Hudson Soft

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hudson Soft
Perustettu 1973
Perustaja Yuji Kudo, Hiroshi Kudo
Lakkautettu 1.3.2012
Kotipaikka Japani Sapporo, Japani
Toimiala videopeliteollisuus
Tuotteet videopelit
Omistaja Konami
Huomioitavaa liitetty Konamiin

Hudson Soft on japanilainen videopelikehittäjä ja -julkaisija, joka perustettiin toukokuussa 1973[1]. Yrityksen perustivat Yuji ja Hiroshi Kudo.[2]

Hudson aloitti myymään tietokonetuotteitta vuonna 1975,[1] mutta saavutti varsinaisen menestyksen vasta vuonna 1984 alkaessaan tuottaa videopelejä Nintendon Famicom-pelikonsolille (NES). Hudsonin ensimmäinen Famicom-peli Lode Runner myi 1,2 miljoonaa kappaletta. Yrityksen selvin myyntimenestys on kuitenkin Bomberman-pelisarja, joka on ilmestynyt lähes jokaisella konsolilla.

Hudson johti yhteistyötä NEC:n kanssa tuottaakseen PC Engine (Japani)- ja TurboGrafx 16 (Yhdysvallat) -konsolit. PC Engine menestyi Japanissa, mutta sitä markkinoitiin huonosti Yhdysvalloissa, ja Yhdysvaltain markkinoilla käännettiin vain rajallinen määrä pelejä. Konsolille julkaistiin Japanissa seuraaja PC Engine SuperGrafx vuonna 1989.

Pitkän ajan kehittäjänä Nintendon konsoleille toiminut Hudson aloitti yhteistyön Nintendon kanssa, ja perusti yhteisen yrityksen Manegi Co. toukokuussa 1998. Huhtikuussa 2005 Hudson Softista tuli Konamin alajaosto.

23. maaliskuuta 2006 Game Developers Conferencessa Kaliforniassa Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata ilmoitti tulevalle konsolille Wiille olevan mahdollista ladata internetin kautta PC Enginen pelejä.

Yhtiö liitettiin Konamiin 1.3.2012 ja se lakkasi olemasta itsenäisenä yhtiönä.[3] "Hudson" nimeä käytetään vielä tuotemerkeissä.[3]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b History Hudson Soft. Viitattu 9.7.2011. (englanniksi)
  2. Nutt, Christian: Stalled engine: The TurboGrafx-16 turns 25 Gamasutra. Viitattu 13.3.2017.
  3. a b Hudson hudson.co.jp. Viitattu 9.3.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]