Luettelo tunnetuista ateisteista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Osa artikkelisarjaa
Ateismi
Thinking man.png

Käsitteet
Ateismin määritelmä
Materialismi
Naturalismi
Positiivinen ja negatiivinen ateismi
Sekulaari humanismi
Tieteen ja uskonnon välinen suhde
Uskonnottomuus
Vapaa-ajattelu


Historia
Ateismin historia


Kritiikit
Uskontokritiikki
Tieteilijöiden uskontokritiikki
Ateismin kritiikki


Yhteiskunta
Ateistien osuus väestöstä
Ateistien syrjintä
Kirkon ja valtion ero
Uskonnoton etiikka
Uskonnoton tapakulttuuri
Uskonnottomuus Suomessa
Valtioateismi


Ihmiset ja järjestöt
Luettelo ateisteista
Luettelo järjestöistä
Tunnukset

 n  k  m 

Tämä on luettelo tunnetuista henkilöistä, jotka ovat tai ovat olleet ateisteja. Luettelo tunnetuista suomalaisista ateisteista on artikkelissa alempana.

Luettelo kansainvälisesti tunnetuista ateisteista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Syntymä- ja kuolinaika Kansallisuus Ammatti tai toimi Lähde
Adams, DouglasDouglas Adams 1952–2001 Iso-Britannia kirjailija [1]
Ali, Ayaan HirsiAyaan Hirsi Ali 1969– Alankomaat kirjailija ja poliitikko [2]
Allen, WoodyWoody Allen 1935– Yhdysvallat näyttelijä-elokuvaohjaaja [3]
Altman, RobertRobert Altman 1925–2006 Yhdysvallat elokuvaohjaaja [4]
Amado, JorgeJorge Amado 1912–2001 Brasilia kirjailija [5]
Amte, BabaBaba Amte 1914–2008 Intia aktivisti [6]
Asimov, IsaacIsaac Asimov 1920–1992 Yhdysvallat tieteiskirjailija ja biokemisti [7]
Attenborough, DavidDavid Attenborough 1926– Iso-Britannia dokumentaristi [8]
Bachelet, MichelleMichelle Bachelet 1951– Chile Chilen presidentti [9]
Baggini, JulianJulian Baggini 1968– Iso-Britannia filosofi [10]
Banks, Iain M.Iain M. Banks 1954– Skotlanti kirjailija [11]
Bardem, JavierJavier Bardem 1969 Espanja näyttelijä [12]
Barker, DanDan Barker 1949– Yhdysvallat ateistinen aktivisti [13]
Barks, CarlCarl Barks 1901–2000 Yhdysvallat sarjakuvataiteilija [14]
Beauvoir, Simone deSimone de Beauvoir 1908–1986 Ranska kirjailija ja filosofi [15]
Bergman, IngmarIngmar Bergman 1918–2007 Ruotsi elokuvaohjaaja [16]
Bettany, PaulPaul Bettany 1971– Iso-Britannia näyttelijä [17]
Blackmore, SusanSusan Blackmore 1951– Iso-Britannia toimittaja ja tietokirjailija [18]
Blasim, HassanHassan Blasim 1973– Irak elokuvaohjaaja ja kirjailija [19]
Boyer, Paul D.Paul D. Boyer 1918– Yhdysvallat biokemisti [20]
Broadbent, JimJim Broadbent 1949– Iso-Britannia näyttelijä [21]
Buñuel, LuisLuis Buñuel 1900–1983 Meksiko elokuvaohjaaja [22]
Byrne, GabrielGabriel Byrne 1950– Irlanti näyttelijä [23]
Byron, KariKari Byron 1974– Yhdysvallat näyttelijä [24]
Cameron, JamesJames Cameron 1954 Kanada elokuvaohjaaja [12]
Carlin, GeorgeGeorge Carlin 1937–2008 Yhdysvallat stand up -koomikko [25]
Carolla, AdamAdam Carolla 1964– Yhdysvallat radiojuontaja ja koomikko [26]
Carpenter, JohnJohn Carpenter 1948– Yhdysvallat elokuvaohjaaja [27]
Carter, AngelaAngela Carter 1940–1992 Iso-Britannia kirjailija [28]
Chandrasekhar, SubrahmanyanSubrahmanyan Chandrasekhar 1910–1995 Yhdysvallat fyysikko [29]
Chesnutt, VicVic Chesnutt 1964–2009 Yhdysvallat laulaja-lauluntekijä [30]
Chomsky, NoamNoam Chomsky 1928– Yhdysvallat kielitieteilijä ja filosofi [31]
Clarke, Arthur C.Arthur C. Clarke 1917–2008 Iso-Britannia tieteiskirjailija [32]
Clegg, NickNick Clegg 1967– Iso-Britannia poliitikko [33]
Condell, PatPat Condell 1949– Iso-Britannia stand up -koomikko ja internetpersoona [34]
Cook, RobinRobin Cook 1946–2005 Iso-Britannia poliitikko, ministeri [35]
Cronenberg, DavidDavid Cronenberg 1943– Kanada elokuvaohjaaja [36]
Davies, Russell T.Russell T. Davies 1963– Iso-Britannia televisiotuottaja [37]
Dawkins, RichardRichard Dawkins 1941– Iso-Britannia evoluutiobiologi ja ateistinen aktivisti [38]
Dennett, DanielDaniel Dennett 1942– Yhdysvallat filosofi [39]
DiFranco, AniAni DiFranco 1970– Yhdysvallat laulaja-lauluntekijä [40]
Diller, PhyllisPhyllis Diller 1917–2012 Yhdysvallat näyttelijä ja koomikko [41]
Donen, StanleyStanley Donen 1924– Yhdysvallat elokuvaohjaaja ja koreografi [42]
Doyle, RoddyRoddy Doyle 1958– Irlanti kirjailija [43]
Duncan, HalHal Duncan 1971– Skotlanti kirjailija [44]
Edwards, JonathanJonathan Edwards 1966– Iso-Britannia kolmiloikkaaja, olympiavoittaja [45]
Eno, BrianBrian Eno 1948– Iso-Britannia muusikko [46]
Fallaci, OrianaOriana Fallaci 1929–2006 Italia toimittaja ja kirjailija [47]
Farr, DianeDiane Farr 1969– Yhdysvallat Näyttelijä [48]
