Luettelo melonnan olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pääartikkeli: Melonta olympialaisissa

Melonta on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuodesta 1936 ja koskimelonta vuodesta 1992. Menestyneimmät maat olympialaisten melonnassa ovat Saksa, Neuvostoliitto ja Unkari.[1][2][3]

Melonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

200 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Ed McKeever (GBR)

 Saúl Craviotto (ESP)

 Mark de Jonge (CAN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Liam Heath (GBR)

 Maxime Beaumont  (FRA)

 Saúl Craviotto  (ESP)
 Ronald Rauhe  (GER)
  Lähde: Canoeing Men's Kayak Singles, 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)
K-1 200M (KAYAK SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

500 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Vasile Dîba (ROU)

 Zoltán Sztanity (HUN)

 Rüdiger Helm (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Vladimir Parfenovich (URS)

 John Sumegi (AUS)

 Vasile Dîba (ROU)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ian Ferguson (NZL)

 Lars-Erik Moberg (SWE)

 Bernard Brégeon (FRA)

1988 Soul
tulokset

 Zsolt Gyulay (HUN)

 Andreas Stähle (GDR)

 Paul MacDonald (NZL)

1992 Barcelona
tulokset

 Mikko Kolehmainen (FIN)

 Zsolt Gyulay (HUN)

 Knut Holmann (NOR)

1996 Atlanta
tulokset

 Antonio Rossi (ITA)

 Knut Holmann (NOR)

 Piotr Markiewicz (POL)

2000 Sydney
tulokset

 Knut Holmann (NOR)

 Petar Merkov (BUL)

 Michael Kolganov (ISR)

2004 Ateena
tulokset

 Adam Van Koeverden (CAN)

 Nathan Baggaley (AUS)

 Ian Wynne (GBR)

2008 Peking
tulokset

 Ken Wallace (AUS)

 Adam Van Koeverden (CAN)

 Tim Brabants (GBR)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Singles, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)

1 000 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Gregor Hradetzky (AUT)

 Helmut Cämmerer (GER)

 Jaap Kraaier (NED)

1948 Lontoo
tulokset

 Gert Fredriksson (SWE)

 Frederik Kobberup Andersen (DEN)

 Henri Eberhardt (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Gert Fredriksson (SWE)

 Thorvald Strömberg (FIN)

 Louis Gantois (FRA)

1956 Melbourne
tulokset

 Gert Fredriksson (SWE)

 Igor Pisarev (URS)

 Lajos Kiss (HUN)

1960 Rooma
tulokset

 Erik Hansen (DEN)

 Imre Szöllosi (HUN)

 Gert Fredriksson (SWE)

1964 Tokio
tulokset

 Rolf Peterson (SWE)

 Mihály Hesz (HUN)

 Aurel Vernescu (ROU)

1968 México
tulokset

 Mihály Hesz (HUN)

 Oleksandr Shaparenko (URS)

 Erik Hansen (DEN)

1972 München
tulokset

 Oleksandr Shaparenko (URS)

 Rolf Peterson (SWE)

 Géza Csapó (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Rüdiger Helm (GDR)

 Géza Csapó (HUN)

 Vasile Dîba (ROU)

1980 Moskova
tulokset

 Rüdiger Helm (GDR)

 Alain Lebas (FRA)

 Ion Bîrladeanu (ROU)

1984 Los Angeles
tulokset

 Alan Thompson (NZL)

 Milan Janic (YUG)

 Greg Barton (USA)

1988 Soul
tulokset

 Greg Barton (USA)

 Grant Davies (AUS)

 André Wohllebe (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

 Clint Robinson (AUS)

 Knut Holmann (NOR)

 Greg Barton (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Knut Holmann (NOR)

 Beniamino Bonomi (ITA)

 Clint Robinson (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Knut Holmann (NOR)

 Petar Merkov (BUL)

 Tim Brabants (GBR)

2004 Ateena
tulokset

 Eirik Verås Larsen (NOR)

 Ben Fouhy (NZL)

 Adam Van Koeverden (CAN)

2008 Peking
tulokset

 Tim Brabants (GBR)

 Eirik Verås Larsen (NOR)

 Ken Wallace (AUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Eirik Verås Larsen (NOR)

 Adam Van Koeverden (CAN)

 Max Hoff (GER)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Marcus Walz (ESP)

 Josef Dostál (CZE)

 Roman Anoshkin (RUS)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Singles, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)
K-1 1000M (KAYAK SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

10 000 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Ernst Krebs (GER)

