Luettelo yleisurheilun olympiamitalisteista – miesten ratalajit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

100 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 100 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Thomas Burke (USA)

 Fritz Hofmann (GER)

 Francis Lane (USA)
 Alajos Szokolyi (HUN)
1900 Pariisi
tulokset

 Frank Jarvis (USA)

 Walter Tewksbury (USA)

 Stan Rowley (AUS)

1904 Saint Louis
tulokset

 Archie Hahn (USA)

 Nate Cartmell (USA)

 William Hogenson (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Reggie Walker (RSA)

 James Rector (USA)

 Rober Cerr (CAN)

1912 Tukholma
tulokset

 Ralph Craig (USA)

 Alvah Meyer (USA)

 Donald Lippincott (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Charlie Paddock (USA)

 Morris Kirksey (USA)

 Harry Edward (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Harold Abrahams (GBR)

 Jackson Scholz (USA)

 Arthur Porritt (NZL)

1928 Amsterdam
tulokset

 Percy Williams (CAN)

 Jack London (GBR)

 Georg Lammers (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Eddie Tolan (USA)

 Ralph Metcalfe (USA)

 Arthur Jonath (GER)

1936 Berliini
tulokset

 Jesse Owens (USA)

 Ralph Metcalfe (USA)

 Tinus Osendarp (NED)

1948 Lontoo
tulokset

 Harrison Dillard (USA)

 Barney Ewell (USA)

 Lloyd LaBeach (PAN)

1952 Helsinki
tulokset

 Lindy Remigino (USA)

 Herb McKenley (JAM)

 McDonald Bailey (GBR)

1956 Melbourne
tulokset

 Bobby Joe Morrow (USA)

 Thane Baker (USA)

 Hector Hogan (AUS)

1960 Rooma
tulokset

 Armin Hary (EUA)

 Dave Sime (USA)

 Peter Radford (GBR)

1964 Tokio
tulokset

 Bob Hayes (USA)

 Enrique Figuerola (CUB)

 Harry Jerome (CAN)

1968 México
tulokset

 Jim Hines (USA)

 Lennox Miller (JAM)

 Charles Greene (USA)

1972 München
tulokset

 Valeri Borzov (URS)

 Robert Taylor (USA)

 Lennox Miller (JAM)

1976 Montréal
tulokset

 Hasely Crawford (TRI)

 Don Quarrie (JAM)

 Valeri Borzov (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Allan Wells (GBR)

 Silvio Leonard (CUB)

 Petar Petrov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Carl Lewis (USA)

 Sam Graddy (USA)

 Ben Johnson (CAN)

1988 Soul
tulokset

 Carl Lewis (USA)

 Linford Christie (GBR)

 Calvin Smith (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Linford Christie (GBR)

 Frankie Fredericks (NAM)

 Dennis Mitchell (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Donovan Bailey (CAN)

 Frankie Fredericks (NAM)

 Ato Boldon (TRI)

2000 Sydney
tulokset

 Maurice Greene (USA)

 Ato Boldon (TRI)

 Obadele Thompson (BAR)

2004 Ateena
tulokset

 Justin Gatlin (USA)

 Francis Obikwelu (POR)

 Maurice Greene (USA)

2008 Peking
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Richard Thompson (TRI)

 Walter Dix (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Yohan Blake (JAM)

 Justin Gatlin (USA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Justin Gatlin (USA)

 Andre De Grasse (CAN)

  Lähde: Athletics Men's 100 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 29.8.2015. (englanniksi)
100m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


200 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 200 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Walter Tewksbury (USA)

 Norman Pritchard (IND)

 Stan Rowley (AUS)

1904 Saint Louis
tulokset

 Archie Hahn (USA)

 Nate Cartmell (USA)

 William Hogenson (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Robert Kerr (CAN)

 Robert Cloughen (USA)

 Nate Cartmell (USA)

1912 Tukholma
tulokset

 Ralph Craig (USA)

 Donald Lippincott (USA)

 Willie Applegarth (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Allen Woodring (USA)

 Charlie Paddock (USA)

 Harry Edward (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Jackson Scholz (USA)

 Charlie Paddock (USA)

 Eric Liddell (GBR)

1928 Amsterdam
tulokset

 Percy Williams (CAN)

 Walter Rangeley (GBR)

 Helmut Körnig (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Eddie Tolan (USA)

 George Simpson (USA)

 Ralph Metcalfe (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Jesse Owens (USA)

 Mack Robinson (USA)

 Tinus Osendarp (NED)

1948 Lontoo
tulokset

 Mel Patton (USA)

 Barney Ewell (USA)

 Lloyd LaBeach (PAN)

1952 Helsinki
tulokset

 Andy Stanfield (USA)

 Thane Baker (USA)

 James Gathers (USA)

1956 Melbourne
tulokset

 Bobby Joe Morrow (USA)

 Andy Stanfield (USA)

 Thane Baker (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Livio Berruti (ITA)

 Lester Carney (USA)

 Abdoulaye Seye (FRA)

1964 Tokio
tulokset

 Henry Carr (USA)

 Paul Drayton (USA)