Feuerbach, Ludwig AndreasLudwig Andreas Feuerbach 1804–1872 Saksa filosofi [49]
Foster, JodieJodie Foster 1962– Yhdysvallat näyttelijä [50]
Fowles, JohnJohn Fowles 1926–2005 Iso-Britannia kirjailija [51]
Freud, SigmundSigmund Freud 1856–1939 Itävalta tutkija ja psykologi [52]
Friedman, DavidDavid Friedman 1945– Yhdysvallat taloustieteilijä [53]
Fuglesang, ChristerChrister Fuglesang 1957– Ruotsi astronautti [54]
Gallagher, NoelNoel Gallagher 1967– Iso-Britannia muusikko [23]
Xingjian, GaoGao Xingjian 1940– Kiina kirjailija [55]
Geldof, BobBob Geldof 1951– Irlanti muusikko ja aktivisti [56]
Gervais, RickyRicky Gervais 1961– Iso-Britannia koomikko [57]
Giamatti, PaulPaul Giamatti 1967 Yhdyvallat näyttelijä [12]
Gillard, JuliaJulia Gillard 1961– Australia pääministeri, poliitikko [58]
Gilmour, DavidDavid Gilmour 1946– Iso-Britannia muusikko ja laulaja [59]
Gorbatšov, MihailMihail Gorbatšov 1931– Venäjä Neuvostoliiton viimeinen johtaja [60]
Gordimer, NadineNadine Gordimer 1923– Etelä-Afrikka kirjailija [61]
Gormley, AntonyAntony Gormley 1950– Iso-Britannia kuvanveistäjä [62]
Guillou, JanJan Guillou 1944– Ruotsi kirjailija ja toimittaja [63]
Haddon, MarkMark Haddon 1962– Iso-Britannia kirjailija [64]
Harris, SamSam Harris 1967– Yhdysvallat tietokirjailija [65]
Hartley, NinaNina Hartley 1959– Yhdysvallat pornonäyttelijä [66]
Hepburn, KatharineKatharine Hepburn 1907–2003 Yhdysvallat näyttelijä [67]
Hitchens, ChristopherChristopher Hitchens 1949–2011 Yhdysvallat kirjailija ja ateistinen aktivisti [68]
Hrdlicka, AlfredAlfred Hrdlicka 1928–2009 Itävalta taidemaalari ja kuvanveistäjä [69]
Jaroslavski, JemeljanJemeljan Jaroslavski 1878–1943 Neuvostoliitto Taistelevien jumalattomien liiton johtaja [70]
Jillette, PennPenn Jillette 1955 Yhdyvallat taikuri ja koomikko [12]
Joel, BillyBilly Joel 1949 Yhdyvallat laulaja-lauluntekijä [12]
Johnson, AlanAlan Johnson 1950– Iso-Britannia poliitikko [71]
Jordan, NeilNeil Jordan 1950– Irlanti elokuvaohjaaja [72]
Kilmister, LemmyLemmy Kilmister 1945– Iso-Britannia rock-muusikko [73]
King, KerryKerry King 1964– Yhdysvallat thrash metal -muusikko [74]
Knightley, KeiraKeira Knightley 1985 Iso-Britannia näyttelijä [12]
Kwaśniewski, AleksanderAleksander Kwaśniewski 1954– Puola Puolan entinen presidentti [75]
Larsson, StiegStieg Larsson 1954–2004 Ruotsi kirjailija [76]
Laurie, HughHugh Laurie 1959 Iso-Britannia näyttelijä [12]
Livingstone, KenKen Livingstone 1945– Iso-Britannia Lontoon entinen pormestari [77]
Leakey, RichardRichard Leakey 1944– Kenia poliitikko ja antropologi [78]
Lem, StanislawStanislaw Lem 1921–2006 Puola tieteiskirjailija [79]
MacFarlane, SethSeth MacFarlane 1973– Yhdysvallat animaattori, käsikirjoittaja (Family Guy) [80]
Martin, MichaelMichael Martin 1932– Yhdysvallat filosofi [81]
Marx, KarlKarl Marx 1818–1883 Saksa filosofi, sosialismin perustaja [82]
McCabe, JosephJoseph McCabe 1867–1955 Iso-Britannia kirjailija, entinen katolinen pappi [83]
McEwan, IanIan McEwan 1948– Iso-Britannia kirjailija [84]
McKellen, IanIan McKellen 1939– Iso-Britannia näyttelijä [85]
Miliband, DavidDavid Miliband 1965– Iso-Britannia poliitikko, ministeri [71]
Milne, Christopher RobinChristopher Robin Milne 1920–1996 Iso-Britannia kirjailija A. A. Milnen poika [86]
Milosevic, SlobodanSlobodan Milosevic 1941–2006 Serbia/Jugoslavia Jugoslavian liittotasavallan presidentti [87]
Moore, JulianneJulianne Moore 1960 Yhdysvallat näyttelijä [12]
Mowlam, MoMo Mowlam 1949–2005 Iso-Britannia poliitikko [88]
Nasrin, TaslimaTaslima Nasrin 1962– Bangladesh kirjailija [89]
Nehru, JawaharlalJawaharlal Nehru 1889–1964 Intia poliitikko, Intian ensimmäinen pääministeri [90][91]
Newman, RandyRandy Newman 1943– Yhdysvallat laulaja-lauluntekijä [92]
Niemeyer, OscarOscar Niemeyer 1907–2012 Brasilia arkkitehti [93]
Nietzsche, FriedrichFriedrich Nietzsche 1844–1900 Saksa filosofi [94]
Numan, GaryGary Numan 1958– Iso-Britannia muusikko [95]
Nurse, PaulPaul Nurse 1949– Iso-Britannia biokemisti [96]
O'Hair, Madalyn MurrayMadalyn Murray O'Hair 1919–1995 Yhdysvallat Atheists, AmericanAmerican Atheists -järjestön perustaja [97]
Obama, Barack HusseinBarack Hussein Obama 1936–1982 Kenia ekonomisti, Yhdysvaltain 44. presidentin Barack Obaman isä [98]
Paglia, CamilleCamille Paglia 1947– Yhdysvallat kirjailija [99]
Pasolini, Pier PaoloPier Paolo Pasolini 1922–1975 Italia kirjailija ja elokuvaohjaaja [100]
Pauling, LinusLinus Pauling 1901–1994 Yhdysvallat kemisti [101]
Pearce, GuyGuy Pearce 1967– Australia näyttelijä [102]