 Fritz Landertinger (AUT)

 Ernie Riedel (USA)

1948 Lontoo
tulokset

 Gert Fredriksson (SWE)

 Kurt Wires (FIN)

 Eivind Skabo (NOR)

1952 Helsinki
tulokset

 Thorvald Strömberg (FIN)

 Gert Fredriksson (SWE)

 Michel Scheuer (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Gert Fredriksson (SWE)

 Ferenc Hatlaczky (HUN)

 Michel Scheuer (EUA)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Singles, 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)

200 metrin kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Alexander Djatšenko ja
Juri Postrigay (RUS)

 Raman Piatrushenka ja
Vadzim Makhne (BLR)

 Liam Heath ja
Jon Schofield  (GBR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Saúl Craviotto ja
Cristian Toro (ESP)

 Liam Heath ja
Jon Schofield (GBR)

 Aurimas Lankas ja
Edvinas Ramanauskas  (LTU)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Doubles, 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)
K-2 200M (KAYAK DOUBLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

500 metrin kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Joachim Mattern ja
Bernd Olbricht (GDR)

 Serhei Nahorny ja
Vladimir Romanovsky (URS)

 Larion Serghei ja
Policarp Malîhin (ROU)

1980 Moskova
tulokset

 Vladimir Parfenovich ja
Sergei Chukhray (URS)

 Herminio Menéndez ja
Guillermo del Riego (ESP)

 Rüdiger Helm ja
Bernd Olbricht (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ian Ferguson ja
Paul MacDonald (NZL)

 Per-Inge Bengtsson ja
Lars-Erik Moberg (SWE)

 Hugh Fisher ja
Alwyn Morris (CAN)

1988 Soul
tulokset

 Ian Ferguson ja
Paul MacDonald (NZL)

 Igor Nagayev ja
Viktor Denisov (URS)

 Attila Ábrahám ja
Ferenc Csipes (HUN)

1992 Barcelona
tulokset

 Kay Bluhm ja
Torsten Gutsche (GER)

 Maciej Freimut ja
Wojciech Kurpiewski (POL)

 Bruno Dreossi ja
Antonio Rossi (ITA)

1996 Atlanta
tulokset

 Kay Bluhm ja
Torsten Gutsche (GER)

 Beniamino Bonomi ja
Daniele Scarpa (ITA)

 Daniel Collins ja
Andrew Trim (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Zoltán Kammerer ja
Botond Storcz (HUN)

 Daniel Collins ja
Andrew Trim (AUS)

 Ronald Rauhe ja
Tim Wieskötter (GER)

2004 Ateena
tulokset

 Ronald Rauhe ja
Tim Wieskötter (GER)

 Clint Robinson ja
Nathan Baggaley (AUS)

 Raman Piatrushenka ja
Vadzim Makhneu (BLR)

2008 Peking
tulokset

 Saúl Craviotto ja
Carlos Pérez (ESP)

 Ronald Rauhe ja
Tim Wieskötter (GER)

 Raman Piatrushenka ja
Vadzim Makhneu (BLR)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Doubles, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 29.4.2016. (englanniksi)

1 000 metrin kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Adolf Kainz ja
Alfons Dorfner (AUT)

 Ewald Tilker ja
Fritz Bondroit (GER)

 Nicolaas Tates ja
Wim van der Kroft (NED)

1948 Lontoo
tulokset

 Hans Berglund ja
Lennart Klingström (SWE)

 Ejvind Hansen ja
Jakob Jensen (DEN)

 Ture Axelsson ja
Nils Björklöf (FIN)

1952 Helsinki
tulokset

 Kurt Wires ja
Yrjö Hietanen (FIN)

 Lars Glasser ja
Ingemar Hedberg (SWE)

 Maximilian Raub ja
Herbert Wiedermann (AUT)

1956 Melbourne
tulokset

 Michael Scheuer ja
Meinrad Miltenberger (EUA)

 Mikhail Kaaleste ja
Anatoly Demitkov (URS)

 Maximilian Raub ja
Herbert Wiedermann (AUT)

1960 Rooma
tulokset

 Gert Fredriksson ja
Sven-Olov Sjödelius (SWE)

 György Mészáros ja
András Szente (HUN)

 Stefan Kaplaniak ja
Wladyslaw Zielinski (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Gunnar Utterberg ja
Sven-Olov Sjödelius (SWE)

 Antonius Geurts ja
Paul Hoekstra (NED)

 Heinz Büker ja
Holger Zander (EUA)

