Sonic the Hedgehog 4: Episode II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic the Hedgehog 4: Episode II
Kehittäjä Dimps, Sonic Team
Julkaisija SEGA
Jakelija Steam, Microsoft Store, Humble Store, PlayStation Now, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Tuottaja Takashi Iizuka
Säveltäjä Jun Senoue
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Julkaistu 15. toukokuuta 2012
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto 2D
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Android, iOS, Ouya, Nvidia Shield
Jakelumuoto Digitaalinen
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic the Hedgehog 4: Episode II (ソニック・ザ・ヘッジホッグ4 エピソードII Sonikku za Hejjihoggu Fō: Episōdo Tsū) on vuonna 2012 julkaistu episodinen Sonic the Hedgehog-pelisarjan videopeli, joka jatkaa siitä mihin Sonic the Hedgehog 4: Episode I:ssä jäätiin. Pelin kehittivät Sonic Team ja Dimps ja sen tarkoituksena on jäljitellä alkuperäisen Sega Mega Drivelle/Sega Genesikselle kehitetyn Sonic the Hedgehog-sarjan pelejä.[1]

Episode II julkaistiin toukokuussa 2012 PC:lle (Steamin kautta), PlayStation Networkille, Xbox Live Arcadelle, Androidille ja iOS:lle sekä kesäkuussa 2013 Ouyalle ja NVIDIA SHIELDille (esiasennettuna sovelluksena). Omien versioiden julkaisua WiiWarelle ja Windows Phonelle suunniteltiin, mutta niitä ei koskaan julkaistu. Lisäosa nimeltään "Episode Metal" on saatavilla niille jotka ostavat molemmat episodit samalle järjestelmälle.

Toisen episodin juonesta ei vihjailtu muuta kun, että Tails ilmaantuu Sonicin avuksi ja Metal Sonic tekee paluun kronoloogisesti sitten Sonic CD:n kohtaamisen jälkeen.

Toisessa episodissa Sonicia seuraa Tails kuten kronologisesti edellisissä pelleissä(Sonic 2, Sonic 3) . Sonic ja Tails pystyvät tekemään yhdessä yhdennäisiä liikkeitä, kuten kierrekombon, jolla voi pyöriä seinien läpi ja pyöriä huikeaa vauhtia. Tails voi myös lentää tai uida veden alla samanaikaisesti kuljettaen Sonicia mukana hetken aikaa. Toisessa episodissa on puolestaan viisi tasoa, joista viimeisessä on vain kaksi kenttää, sisältäen erilliset pomotaistelut. Pelissä pomoina toimii vuorotellusti tri. Eggman ja Metal Sonic. Pelin erikoistasoihin pääsee samalla tapaa kuin edellisessä episodissa. Erikoistasot ovat samanlaisia kuin Sonic the Hedgehog 2-pelistä, lukuun ottamatta lukuisia uusia ominaisuuksia joita jokaisessa erikoistasossa on.

Toisen episodin mukana tuleva Episode Metal esittelee Metal Sonicin pelattavana hahmona ensimmäisen episodin tasoissa. Kenttiä on kuitenkin vain yksi jokaista tasoa myöten, joka tekee Episode Metal-tilasta lyhyen. Metal Sonicin hyppykorkeus on pienempi kuin Sonicin ja hänen rakenteensa vuoksi hän putoaa paljon nopeammin. Episode Metal on haastavampi kun ensimmäinen episodi peliin asetettujen ansojen ja badnikeiden määrän takia, vastaavasti kuin Knucklesin pelattavuus Sonic & Knuckles tai Knuckles the Echidna in Sonic the Hedgehog 2-pelissä.

  1. Who's making Sonic 4? Well, since you asked... forums.sega.com. Arkistoitu 4.1.2013. Viitattu 27.4.2014.