Pinker, StevenSteven Pinker 1954– Yhdysvallat psykologi [103]
Pinter, HaroldHarold Pinter 1930–2008 Iso-Britannia näytelmäkirjailija [104]
Polley, SarahSarah Polley 1979– Kanada näyttelijä [105]
Pullman, PhilipPhilip Pullman 1946– Iso-Britannia kirjailija [106]
Radcliffe, DanielDaniel Radcliffe 1989– Iso-Britannia näyttelijä [107]
Rand, AynAyn Rand 1905–1982 Yhdysvallat filosofi [108]
Randi, JamesJames Randi 1928– Yhdysvallat taikuri ja skeptikko [109]
Reeves, KeanuKeanu Reeves 1964– Kanada näyttelijä [84]
Reiner, CarlCarl Reiner 1922– Yhdysvallat näyttelijä [110]
Revel, Jean-FrançoisJean-François Revel 1924–2006 Ranska kirjailija ja filosofi [111]
Robson‎, JustinaJustina Robson‎ 1968 Iso-Britannia tieteiskirjailija [112]
Rollins, HenryHenry Rollins 1961– Yhdysvallat muusikko [113]
Rooney, AndyAndy Rooney 1919–2011 Yhdyvallat televisiotoimittaja [12]
Rorem, NedNed Rorem 1923– Yhdysvallat säveltäjä [114]
Roth, PhilipPhilip Roth 1933– Yhdysvallat kirjailija [115]
Rushdie, SalmanSalman Rushdie 1947– Iso-Britannia kirjailija [116]
Russell, BertrandBertrand Russell 1872–1970 Iso-Britannia loogikko ja filosofi [117]
Saramago, JoséJosé Saramago 1922–2010 Portugali kirjailija [118]
Sen, AmartyaAmartya Sen 1933– Intia taloustieteilijä ja filosofi [119]
Serkis, AndyAndy Serkis 1964– Iso-Britannia näyttelijä [120]
Shannon, ClaudeClaude Shannon 1916–2001 Yhdysvallat matemaatikko [121]
Shermer, MichaelMichael Shermer 1954– Yhdysvallat skeptikko ja tietokirjailija [122]
Smith, MichaelMichael Smith 1932–2000 Kanada biokemisti [123]
Soderbergh, StevenSteven Soderbergh 1963– Yhdysvallat elokuvaohjaaja [124]
Solondz, ToddTodd Solondz 1959– Yhdysvallat elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja [125]
Stallman, RichardRichard Stallman 1953– Yhdysvallat ohjelmoija [126]
Stark, PetePete Stark 1931– Yhdysvallat poliitikko [127]
Static, WayneWayne Static 1965– Yhdysvallat muusikko [128]
Stone, MattMatt Stone 1971– Yhdysvallat ääninäyttelijä, animaattori (South Park) [129]
Sugar, AlanAlan Sugar 1947– Iso-Britannia liikemies [130]
Sutherland, DonaldDonald Sutherland 1935– Yhdysvallat näyttelijä [131]
Sweeney, JuliaJulia Sweeney 1959– Yhdysvallat koomikko ja näyttelijä [132]
Thompson, EmmaEmma Thompson 1959– Iso-Britannia näyttelijä [133]
Torvalds, LinusLinus Torvalds 1969– Suomi ohjelmoija, Linuxin perustaja [134]
Turing, AlanAlan Turing 1912–1954 Iso-Britannia matemaatikko [135]
Vidal, GoreGore Vidal 1925–2012 Yhdysvallat kirjailija [136]
Vidal-Naquet, PierrePierre Vidal-Naquet 1930–2006 Ranska historioitsija [137]
Vonnegut, KurtKurt Vonnegut 1922–2007 Yhdysvallat kirjailija [138]
Wales, JimmyJimmy Wales 1966– Yhdysvallat Wikipedian perustaja [139]
Waters, RogerRoger Waters 1943– Iso-Britannia muusikko [140]
Watson, James D.James D. Watson 1928– Yhdysvallat tutkija, yksi DNA:n keksijöistä [141]
Watson, RebeccaRebecca Watson 1980– Yhdysvallat bloginpitäjä ja podcast-juontaja [142]
Weinberg, StevenSteven Weinberg 1933– Yhdysvallat fyysikko [143]
Westergaard, KurtKurt Westergaard 1935– Tanska pilapiirtäjä [144]
Wexler, JerryJerry Wexler 1917–2008 Yhdysvallat musiikkituottaja [145]
Wild, EarlEarl Wild 1915–2010 Yhdysvallat pianisti [146]
Wilders, GeertGeert Wilders 1963– Alankomaat poliitikko [147]
White, EdmundEdmund White 1940– Yhdysvallat kirjailija [148]
Wine, SherwinSherwin Wine 1928–2007 Yhdysvallat rabbi, humanistisen juutalaisuuden perustaja [149]
Woolmer, BobBob Woolmer 1948–2007 Iso-Britannia krikettivalmentaja [150]
Wozniak, SteveSteve Wozniak 1950– Yhdysvallat toinen Applen perustajista [151]
Wright, WillWill Wright 1960– Yhdysvallat tietokonepelisuunnittelija [152]
Žižek, SlavojSlavoj Žižek 1949– Slovenia filosofi [153]
Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg 1984– Yhdysvallat Facebookin perustaja [154]

Luettelo tunnetuista suomalaisista ateisteista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Syntymä- ja kuolinaika Ammatti tai toimi Lähde
Aaltonen, V. T.V. T. Aaltonen 1889–1955 professori [155]
Ahonen, MarkoMarko Ahonen 1967– tv-kriitikko [156]
Airaksinen, TimoTimo Airaksinen 1947– filosofi [157]
Astala, HeliHeli Astala 1937– poliitikko [158]
Cantell, KariKari Cantell 1932– lääketieteen tutkija [159]
Donner, JörnJörn Donner 1933– kirjailija, ohjaaja, poliitikko [160]
Enbuske, TuomasTuomas Enbuske 1977– toimittaja [161]
Enqvist, KariKari Enqvist 1954– fyysikko [162]
Halla-aho, JussiJussi Halla-aho 1971– kielitieteilijä, poliitikko [163]
