Metal Sonic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metal Sonic
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Luoja Naoto Ōshima
Ääninäyttelijä
(englanti)
Gary Dehan
Ryan Drummond
Junechi Kanemaru
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Metal Sonic on pelihahmo Sonic the Hedgehog -videopelisarjassa. Se on tri. Ivo ”Eggman” Robotnikin rakentama robottiversio Sonicista, jonka tuli päihittää päähenkilö eli Sonic. Metal Sonicista on olemassa useampia eri versiota.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Sonic on moottorinsa avulla vähintäänkin yhtä nopea kuin Sonic. Se kykenee luomaan ympärilleen eräänlaisen suojakentän, jonka sisässä se on vahingoittumaton. Sonic Heroesissa hän pystyy muuttumaan nesteeksi. Ei tiedetä, mistä se sai tämän ominaisuuden, mutta se ei saanut sitä kopioimalla Chaoksen ominaisuuksia, koska se esitti Sonicia kaapatessaan Froggyn ja Chocolan ja kopioi näiden ominaisuuksia vasta, kun Team Rose löysi sen.

Esiintymiset peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Sonic esiintyi ensimmäisen kerran nykyistä muistuttavassa muodossa Sonic the Hedgehog CD:ssä. Se kaappaa Amy Rosen, ja Sonicin pitää juosta kilpaa sen kanssa pelastaakseen Amyn (tästä on pieni animaatiopätkä Sonic Adventuressa Amyn tarinan alkuvideossa). Sonicin voittaessa kilpailun Metal Sonic törmää seinään ja hajoaa kappaleiksi.

Sonic & Knucklesissa Metal Sonicista esiintyy erilainen, isompi ja erinäköinen ”Mecha Sonic”, joka osaa muuttua palloksi Sonic 2:n Silver Sonicin tapaan.

Knuckles' Chaotixissa Metal Sonic, joskin jättimäinen, punainen, hirviömäinen versio, on pelin loppuvastus.

Muita esiintymisiä ovat muun muassa Sonic the Hedgehog: Triple Trouble, Sonic Drift, Sonic Drift 2, Sonic R ja Sonic the Fighters (Sonic Champions Japanissa).

Sonic Adventuressa Adventure Fieldilla on Metal Sonic ja eräs versio Silver Sonicista nähtävillä Robotnikin tukikohdassa lasisäiliöissä Final Egg -alueen aulassa. Lisäksi Metal Sonic on bonushahmo Sonic Adventure DX:ssa, jonka saa avattua, jos selvittää pelin kaikki 130 tehtävää. Metal Sonic on bonushahmo Sonic Adventure 2:n Sega Dreamcast -versiossa, kun täyttää tietyt ehdot Shadow’lla, Sonic Adventure 2 Battlessa hän on suoraan valittavana 2P-versuksen Race-hahmoista.

Metal Sonicin seuraava suuri esiintyminen on Sonic Heroesissa. Pelissä hän vangitsee Eggmanin, yrittäen tuhota Sonicin ja vallata maailman kopioimalla tietoa Sonicista ja hänen ystävistään sekä Chaosta. Tiedon avulla se muuttaa muotoaan Neo Metal Soniciksi (muoto nimettiin myöhemmässä pelissä) ja myöhemmin valtavaksi Metal Madnesiksi, ja sen jälkeen Metal Overlordiksi, mutta Sonic ystävineen lopulta voittaa sen muuttumalla Super-muotoihinsa kaaossmaragdien avulla. Taistelun jälkeen Neo Metal Sonic menettää voimansa ja muuttuu takaisin Metal Soniciksi.

Tämän jälkeen Metal Sonic on ilmestynyt peleissä Sonic Rivals ja Sonic Rivals 2. Metal Sonic näkyy tenniskentän reunalla Sega Superstars Tennis- Sonic the Hedgehogin Scrap Brain -kentän sivussa. Metal Sonic on pelattava hahmo myös Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesissa.

