Luettelo Varsinais-Suomen kansakouluista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa

Luettelo Varsinais-Suomen kansakouluista sisältää luettelon päivitysajankohdan mukaisia voimassa olleita maakuntarajoja vastaavan Varsinais-Suomen maakunnan alueella sijainneet kansakoulut. Kansakoulut muuttuivat Suomessa peruskouluiksi 1970-luvun alkupuolella.

Alastaro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Alasenjoen kansakoululähde? 61.0461°N, 22.8591°E Alainenjoki
Hanhijoen kansakoulu 60.9451°N, 22.7712°E
Hennijoen kansakoulu 61.0245°N, 22.9323°E Hennijoki
Kankareen kansakoulu 60.9452°N, 22.9276°E
Kirkonkylän kansakoulu (Alastaro) 60.9567°N, 22.8684°E
Kärkkäänjoen kansakoulu 61.0706°N, 22.8566°E
Mälläisten kansakoulu 60.987°N, 22.8224°E
Niittykylän kansakoulu[1] 60.9377°N, 22.6068°E
Virttaan kansakoulu 60.941°N, 22.6749°E Virttaa
Ylhäisten kansakoulu 60.8979°N, 22.857°E
Alastaron kansalaiskoulu

Angelniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kokkilan kansakoulu 60.3274°N, 22.9425°E Kokkila
Peksalan kansakoulu[2] 60.2911°N, 22.954°E Peksala
Sapalahden kansakoulu[2] Sapalahti
Torkkilan kansakoulu[2] Torkkila

Askainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Keskipiirin kansakoulu (Askainen) 60.5455°N, 21.8504°E
Kirkonpiirin kansakoulu (Askainen) 60.5733°N, 21.8749°E
Livonsaaren kansakoulu 60.515°N, 21.7522°E Livonsaari

Aura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Asemanseudun kansakoulu (Aura) 60.6501°N, 22.5911°E
Karviaisten kansakoulu 60.6527°N, 22.5113°E
Kirkonkulman kansakoulu (Aura) 60.6011°N, 22.5401°E
Pitkäniityn kansakoulu 60.6191°N, 22.5804°E

Dragsfjärd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Björkboda folkskola 60.0989°N, 22.5559°E Björkboda
Dalsbruks svenska folkskola 60.023°N, 22.4978°E Taalintehdas
Söderlångvik folkskola 60.0328°N, 22.441°E Söderlångvik
Taalintehtaan suomalainen kansakoulu 60.0242°N, 22.4969°E Taalintehdas
Ytterkulla folkskola 60.0715°N, 22.4741°E
Dragsfjärd-Hitis medborgarskola
Dragsfjärds kommunala mellanskola

Halikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Heinäsuon kansakoulu (Halikko) 60.5304°N, 23.0447°E Vaskio
Kihisten kansakoulu 60.3979°N, 23.0579°E Kihinen
Kumion kansakoulu 60.4852°N, 22.8858°E Vaskio
Kuttilan kansakoulu 60.4871°N, 23.0018°E Kuttila
Mustamäen kansakoulu 60.3925°N, 23.0366°E Mustamäki
Mäen kansakoulu 60.5004°N, 22.9636°E Vaskio
Nummen kansakoulu (Halikko) 60.4348°N, 23.0492°E Märynummi
Paavolan kansakoulu (Halikko) 60.3601°N, 22.9935°E Kaninkola
Ruskan kansakoulu 60.3928°N, 22.9054°E Ruska
Saarimäen kansakoulu (Halikko) 60.4169°N, 22.9485°E Saarimäki
Salaisten kansakoulu 60.4315°N, 23.1093°E Salainen
Sampaan kansakoulu 60.4862°N, 23.0878°E Sampaa
Vartsalan kansakoulu (Halikko) 60.3346°N, 23.0016°E Vartsala
Halikon ja Angelniemen kansalaiskoulu

Hiittinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Högsåra folkskola 59.951°N, 22.3639°E Högsåra
Rosala-Hitis folkskola 59.8935°N, 22.5228°E
Biskopsö folkskola[3] 59.9714°N, 22.5569°E Biskopsö

Houtskari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hyppeis folkskola 60.2132°N, 21.2769°E
Mossala folkskola Mossala
Saverkeit folkskola 60.2146°N, 21.423°E
Träsk folkskola 60.2109°N, 21.3469°E
Äppelö folkskola 60.3092°N, 21.2265°E
folkskolalähde? 60.2232°N, 21.3662°E Näsby
Korpo-Houtskari-Iniö folkskolaselvennä

Iniö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Keistiö folkskola 60.3707°N, 21.3428°E
Norrby folkskola (Iniö) 60.3955°N, 21.3904°E
Keistiö hjälpskola

Kaarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Auranlaakson kansakoulu 60.4692°N, 22.3685°E
Kuusiston kansakoulu 60.3845°N, 22.4036°E
Rauvolan kansakoulu 60.4093°N, 22.3108°E
Ristikallion kansakoulu 60.4468°N, 22.3991°E
Ylikylän kansakoulu (Kaarina) 60.4103°N, 22.3732°E
Kaarinan kansalaiskoulu
Rantakulman apukoulu

Kakskerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kakskerran kansakouluselvennä 60.3674°N, 22.2026°E
n kansakoululähde? 60.3775°N, 22.17°E Satava, Nikkilä

