä hän liittoutui Sonicin ja Tailsin kanssa pysäyttääkseen Eggmanin. Hän auttaa ystävykset nopeata reitiä Death Egg aluksen kyytiin. Sonicin tarinan jälkeen Knuckles kohtaa EggRobon, Eggmanin rakentaman kaksoisolennon, joka yrittää saada hänet pois päiviltä. Knuckles seuraa tätä, kunnes kohtaa tarinan lopussa Mecha Sonicin, joka tuhoaa EggRobon ja taistelee Knucklesia vastaan. Hän häviää ensimmäisen erän, mutta muuttuu Super-muotoonsa Master Emeraldin avulla, joka oli varastettu tarinan aikana. Knuckles voittaa hänet jälleen, ja hän pelastuu räjähdyksestä Sonicin ansiosta.

Sega Dreamcastin Sonic Adventure-pelissä Master Emerald hajoaa palasiksi, kun Eggman on jälleen pahanteossa vapauttaessaan Chaos 0 vesiolennon hengen Master Emeraldin sisältä, jonka seurauksena Angel Island putoaa taivaalta. Knucklesin tehtävänä on kerätä kaikki Master Emeraldin sirpaleet ja koota ne jotta hänen saarensa kohoisi takaisin taivaalle. Knuckles kohtaa taas Sonicin tarinan vaiheessa ja joutuu jälleen kerran yhdistämään voimansa hänen kanssa. Peli esittelee myös Knucklesin sukujuuria.

Pelin jatko-osassa, Sonic Adventure 2 Knuckles kohtaa Rouge the Batin, joka yrittää varastaa Master Emeraldin, mutta Eggman (jonka kanssa Rouge myöhemmässä vaiheessa liittoutuu saadakseen kaikki kaaossmaragdit) yllättäen nappaa Master Emeraldin. Knuckles estää sen rikkomalla Master Emeraldin sirpaleiksi ja Eggman pakenee. Knuckles ja Rouge kilpailevat siitä kumpi löytää ensin kaikki sirpaleet. Myöhemmässä vaiheessa Knuckles kerättyään kaikki sirpaleet ja taisteltuaan Rougea vastaan Avaruusasema ARKin alapuolella pelastaa Rougen putoamasta laava-ammeeseen, luopuu Rouge löytämistään Master Emeraldin sirpaleista ja antaa nämä Knucklesille. Knuckles käyttää Master Emeraldia pysäyttääkseen kaaossmaragdien energian estääkseen ARKia putoamasta Maahan/Mobiukseen, mutta Biolizard Chaos Controlloituu ARKin ulkopuolelle muuttuu Final Hazardiksi kiinnittyessään Eclipse Cannonin kärkeen ja yrittää varmistaa ARKin putoamisen Maahan asti tuhoten sen. Kaaossmaragdit antavat voimaa Sonicille ja Shadowlle muuntautuakseen super-muotoonsa, jonka avulla voittivat Final Hazardin.

Knuckles esiintyy myös Sonic Heroes -pelissä, missä hän toimii Sonicin apurina sekä on pelattavana voima-hahmona. Hänellä ei ole kovin tärkeää roolia pelissä, mutta pelin lopussa hän lähtee Rougen perään tämän kerrottua lähtevän varastamaan uudelleen Master Emeraldia.

Uudemmassa Sonic the Hedgehog -pelissä Knuckles jälleen kerran esiintyy Sonicin apurina, eikä hänellä jälleen kerran ole kovin tärkeää roolia. Hän on tällä kertaa pelattava Amigo hahmo. Knucklesilla voi pelata vain kahdessa kentässä tilaisuuden tullen.

Sonic and the Secret Rings-pelissä Knuckles esittää Sinbad Merenkulkijaa. Knuckles esiintyy yhtenä pyöreän pöydän ritareista (Gawain) Sonic and the Black Knight-pelissä. Hänellä on taisteluaseena kaksi kirvestä.

Knuckles esiintyy Sonic Colours pelin Nintendo DS-versiossa, jossa Eggmanin robottiapulaiset Orbot ja Cubot puijaavat häntä. Hän esiintyy myös Sonic Generations pelin konsoliversiossa, jossa hän juhlii muiden kanssa Sonicin syntymäpäiviä, kunnes hän imeytyy muiden tavoin erilaisiin aika-aukkoihin. Pelissä hänet voi löytää läheltä Sky Sanctuary tasoa, sivutehtävissä joudut kisaamaan häntä vastaan tai käyttämään häntä etsiessäsi tietyn määrän kolikoita.