Hartikainen, ErkkiErkki Hartikainen 1942– Suomen ateistiyhdistyksen puheenjohtaja [164]
Hautala, MarkoMarko Hautala 1973– kirjailija [165]
Heikinheimo, SeppoSeppo Heikinheimo 1938–1997 musiikkikriitikko [166]
Heiskala, RistoRisto Heiskala 1956– sosiologi [167]
Hietaniemi, TapaniTapani Hietaniemi 1958–2009 sivilisaatiohistorian dosentti [168]
Hyppönen, HenkkaHenkka Hyppönen 1972– juontaja [169]
Immonen, OlliOlli Immonen 1986– kansanedustaja [170]
Jarla, PerttiPertti Jarla 1971− sarjakuvapiirtäjä [171]
Kaila, EinoEino Kaila 1890–1958 filosofi [172]
Kamppinen, MattiMatti Kamppinen 1961– uskontotieteilijä [173]
Karttunen, HannuHannu Karttunen 1952– tähtitieteilijä [174]
Keronen, JiriJiri Keronen 1984– Muutos 2011:n puheenjohtaja [175]
Kivinen, S. AlbertS. Albert Kivinen 1933– filosofi [176]
Korhonen, RikuRiku Korhonen 1972– kirjailija [177]
Landtman, GunnarGunnar Landtman 1878–1940 sosiologi [178]
Leväaho, VeikkoVeikko Leväaho 1924–2009 toimittaja [179]
Lindfors, PerttiPertti Lindfors 1927–2007 filosofi [180]
Linkola, PenttiPentti Linkola 1932– kalastaja, luonnonsuojelija [181]
Masso, Iivi AnnaIivi Anna Masso 1967– toimittaja [182]
Meriläinen, RosaRosa Meriläinen 1975– poliitikko, kirjailija [183]
Myllykangas, MarkkuMarkku Myllykangas 1951– terveydenhuollon tohtori, kolumnisti [184]
Mäki, ReijoReijo Mäki 1958– rikoskirjailija [185]
Mäki, TeemuTeemu Mäki 1967– kuvataiteilija [186]
Niemelä, Jussi K.Jussi K. Niemelä 1967– tietokirjailija ja toimittaja [187]
Niiniluoto, IlkkaIlkka Niiniluoto 1946– filosofi [188]
Nikula, JoneJone Nikula 1970– juontaja [189]
Oittinen, ReinoReino Oittinen 1912–1978 opetusministeri, kouluhallituksen pääjohtaja [190]
Palo, JormaJorma Palo 1936–2006 neurologian professori ja kirjailija [191]
Peltonen, AriAri Peltonen 1967– toimittaja [192]
Pikkusaari, JussiJussi Pikkusaari 1939– kansanvalistaja, Suomen humanistiliiton entinen puheenjohtaja [193]
Pohjola, MikeMike Pohjola 1978– käsikirjoittaja [194]
Pyysiäinen, IlkkaIlkka Pyysiäinen 1959– uskontotieteilijä [195]
Raevaara, TiinaTiina Raevaara 1979– kirjailija, toimittaja [196]
Saari, KariKari Saari 1956–1997 Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja [197]
Salama, HannuHannu Salama 1936– kirjailija [198]
Sauli, AnneliAnneli Sauli 1932– näyttelijä [199]
Silfverberg, AnuAnu Silfverberg 1974– toimittaja, kirjailija [200]
Sågbom-Ek, BettinaBettina Sågbom-Ek 1965– toimittaja [201]
Supinen, MiinaMiina Supinen 1976– kirjailija, toimittaja [202]
Torvalds, LinusLinus Torvalds 1969– ohjelmoija, Linuxin perustaja [134]
Tuomela, RaimoRaimo Tuomela 1940– filosofi [203]
Tuomioja, ErkkiErkki Tuomioja 1946– poliitikko, nykyinen ulkoministeri [204]
Wallenius, JaakkoJaakko Wallenius 1958–2013 toimittaja [205]
Vennamo, VeikkoVeikko Vennamo 1913–1997 poliitikko [206]
Yrttiaho, JyrkiJyrki Yrttiaho 1952– kansanedustaja [207]
Voipio, VäinöVäinö Voipio 1884–1976 kirjailija, tuomari ja uskontokriitikko [208]
Virtanen, UllaUlla Virtanen näyttelijä, koomikko, radiojuontaja [207]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Luettelo tunnetuista ateisteista.
  1. Interview: Douglas Adams (”I am a radical Atheist...”) American Atheists. Viitattu 17.4.2007. (englanniksi)
  2. Ayaan Hirsi Ali Celebrity Atheist List. Viitattu 29.8.2009. (englanniksi)
  3. Woody Allen Celebrity Atheist List. Viitattu 23.2.2008. (englanniksi)
  4. McKenzie, Suzie: Still up to mischief The Guardian. 1.5.2004. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  5. Echoes of Amado in the Dark and the Light 25.2.2008. Brazilian Embassy. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  6. Baba Amte The Economist. 28.2.2008. Viitattu 17.3.2012. (englanniksi)
  7. ”I am an atheist, out and out. It took me a long time to say it... I don't have the evidence to prove that God doesn't exist, but I so strongly suspect he doesn't that I don't want to waste my time.” Isaac Asimov lehdessä Free Inquiry, Spring 1982, vol.2 no. 2, s. 9.
  8. Walker, Tim: Sir David Attenborough questioned on faith, naturally Telegraph.co.uk. 26.1.2009. Viitattu 29.8.2009. (englanniksi)
  9. Bunim, Juliana: An atheist and divorced single mom for president of Chile? Salon.com. 9.12.2005. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  10. Baggini, Julian: Ateismi: Lyhyt johdanto. (Atheism: A very short introduction, 2003.) Suomentaneet Erkki Hartikainen, Suvi Laukkanen ja Paula Vasama. Helsinki: Kustannus Oy Vapaa Ajattelija, 2005. ISBN 951-98702-1-0.