Kalanti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hallun kansakoulu 60.8212°N, 21.6395°E Hallu
Kingon kansakoulu 60.8602°N, 21.4144°E
Lahden kansakoulu (Kalanti) 60.7674°N, 21.5558°E
Männäisten kansakoulu 60.8202°N, 21.5519°E
Sairisten kansakoulu 60.7626°N, 21.687°E
Tyngin kansakoulu 60.8304°N, 21.4646°E
n kansakoululähde? 60.8638°N, 21.4682°E Suurikkala / Jokisivu
Kalannin ja Uudenkaupungin maalaiskunnan kansalaiskoulu

Karinainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pöytyän koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Heikinsuon kansakoulu 60.6532°N, 22.7153°E Heikinsuo
Karinaisten kansakoulu 60.6565°N, 22.7722°E
Kyrön kansakoulu (Karinainen) 60.694°N, 22.7508°E Kyrö
Rahkion kansakoulu 60.6889°N, 22.8743°E
Karinaisten kansalaiskoulu

Karjala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
n kansakoululähde? 60.8448°N, 22.0891°E Laajoki
n kansakoululähde? 60.8292°N, 22.0291°E Karjalankylä
n kansakoululähde? 60.7878°N, 22.0661°E Karjalan kirkonkylä
n kansakoululähde? 60.7674°N, 22.1951°E Kalela

Karuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ruskolan kansakoulu 60.2974°N, 22.5765°E
Torikan kansakoulu 60.2595°N, 22.6303°E
n kansakoululähde? 60.2796°N, 22.563°E Rantola
Sauvon ja Karunan kansalaiskoulu (Karuna)

Kemiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Dahlbyn kansakoulu 60.187°N, 22.8634°E Dalby
Fröjdböle folkskola 60.1307°N, 22.6135°E
Gammelby folkskola (Kemiö) 60.1805°N, 22.8391°E Gammelby
Helgeboda folkskola 60.1927°N, 22.5533°E
Kiila folkskolaselvennä 60.2299°N, 22.8635°E Kiila
Mjösundin kansakoulu 60.1997°N, 22.4698°E Mjösund
Pederså folkskola 60.122°N, 22.8299°E Pederså
Thorsbölen kansakoulu 60.1534°N, 22.7793°E
Tjuda folkskola 60.1958°N, 22.7027°E
Vestlax folkskola 60.0752°N, 22.7632°E
Vreta folkskola 60.1631°N, 22.7117°E
folkskolalähde? 60.1108°N, 22.7305°E Östermark
folkskolalähde? 60.1397°N, 22.8139°E Torsböle
folkskolalähde? 60.2057°N, 22.786°E Kalkkila
Kemiön-Dragsfjärdin kansalaiskoulu
Kimito-Västanfjärd medborgarskola

Kiikala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kiikalan koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hirsjärven kansakoulu (Kiikala) 60.3773°N, 23.4657°E Kruusila
Hirvelän kansakoulu (Kiikala) 60.5099°N, 23.5034°E Hirvelä
Johannislundin kansakoulu 60.4605°N, 23.6879°E Johannislund
Komisuon kansakoulu 60.4564°N, 23.5711°E Komisuo
Kärkelän kansakoulu 60.505°N, 23.4634°E Kärkelä
Peltolan kansakoulu (Kiikala)lähde? 60.4254°N, 23.5072°E Peltola
Perkiön kansakoululähde? 60.526°N, 23.4032°E Kärkelä
Rekijoen kansakoulu 60.4838°N, 23.4445°E Rekijoki
Uuden-Hirvelän kansakoulu 60.5735°N, 23.4843°E Uusi-Hirvelä
Yltäkylän kansakoululähde? 60.4101°N, 23.5879°E Yltäkylä
Kiikalan kansalaiskoulu Yltäkylä


Kisko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kaukurin kansakoulu 60.2381°N, 23.3984°E Kaukuri
Kirkonkylän kansakoulu (Kisko) 60.2491°N, 23.475°E Kiskon Kirkonkylä
Kurkelan kansakoulu (Kisko) 60.2953°N, 23.5441°E
Lapin kansakoulu (Kisko) 60.1935°N, 23.3867°E
Orijärven kansakoulu 60.2393°N, 23.5532°E
Tieksmäen kansakoulu 60.2671°N, 23.3616°E
Toijan kansakoulu 60.2672°N, 23.4432°E Toija
n kansakoululähde? 60.2554°N, 23.595°E Kärkelä
n kansakoululähde? 60.3423°N, 23.4346°E Vilikkala
Kiskon kunnan kansalaiskoulu

Korppoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Galtby folkskola 60.1798°N, 21.593°E Galtby
Houtsala folkskola 60.2567°N, 21.5898°E
Markomby folkskola 60.1361°N, 21.5936°E
Strömma folkskola 60.1445°N, 21.5301°E
Utö folkskola 59.7843°N, 21.367°E Utö
Åvensor folkskola 60.2883°N, 21.5538°E
folkskolalähde? 60.1124°N, 21.6447°E Rumar
Korppoon suomenkielinen kansakoulu

Koski Tl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Harmaan kansakoulu 60.641°N, 23.0561°E
Hongiston kansakoulu (Koski Tl) 60.6307°N, 23.1519°E
Kankaan kansakoulu (Koski Tl) 60.6971°N, 23.0636°E
Patakosken kansakoulu 60.6553°N, 23.1733°E
Satopään kansakoulu 60.5963°N, 23.1388°E
Sorvaston kansakoulu 60.6873°N, 23.1681°E
Talolan kansakoulu 60.6505°N, 23.1353°E
Tapalan kansakoulu 60.6126°N, 23.2078°E
Verhon kansakoulu 60.6728°N, 23.0186°E
Kosken kunnan kansalaiskoulu (Koski Tl)