 Edwin Roberts (TRI)

1968 México
tulokset

 Tommie Smith (USA)

 Peter Norman (AUS)

 John Carlos (USA)

1972 München
tulokset

 Valeri Borzov (URS)

 Larry Black (USA)

 Pietro Mennea (ITA)

1976 Montréal
tulokset

 Don Quarrie (JAM)

 Millard Hampton (USA)

 Dwayne Evans (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Pietro Mennea (ITA)

 Allan Wells (GBR)

 Don Quarrie (JAM)

1984 Los Angeles
tulokset

 Carl Lewis (USA)

 Kirk Baptiste (USA)

 Thomas Jefferson (USA)

1988 Soul
tulokset

 Joe DeLoach (USA)

 Carl Lewis (USA)

 Robson da Silva (BRA)

1992 Barcelona
tulokset

 Michael Marsh (USA)

 Frankie Fredericks (NAM)

 Michael Bates (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Michael Johnson (USA)

 Frankie Fredericks (NAM)

 Ato Boldon (TRI)

2000 Sydney
tulokset

 Konstantinos Kenteris (GRE)

 Darren Campbell (GBR)

 Ato Boldon (TRI)

2004 Ateena
tulokset

 Shawn Crawford (USA)

 Bernard Williams (USA)

 Justin Gatlin (USA)

2008 Peking
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Shawn Crawford (USA)

 Walter Dix (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Yohan Blake (JAM)

 Warren Weir (JAM)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Usain Bolt (JAM)

 Andre De Grasse (CAN)

 Christophe Lemaitre (FRA)

  Lähde: Athletics Men's 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.9.2015. (englanniksi)
200m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


400 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 400 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Thomas Burke (USA)

 Herbert Jamison (USA)

 Charles Gmelin (GBR)

1900 Pariisi
tulokset

 Maxie Long (USA)

 William Holland (USA)

 Ernst Schultz (DEN)

1904 Saint Louis
tulokset

 Harry Hillman (USA)

 Frank Wallerl (USA)

 Herman Groman (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Wyndham Halswelle (GBR)

ei jaettu

ei jaettu

1912 Tukholma
tulokset

 Charles Reidpath (USA)

 Hanns Braun (GER)

 Edward Lindberg (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Bevil Rudd (RSA)

 Guy Butler (GBR)

 Nils Engdahl (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Eric Liddell (GBR)

 Horatio Fitch (USA)

 Guy Butler (GBR)

1928 Amsterdam
tulokset

 Ray Barbuti (USA)

 James Ball (CAN)

 Joachim Büchner (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Bill Carr (USA)

 Ben Eastman (USA)

 Alex Wilson (CAN)

1936 Berliini
tulokset

 Archie Williams (USA)

 Godfrey Brown (GBR)

 James LuValle (NED)

1948 Lontoo
tulokset

 Arthur Wint (JAM)

 Herb McKenley (JAM)

 Mal Whitfield (USA)

1952 Helsinki
tulokset

 George Rhoden (JAM)

 Herb McKenley (JAM)

 Ollie Matson (USA)

1956 Melbourne
tulokset

 Charles Jenkins (USA)

 Karl-Friedrich Haas (EUA)

 Voitto Hellstén (FIN)
 Ardalion Ignatyev (URS)
1960 Rooma
tulokset

 Otis Davis (USA)

 Carl Kaufmann (EUA)

 Malcolm Spence (RSA)

1964 Tokio
tulokset

 Mike Larrabee (USA)

 Wendell Mottley (TRI)

 Andrzej Badenski (POL)

1968 México
tulokset

 Lee Evans (USA)

 Larry James (USA)

 Ron Freeman (USA)

1972 München
tulokset

 Vincent Matthews (USA)

 Wayne Collett (USA)

 Julius Sang (KEN)

1976 Montréal
tulokset

 Alberto Juantorena (CUB)

 Fred Newhouse (USA)

 Herman Frazier (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Viktor Markin (URS)

 Rick Mitchell (AUS)

 Frank Schaffer (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Alonzo Babers (USA)

 Gabriel Tiacoh (CIV)

 Antonio McKay (USA)

1988 Soul
tulokset

 Steve Lewis (USA)

 Butch Reynolds (USA)

 Danny Everett (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Quincy Watts (USA)

 Steve Lewis (USA)

 Samson Kitur (KEN)

1996 Atlanta
tulokset

 Michael Johnson (USA)

 Roger Black (GBR)

 Davis Kamoga (UGA)

2000 Sydney
tulokset

 Michael Johnson (USA)

 Alvin Harrison (USA)

 Greg Haughton (JAM)

2004 Ateena
tulokset

 Jeremy Wariner (USA)

 Otis Harris (USA)

 Derrick Brew (USA)

2008 Peking
tulokset

 LaShawn Merritt (USA)

 Jeremy Wariner (USA)

 David Neville (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Kirani James (GRN)

 Luguelín Santos (DOM)

 Lalonde Gordon (TRI)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Wayde van Niekerk (RSA)

 Kirani James (GRN)

 LaShawn Merritt (USA)

  Lähde: Athletics Men's 400 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.9.2015. (englanniksi)
400m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


