Shadow the Hedgehog

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shadow the Hedgehog
Shadow the Hedgehog pelissä Sonic Generations.
Shadow the Hedgehog pelissä Sonic Generations.
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic Adventure 2
(2001)
Luoja Takashi Iizuka
Ääninäyttelijä
(englanti)
Koji Yusa
(2001–)
David Humphrey
(2001–2004)
Jason Anthony Griffith (2005–2010)
Kirk Thornton (2010-)
Keanu Reeves (2024)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Antti Jaakola (Sonic Boom (televisiosarja))
Panu Kangas (Sonic Prime)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Shadow the Hedgehog on Segan videopeleissä ja Sonic X -animaatiosarjassa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Hän esiintyy myös Archie Comicsin sarjakuvissa. Shadow on siili, ”äärimmäinen elämänmuoto”, jonka tri Robotnikin isoisä, professori Gerald Robotnik loi yli 50 vuotta sitten salaisessa projektissaan avaruusasema ARK:ssa.

Shadow on musta siili, jolla on punaiset raidat piikkien päällä ja punaiset alueet silmäkulmissa. Shadow’n pään sivupiikit taipuvat sivulle ja ylös. Hänellä on myös käsivarsissaan ja jalkojen ulkosyrjissä punaiset raidat. Shadow’lla oli alun perin kultaiset nauhat ranteissa hansikkaiden kiristiminä ja nilkoissa kenkien tukiosissa; myöhemmissä peleissä nämä ovat muuttuneet sormuksiksi, jotka Shadow voi irrottaa ja kasvattaa voimiaan. Nämä sormukset rajoittavat Shadow’n voimia mutta lisäävät hänen kestävyyttään (nähty muun muassa Sonic X:ssä ja Sonic 2006:ssa). Shadow’n jalkineet ovat leijailuluistimet, joilla hän luistelee maanpinnan yläpuolella; hänen on nähty myös leijuvan näillä luistimilla ilmassa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shadow teki ensiesiintymisensä Sonic Adventure 2:ssa. Geraldin kehitellessä tätä asetta se alkoi olla jo niin pelottava, että G.U.N. hyökkäsi ARK:iin ja päätti lopettaa ”Projekti Shadow’n”, jonka parissa Gerald työskenteli. Täydellistä elämänmuotoa pidettiin uhkana maailmalle. G.U.N:in sotilaat ampuivat Shadow’n ainoan ystävän, Marian kuoliaaksi Shadow’n silmien edessä, mutta tämä ehti kuitenkin lähettää hänet Maahan avaruuskapselissa. Myöhemmin G.U.N. sai Shadow’n kuitenkin kiinni ja hänet nukutettiin kylmään uneen, kryostaasiin, josta Shadow heräsi vasta kun tri Robotnik onnistui herättämään hänet noin 50 vuoden päästä tunkeutuessaan Prison Islandille. Shadow on menneisyytensä traumatisoima ja potee muistinmenetystä ja hän vannoo vielä kostavansa Marian kuoleman. Hänet sekoitetaan usein Soniciin, vaikkei hän ole Sonicin klooni. Shadow alkaa kerätä kaaossmaragdeja, koska on palveluksen velkaa Eggmanille. Shadow ryhtyy yhdessä Robotnikin kanssa tuhoamaan maailmaa, sillä vain hänellä on tieto, kuinka huippusalaista asetta Eclipse Cannonia käytetään. Heidän mukaansa lyöttäytyy myös Rouge the Bat, ja he ryhtyvät havittelemaan kaaossmaragdeja.

Shadow putoaa avaruudesta Sonic Adventure 2:n lopussa. Shadow’n oli alun perin tarkoitus kuolla pelin lopussalähde? mutta fanien toivomuksesta hänet otettiin mukaan myös seuraaviin peleihin.

Seuraava esiintyminen on Sonic Heroesissa, jossa hän on menettänyt muistinsa eikä enää tiedä kuka tai mikä on. Rouge vapauttaa Shadow’n Robotnikin hylätystä tukikohdasta, jonne on suljettu myös E-123 Omega, E-sarjan viimeinen robotti, joka oli suunniteltu Shadow’n kiinniottamiseen. Robotti oli jätetty vartioimaan Shadow’ta, joka oli suljettuna hengissäpitokapseliin. Shadow’n menneisyyttä käsitellään myös hänen aivan omassa pelissään, jossa hän saa viimein varmuuden siitä, kuka on.

Shadow the Hedgehog -pelissä maahan hyökkäävät Black Arms -oliot ja heidän johtajansa Black Doom, jotka tulivat komeetasta nimeltä Black Comet. Pelin loppuosassa paljastuu, että Shadow on luotu Black Doomin verestä. Gerald Robotnik oli tehnyt Black Doomin kanssa sopimuksen, että hän auttaisi Geraldia luomaan ”täydellisen elämänmuodon”. Black Doom suostui, jos hän saisi käyttää Shadow’ta 50 vuotta myöhemmin maailman tuhoamiseen. Shadow ei kuitenkaan suostu siihen, ja hän muuttuu Super Shadow’ksi ja tuhoaa Black Doomin. Hän myös tuhoaa Black Cometin käyttämällä Eclipse Cannonia. Aivan lopussa Shadow päättää jättää menneisyytensä taakseen.

