Steve Wozniak

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Steve Wozniak vuonna 2005.

Stephen ”Woz” Wozniak (s. 11. elokuuta 1950 San José, Kalifornia) on toinen Apple-tietokoneyhtiön perustajista. Wozniak loi Apple I:n ja Apple II:n 1970-luvun puolivälissä yhdessä Steve Jobsin kanssa. Apple II saavutti paljon suosiota ja siitä tuli yksi eniten myydyistä henkilökohtaisista tietokoneista 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorta Wozniakia inspiroi sekä hänen isänsä, joka työskenteli insinöörinä Lockheedilla, että kuvitteellinen Tom Swift -hahmo. Isänsä ansiosta Wozniak kiinnostui elektroniikasta, ja isä usein tarkisti poikansa keksinnöt. Toisaalta Tom Swift edusti Wozniakille luovaa vapautta, tietämystä ja kykyä löytää ongelmiin ratkaisuja. Wozniak lukee vielä nykyisinkin Tom Swift -kirjoja lapsilleen.lähde?

Wozniakin arvomaailmaa muokkasi vuosien varrella niin oma perhe, itsenäinen ajattelu, eettinen ja moraalifilosofia, radioamatöörietiikka (apua tarvitsevia tulee auttaa) kuin kirjatkin (Swiftin humanitäärinen asenne).lähde?

Applen synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1975 Wozniak keskeytti opintonsa Kalifornian yliopistossa ja loi tietokoneen, josta tuli maanlaajuinen menestys. Hän viimeisteli opintonsa vuonna 1982. Wozniakin näkökulma oli kuitenkin keskittynyt Homebrew Computer Clubin toimintaan, joka oli Palo Alton elektroniikkaharrastajien muodostama ryhmä. Projektilla ei ollut suurempia tavoitteita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.