1968 México
tulokset

 Aleksandr Shaparenko ja
Volodymyr Morozov (URS)

 Csaba Giczi ja
István Timár (HUN)

 Gerhard Siebold ja
Günther Pfaff (AUT)

1972 München
tulokset

 Nikolai Gorbachev ja
Viktor Kratasyuk (URS)

 József Deme ja
János Rátkai (HUN)

 Wladyslaw Szuzkiewicz ja
Rafal Piszcz (POL)

1976 Montréal
tulokset

 Serhei Nahorny ja
Vladimir Romanovsky (URS)

 Joachim Mattern ja
Bernd Olbricht (GDR)

 Zoltán Bakó ja
István Szabó (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Vladimir Parfenovich ja
Sergei Chukhray (URS)

 István Szabó ja
István Joós (HUN)

 Luis Gregorio Ramos ja
Herminio Menéndez (ESP)

1984 Los Angeles
tulokset

 Hugh Fisher ja
Alwyn Morris (CAN)

 Bernard Brégeon ja
Patrick Lefoulen (FRA)

 Barry Kelly ja
Grant Kenny (AUS)

1988 Soul
tulokset

 Greg Barton ja
Norman Bellingham (USA)

 Ian Ferguson ja
Paul MacDonald (NZL)

 Peter Foster ja
Kelvin Graham (AUS)

1992 Barcelona
tulokset

 Kay Bluhm ja
Torsten Gutsche (GER)

 Gunnar Olsson ja
Kalle Sundqvist (SWE)

 Grzegorz Kotowicz ja
Dariusz Bialkowski (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Antonio Rossi ja
Daniele Scarpa (ITA)

 Kay Bluhm ja
Torsten Gutsche (GER)

 Andrian Dushev ja
Milko Kazanov (BUL)

2000 Sydney
tulokset

 Antonio Rossi ja
Beniamino Bonomi (ITA)

 Markus Oscarsson ja
Henrik Nilsson (SWE)

 Krisztián Bártfai ja
Krisztián Veréb (HUN)

2004 Ateena
tulokset

 Markus Oscarsson ja
Henrik Nilsson (SWE)

 Antonio Rossi ja
Beniamino Bonomi (ITA)

 Eirik Verås Larsen ja
Nils Olav Fjeldheim (NOR)

2008 Peking
tulokset

 Andreas Ihle ja
Martin Hollstein (GER)

 Kim Wraae Knudsen ja
René Holten Poulsen (DEN)

 Andrea Facchin ja
Antonio Scaduto (ITA)

2012 Lontoo
tulokset

 Rudolf Dombi ja
Roland Kökény (HUN)

 Fernando Pimenta ja
Emanuel Silva (POR)

 Andreas Ihle ja
Martin Hollstein (GER)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Max Rendschmidt ja
Marcus Gross  (GER)

 Marko Tomicevic ja
Milenko Zoric (SRB)

 Ken Wallace ja
Lachlan Tame (AUS)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Doubles, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)
K-2 1000M (KAYAK DOUBLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

10 000 metrin kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Paul Wevers ja
Ludwig Landen (GER)

 Viktor Kalisch ja
Karl Steinhuber (AUT)

 Tage Fahlborg ja
Helge Larsson (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Gunnar Åkerlund ja
Hans Wetterström (SWE)

 Ivar Mathisen ja
Knut Østby (NOR)

 Ture Axelsson ja
Nils Björklöf (FIN)

1952 Helsinki
tulokset

 Kurt Wires ja
Yrjö Hietanen (FIN)

 Gunnar Åkerlund ja
Hans Wetterström (SWE)

 Ferenc Varga ja
József Gurovits (HUN)

1956 Melbourne
tulokset

 János Urányi ja
László Fábián (HUN)

 Fritz Briel ja
Theodor Kleine (EUA)

 Dennis Green ja
Walter Brown (AUS)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Doubles, 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)