Kustavi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Isoluodon kansakoulu 60.5086°N, 21.4484°E
Kaurissalon kansakoulu 60.6267°N, 21.2956°E
Kivimaan kansakoulu (Kustavi) 60.5465°N, 21.3652°E
Rahin kansakoulu 60.5602°N, 21.4104°E
Vartsalan kansakoulu (Kustavi) 60.5214°N, 21.3115°E Vartsala

Kuusjoki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Aron kansakoulu (Kuusjoki)lähde? 60.5551°N, 23.1529°E Raatalasta pohjoiseen
Impolan kansakoululähde? 60.5162°N, 23.1573°E Impola
Kauhan kansakoulu
Kurkelan kansakoulu (Kuusjoki) 60.5255°N, 23.2287°E
Pellonnummen kansakoulu 60.5622°N, 23.2043°E
Raatalan kansakoulu 60.5308°N, 23.1647°E
Ylikulman kansakoulu 60.5504°N, 23.2818°E
n kansakoululähde? 60.553°N, 23.2986°E Kanunki
n kansakoululähde? 60.553°N, 23.1207°E Raatalasta luoteeseen

Laitila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kaariaisten kansakoulu 60.8902°N, 21.7964°E Kaariainen
Kaivolan kansakoulu (Laitila) 60.8687°N, 21.92°E Kaivola
Katinhännän kansakoulu 60.8516°N, 21.9228°E
Kirkonkylän kansakoulu (Laitila) 60.8783°N, 21.7024°E
Kodjalan kansakoulu 60.8506°N, 21.6814°E
Koveron kansakoulu (Laitila) 60.848°N, 21.7532°E
Leinmäen kansakoulu 60.9242°N, 21.8695°E Leinmäki
Nästin kansakoulu 60.7928°N, 21.8319°E Nästi
Padon kansakoulu 60.9706°N, 21.7827°E
Salon kansakoulu (Laitila) 60.8724°N, 21.6252°E
Seppälän kansakoulu (Laitila) 60.9095°N, 21.5826°E Seppälä
Soukaisten kansakoulu 60.9169°N, 21.6889°E Soukainen
Suontaan kansakoulu 60.9414°N, 21.8086°E Suontaka
Untamalan kansakoulu (Laitila) 60.9161°N, 21.6203°E Untamala
n kansakoululähde? 60.7916°N, 21.7327°E Mudainen
n kansakoululähde? 60.9652°N, 21.6974°E Vaimaro
n kansakoululähde? 61.0062°N, 21.8352°E Silo
Laitilan apukoulu
Laitilan kansalaiskoulu

Lemu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkon kansakoulu (Lemu) 60.5671°N, 21.9789°E
Veraisten kansakoulu 60.5869°N, 21.9438°E
Nousiaisten ym. kuntien kansalaiskoulu

Lieto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ilmarisen kansakoulu 60.5073°N, 22.3799°E
Kaurinkosken kansakoulu 60.5578°N, 22.4881°E
Kirkonkulman kansakoulu (Lieto) 60.5063°N, 22.4534°E
Laakkarin kansakoulu 60.5283°N, 22.3877°E
Littoisten kansakoulu 60.4544°N, 22.4118°E
Loukinaisten kansakoulu 60.4927°N, 22.4112°E
Pahkamäen kansakoulu (Lieto) 60.5588°N, 22.4486°E
Päivästön kansakoulu 60.6201°N, 22.4718°E
Saukonojan kansakoulu 60.4965°N, 22.5348°E Saukonoja
Yliskulman kansakoulu 60.539°N, 22.5931°E Yliskulma
Liedon kansalaiskoulu

Loimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Keskuskoulun kansakoulu (Loimaa) 60.8538°N, 23.0495°E
Mäenpään kansakoulu (Loimaa) 60.8438°N, 23.0777°E
Peltoisten kansakoulu 60.8479°N, 23.0694°E
Vanhan koulun kansakoulu (Loimaa) 60.863°N, 23.018°E
Vesikosken kansakoulu 60.8584°N, 23.0482°E
Väinölän kansakoulu (Loimaa)
Keskuskoulun kansalaiskoulu (Loimaa)

Loimaan mlk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Haaran kansakoulu 60.9054°N, 23.0759°E
Haitulan kansakoulu 60.9229°N, 22.9227°E
Hirvikosken kansakoulu (Loimaan mlk) 60.868°N, 22.9832°E Hirvikoski
Joenperän kansakoululähde? 60.7988°N, 23.0957°E Joenperä
Karhulan kansakoulu (Loimaan mlk) 60.8165°N, 22.9916°E
Kauhanojan kansakoulu 60.8298°N, 23.1342°E Kauhanoja
Kojonperän kansakoulu 60.9806°N, 23.0315°E
Kurittulan kansakoulu 60.8994°N, 22.9696°E
Köyliön kansakoulu 60.9452°N, 22.9847°E Köyliönkylä
Lappijoen kansakoulu 60.8777°N, 22.8366°E
Orisuon kansakoulu 61.0177°N, 23.1282°E Orisuo
Pappisten kansakoulu 60.8058°N, 22.8944°E Pappinen
Seikunmaan kansakoululähde? 61.0127°N, 23.011°E Seikunmaa
Torkkalan kansakoulu 60.8523°N, 22.872°E
Vilvaisten kansakoulu 60.8545°N, 22.8036°E
Virkasuon kansakoulu 60.8044°N, 22.7972°E
Loimaan mlk:n kansalaiskoulu
Loimaan mlk:n kunnallinen keskikoulu

Lokalahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonkylän kansakoulu (Lokalahti) 60.6769°N, 21.4622°E
Mattisten kansakoulu 60.7107°N, 21.486°E
Pinipajun kansakoulu 60.6332°N, 21.5213°E
Varanpään kansakoulu 60.703°N, 21.3801°E

Maaria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Jäkärlän kansakoulu 60.5387°N, 22.3498°E Jäkärlä
Moision kansakoulu (Maaria) 60.5293°N, 22.2936°E Moisio
Paimalan kansakoulu 60.4925°N, 22.3414°E Paimala
n kansakoululähde? 60.5076°N, 22.3222°E Saramäki

Marttila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hirvaksen kansakoulu 60.6309°N, 22.9858°E
Karvelan kansakoulu 60.5671°N, 22.8464°E
Kirkonkylän kansakoulu (Marttila) 60.5856°N, 22.8992°E
Parravahan kansakoulu 60.7078°N, 22.9309°E
Rekoisten kansakoulu 60.5471°N, 22.8711°E
Ruskolaisten kansakoulu 60.6043°N, 22.9727°E
Vähä-Ollilan kansakoulu 60.6635°N, 22.9097°E
n kansakoululähde? 60.5666°N, 22.8276°E Prunkila
n kansakoululähde? 60.586°N, 22.9052°E Marttilan kirkonkylä
Marttilan kansalaiskoulu

Masku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkon kansakoulu (Masku) 60.5712°N, 22.1094°E
Niemenkulman kansakoulu (Masku) 60.5134°N, 22.0008°E
Pakaisten kansakoulu 60.5878°N, 22.1835°E Pakainen
Seikelän kansakoulu 60.538°N, 22.0464°E

Mellilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Asemanseudun kansakoulu (Mellilä) 60.7853°N, 22.9126°E
Isoperän kansakoulu 60.7423°N, 23.0025°E
Mellilän kansakouluselvennä 60.7721°N, 22.9615°E
Metsäkulman kansakoulu (Mellilä) 60.7193°N, 23.018°E
Penninkulman kansakoulu 60.7408°N, 23.0953°E
Vähäperän kansakoulu 60.7702°N, 22.9895°E

Merimasku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Iskolan kansakouluselvennä 60.4494°N, 21.8452°E
Kirkon kansakoulu (Merimasku) 60.4707°N, 21.8721°E

Metsämaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kallion kansakoulu (Metsämaa) 60.9407°N, 23.1534°E
Korven kansakoulu (Metsämaa) 60.9131°N, 23.2119°E
Majanojan kansakoulu 60.97°N, 23.1533°E
Ristimäen kansakoulu (Metsämaa) 60.9609°N, 23.2364°E

Mietoinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Rantavakkisten kansakoulu 60.6014°N, 21.8875°E
n kansakoululähde? 60.6515°N, 21.8654°E Pyhe
n kansakoululähde?selvennä 60.6267°N, 21.9289°E Tavastila

Muurla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kaukolan kansakoulu (Muurla) 60.3269°N, 23.2723°E
Kirkonkylän kansakoulu (Muurla) 60.3519°N, 23.2846°E
Kosken kansakoulu (Muurla) 60.3755°N, 23.2949°E
n kansakoululähde? 60.3126°N, 23.2165°E Äijälä

Mynämäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Huolin kansakoulu 60.6742°N, 21.9074°E
Ihalaisten kansakoulu 60.7151°N, 21.8784°E
Kirkonpiirin kansakoulu (Mynämäki)
Korvensuun kansakoulu 60.6828°N, 21.8505°E
Lemmin kansakoulu 60.791°N, 21.9193°E
Luhdan kansakoulu 60.7521°N, 21.9671°E
Tarvaisten kansakoulu 60.7167°N, 22.0773°E
Vallaisten kansakoulu 60.6561°N, 21.9559°E
Mynämäen kansakouluselvennä

Naantali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Haijaisten-Miekkulan kansakoulu (Haijainen)
Haijaisten-Miekkulan kansakoulu (Miekkula)
60.4412°N, 22.0044°E
60.4358°N, 22.0364°E
Haijainen
Miekkula
Keskuskansakoulun kansakoulu (Naantali) 60.4662°N, 22.0224°E Kantakaupunki
Kultarannan kansakoulu 60.4613°N, 21.9874°E Kultaranta
Lietsalan kansakoulu 60.4851°N, 22.0654°E Lietsala
Ristimäen kansakoulu (Naantalin mlk)
Naantalin kansalaiskoulu

Nauvo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirjais folkskola[16] 60.1306°N, 21.9616°E
Kyrkbackens folkskola 60.1945°N, 21.9027°E
Käldinge folkskola 60.1691°N, 22.0444°E
Nötö folkskola 59.9536°N, 21.7609°E Nötö
Risis folkskola 60.1529°N, 21.762°E
Simonby folkskola (Nauvo)selvennä 60.1919°N, 22.0438°E
folkskolalähde? 60.1978°N, 21.7775°E Sexnappa

Nousiainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonpiirin kansakoulu (Nousiainen) 60.6187°N, 22.1296°E
Nummen kansakoulu (Nousiainen) 60.5998°N, 22.0792°E
Ojankulman kansakoulu 60.6113°N, 22.2199°E
Paijulan kansakoulu 60.6054°N, 22.0184°E
Paistanojan kansakoulu 60.6652°N, 22.1176°E
Saksalan kansakoululähde? 60.7168°N, 22.3422°E Saksala
Valpperin kansakoulu 60.6688°N, 22.2604°E Valpperi
Nousiaisten, Askaisten, Lemun, Velkuan ja Vahdon kansalaiskoulu

Oripää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Juvankosken kansakoulu 60.9666°N, 22.5489°E
Kirkonkylän kansakoulu (Oripää) 60.8565°N, 22.6974°E
Latvan kansakoulu (Oripää) 60.8893°N, 22.6059°E
Myllykylän kansakoulu (Oripää) 60.9009°N, 22.7104°E
Tanskilan kansakoululähde? 60.8406°N, 22.6793°E Tanskila

Paattinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonpiirin kansakoulu (Paattinen) 60.5827°N, 22.3546°E
Paavolan kansakoulu (Paattinen) 60.6265°N, 22.4248°E
Tortinmäen kansakoulu 60.6857°N, 22.4388°E Tortinmäki

Paimio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hevonpään kansakoulu 60.429°N, 22.6216°E
Huson kansakoulu 60.3931°N, 22.7626°E
Kalevan kansakoulu 60.5°N, 22.7951°E
Kevolan kansakoulu 60.4246°N, 22.7676°E
Kyysilän kansakoulu 60.4802°N, 22.7392°E
Nummenpään kansakoulu (Paimio) 60.3879°N, 22.6715°E
Sukselan kansakoulu 60.5063°N, 22.6758°E
Veikkarin kansakoulu 60.4714°N, 22.6391°E
Vistan kansakoulu 60.4615°N, 22.6801°E
n kansakoululähde? 60.4683°N, 22.6951°E Oinila
Paimion kansalaiskoulu

Parainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Paraisten kauppalan suomalainen kansakoulu 60.3013°N, 22.2919°E
Pargas köpings svenska folkskola 60.3019°N, 22.2963°E
Pargas köpings hjälpskola
Pargas köpings medborgarskola
Paraisten kauppalan suomalainen kansalaiskoulu

Paraisten mlk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Atun kansakoulu 60.1837°N, 22.3346°E Attu
Kirjala folkskola 60.3494°N, 22.3586°E Kirjalansaari
Lemlahden kansakoulu (Paraisten mlk) 60.2721°N, 22.3868°E
Lielax folkskola 60.3163°N, 22.4224°E
Nilsbyn kansakoulu 60.3264°N, 22.3968°E
Simonby folkskola (Paraisten mlk) 60.2823°N, 22.217°E
Sunnanberg folkskola 60.3023°N, 22.1639°E
Våno folkskola 60.2219°N, 22.3037°E
Stortervon kansakoulu 60.2224°N, 22.216°E
folkskolalähde? 60.3193°N, 22.2222°E Levo
n kansakoululähde? 60.1696°N, 22.245°E Heisala

Perniö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ervelän kansakoulu 60.2221°N, 23.2014°E Ervelä
Joutnan kansakoulu 60.2146°N, 22.9894°E Joutna
Kestrikin kansakoulu 60.139°N, 23.1201°E Kestrikki
Kieronperän kansakoulu 60.2782°N, 23.1553°E Kieronperä
Kirjakkalan kansakoulu 60.2742°N, 22.9932°E Kirjakkala
Kirkonkylän kansakoulu (Perniö) 60.2101°N, 23.1204°E Perniön kirkonkylä
Korttilan kansakoulu 60.1905°N, 23.2269°E Korttila
Kosken kansakoulu (Perniö) 60.1765°N, 23.2783°E Koski
Laitilan kansakoulu (Perniö)selvennä 60.1702°N, 23.1023°E Laiterla
Lupajan kansakoulu[17] 60.1977°N, 23.1321°E Perniön kirkonkylä
Mathildedalin kansakoulu 60.2142°N, 22.9163°E Matilda
Mussaaren kansakoulu 60.2305°N, 23.2692°E Mussaari
Nurkkilan kansakoulu 60.1729°N, 23.0259°E Nurkkila
Pohjankylän kansakoulu (Perniö) 60.298°N, 23.1373°E Pohjankartano
Saurun kansakoulu 60.2473°N, 23.1266°E Sauru
Teijon kansakoulu 60.251°N, 22.9565°E Teijo
Tuohitun kansakoulu 60.291°N, 23.2445°E Tuohittu
Tuulhatun kansakoulu 60.1393°N, 23.1766°E Tuulihattu
Ylönkylän kansakoulu 60.17°N, 22.9919°E Ylönkylä
Perniön ja Särkisalon kansalaiskoulu

Pertteli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hiiden kansakoulu (Pertteli) 60.4752°N, 23.3278°E Hiisi
Hähkänän kansakoulu 60.4264°N, 23.2183°E
Ihamäen kansakoulu 60.5084°N, 23.363°E
Inkereen kansakoulu 60.4421°N, 23.29°E Inkere
Kaivolan kansakoulu (Pertteli) 60.448°N, 23.2463°E
Kurajoen kansakoulu 60.4957°N, 23.2535°E
Romsilan kansakoulu 60.41°N, 23.3354°E
Kurssinmuotoinen kansalaiskoulu

Piikkiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Harvaluodon kansakoulu 60.3681°N, 22.4837°E Harvaluoto
Hepojoen kansakoulu 60.46°N, 22.5489°E
Koroisten kansakoulu 60.4292°N, 22.5273°E
Niemenkulman kansakoulu (Piikkiö) 60.4124°N, 22.5323°E
Rungon kansakoulu 60.4213°N, 22.4694°E
Piikkiön kansalaiskoulu
Piikkiön apukoulu

Pyhämaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
n kansakoululähde? 60.9151°N, 21.2829°E Kammela
n kansakoululähde? 60.9003°N, 21.417°E Raulio
n kansakoululähde? 60.9532°N, 21.3672°E Pyhämaan kirkonkylä

Pyhäranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ihoden kansakoulu 60.9908°N, 21.5889°E Ihode
Kaukan kansakoulu 60.9133°N, 21.4607°E
Lahdenvainion kansakoulu 61.021°N, 21.6125°E
Reilan kansakoulu 61.0331°N, 21.3657°E
Rohdaisten kansakoulu 60.9524°N, 21.4425°E
Ropan kansakoulu 60.9644°N, 21.512°E
Santtion kansakoulu 60.9814°N, 21.3999°E Santtio
n kansakoululähde? 60.976°N, 21.5858°E Polttila
Pyhärannan-Pyhämaan kansalaiskoulu

Pöytyä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pöytyän koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Auvaisten kansakoulu (Pöytyä) 60.6736°N, 22.5768°E
Haverin kansakoulu 60.8012°N, 22.6718°E
Ihavan kansakoululähde? 60.7016°N, 22.5133°E
Jalkalan kansakoulu (Pöytyä) 60.6781°N, 22.687°E
Karhunojan kansakoulu 60.7244°N, 22.7103°E
Kaulanperän kansakoulu 60.7335°N, 22.7971°E
Lankkisten kansakoulu 60.7024°N, 22.6019°E
Mustanojan kansakoulu 60.7444°N, 22.6276°E
Ojan kansakoululähde? 60.8009°N, 22.6368°E Juva
Pihlavan kansakoulu (Pöytyä) 60.8159°N, 22.7351°E
Riihikosken kansakoululähde? 60.7136°N, 22.5969°E Riihikoski
n kansakoululähde? 60.7231°N, 22.718°E Karhunoja
Pöytyän-Auran kansalaiskoulu

Raisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ihalan kansakoulu 60.4724°N, 22.1735°E
Kaanaan kansakoulu (Raisio) 60.4681°N, 22.1048°E
Kerttulan kansakoulu (Raisio) 60.4966°N, 22.1566°E
Kuloisten kansakoulu 60.4876°N, 22.1965°E
Tahvion kansakoulu 60.4848°N, 22.1218°E
n kansakoululähde? 60.4976°N, 22.2318°E Maksla
n kansakoululähde? 60.4686°N, 22.1905°E Polusmäki
Raision apukoulu
Raision kansalaiskoulu

Rusko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonkylän kansakoulu (Rusko) 60.539°N, 22.2176°E
Merttelän kansakoulu 60.5624°N, 22.2284°E

Rymättylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonpiirin kansakoulu (Rymättylä) 60.382°N, 21.9366°E
Luodon kansakouluselvennä 60.3133°N, 21.939°E
Länsikulman kansakoulu
Pakinaisten kansakoulu
Pohjakulman kansakouluselvennä 60.418°N, 21.8955°E
Päiväkulman kansakoululähde? 60.361°N, 21.9931°E Prunnila
n kansakoululähde? 60.3237°N, 21.951°E Airismaa, Ojainen
Rymättylän kansalaiskoulu

Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Alhaisten kansakoulu 60.3745°N, 23.133°E Alhaisi
Keskuskoulun kansakoulu (Salo) 60.3884°N, 23.1384°E
Pajulan kansakoulu (Salo) Pajula
Salon kaupungin apukoulu
Salon kaupungin kansalaiskoulu

Sauvo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kirkonkylän kansakoulu (Sauvo) 60.3467°N, 22.6831°E
Ruonan kansakoulu (Sauvo 60.2949°N, 22.8109°E
n kansakoululähde? 60.2878°N, 22.7338°E Alsila
n kansakoululähde? 60.261°N, 22.7323°E Sarapisto
n kansakoululähde? 60.3436°N, 22.7885°E Korpela
n kansakoululähde? 60.3337°N, 22.6286°E Kouttu
n kansakoululähde? 60.3366°N, 22.7041°E Sauvon kirkonkylä, Kallenmäki
Sauvon ja Karunan kansalaiskoulu (Sauvo)

Somerniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Someron koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Kaskiston kansakoulu 60.5222°N, 23.6475°E Kaskisto
Keltiäisten kansakoulu 60.584°N, 23.7783°E Keltiäinen
Oinasjärven kansakoulu (Somerniemi) 60.5303°N, 23.7819°E Oinasjärvi
Palikaisten kansakoulu 60.5977°N, 23.6977°E Palikainen
Salkolan kansakoulu[18] 60.6228°N, 23.8407°E Salkola
Viuvalan kansakoulu[18] 60.5142°N, 23.8253°E Viuvala
Somerniemen kansalaiskoulu