800 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 800 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Edwin Flack (AUS)

 Nándor Dáni  (HUN)

 Dimitrios Golemis (GRE)

1900 Pariisi
tulokset

 Alfred Tysoe (GBR)

 John Cregan (USA)

 David Hall (USA)

1904 Saint Louis
tulokset

 James Lightbody (USA)

 Howard Valentine (USA)

 Emil Breitkreutz  (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Mel Sheppard (USA)

 Emilio Lunghi (ITA)

 Hanns Braun (GER)

1912 Tukholma
tulokset

 Ted Meredith (USA)

 Mel Sheppard (USA)

 Ira Davenport (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Albert Hill (GBR)

 Earl Eby (USA)

 Bevil Rudd  (RSA)

1924 Pariisi
tulokset

 Douglas Lowe (GBR)

 Paul Martin (SUI)

 Schuyler Enck (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Douglas Lowe (GBR)

 Erik Byléhn (SWE)

 Hermann Engelhard (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

 Tommy Hampson (GBR)

 Alex Wilson (CAN)

 Phil Edwards (CAN)

1936 Berliini
tulokset

 John Woodruff (USA)

 Mario Lanzi (ITA)

 Phil Edwards (CAN)

1948 Lontoo
tulokset

 Mal Whitfield (USA)

 Arthur Wint (JAM)

 Marcel Hansenne (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Mal Whitfield (USA)

 Arthur Wint  (JAM)

 Heinz Ulzheimer (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Tom Courtney (USA)

 Derek Johnson (GBR)

 Audun Boysen (NOR)

1960 Rooma
tulokset

 Peter Snell (NZL)

 Roger Moens (BEL)

 George Kerr (BWI)

1964 Tokio
tulokset

 Peter Snell (NZL)

 Bill Crothers (CAN)

 Wilson Kiprugut (KEN)

1968 México
tulokset

 Ralph Doubell (AUS)

 Wilson Kiprugut (KEN)

 Tom Farrell (USA)

1972 München
tulokset

 Dave Wottle (USA)

 Jevgeni Aržanov (URS)

 Mike Boit (KEN)

1976 Montréal
tulokset

 Alberto Juantorena (CUB)

 Ivo Van Damme (BEL)

 Rick Wohlhuter (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Steve Ovett (GBR)

 Sebastian Coe (GBR)

 Nikolai Kirov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Joaquim Cruz (BRA)

 Sebastian Coe (GBR)

 Earl Jones (USA)

1988 Soul
tulokset

 Paul Ereng (KEN)

 Joaquim Cruz (BRA)

 Saïd Aouita (MAR)

1992 Barcelona
tulokset

 William Tanui (KEN)

 Nixon Kiprotich (KEN)

 Johnny Gray (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Vebjørn Rodal (NOR)

 Hezekiél Sepeng (RSA)

 Fred Onyancha (KEN)

2000 Sydney
tulokset

 Nils Schumann (GER)

 Wilson Kipketer (DEN)

 Djabir Saïd-Guerni (ALG)

2004 Ateena
tulokset

 Juri Borzakovski (RUS)

 Mbulaeni Mulaudzi (RSA)

 Wilson Kipketer (DEN)

2008 Peking
tulokset

 Wilfred Bungei (KEN)

 Ismail Ahmed Ismail (SUD)

 Alfred Kirwa Yego (KEN)

2012 Lontoo
tulokset

 David Rudisha (KEN)

 Nigel Amos (BOT)

 Timothy Kitum (KEN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 David Rudisha (RSA)

 Taoufik Makhloufi (ALG)

 Clayton Murphy (USA)

  Lähde: Athletics Men's 800 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.9.2015. (englanniksi)
800m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


1 500 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 1 500 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Edwin Flack (AUS)

 Arthur Blake (USA)

 Albin Lermusiaux (FRA)

1900 Pariisi
tulokset

 Charles Bennett (GBR)

 Henri Deloge (FRA)

 John Bray (USA)

1904 Saint Louis
tulokset

 James Lightbody (USA)

 Frank Verner (USA)

 Lacey Hearn (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Mel Sheppard (USA)

 Harold Wilson (GBR)

 Norman Hallows (GBR)

1912 Tukholma
tulokset

 Arnold Jackson (GBR)

 Abel Kiviat (USA)

 Norman Taber (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Albert Hill (GBR)

 Philip Baker  (GBR)

 Lawrence Shields (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Paavo Nurmi (FIN)

 Willy Schärer  (SUI)

 Henry Stallard (GBR)

1928 Amsterdam
tulokset

 Harri Larva (FIN)

 Jules Ladoumègue (FRA)

 Eino Purje (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Luigi Beccali (ITA)

 Jerry Cornes (GBR)

 Phil Edwards (CAN)

1936 Berliini
tulokset

 Jack Lovelock (NZL)

 Glenn Cunningham  (USA)

 Luigi Beccali (ITA)

1948 Lontoo
tulokset

 Henry Eriksson (SWE)

 Lennart Strand (SWE)

 Wim Slijkhuis (NED)