Sonic the Hedgehog 2006:ssa Shadow on G.U.N.in agentti ja suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten pelastaa Rougen Eggmanin tukikohdasta ja auttaa muun muassa Sonicia Silverin saadessa yliotteen tappelussa. Samassa pelissä Shadow saa vastaansa Mephiles the Darkin, joka yrittää saada Shadow’n omalle puolelleen. Mephiles vie Shadow’n ja Rougen kauas tulevaisuuteen ja näyttää Shadow’lle, että ihmiskunta on teljennyt Shadow’n erään laitteen sisään, koska he pelkäsivät hänen voimiaan ja epäilivät Shadow’ta maailmanlopun aiheuttajaksi. Shadow kieltäytyy Mephileen tarjouksesta, koska Mephileellä ei ole mitään syytä kostaa Maailmalle sitä, että hän oli valtikan sisällä kymmenen vuotta. Shadow oli se, joka vangitsi Mephileen valtikan sisälle hänen matkustaessaan ajassa taaksepäin Silverin kanssa estääkseen tulevat tapahtumat.

Suhteet muihin hahmoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic the Hedgehog on Shadow’n kilpailija. Yleensä nämä kaksi kinaavat ja tappelevat. Välillä Sonic yrittää ystävystyä Shadow’n kanssa, mutta huonolla menestyksellä. (Muun muassa SA2:n lopputaistelussa Sonic kysyy radion avulla Shadow’lta, kuinka hänellä riittää sormusenergiaa super-muodossa heidän taistellessa Final Hazardiksi muuttunutta Biolizardia vastaan.)

Knuckles the Echidna on auttanut Shadow’ta löytämään Kaaossmaragdeja, koska Shadow huijasi häntä ovelasti.

Rouge the Bat ja Shadow ovat ystäviä ja toisinaan liittolaisia. Shadow pelastaa Rougen vähän väliä ties mistä. Yleensä siellä missä on Shadow, on myös Rouge, ja yleensä myös Kaaossmaragdi. Rouge näyttää olevan ainoa, joka välittää Shadow’sta.

Amy Rose on Soniciin rakastunut tyttösiili joka sattui halaamaan Shadow’ta luullen tätä Soniciksi (Sonic Adventure 2:ssa). Amyn huomatessa Rougen tämä tajusi, ettei Shadow olekaan Sonic. Amy sai Shadow’n muistamaan, ettei Maria halunnut Shadow’n kostavan Maailmalle, vaan antamaan ihmisille mahdollisuuden olla onnellisia.

Silver the Hedgehog ystävystyi Shadow’n kanssa heidän välisen taistelunsa jälkeen. Silver sekoitti Shadow’n Mephiles the Darkiin. Silver esiintyy vuoden 2006 Sonic the Hedgehog -pelissä sekä peleissä Sonic Rivals ja Sonic Rivals 2.

Maria Robotnik oli Shadow’n ystävä, mutta G.U.N.:in sotilas ampui Marian. Shadow aikoi kostaa Marian kuoleman, mutta Amy kertoi Shadow’lle, ettei Maria olisi halunnut sitä. Shadow ymmärsi sen ja päihitti Sonicin kanssa Biolizardin Sonic Adventure 2:ssa.

Gerald Robotnik oli Shadow’n luoja ja Marian isoisä. Gerald esiintyy myös Shadow the Hedgehog -pelissä ja Sonic Archie -sarjakuvassa.

Team Chaotix auttoi Shadow’ta yhdessä Sonic X -jaksossa. He veivät Shadow’n avaruuteen taistelemaan Dark Oakia vastaan. Shadow the Hedgehog -pelissä Shadow auttaa heitä keräämään levyjä ja dataa sekä viemään Vector ARKin -tietokonehuoneeseenselvennä. Team Chaotix löytää tarkan tiedon Shadow’n menneisyydestä ja he selvittävät tämän Shadow’lle.

E-123 Omega liittoutui Sonic Heroesissa Shadow’n ja Rougen kanssa. Pelissä heidän tarinansa tehtävät koostuvat lähinnä tietyn vihollismäärän tuhoamisesta kentissä.

Black Doom oli mukana Shadow’n luomisessa antamalla Gerald Robotnikille omaa vertaan Shadow’n luomiseen.

Mephiles the Dark on yksi Shadow’n vihollisista. Shadow vangitsi Mephileksen Pimeyden valtikkaan (Scepter of Darkness) kymmenen vuotta sitten Sonic the Hedgehog 2006 -pelissä.

Prototyyppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shadow’sta on myös prototyyppi, Biolizard. Tämä prototyyppi epäonnistui, koska se tarvitsi Kaaossmaragdeja tuekseen ollakseen kuolematon ja saadakseen voimaa. Gerald vangitsi biolizardin tästä syystä. Kun Maria kuoli G.U.N.:in toimien vuoksi, hän uudelleenohjelmoi prototyypin kostamaan ihmisille, kun seitsemän Kaaossmaragdia olisivat taas yhdistettynä Eclipse Cannoniin. Gerald ”ohjelmoi” myös Shadow’n etsimään Kaaossmaragdit ja palaamaan ARK:iin. Shadow’n runtelema prototyyppi muuttui Final Hazardiksi Biolizardin yhdistyessä Eclipse Cannonin kärkeen varmistamaan ARKin putoamisen Maahan. Prototyyppi koki loppunsa, kun Super Sonic ja Super Shadow päihittivät sen.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]