Somero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Someron koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hirsjärven kansakoulu (Somero) 60.6038°N, 23.6302°E Hirsjärvi
Häntälän kansakoulu 60.5797°N, 23.3694°E Häntälä
Isoniityn kansakoulu 60.7087°N, 23.2776°E Isoniittu
Kaurakedon kansakoulu 60.6391°N, 23.3116°E Kauraketo
Kerkolan kansakoulu 60.602°N, 23.2956°E Kerkola
Keskuskoulun kansakoulu (Somero) 60.6318°N, 23.5268°E Joensuu
Kirkonkoulun kansakoulu 60.6185°N, 23.5136°E Kirkonmäki
Koisthuhdan kansakoulu 60.7368°N, 23.4582°E Koisthuhta
Lahden kansakoulu (Somero) 60.65°N, 23.3766°E Lahti
Laitiaisten kansakoulu 60.6872°N, 23.521°E Laitiainen
Lehtimäen kansakoulu (Somero) 60.7118°N, 23.3552°E Lehtimäenkulma
Ollilan kansakoulu (Somero) 60.6892°N, 23.4552°E Ollila
Pajulan kansakoulu (Somero) 60.6554°N, 23.5934°E Pajula
Palojoen kansakoulu (Somero) 60.7339°N, 23.1925°E Palojoki
Pitkäjärven kansakoulu (Somero) 60.667°N, 23.306°E Pitkäjärvi
Saarentaan kansakoulu 60.6305°N, 23.4417°E Saarentaka
Terttilän kansakoulu 60.5406°N, 23.5601°E Terttilä
Uuskaskiston kansakoulu 60.5661°N, 23.5998°E Uusi-Kaskisto
Vilukselan kansakoulu 60.6774°N, 23.2395°E Viluksela
Someron kansalaiskoulu

Suomusjärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Ahtialan kansakoulu (Suomusjärvi) 60.3441°N, 23.5759°E Ahtiala
Hintsalan kansakoulu 60.3669°N, 23.5863°E
Kettulan kansakoulu (Suomusjärvi) 60.4054°N, 23.7476°E Kettula
Kirkonperän kansakouluselvennä 60.367°N, 23.6801°E
Laperlan kansakoulu 60.3831°N, 23.5502°E Laperla
n kansakoululähde? 60.3063°N, 23.6472°E Arpalahti / Salittu
n kansakoululähde? 60.3383°N, 23.697°E Laidike / Taipale

Särkisalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Hakkalan kansakoulu 60.137°N, 23.0047°E
Kirkonkylän kansakoulu (Särkisalo) 60.111°N, 22.9425°E
Muurin kansakoulu 60.1031°N, 22.8947°E
Petun kansakouluselvennä 60.0226°N, 22.9442°E
n kansakoululähde? 60.097°N, 22.8832°E Förby
folkskolalähde? 60.0341°N, 22.8851°E Ulkoluoto

Taivassalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
n kansakoululähde? 60.51°N, 21.6145°E Hakkenpää
n kansakoululähde? 60.5614°N, 21.6188°E Taivassalo
n kansakoululähde? 60.595°N, 21.6541°E Inkeranta
n kansakoululähde? 60.5985°N, 21.4994°E Taipale
n kansakoululähde?

Tarvasjoki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Alikulman kansakoulu 60.5602°N, 22.7159°E
Euran kansakoulu 60.5792°N, 22.7497°E
Horristen kansakouluselvennä 60.6236°N, 22.7023°E
Liedonperän kansakoulu 60.5886°N, 22.6558°E
Suurilan kansakouluselvennä 60.6151°N, 22.7675°E
Tarvasjoen kansalaiskoulu

Turku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Cygnaeuksen kansakoulu (Turku)
Hirvensalon kansakoulu (Turku) 60.4119°N, 22.2251°E Hirvensalo
Kerttulin kansakoulu 60.4495°N, 22.2831°E Kerttuli
Kähärlän kansakoulu
Kärsämäen kansakoulu 60.4821°N, 22.2873°E
Luolavuoren kansakoulu 60.4325°N, 22.2811°E Luolavuori
Martin kansakoulu (Turku) 60.441°N, 22.2603°E Martti
Nummen kansakoulu (Turku) 60.4614°N, 22.295°E
Pallivahan kansakoulu 60.4834°N, 22.2767°E
Pansion kansakoulu 60.4502°N, 22.1687°E
Puolalan kansakoulu Puolalanmäki
Pääskyvuoren kansakoulu 60.4442°N, 22.336°E Pääskyvuori
Raunistulan kansakoulu 60.4626°N, 22.2647°E Raunistula
Ristimäen kansakoulu (Turku) 60.4649°N, 22.3321°E
Sirkkalan kansakoulu I kaupunginosa
Snellmanin kansakoulu (Turku) VII kaupunginosa
Särkilahden kansakoulu (Turku) 60.4143°N, 22.1929°E Särkilahti
Teräsrautelan kansakoulu 60.4704°N, 22.2309°E Teräsrautela
Topeliuksen kansakoulu Länsiranta
Vasaramäen kansakoulu 60.4367°N, 22.2967°E Vasaramäki
Vähä-Heikkilän kansakoulu 60.4337°N, 22.2537°E Vähäheikkilä
Lausteen poikakodin kansakoulu[19] 60.4665°N, 22.2587°E Lauste
n kansakoululähde? 60.4412°N, 22.272°E Mäntymäki
n kansakoululähde? 60.4375°N, 22.3322°E Lauste
Itäinen kansalaiskoulu (Turku)
Läntinen kansalaiskoulu (Turku)
Sirkkalan kansalaiskoulu
Tarkkailuluokan kansalaiskoulu
Myllymäen apukoulu

