Orisuo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Orisuo on kulmakunta ja postinumeroalue (31960 Orisuo) Loimaalla lähellä Metsämaata.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin Orisuo on kuulunut osittain Loimaan kuntaan ja osittain Alastaroon. Kulmakunta käsittää alueita entisen Loimaan kunnan Haaran ja Onkijoen kylistä sekä entisen Alastaron kunnan Kojon kylästä. Alastaroon kuulunut osa Orisuosta on aiemmin muodostanut Alastaron kunnan eksklaavin Loimaan ja Metsämaan alueiden sisällä.[1]

Maamerkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orisuolla, valtatien 2 varressa on aiemmin toiminut kahvila- ja majoituspalveluita tarjoava Motelli Orisuo.[2] Näiden vieressä valtatien kahden puolen ovat Leppijärvet, joiden rannassa on myös uimapaikka. Asukaita Orisuolla on muutama sata.lähde? Orisuolta on Loimaalle noin 30 kilometriä ja Humppilaan noin 15 km.

Tunnettuja paikkakuntalaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettuihin Orisuolla vaikuttaneisiin henkilöihin kuuluu akateemikko Rauni Mollberg, joka hankki Orisuon entisen kansakoulun asunnokseen ja ehti asua paikkakunnalla parikymmentä vuotta.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Peruskartta 1:20 000. 2111 12 Majanoja. Helsinki: Maanmitauslaitos, 1963. Kartta Maanmittauslaitoksen Vanhat painetut kartat -palvelussa (jpg) (viitattu 16.11.2016)
  2. Marke Harkas & Janne Toivonen: Autioituvat kiinteistöt kielivät tienvarsiyrittämisen muutoksesta. Leppijärven motellia on myyty kohta neljä vuotta Helsingin Sanomat. 11.8.2014. Viitattu 3.3.2015.
  3. Danielin luola hopero.vuodatus.net. Viitattu 30.12.2009.
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.