Sarjakuvat ja animaatiot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archie Comics sarjakuvat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles esiintyy amerikkalaisessa Sonic the Hedgehog-sarjakuvassa. Archie Comic julkaisi myös 32 numeroa Knuckles the Echidna-nimistä sarjakuvaa. Tämän lisäksi Knuckles esiintyy Sonic X ja Sonic Universe-sarjakuvissa. [3]

Sonic the Hedgehog (OVA-elokuva)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles esiintyy myös vuonna 1996 tehdyssä Sonic the Hedgehog: The Movie-elokuvassa, mikä oli alun perin kaksi-osainen ja muutettu myöhemmin yksiosaiseksi. Elokuvassa hän ilmestyy auttamaan Sonicia ja Tailsia heidän tehtävässään pysäyttää Hyper Metal Sonic. Elokuvassa Sara kutsuu Knucklesia myyräksi, tietämättään hänen olevan nokkasiili. Elokuvassa Knucklesin japanilaisena ääninäyttelijänä on toiminut Yasunori Matsumoto sekä englanninkielisessä Bill Wise.

Sonic Underground

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles esiintyy Sonic Underground-sarjassa jaksoissa 19 ja 28,29 ja 30. Sarjassa hänen ääninäyttelijänä toimii Ian James Corlett.

Knuckles esiintyy vuonna 2003 julkaistussa Sonic X animesarjassa, jossa hänen kerrottaan olevan lajinsa viimeinen nokkasiili, jonka tehtävänä on vartioida Master Emerald (Mestari Smaragdi) -nimistä jättimäistä Kaaossmaragdia leijuvalla Angel Island-saarella. Väärissä käsissä Master Emerald aiheuttaa suuria tuhoja, jonka vuoksi sitä on yritetty monesti varastaa. Angel Island on Knucklesin koti, joka on rauhallinen ja hiljainen, jonka myötä Knuckles on tottunut elämään yksin. Hän on todella vahva ja kykenee siirtämään isojakin kivenlohkareita helposti. Knuckles kaivaa mielellään tunneleita ja on myös jonkin sortin aarteenmetsästäjä. Aika usein hän joutuukin etsimään, joko kadonnutta Mestari Smaragdiaan, Kaaossmaragdeja tai avaimia vainunsa avulla.

Knuckles on hyväuskoinen, ja Tri. Robotnik on huijannut häntä useampaan otteeseen. Knuckles pyrkii välttelemään seuraa ja työskentelee mieluummin yksin tehtävän sattuessa eteen. Hän on erittäin jääräpäinen ja suuttuu helposti, jonka myötä Knuckles antaa nyrkkien puhua puolestaan. Hän ei halua puhua omista asioistaan muille. Varsinkin Rouge the Bat aiheuttaa hänelle animessa usein päänvaivaa. Sarjassa Knucklesin japanilaisena ääninäyttelijänä toimii Nobutoshi Canna sekä englannin dubbauksissa Dan Green.

Knuckles esiintyy Sonic Boom -animaatiossa. Animaatiossa hän on pidempi ja hoikempi kuin peleissä. Hän on animaatiossa myös huomattavasti tyhmempi. Monissa jaksoissa hän usein kilpailee Sonicin kanssa milloin mistäkin, mutta he ovat silti hyviä ystäviä. Tails toimii usein tuomarina Knucklesin ja Sonicin välisissä kilpailuissa. Hän usein riitelee Amy Rosen kanssa, mutta useimmiten he tulevat hyvin toimeen. Sticks the Badgerin kanssa Knucklesilla on ystävä-kilpailija-suhde. Usein Knucklesin tyhmyys ja Sticksin villeys aiheuttaa ongelmia.

  1. Sonic the Hedgehog 3 EU ohjekirja 11.
  2. a b sonic.sega.jp sonic.sega.jp. 6.4.2006. Arkistoitu 31.12.2006. Viitattu 14.1.2008. (japaniksi)
  3. www.archiecomics.com archiecomics.com. Viitattu 5. syyskuuta 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]