  11. Iain M. Banks Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  12. a b c d e f g h i Famous atheists and their beliefs 10.6.2014. Chinadaily.com.cn. Viitattu 17.6.2014. (englanniksi)
  13. Minister Turned Atheist Freedom From Religion Foundation. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  14. Andrae, Thomas: Carl Barks and the Disney Comic Book: Unmasking the Myth of Modernity. University Press of Mississippi, 2006. ISBN 978-1578068586. (englanniksi)
  15. Simone de Beauvoir – Biography The European Graduate School. Viitattu 2.5.2008. (englanniksi)
  16. Ingmar Bergman Celebrity Atheist List. Viitattu 23.2.2008. (englanniksi)
  17. Bettany the non-believer PR-Inside.com. 10.5.2006. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  18. Blackmore, Susan: The Faith Column New Statesman. 12.3.2007. Viitattu 27.5.2010. (englanniksi)
  19. Petäjä, Jukka: Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Helsingin sanomat, 27.3.2010, s. C1.
  20. Boyer, Paul D.: A Path to Atheism 2004. Freedom From Religion Foundation. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  21. Farndale, Nigel: Jim Broadbent: the heartbreak kid Telegraph. 23.9.2007. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  22. Papciak, Bryan M.: ”Thank God I'm an atheist:” The surrealistic cinema of Luis Bunuel Regent Univeristy. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  23. a b Coming out as atheist: Noel Gallagher & Gabriel Byrne 13.4.2007. National Secular Society. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  24. Interviews: Kari Byron 30.3.2011. Suicide Girls. Viitattu 31.3.2011. (englanniksi)
  25. George Carlin Dead at 71 American Atheists. Viitattu 4.5.2009. (englanniksi)
  26. 6:25 Hell The Official Adam Carolla Show Blog. 10.2.2006. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  27. John Carpenter Celebrity Atheist List. Viitattu 4.9.2009. (englanniksi)
  28. VanderMeer, Jeff: Angela Carter (1940-1992) The Modern World. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  29. Parrikar, Rajan P.: A talk by S. Chandrasekhar South African Women's Forum. 19.2.2001. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  30. Lisle, Andrea: Broken-Necked and Atheist Memphis Flyer. 8.5.2003. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  31. Noam Chomsky Celebrity Atheist List. Viitattu 24.2.2008. (englanniksi)
  32. Arthur C. Clarke Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  33. Clegg 'does not believe in God' 19.12.2007. BBC News. Viitattu 25.4.2010. (englanniksi)
  34. Comedian Pat Condell’s videos receive millions of hits 10.8.2007. National Secular Society. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  35. Linklater, Magnus: Labour Party at prayer salutes Cook the atheist 13.8.2005. Times Online. Viitattu 17.4.2010. (englanniksi)
  36. Hattenstone, Simon: Gentleman's relish The Guardian. 6.10.2007. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  37. Russell T Davies: Return of the (tea) Time Lord The Independent. 6.4.2008. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  38. Dawkins, Richard: Jumalharha. (The God delusion, 2006.) Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2007. ISBN 978-952-5697-00-1.
  39. Dennett, Daniel C.: Lumous murtuu: Uskonto luonnonilmiönä. (Breaking the Spell: Religion as a natural phenomenon, 2006.) Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2006. ISBN 978-952-5202-96-0.
  40. Walsh, Jim: Question: Do DiFranco and Brown have all the answers? 2000. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  41. Phyllis Diller Celebrity Atheist List. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  42. The Religious Affiliation of Choreographer/Director Stanley Donen Adherents.com. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  43. Roddy Doyle: The sound of the city The Independent. 17.9.2004. Viitattu 3.10.2009. (englanniksi)
  44. Takala, Ida: Tajunnan ovet pirstaleiksi: Kaikkeuden kirjan kirjoittajan Hal Duncanin haastattelu Like-blogi. 21.10.2009. Viitattu 2.11.2009.
  45. Syed, Matthew: ‘I have never been happier’ says the man who won gold but lost God 27.6.2007. Times Online. Viitattu 17.4.2010. (englanniksi)
  46. Carter, Jonathan: Brian Eno interview 8.2.2007. BBC. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  47. Varadarajan, Tunku: Prophet of Decline Wall Street Journal. 23.6.2005. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  48. F-FI - Positive Atheism's Big List of Quotations Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  49. Ludwig Andreas von Feuerbach Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  50. Jodie Foster Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  51. Ezard, John: John Fowles The Guardian. 8.11.2005. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  52. The Life of Sigmund Freud PBS. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  53. Friedman, David: Atheism and Religion 16.1.2008. Viitattu 25.4.2010. (englanniksi)
  54. Ohlsson, Erik: Atlantseglaren från Bromma vill tänja gränsen mot rymden Dagens Nyheter. 12.10.2006. Viitattu 4.9.2009. (ruotsiksi)
  55. Gao Xingjian: The Case for Literature Nobelprize.org. Viitattu 13.4.2010. (englanniksi)
  56. Bob Geldof: A 'You Ask The Questions' Special (”...Being an atheist I can't be either”) The Independent. 10.7.2006. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  57. Shoard, Catherine: Beyond the cringe The Guardian. 17.10.2008. Viitattu 16.4.2010. (englanniksi)
  58. Gillard won't play religion card ABC News. Viitattu 29.6.2010. (englanniksi)
  59. David Gilmour Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  60. Rodriguez, Alex: Gorbachev affirms he's an atheist Star Tribune. 29.3.2008. Viitattu 24.9.2010. (englanniksi)
  61. Nadine Gordimer Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  62. Campbell, Adam: Antony Gormley in conversation with Will Self 1.7.2007. Culturewars.org.uk. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  63. Hagen, Cecilia: ”Det ska mycket till för att reta upp mig” Expressen. 3.12.2006. Viitattu 17.4.2007. (ruotsiksi)
  64. Inside a curious mind 23.9.2006. Times Online. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  65. Harris, Sam: Uskon loppu: Uskonto, terrori ja järjen tulevaisuus. (The end of faith: Religion, terror, and the future of reason, 2004.) Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2007. ISBN 978-952-5202-99-1.