1952 Helsinki
tulokset

 Josy Barthel (LUX)

 Bob McMillen (USA)

 Werner Lueg (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Ron Delany (IRL)

 Klaus Richtzenhain (EUA)

 John Landy (AUS)

1960 Rooma
tulokset

 Herb Elliott (AUS)

 Michel Jazy (FRA)

 István Rózsavölgyi (HUN)

1964 Tokio
tulokset

 Peter Snell (NZL)

 Josef Odložil (TCH)

 John Davies (NZL)

1968 México
tulokset

 Kipchoge Keino (KEN)

 Jim Ryun (USA)

 Bodo Tümmler (FRG)

1972 München
tulokset

 Pekka Vasala (FIN)

 Kipchoge Keino (KEN)

 Rod Dixon (NZL)

1976 Montréal
tulokset

 John Walker (NZL)

 Ivo van Damme (BEL)

 Paul-Heinz Wellmann (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Sebastian Coe (GBR)

 Jürgen Straub (GDR)

 Steve Ovett (GBR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Sebastian Coe (GBR)

 Steve Cram (GBR)

 José Manuel Abascal (ESP)

1988 Soul
tulokset

 Peter Rono (KEN)

 Peter Elliott (GBR)

 Jens-Peter Herold (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

 Fermín Cacho (ESP)

 Rachid El Basir (MAR)

 Mohammed Suleiman (QAT)

1996 Atlanta
tulokset

 Noureddine Morceli (ALG)

 Fermín Cacho (ESP)

 Stephen Kipkorir (KEN)

2000 Sydney
tulokset

 Noah Ngeny (KEN)

 Hicham El Guerrouj (MAR)

 Bernard Lagat (KEN)

2004 Ateena
tulokset

 Hicham El Guerrouj  (MAR)

 Bernard Lagat (KEN)

 Rui Silva (POR)

2008 Peking
tulokset

 Asbel Kiprop (KEN)

 Nick Willis (NZL)

 Mehdi Baala (FRA)

2012 Lontoo
tulokset

 Taoufik Makhloufi (ALG)

 Leonel Manzano (USA)

 Abdalaati Iguider (MAR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Matthew Centrowitz  (USA)

 Taoufik Makhloufi (ALG)

 Nick Willis (NZL)

  Lähde: Athletics Men's 1,500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.10.2015. (englanniksi)
1500m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


5 000 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 5 000 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Hannes Kolehmainen (FIN)

 Jean Bouin (FRA)

 George Hutson (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Joseph Guillemot (FRA)

 Paavo Nurmi (FIN)

 Eric Backman (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

 Paavo Nurmi (FIN)

 Ville Ritola (FIN)

 Edvin Wide (SWE)

1928 Amsterdam
tulokset

 Ville Ritola (FIN)

 Paavo Nurmi (FIN)

 Edvin Wide (SWE)

1932 Los Angeles
tulokset

 Lauri Lehtinen (FIN)

 Ralph Hill (USA)

 Lauri Virtanen (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Gunnar Höckert (FIN)

 Lauri Lehtinen (FIN)

 Henry Jonsson (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Gaston Reiff (BEL)

 Emil Zátopek (TCH)

 Wim Slijkhuis (NED)

1952 Helsinki
tulokset

 Emil Zátopek (TCH)

 Alain Mimoun (FRA)

 Herbert Schade (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Vladimir Kuts (URS)

 Gordon Pirie (GBR)

 Derek Ibbotson (GBR)

1960 Rooma
tulokset

 Murray Halberg (NZL)

 Hans Grodotzki (EUA)

 Kazimierz Zimny (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Bob Schul (USA)

 Harald Norpoth (EUA)

 Bill Dellinger (USA)

1968 México
tulokset

 Mohammed Gammoudi (TUN)

 Kipchoge Keino (KEN)

 Naftali Temu (KEN)

1972 München
tulokset

 Lasse Virén (FIN)

 Mohammed Gammoudi (TUN)

 Ian Stewart (GBR)

1976 Montréal
tulokset

 Lasse Virén (FIN)

 Dick Quax (NZL)

 Klaus-Peter Hildenbrand (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Miruts Yifter (ETH)

 Suleiman Nyambui (TAN)

 Kaarlo Maaninka (FIN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Saïd Aouita (MAR)

 Markus Ryffel (SUI)

 António Leitão (POR)

1988 Soul
tulokset

 John Ngugi (KEN)

 Dieter Baumann (FRG)

 Hansjörg Kunze (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

 Dieter Baumann (GER)

 Paul Bitok (KEN)

 Fita Bayisa (ETH)

1996 Atlanta
tulokset

 Vénuste Niyongabo (BDI)

 Paul Bitok (KEN)

 Khalid Boulami (MAR)

2000 Sydney
tulokset

 Million Wolde (ETH)

 Ali Saïdi-Sief (ALG)

 Brahim Lahlafi (MAR)

2004 Ateena
tulokset

 Hicham El Guerrouj (MAR)

 Kenenisa Bekele (ETH)

 Eliud Kipchoge (KEN)

2008 Peking
tulokset

 Kenenisa Bekele (ETH)