Uskela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Isokylän kansakoulu (Uskela) 60.4137°N, 23.1692°E Uskelan Isokylä
Karjaskylän kansakoulu 60.3628°N, 23.1784°E Karjaskylä
Merikulman kansakoulu 60.3348°N, 23.065°E Hämeenkylä
Mäenalan kansakoulu 60.4813°N, 23.1612°E Mäenala
Sirkkulan kansakoulu 60.3446°N, 23.1265°E Sirkkula
Veitakkalan kansakoululähde? 60.4327°N, 23.1694°E Veitakkala

Uudenkaupungin mlk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
n kansakoululähde? 60.7495°N, 21.468°E Arvassalo
n kansakoululähde? 60.7814°N, 21.4544°E Salmi
n kansakoululähde? 60.8296°N, 21.3557°E Vohdensaari
n kansakoululähde? 60.8125°N, 21.2831°E Lepäinen
n kansakoululähde? 60.8595°N, 21.2076°E Lyökki
n kansakoululähde?

Uusikaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Uudenkaupungin kansakoulu 60.8026°N, 21.4081°E

Vahto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Laukolan kansakoulu 60.6109°N, 22.3048°E
Lavamäen kansakoulu 60.6631°N, 22.3869°E Lavamäki

Vehmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Aneen kansakoulu 60.6366°N, 21.628°E
Himoisten kansakoulu 60.6798°N, 21.5774°E
Irjalan kansakoulu (Vehmaa) 60.6387°N, 21.7643°E
Kirkonkylän kansakoulu (Vehmaa) 60.6815°N, 21.6704°E
Lahdingon kansakoulu 60.6835°N, 21.7455°E
Rahkmalan kansakoulu 60.7079°N, 21.6979°E
Rautialan kansakouluselvennä
n kansakoululähde?selvennä 60.6747°N, 21.5552°E Puotila
Vehmaan kansalaiskoulu

Velkua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
n kansakoululähde? 60.4651°N, 21.6667°E Palva

Vestanfjärd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Brännboda folkskola 60.0439°N, 22.7181°E Brännboda
Kälkestad folkskola 60.0418°N, 22.6625°E Västanfjärd
Nivelax folkskola 60.0782°N, 22.6337°E Nivelax
Västanfjärd folkskola[20] Västanfjärd

Yläne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pöytyän koulut
Kansakoulu Koordinaatit Paikka
Heinijoen kansakoulu 60.8914°N, 22.2361°E
Keihäskosken kansakoulu 60.9088°N, 22.5327°E
Kirkonkylän kansakoulu (Yläne) 60.8758°N, 22.4174°E
Kolinummen kansakoululähde? 60.8075°N, 22.2796°E Kolinummi
Korkeakosken kansakoulu (Yläne) 60.8556°N, 22.4902°E
Nummiojan kansakoulu 60.9406°N, 22.4506°E
Otsolan kansakoulu (Yläne) 60.8708°N, 22.3734°E
Rannanmäen kansakoulu 60.7968°N, 22.453°E
Uudenkartanon kansakoulu 60.8172°N, 22.4901°E
Yläneen-Paattisten kansalaiskoulu
Yläneen-Paattisten kunnallinen keskikoulu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Niemelä, Jari: Suur-Loimaan historia III. Alastaro, Loimaa, Loimaan kunta, Mellilä ja Metsämaa 1900-luvulla, s. 237, 239. Loimaa: Suur-Loiman historiatoimikunta, 2003. ISBN 951-96316-2-3.
  2. a b c Reijo Hinkka: Halikon historia II, s. 172–174. , 1984. ISBN 951-99607-1-6.
  3. Bo Rosenberg: Biskopsö skola. RoHit, 2009, 7. vsk, s. 50–51. lehden verkkoversio (pdf). (ruotsiksi)
  4. von Hertzen, Erik: Kiikalan historiallinen aika, s. 577, 665, 667. Teoksessa: Kiikalan historia. Kiikala: Kiikalan kunta, seurakunta ja manttaalikunta, 1987. ISBN 951-99830-5-8.
  5. von Hertzen 1987: 664-667.
  6. von Hertzen 1987: 577-578, 666-667.
  7. von Hertzen 1987: 573, 667.
  8. von Hertzen 1987: 577, 667.
  9. Ruuska, Veli-Matti: Rekijoen koulu suljetaan 13.5.2014. YLE Uutiset Turku. Viitattu 9.8.2015.
  10. von Hertzen 1987:664.
  11. von Hertzen 1987:666.
  12. von Hertzen 1987:580, 667.
  13. von Hertzen 1987:665.
  14. von Hertzen 1987: 667.
  15. Horila, Tapio (toim.): Someron kunnan koululaitos 1882–1982, s. 53. Somero: Someron kunta, 1982.
  16. Kirjais Kursgård Visit Turku. Viitattu 15.4.2018.
  17. Luettelot Salon seudun merkittävistä rakennetun ympäristön kokonaisuuksista, ryhmistä ja alueista (pdf) Varsinais-Suomen Liitto. Viitattu 30.9.2019.
  18. a b Kärki, Manu: Somerniemen kunnan historia, s. 67-68, 70-71. Somerniemi-seuran julkaisuja 9. Somero: Amanita, 2015. ISBN 978-952-5330-79-3.
  19. Nostalginen Turku: Kovamaineinen koulu Aamuset. 13.12.2013. Turku. Viitattu 2.2.2019.
  20. Taivaan ja meren välillä (pdf) (s. 28) Västanfjärds Byaråd r.f.. Viitattu 26.8.2019.