  66. Shaffer, Ryan: Atheism, Ethics, and Pornography: An Interview with Nina Hartley The Humanist. lokakuu 2010. Viitattu 29.6.2012. (englanniksi)
  67. Katharine Hepburn Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  68. Kachka, Boris: Are You There, God? It's Me, Hitchens New York Books. 26.4.2007. Viitattu 24.12.2008. (englanniksi)
  69. Erotic Jesus sparks art debate in Austria 8.4.2008. ABC News. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  70. Overy, Richard: The dictators: Hitler's Germany, Stalin's Russia, s. 269-278. London: Penguin Books, 2005. ISBN 978-0-14-028149-1. (englanniksi)
  71. a b While Blair converts to Catholicism, only 8 Ministers say they believe in God Daily Mail. Viitattu 21.02.2008. (englanniksi)
  72. Sragow, Michael: Beatiful dreamer Salon.com. 9.12.1999. Viitattu 20.10.2008. (englanniksi)
  73. Eddy, Chuck: Damage case Motorhead.ru. Viitattu 16.4.2010. (englanniksi)
  74. Toman, Jillian: Slayer's Kerry King Lucid Forge. 15.5.2007. Viitattu 4.1.2009. (englanniksi)
  75. Polish president wins second term 9.10.2000. BBC News. Viitattu 28.3.2010. (englanniksi)
  76. Dahlin, Marléne: Stieg Larssons testamente hittat 3.9.2008. SVT. Viitattu 4.4.2010. (ruotsiksi)
  77. Bunder, Leslie: Ken Livingstone interview Somethingjewish.co.uk. 17.11.2005. Viitattu 3.4.2010. (englanniksi)
  78. Richard Leakey Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  79. Stanislaw Lem Celebrity Atheist List. Viitattu 4.9.2009. (englanniksi)
  80. Woods Grenrock, Stacey: Hungover with Seth MacFarlane Esquire. 18.8.2009. Viitattu 19.6.2010. (englanniksi)
  81. Martin, Michael: Atheism: A Philosophical Justification. Philadelphia: Temple University Press, 1990. ISBN 0877226423. (englanniksi)
  82. Religion of Karl Marx Adherents.com. Viitattu 24.2.2008. (englanniksi)
  83. Joseph McCabe (1867-1955) Positive Atheism. Viitattu 17.4.2007. (englanniksi)
  84. a b Coming Out As Atheist: Ian McEwan & Keanu Reeves National Secular Society. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  85. Cline, Austin: Ian McKellen: Bible Should Have 'Fiction' Label About.com. 28.5.2006. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  86. Carey, Mike: The Pre-History of The Unwritten Broken Frontier. 7.9.2009. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  87. Milosevic buried after emotional farewell 19.3.2006. Chinadaily.com.cn. Viitattu 17.4.2010. (englanniksi)
  88. Times obituary: Dr Marjorie Mowlam 19.8.2005. Times Online. Viitattu 17.4.2010. (englanniksi)
  89. Nasrin, Taslima: For freedom of expression 12.11.1999. UNESCO. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  90. "The Montreal Gazette", Google News Archive, 9 June 1964, p. 4. 
  91. Ramachandra Guha: Inter-faith Harmony: Where Nehru and Gandhi Meet Times of India September 23, 2003.
  92. Poulson, Michael: Randy Newman on afterlife and atheists Boston.com. 27.8.2008. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  93. Stephan, Carmen: 'People Need Beuaty' – Architect Oscar Niemeyer Turns 100 Spiegel Online International. 14.12.2007. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  94. Friedrich Nietzsche 15.7.2008. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  95. Interview with of Gary Numan Sonic Boom. 16.5.1998. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  96. Autobiography Nobelprize.org. 2001. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  97. Phillips, Rebecca: Who Was Madalyn Murray O'Hair? 2005. Beliefnet.com. Viitattu 6.4.2009. (englanniksi)
  98. Obama, Barack: Barack Obama: My Spiritual Journey Time. 16.10.2006. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  99. Birnbaum, Robert: Camille Paglia The Morning News. 3.8.2006. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  100. Flatley, Guy: The Atheist Possessed With God The New York Times. 1969. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  101. Laszlo, Pierre: Linus Pauling: His Contributions to Chemistry and Molecular Biology 7.2.1997. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  102. Lytal, Cristy: Actor Guy Pearce is all about the details Los Angeles Times. 27.8.2008. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  103. Steven Pinker: the mind reader Guardian. 6.11.1999. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  104. Pinter 'on road to recovery' BBC News. 26.8.2002. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  105. Pupo, Mark: Woman on the Verge Toronto Life. 2006. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  106. Philip Pullman Celebrity Atheist List. Viitattu 3.5.2008. (englanniksi)
  107. Singh, Anita: Daniel Radcliffe: a cool nerd Telegraph.co.uk. 4.7.2009. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  108. Parille, Neil: Ayn Rand, Objectivism, and Religion (Part 1 of 4) Viitattu 23.2.2008. (englanniksi)
  109. James Randi Celebrity Atheist List. Viitattu 16.10.2008. (englanniksi)
  110. Tugend, Tom: No Joke: Carl and Rob Reiner Honored by Israeli Film Festival San Francisco Sentinel. 16.6.2008. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  111. Van Braekel, Luc: Jean-François Revel (1924-2006) The Brussels Journal. 3.5.2006. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  112. Aro, Eemeli: Justina Robson: Tiarapäinen myrskykissa. Tähtivaeltaja, 2/200.
  113. Dispatches 21361.com. 26.12.2005. Henry Rollins. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  114. Nordschow, Randy & Oteri, Frank J. & Reguero, Anna: Ned Rorem At Home NewMusicBox. 1.5.2006. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  115. Krasnik, Martin: 'It no longer feels a great injustice that I have to die' The Guardian. 14.12.2005. Viitattu 16.4.2010. (englanniksi)
  116. Salman Rushdie Celebrity Atheist List. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  117. Bertrand Russell Celebrity Atheist List. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  118. Sundström, Kimmo: Ateisti José Saramago esiintyi Helsingissä 27.3.2007. Pääkaupunkiseudun ateistit ry. Viitattu 23.8.2009.
  119. Chanda, Arup: Market economy not the panacea, says Sen Rediff. 28.12.1998. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  120. Watkins, Gwynne: The Inkheart star on being Gollum, King Kong - and a father of three Babble. 30.1.2009. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  121. ”Shannon described himself as an atheist and was outwardly apolitical.” William Poundstone: Fortune's Formula. New York: Hill and Wang, 2005, s. 18.