 Eliud Kipchoge (KEN)

 Edwin Soi (KEN)

2012 Lontoo
tulokset

 Mohamed Farah (GBR)

 Dejen Gebremeskel (ETH)

 Thomas Pkemei Longosiwa (KEN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Mohamed Farah (GBR)

 Paul Chelimo (USA)

 Hagos Gebrhiwet  (ETH)

  Lähde: Athletics Men's 5,000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.10.2015. (englanniksi)
5000m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


10 000 metrin juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 10 000 metrin juoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Hannes Kolehmainen (FIN)

 Lewis Tewanima (USA)

 Albin Stenroos (FIN)

1920 Antwerpen
tulokset

 Paavo Nurmi (FIN)

 Joseph Guillemot (FRA)

 James Wilson (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Ville Ritola (FIN)

 Edvin Wide (SWE)

 Eero Berg (FIN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Paavo Nurmi (FIN)

 Ville Ritola (FIN)

 Edvin Wide (SWE)

1932 Los Angeles
tulokset

 Janusz Kusocinski (POL)

 Volmari Iso-Hollo (FIN)

 Lasse Virtanen (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Ilmari Salminen (FIN)

 Arvo Askola (FIN)

 Volmari Iso-Hollo (FIN)

1948 Lontoo
tulokset

 Emil Zátopek (TCH)

 Alain Mimoun (FRA)

 Bertil Albertsson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Emil Zátopek (TCH)

 Alain Mimoun (FRA)

 Aleksandr Anufrijev (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Vladimir Kuts (URS)

 József Kovács (HUN)

 Allan Lawrence (AUS)

1960 Rooma
tulokset

 Pjotr Bolotnikov (URS)

 Hans Grodotzki (EUA)

 Dave Power (AUS)

1964 Tokio
tulokset

 Billy Mills (USA)

 Mohammed Gammoudi (TUN)

 Ron Clarke (AUS)

1968 México
tulokset

 Naftali Temu (KEN)

 Mamo Wolde (ETH)

 Mohammed Gammoudi (TUN)

1972 München
tulokset

 Lasse Virén (FIN)

 Emiel Puttemans (BEL)

 Miruts Yifter (ETH)

1976 Montréal
tulokset

 Lasse Virén (FIN)

 Carlos Lopes (POR)

 Brendan Foster (GBR)

1980 Moskova
tulokset

 Miruts Yifter (ETH)

 Kaarlo Maaninka (FIN)

 Mohamed Kedir (ETH)

1984 Los Angeles
tulokset

 Alberto Cova (ITA)

 Mike McLeod (GBR)

 Michael Musyoki (KEN)

1988 Soul
tulokset

 Brahim Boutayeb (MAR)

 Salvatore Antibo (ITA)

 Kipkemboi Kimeli  (KEN)

1992 Barcelona
tulokset

 Khalid Skah (MAR)

 Richard Chelimo (KEN)

 Addis Abebe (ETH)

1996 Atlanta
tulokset

 Haile Gebrselassie (ETH)

 Paul Tergat (KEN)

 Salah Hissou (MAR)

2000 Sydney
tulokset

 Haile Gebrselassie  (ETH)

 Paul Tergat (KEN)

 Assefa Mezgebu (ETH)

2004 Ateena
tulokset

 Kenenisa Bekele (ETH)

 Sileshi Sihine (ETH)

 Zersenay Tadese (ERI)

2008 Peking
tulokset

 Kenenisa Bekele (ETH)

 Sileshi Sihine (ETH)

 Micah Kogo (KEN)

2012 Lontoo
tulokset

 Mohamed Farah (GBR)

 Galen Rupp (USA)

 Tariku Bekele (ETH)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Mohamed Farah (GBR)

 Paul Tanui  (KEN)

 Tamirat Tola (ETH)

  Lähde: Athletics Men's 10,000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 29.8.2015. (englanniksi)
10000m men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


Maraton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten maratonin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Spyrídon Loúis (GRE)

 Charílaos Vasilákos (GRE)

 Gyula Kellner (HUN)

1900 Pariisi
tulokset

 Michel Théato (FRA)

 Émile Champion (FRA)

 Ernst Fast (SWE)

1904 Saint Louis
tulokset

 Thomas Hicks (USA)

 Albert Coray (USA)

 Arthur Newton (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Johnny Hayes (USA)

 Charles Hefferon (RSA)

 Joseph Forshaw (USA)

1912 Tukholma
tulokset

 Ken McArthur (RSA)

 Christian Gitsham (RSA)

 Gaston Strobino (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Hannes Kolehmainen (FIN)

 Jüri Lossmann (EST)

 Valerio Arri (ITA)

1924 Pariisi
tulokset

 Albin Stenroos (FIN)

 Romeo Bertini (ITA)

 Clarence DeMar (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Boughéra el-Ouafi (FRA)

 Manuel Plaza Reyes (CHI)

 Martti Marttelin (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Juan Carlos Zabala (ARG)

 Sam Ferris (GBR)

 Armas Toivonen (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Sohn Kee-chung (JPN)

 Ernest Harper (GBR)

 Nan Shoryu (JPN)