Metal Sonicista tuli ladattava hahmo Sonic & Sega All-Stars Racingiin 1. huhtikuuta (vain PlayStation 3 ja Xbox 360 -versioihin), mutta se tulikin liian aikaisin ladattavaksi, joten se poistettiin melkein saman tien. Samalla saa Death Egg Zone – Egg Hangar -radan käyttöön (jossa esiintyy myös Ristar: yksi Segan pelisarjojen hahmoista). Pelissä hän ajaa aluksella, jossa on Metal Sonicin oma maalipinta. Metal Sonic tuli takaisin ladattavaksi 22. huhtikuuta Playstation 3:lle ja 8. huhtikuuta Xbox 360:lle.

Hän on myös pelattava hahmo Sonic Free Ridersissa. Pelissä hän on naamioitunut E-10000B-robotiksi, joka kilpailee Shadow’n ja Rougen joukkueessa. Pelin lopussa Metal Sonic paljastaa itsensä ja selviää, että hän otti muiden kilpailijoiden dataa itselleen ja antoi väärää dataa Eggmanin roboteille (mikä oli alun perin Eggmanin juoni luoda täydellisiä lautailijoita). Sitten hän haastaa Sonicin kisaan, jossa hän häviää ja lähtee sen jälkeen pois.

Sonic the Hedgehog 4:n ensimmäinen episodin lopussa vihjailaan Metal Sonicin tekevän paluun tulevassa episodissa. Metal Sonic tulee esiintymään Sonic Generationsissa pomovastuksena, joka perustuu Sonic CD:n Stardust Speedway-roundiin.

Metal Sonic on myös pelattavana hahmona Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games- pelissä.

Metal Sonic on myös yksi tulevissa Super Smash Bros. -peleissä esiintyvä pokaali. Tämän lisäksi hahmo myös on varmistettu pomovastukseksi Sonic Boom: Rise of Lyric ja Sonic Boom: Shattered Crystal -peleissä.

Metal Sonic esiintyy myös vuonna 2017 Sonicin juhlavuoden kunniaksi julkaistussa perinteisesti 2D:nä tuotetussa tasohyppelypelissä Sonic Mania. Pelissä hän on toinen vastus Stardust Speedway -kentässä.

Muodonmuutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Sonic muuttaa muotoaan ensimmäisen kerran pelissä Knuckles’ Chaotix, jossa se muuttuu valtavaksi punaiseksi versioksi. Suuresta koostaan huolimatta Chaotix-ryhmä voittaa sen lopulta.

Sonic Heroesissa Metal Sonic muuttuu Neo Metal Soniciksi, jolloin sen piikit pitenevät ja niihin tulee valkoiset raidat. Lisäksi Metal saa viitan ja vyön. Myöhemmin samassa pelissä Metal Sonic muttuu Metal Madness -hirviöksi, jolloin se pystyy ampumaan ohjuksia ja suuria kristallimaisia palloja sekä käyttämään liekinheitintä. Myöhemmin se kasvattaa itselleen siivet ja muuttuu Metal Overlordiksi. Tässä muodossa se pystyy heittämään Eggmanin ilma-aluksia suurilla voimillaan.

Sonic Mania -pelissä Metal Sonic muuttuu Giga Metaliksi, Mecha Sonicin kaltaiseksi kookkaaksi robotiksi phantom rubyn vaikutuksesta.

Animaatio ja muu media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräs variaatio Metal Sonicista, Pseudo Sonic nähdään Adventures of Sonic the Hedgehogissa, tosin siinä Metalia ohjastaa sisältäpäin toinen hahmo. Pseudo Sonic nähdään myös Sonic Archie-sarjakuvissa. Hyper Metal Sonic esiintyy myös Sonic the Hedgehog -animaatioelokuvassa. Piirrossarja Sonic The Hedgehogin päätösjakson lopussa näkyvät punaiset silmät, joiden useat sarjan fanit ovat luulleet kuuluvan Metal Sonicille ja Knucklesille, mutta käsikirjoittaja paljastaa, että ne ovat luultavimmin Ixis Nauguksen silmät.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]