  122. Why I Am An Atheist 2005. Michael Shermer. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  123. Smith, Michael: Autobiography Nobelprizes.com. 1993. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  124. Steven Soderbergh Celebrity Atheist List. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  125. Thompson, Stephen: Is There A God A.V. Club. 9.10.2002. Viitattu 4.10.2009. (englanniksi)
  126. My former Personal Ad Richard Stallman. Viitattu 17.4.2007. (englanniksi)
  127. Rep. Stark applauded for atheist outlook Msnbc. 13.3.2007. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  128. Creating Some Waves With Static-X Livewire. 14.11.2003. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  129. Trey Parker and Matt Stone Talk About Why The Book of Mormon Isn’t Actually Offensive, and the Future of South Park nymag.com. 11.3.2011. Viitattu 23.10.2011. (englanniksi)
  130. Wollaston, Sam: Sir Alan will see you now The Guardian. 25.3.2009. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  131. Donald Sutherland Celebrity Atheist List. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  132. Miller, David Ian: Finding My Religion SFGate. 15.8.2005. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  133. Cornwell, Jane: Acting on outspoken beliefs 15.11.2008. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  134. a b Richardson, Marjorie: Interview: Linus Torvalds (”Hmmm, completely a-religious--atheist. I find that people seem to think religion brings morals and appreciation of nature. I actually think it detracts from both..”) Linux Journal. 1.11.1999. Viitattu 17.4.2007. (englanniksi)
  135. Alan Turing: Father of the computer BBC News. Viitattu 22.2.2008. (englanniksi)
  136. Gore Vidal Celebrity Atheist List. Viitattu 5.9.2009. (englanniksi)
  137. Murray, Oswyn: Pierre Vidal-Naquet The Independent. 4.8.2006. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  138. Quotations on Freethought & Religion – Kurt Vonnegut, Jr. About.com. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  139. What do you believe? 10.8.2007. Bigthink.com. Viitattu 15.4.2010. (englanniksi)
  140. Brown, Mark: Roger Waters Interview Rocky Mountain Music. 25.4.2008. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  141. James Watson Celebrity Atheist List. Viitattu 4.9.2009. (englanniksi)
  142. VIP Interview – Rebecca “The Skepchick” Watson Skepfeeds – The Best Skeptical blogs of the day. (englanniksi)
  143. Steven Weinberg Celebrity Atheist List. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  144. Kimmelman, Michael: Outrage at Cartoons Still Tests the Danes The New York Times. 20.3.2008. Viitattu 29.9.2009. (englanniksi)
  145. Jerry Wexler Telegraph.co.uk. 15.8.2008. Viitattu 28.10.2009. (englanniksi)
  146. Carey, Leo: Wilding 11.8.2003. Viitattu 5.10.2009. (englanniksi)
  147. Iran Warns Netherlands Not to Air Controversial 'Anti-Muslim' Film Fox News. 21.1.2008. Viitattu 2.9.2009. (englanniksi)
  148. Taylor, Laurie: Line of beauty: Laurie Taylor interviews Edmund White New Humanist. 2005. Viitattu 10.10.2009. (englanniksi)
  149. Judaism: The Atheist Rabbi Time. 29.1.1965. Viitattu 10.10.2009. (englanniksi)
  150. Townsend, Mark: The murder that never was Guardian. 1.7.2007. Viitattu 10.10.2009. (englanniksi)
  151. Steve Wozniak Celebrity Atheist List. Viitattu 4.5.2008. (englanniksi)
  152. Partalay, Ajesh: Master of the universe Guardian. 14.9.2008. Viitattu 10.10.2009. (englanniksi)
  153. Henwood, Doug: I am a Fighting Atheist: Interview with Slavoj Zizek Bad Subjects. 2002. Viitattu 29.9.2009. (englanniksi)
  154. Vara, Vauhini: Just How Much Do We Want to Share On Social Networks? Wall Street Journal. Viitattu 29.9.2009. (englanniksi)
  155. Vähäsarja, Juha: Pääsevätkö kaikki taivaaseen? Radio Dei. 28.3.2006. Viitattu 9.8.2008.
  156. Ahonen, Marko: Kirkollista viihdettä Keskisuomalaisen verkkosivut. Viitattu 10.5.2009.
  157. Koirakansan filosofi jaksaa haukkua. Helsingin Sanomat, 25.4.2007. Hakutulos HS:n arkistosta Viitattu 2.8.2010.
  158. Hartikainen, Erkki: Uskontojen ja elämänkatsomustiedon opetus pois lukiosta! Jumalaton. 27.4.2007. Suomen ateistiyhdistys. Viitattu 23.8.2009.
  159. Cantell, Kari: Tiedemiehen mietteitä uskosta: Kutsu elämänkatsomukselliseen pohdiskeluun. Porvoo Helsinki Juva: WSOY, 1996. ISBN 951-0-21018-8.
  160. Itkonen, Juha: Lajinsa viimeinen: Jörn Donner. Image, helmikuu 2013, nro 196. Artikkelin verkkoversio Viitattu 17.6.2010.
  161. Niemelä, Jussi K.: Tuomas Enbuske ei kuvia kumarra. Vapaa Ajattelija, 2010, nro 1, s. 4–7. Artikkelin verkkoversio Viitattu 17.6.2010.
  162. Enqvist, Kari: Kosmoksen hahmo. Helsinki: WSOY, 2003. ISBN 951-0-27916-1.
  163. Oikeus olla leimautumatta rasistiksi (lehtihaastattelu) Lue!. elokuu 2009. Viitattu 27.9.2009.
  164. Erkki Hartikainen: Esitelmä ateismista Luonnonfilosofian seurassa 30.10.2003. Erkki Hartikainen. Viitattu 16.4.2007=.
  165. Hautala, Marko: Ateistin uskontunnustus (blogikirjoitus) Marko Hautalan kirjallinen blogi. Viitattu 13.2.2009.
  166. Heikinheimo, Seppo: Mätämunan muistelmat, s. 511. Helsinki: Otava, 1997. ISBN 951-1-14997-0.
  167. Heiskala, Risto: Onko Amerikka totuus Euroopasta?, s. 115. Helsinki: Hanki ja jää, 1992. ISBN 951-8916-35-7.
  168. Hietaniemi, Tapani: Re: Ateismista 23.9.2004. Ylevi: Vihreä keskustelupaikka. Viitattu 3.10.2009.
  169. Hyvät ja huonot uutiset 18.4.2013 (kausi 3, jakso 7)
  170. Korolainen, Lauri: Vieras mies kaupungissa Helsingin Sanomat / Nyt-liite. 16.6.2011. Viitattu 4.8.2011.
  171. Metelinen, Sami: Fingerporin piirtäjä: Natsit pitävät jutuistani Verkkouutiset. 27.2.2011. Viitattu 27.2.2011.
  172. Salmela, Mikko: Suomalaisen kulttuurifilosofian vuosisata. Väitöskirja, Helsingin yliopisto. Helsingissä: Otava, 1998. ISBN 951-1-15356-0.