1948 Lontoo
tulokset

 Delfo Cabrera (ARG)

 Thomas Richards (GBR)

 Étienne Gailly (BEL)

1952 Helsinki
tulokset

 Emil Zátopek (TCH)

 Reinaldo Gorno (ARG)

 Gustaf Jansson (SWE)

1956 Melbourne
tulokset

 Alain Mimoun (FRA)

 Franjo Mihalić (YUG)

 Veikko Karvonen (FIN)

1960 Rooma
tulokset

 Abebe Bikila (ETH)

 Rhadi Ben Abdesselam (MAR)

 Barry Magee (NZL)

1964 Tokio
tulokset

 Abebe Bikila (ETH)

 Basil Heatley (GBR)

 Kōkichi Tsuburaya (JPN)

1968 México
tulokset

 Mamo Wolde (ETH)

 Kenji Kimihara (JPN)

 Mike Ryan (NZL)

1972 München
tulokset

 Frank Shorter (USA)

 Karel Lismont (BEL)

 Mamo Wolde (ETH)

1976 Montréal
tulokset

 Waldemar Cierpinski (GDR)

 Frank Shorter (USA)

 Karel Lismont  (BEL)

1980 Moskova
tulokset

 Waldemar Cierpinski (GDR)

 Gerard Nijboer (NED)

 Satymkul Džumanazarov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Carlos Lopes (POR)

 John Treacy (IRL)

 Charlie Spedding (GBR)

1988 Soul
tulokset

 Gelindo Bordin (ITA)

 Douglas Wakiihuri (KEN)

 Ahmed Salah (DJI)

1992 Barcelona
tulokset

 Hwang Young-cho (KOR)

 Koichi Morishita (JPN)

 Stephan Freigang (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Josia Thugwane (RSA)

 Lee Bong-Ju (KOR)

 Erick Wainaina (KEN)

2000 Sydney
tulokset

 Gezahegne Abera (ETH)

 Erick Wainaina (KEN)

 Tesfaye Tola (ETH)

2004 Ateena
tulokset

 Stefano Baldini (ITA)

 Mebrahtom Keflezighi (USA)

 Vanderlei de Lima  (BRA)

2008 Peking
tulokset

 Samuel Wanjiru (KEN)

 Jau’ad Gharib (MAR)

 Tsegay Kebede (ETH)

2012 Lontoo
tulokset

 Stephen Kiprotich (UGA)

 Abel Kirui (KEN)

 Wilson Kipsang Kiprotich (KEN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Eliud Kipchoge (KEN)

 Feyisa Lilesa (ETH)

 Galen Rupp  (USA)

  Lähde: Athletics Men's Marathon Medalists Sports-Reference. Viitattu 29.8.2015. (englanniksi)
Marathon men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


110 metrin aitajuoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 110 metrin aitajuoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

 Thomas Curtis  (USA)

 Grantley Goulding (GBR)

ei jaettu

1900 Pariisi
tulokset

 Alvin Kraenzlein  (USA)

 John McLean (USA)

 Fred Moloney (USA)

1904 Saint Louis
tulokset

 Fred Schule (USA)

 Thaddeus Shideler (USA)

 Lesley Ashburner (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Forrest Smithson (USA)

 John Garrels (USA)

 Arthur Shaw (USA)

1912 Tukholma
tulokset

 Fred Kelly (USA)

 James Wendell (USA)

 Martin Hawkins  (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Earl Thomson (CAN)

 Harold Barron (USA)

 Feg Murray (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Daniel Kinsey (USA)

 Sydney Atkinson (RSA)

 Sten Pettersson (SWE)

1928 Amsterdam
tulokset

 Sydney Atkinson (RSA)

 Steve Anderson (USA)

 John Collier (USA)

1932 Los Angeles
tulokset

 George Saling (USA)

 Percy Beard (USA)

 Don Finlay (GBR)

1936 Berliini
tulokset

 Forrest Towns (USA)

 Don Finlay (GBR)

 Fritz Pollard  (USA)

1948 Lontoo
tulokset

 William Porter (USA)

 Clyde Scott (USA)

 Craig Dixon (USA)

1952 Helsinki
tulokset

 Harrison Dillard (USA)

 Jack Davis (USA)

 Arthur Barnard (USA)

1956 Melbourne
tulokset

 Lee Calhoun (USA)

 Jack Davis (USA)

 Joel Shankle (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Lee Calhoun (USA)

 Willie May (USA)

 Hayes Jones (USA)

1964 Tokio
tulokset

 Hayes Jones (USA)

 Blaine Lindgren (USA)

 Anatoli Mihailov (URS)

1968 México
tulokset

 Willie Davenport  (USA)

 Ervin Hall  (USA)

 Eddy Ottoz (ITA)

1972 München
tulokset

 Rod Milburn (USA)

 Guy Drut (FRA)

 Thomas Hill (USA)

1976 Montréal
tulokset

 Guy Drut (FRA)

 Alejandro Casañas (CUB)

 Willie Davenport (USA)

1980 Moskova
tulokset

 Thomas Munkelt (GDR)

 Alejandro Casañas (CUB)

 Aleksandr Putškov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Roger Kingdom (USA)

 Greg Foster (USA)

 Arto Bryggare (FIN)

1988 Soul
tulokset

 Roger Kingdom (USA)

 Colin Jackson (GBR)

 Tonie Campbell (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Mark McKoy (CAN)

 Tony Dees  (USA)

 Jack Pierce (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Allen Johnson (USA)

 Mark Crear (USA)

 Florian Schwarthoff (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Anier García (CUB)

 Terrence Trammell (USA)

 Mark Crear (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Liu Xiang (CHN)

 Terrence Trammell (USA)

 Anier García (CUB)

2008 Peking
tulokset

 Dayron Robles (CUB)

 David Payne (USA)

 David Oliver (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Aries Merritt (USA)

 Jason Richardson (USA)

 Hansle Parchment (JAM)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Omar McLeod (JAM)

 Orlando Ortega (ESP)

 Dimitri Bascou  (FRA)

  Lähde: Athletics Men's 110 metres Hurdles Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.10.2015. (englanniksi)
110 m hurdles men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


400 metrin aitajuoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 400 metrin aitajuoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Walter Tewksbury (USA)

 Henri Tauzin (FRA)

 George Orton  (CAN)

1904 Saint Louis
tulokset

 Harry Hillman (USA)

 Frank Waller (USA)

 George Poage (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Charles Bacon (USA)

 Harry Hillman (USA)

 Jimmy Tremeer (GBR)

1912 ei olympiaohjelmassa
1920 Antwerpen
tulokset

 Frank Loomis (USA)

 John Norton (USA)

 August Desch (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Morgan Taylor (USA)

 Erik Wilén (FIN)

 Ivan Riley (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 David Burghley (GBR)

 Frank Cuhel (USA)

 Morgan Taylor (USA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Bob Tisdall (IRL)

 Glenn Hardin (USA)

 Morgan Taylor (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Glenn Hardin (USA)

 John Loaring (CAN)

 Miguel White (PHI)

1948 Lontoo
tulokset

 Roy Cochran (USA)

 Duncan White (CEY)

 Rune Larsson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Charles Moore (USA)

 Juri Litujev (URS)

 John Holland (NZL)

1956 Melbourne
tulokset

 Glenn Davis (USA)

 Eddie Southern (USA)

 Josh Culbreath (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Glenn Davis (USA)

 Clifton Cushman (USA)

 Dick Howard (USA)

1964 Tokio
tulokset

 Rex Cawley  (USA)

 John Cooper (GBR)

 Salvatore Morale (ITA)

1968 México
tulokset

 David Hemery (GBR)

 Gerhard Hennige (FRG)

 John Sherwood  (GBR)

1972 München
tulokset

 John Akii-Bua (UGA)

 Ralph Mann (USA)

 David Hemery (GBR)

1976 Montréal
tulokset

 Edwin Moses (USA)

 Michael Shine (USA)

 Jevgeni Gavrilenko (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Volker Beck (GDR)

 Vasyl Arkhypenko (URS)

 Gary Oakes (GBR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Edwin Moses (USA)

 Danny Harris (USA)

 Harald Schmid (FRG)

1988 Soul
tulokset

 Andre Phillips  (USA)

 Amadou Dia Ba (SEN)

 Edwin Moses (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Kevin Young (USA)

 Winthrop Graham (JAM)

 Kriss Akabusi (GBR)

1996 Atlanta
tulokset

 Derrick Adkins (USA)

 Samuel Matete (ZAM)

 Calvin Davis (USA)

2000 Sydney
tulokset

 Angelo Taylor (USA)

 Hadi Al-Somaily (KSA)

 Llewellyn Herbert (RSA)

2004 Ateena
tulokset

 Félix Sánchez (DOM)

 Danny McFarlane (JAM)

 Naman Keïta (FRA)

2008 Peking
tulokset

 Angelo Taylor (USA)

 Kerron Clement (USA)

 Bershawn Jackson (USA)

2012 Lontoo
tulokset

 Félix Sánchez  (DOM)

 Michael Tinsley (USA)

 Javier Culson (PUR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Kerron Clement (USA)

 Boniface Mucheru Tumuti (KEN)

 Yasmani Copello (TUR)

  Lähde: Athletics Men's 400 metres Hurdles Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.10.2015. (englanniksi)
400 m hurdles men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


3 000 metrin estejuoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 3 000 metrin estejuoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Percy Hodge (GBR)

 Patrick Flynn (USA)

 Ernesto Ambrosini (ITA)

1924 Pariisi
tulokset

 Ville Ritola (FIN)

 Elias Katz (FIN)

 Paul Bontemps (FRA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Toivo Loukola (FIN)

 Paavo Nurmi (FIN)

 Ove Andersen (FIN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Volmari Iso-Hollo (FIN)

 Thomas Evenson (GBR)

 Joe McCluskey (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Volmari Iso-Hollo (FIN)

 Kalle Tuominen (FIN)

 Alfred Dompert (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Tore Sjöstrand (SWE)

 Erik Elmsäter (SWE)