  173. Grönholm, Jouko: Uskontotiede rakentuu kulttuuriantropologiana Turun sanomat. 25.1.2011. Viitattu 4.2.2011.
  174. Järvinen, Risto K.: Skepsis juhli 20-vuotista taivaltaan 2007. Skepsis ry. Viitattu 18.11.2009.
  175. Uskomaton vaalipaneeli 2011 4/7 YouTube. 25.3.2011. TurunVaparit. Viitattu 27.3.2011.
  176. Sundström, Kimmo: Vapaa-ajattelija julkaisi jutun ateisti Erkki Tuomiojasta (PDF) Pääkaupunkiseudun ateistit ry. Viitattu 18.11.2009.
  177. Korhonen, Riku: Jumala ei kulje bussilla Helsingin Sanomat. 24.6.2009. Viitattu 15.4.2011.
  178. Susiluoto, Ilmari: Westermarckin koulukunta kolmantena voimana eli miksi Suomessa ei syntynyt Kansallissosiologiaa tai Valtakunnanhistoriaa. Teoksessa Ahtiainen, Pekka ym. (toim.): Historia, sosiologia ja Suomi: Yhteiskuntatutkimus itseymmärryksen jäljillä, s. 195. Helsinki: Hanki ja jää, 1994. ISBN 951-8916-48-9.
  179. Vilkka, Leena: Mustavihreä filosofia: Uutta yhteiskuntaa etsimässä. Tampere: Elämänsuojelija-lehti, 1999. ISBN 951-97762-4-9.
  180. Lindfors, Pertti: Marxilaisuus ja tiede: Tutkielma tieteellisestä sosialismista. Helsinki: Kirjamaailma, 1967.
  181. Itkonen, Leila: Linkolan nimeen. Apu, 31.5.2012, s. 34–37.
  182. Masso, Iivi Anna: Sekularismikeskustelua tänään kello 18.30 (web.archive.org) 20.10.2008. Viitattu 19.12.2011.
  183. Niemelä, Jussi K.: Rosa Meriläisen uskomaton arki. Vapaa Ajattelija, 2009, nro 5, s. 4–7. Artikkelin verkkoversio Viitattu 15.6.2010.
  184. Telaranta, Reijo: Markku Myllykangas – Päivi Räsänen: Mitä maksaa ihmishenki 2008. Viitattu 6.9.2009.
  185. Kantola, Teuvo: Reijo Mäki: “Pelloton mies on peloton mies”. Vapaa Ajattelija, 2009, nro 3, s. 4–9. Artikkelin verkkoversio Viitattu 16.6.2010.
  186. Teemu Mäen kotisivut Viitattu 30.8.2008. (englanniksi)
  187. Jussi K. Niemelän blogi Viitattu 9.7.2008.
  188. Niiniluoto, Ilkka: ”Ateismi”. Teoksessa Helenius, Timo & Koistinen, Timo & Pihlström, Sami (toim.): Uskonnonfilosofia. Porvoo Helsinki: WSOY, 2003. ISBN 951-0-27403-8.
  189. Jone Nikula aikoo peruuttaa koko joulun 13.12.2011. MTV3. Viitattu 9.2.2012.
  190. Hartikainen, Erkki: Mitä lukion katsomusaineissa on tapahtunut? Jumalaton. 17.3.2008. Suomen ateistiyhdistys ry. Viitattu 26.10.2009.
  191. Sommers, Sanna: Palo – mies Ylioppilaslehti. 11.5.2001. Viitattu 30.11.2009.
  192. Peltonen, Ari: Kalifiksi Kalifin paikalle City-lehti. nro 20/2007. Viitattu 20.11.2007.
  193. Hartikainen, Erkki: Jumaluusoppineet vastustavat uskonnottomuuden vapautta. Vapaa ajattelija, 2000, nro 3. Artikkelin verkkoversio.
  194. Huhtanen, Ann-Mari: Toinen Jeesus Ylioppilaslehti. 18.3.2010. Viitattu 20.11.2007.
  195. Silfverberg, Anu: Jumalaton Vihreä Lanka. 26.11.2010. Viitattu 15.12.2010.
  196. Raevaara, Tiina: Saako päiväkodeissa ajatella vapaasti? Kaiken teoria. 27.8.2007. Viitattu 13.2.2009.
  197. Niiniluoto, Ilkka: ”Ateismi”, teoksessa Helenius, Timo & Koistinen, Timo & Pihlström, Sami (toim.): Uskonnonfilosofia, s. 129. Porvoo Helsinki: WSOY, 2003. ISBN 951-0-27403-8.
  198. Vehkakoski, Vellamo: Hannu Salama innostui Raamatusta Kodin Kuvalehti. 23.9.2010. Viitattu 4.2.2012.
  199. Anneli Sauli Nordisk Film. Viitattu 10.4.2011.
  200. Pikkanen, Antti: Anu Silfverberg City. Viitattu 29.1.2012.
  201. Rinne, Jaana: ”Inhoan tyhjänpuhumista juhlissa”. Ilta-Sanomat/Plus, 5.12.2009.
  202. Supinen, Miina: Tahattoman koomikon tunnustuksia. Image, 4/2012.
  203. Tuomela, Raimo: Tiede, toiminta ja todellisuus: Tieteellisen maailmankäsityksen filosofiset perusteet. Helsinki: Gaudeamus, 1983. ISBN 951-662-334-4.
  204. Manninen, Tuomas: Ateisti Erkki Tuomioja: Teologit ulos yliopistosta! Ilta-Sanomat. 4.1.2008. Viitattu 4.1.2008.
  205. Niemelä, Jussi K.: Jaakko J. Wallenius in memoriam 13.6.2013. Viitattu 13.6.2013.
  206. Parkkari, Jukka: Veikko Vennamo – tyranni pyjamassa. Suomen Kuvalehti, 2009, nro 32, s. 48.
  207. a b Tiusanen, Pia: Mihin Arkadianmäellä uskotaan? Seurakuntalainen. 31.10.2011. Viitattu 16.12.2011.
  208. Sundström, Kimmo: Väinö Taneli Voipio – Lakimies, kirjailija, ateisti (PDF) 10.2.2009. Viitattu 22.8.2009.