 Göte Hagström (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

 Horace Ashenfelter (USA)

 Vladimir Kazantsev (URS)

 John Disley  (GBR)

1956 Melbourne
tulokset

 Chris Brasher (GBR)

 Sándor Rozsnyói (HUN)

 Ernst Larsen (NOR)

1960 Rooma
tulokset

 Zdzislaw Krzyszkowiak (POL)

 Nikolai Sokolov (URS)

 Semjon Ržištšin (URS)

1964 Tokio
tulokset

 Gaston Roelants  (BEL)

 Maurice Herriott (GBR)

 Ivan Beljajev (URS)

1968 México
tulokset

 Amos Biwott (KEN)

 Benjamin Kogo (KEN)

 George Young (USA)

1972 München
tulokset

 Kipchoge Keino (KEN)

 Ben Jipcho (KEN)

 Tapio Kantanen (FIN)

1976 Montréal
tulokset

 Anders Gärderud (SWE)

 Bronislaw Malinowski (POL)

 Frank Baumgartl (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Bronislaw Malinowski (POL)

 Filbert Bayi (TAN)

 Eshetu Tura (ETH)

1984 Los Angeles
tulokset

 Julius Korir (KEN)

 Joseph Mahmoud (FRA)

 Brian Diemer (USA)

1988 Soul
tulokset

 Julius Kariuki (KEN)

 Peter Koech (KEN)

 Mark Rowland (GBR)

1992 Barcelona
tulokset

 Matthew Birir (KEN)

 Patrick Sang (KEN)

 William Mutwol (KEN)

1996 Atlanta
tulokset

 Joseph Keter (KEN)

 Moses Kiptanui (KEN)

 Alessandro Lambruschini (ITA)

2000 Sydney
tulokset

 Reuben Kosgei (KEN)

 Wilson Boit Kipketer (KEN)

 Ali Ezzine (MAR)

2004 Ateena
tulokset

 Ezekiel Kemboi (KEN)

 Brimin Kipruto (KEN)

 Paul Kipsiele Koech (KEN)

2008 Peking
tulokset

 Brimin Kipruto (KEN)

 Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA)

 Richard Kipkemboi Mateelong (KEN)

2012 Lontoo
tulokset

 Ezekiel Kemboi (KEN)

 Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA)

 Abel Mutai (KEN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Conseslus Kipruto  (KEN)

 Evan Jager (USA)

 Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA)

  Lähde: Athletics Men's 3 000 Steeplechase Medalists Sports-Reference. Viitattu 7.10.2015. (englanniksi)
3000 m steeplechase men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)


4 × 100 metrin viesti juoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 4 × 100 metrin viestijuoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
 Ruotsi (SWE)

ei jaettu

1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Ranska (FRA)
 Ruotsi (SWE)
1924 Pariisi
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Iso-Britannia (GBR)
 Alankomaat (NED)
1928 Amsterdam
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Saksa (GER)
 Iso-Britannia (GBR)
1932 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Saksa (GER)
 Italia (ITA)
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Italia (ITA)
 Saksa (GER)
1948 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Iso-Britannia (GBR)
 Italia (ITA)
1952 Helsinki
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Neuvostoliitto (URS)
 Unkari (HUN)
1956 Melbourne
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Neuvostoliitto (URS)
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
1960 Rooma
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Neuvostoliitto (URS)
 Iso-Britannia (GBR)
1964 Tokio
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Puola (POL)
 Ranska (FRA)
1968 México
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Kuuba (CUB)
 Ranska (FRA)
1972 München
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Neuvostoliitto (URS)
 Länsi-Saksa (FRG)
1976 Montréal
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Itä-Saksa (GDR)
 Neuvostoliitto (URS)
1980 Moskova
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
 Puola (POL)
 Ranska (FRA)
1984 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Jamaika (JAM)
 Kanada (CAN)
1988 Soul
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
 Iso-Britannia (GBR)
 Ranska (FRA)
1992 Barcelona
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Nigeria (NGR)
 Kuuba (CUB)
1996 Atlanta
tulokset
 Kanada (CAN)
 Yhdysvallat (USA)
 Brasilia (BRA)
2000 Sydney
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
 Brasilia (BRA)
 Kuuba (CUB)
2004 Ateena
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
 Yhdysvallat (USA)
 Nigeria (NGR)
2008 Peking
tulokset
 Trinidad ja Tobago (TRI)
 Japani (JPN)
 Brasilia (BRA)
2012 Lontoo
tulokset
 Jamaika (JAM)
 Trinidad ja Tobago (TRI)
 Ranska (FRA)
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Jamaika (JAM)
 Japani (JPN)
 Kanada (CAN)
  Lähde: Athletics Men's 4 × 100 metres Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.10.2017. (englanniksi)
4 × 100 m relay men International Olympic Committee. Viitattu 10.1.2017. (englanniksi)
* = Juoksi alkuerissä mutta ei loppukilpailussa.


4 × 400 metrin viestijuoksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 4 × 400 metrin viestijuoksun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset

 Yhdysvallat

 Ranska

 Iso-Britannia

1920 Antwerpen
tulokset

 Iso-Britannia