1 000 metrin kajakkinelikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Tokio
tulokset
 Neuvostoliitto
Nikolai Chuzhikov
Anatoli Grishin
Vyacheslav Ionov
Volodymyr Morozov
 Saksojen yhteisjoukkue
Günther Perleberg
Bernhard Schulze
Friedhelm Wentzke
Holger Zander
 Romania
Simion Cuciuc
Atanase Sciotnic
Mihai Turcas
Aurel Vernescu
1968 México
tulokset
 Norja
Steinar Amundsen
Tore Berger
Egil Søby
an Johansen
 Romania
Anton Calenic
Haralambie Ivanov
Dimitrie Ivanov
Mihai Turcas
 Unkari
Csaba Giczy
Imre Szöllosi
István Timár
István Csizmadia
1972 München
tulokset
 Neuvostoliitto
Yuri Filatov
Yuri Stetsenko
Volodymyr Morozov
Valeri Didenko
 Romania
Aurel Vernescu
Mihai Zafiu
Roman Vartolomeu
Atanase Sciotnic
 Norja
Egil Søby
Steinar Amundsen
Tore Berger
Jan Johansen
1976 Montréal
tulokset
 Neuvostoliitto
Sergei Chukhray
Aleksandr Degtyarev
Yuri Filatov
Vladimir Morozov
 Espanja
José María Esteban
José Ramón López
Herminio Menéndez
Luis Gregorio Ramos
 Itä-Saksa
Frank-Peter Bischof
Bernd Duvigneau
Rüdiger Helm
Jürgen Lehnert
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa
Rüdiger Helm
Bernd Olbricht
Harald Marg
Bernd Duvigneau
 Romania
Mihai Zafiu
Vasile Dîba
Ion Geanta
Nicusor Esanu
 Bulgaria
Borislav Borisov
Bozhidar Milenkov
Lazar Khristov
Ivan Manev
1984 Los Angeles
tulokset
 Uusi-Seelanti
Grant Bramwell
Ian Ferguson
Paul MacDonald
Alan Thompson
 Ruotsi
Per-Inge Bengtsson
Tommy Karls
Lars-Erik Moberg
Thomas Ohlsson
 Ranska
François Barouh
Philippe Boccara
Pascal Boucherit
Didier Vavasseur
1988 Soul
tulokset
 Unkari
Zsolt Gyulay
Ferenc Csipes
Sándor Hódosi
Attila Ábrahám
 Neuvostoliitto
Aleksandr Motuzenko
Sergey Kirsanov
Igor Nagayev
Viktor Denisov
 Itä-Saksa
Kay Bluhm
André Wohllebe
Andreas Stähle
Hans-Jörg Bliesener
1992 Barcelona
tulokset
 Saksa
Mario Von Appen
Oliver Kegel
Thomas Reineck
André Wohllebe
 Unkari
Ferenc Csipes
Zsolt Gyulay
Attila Ábrahám
László Fidel
 Australia
Ramon Andersson
Kelvin Graham
Ian Rowling
Steven Wood
1996 Atlanta
tulokset
 Saksa
Thomas Reineck
Olaf Winter
Detlef Hofmann
Mark Zabel
 Unkari
András Rajna
Gábor Horváth
Ferenc Csipes
Attila Adrovicz
 Venäjä
Oleg Gorobiy
Sergey Verlin
Georgiy Tsybulnikov
Anatoli Tishchenko
2000 Sydney
tulokset
 Unkari
Zoltán Kammerer
Botond Storcz
Ákos Vereckei
Gábor Horváth
 Saksa
Jan Schäfer
Mark Zabel
Björn Bach
Stefan Ulm
 Puola
Grzegorz Kotowicz
Adam Seroczynski
Dariusz Bialkowski
Marek Witkowski
2004 Ateena
tulokset
 Unkari
Zoltán Kammerer
Botond Storcz
Ákos Vereckei
Gábor Horváth
 Saksa
Andreas Ihle
Mark Zabel
Björn Bach
Stefan Ulm
 Slovakia
Richard Riszdorfer
Michal Riszdorfer
Erik Vlcek
Juraj Baca
2008 Peking
tulokset
 Valko-Venäjä
Raman Piatrushenka
Aliaksei Abalmasau
Artur Litvinchuk
Vadzim Makhneu
 Slovakia
Richard Riszdorfer
Michal Riszdorfer
Erik Vlcek
Juraj Tarr
 Saksa
Lutz Altepost
Norman Bröckl
Torsten Eckbrett
Björn Goldschmidt
2012 Lontoo
tulokset
 Australia
Tate Smith
meloja
Murray Stewart
Jacob Clear
 Unkari
Zoltán Kammerer
Dávid Tóth
Tamás Kulifai
Dániel Pauman
 Tšekki
Daniel Havel
Lukáš Trefil
Josef Dostál
Jan Šterba
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Saksa
Max Rendschmidt
Tom Liebscher
Max Hoff
Marcus Gross
 Slovakia
Denis Myšák
Erik Vlcek
Juraj Tarr
Tibor Linka
 Tšekki
Daniel Havel
Lukáš Trefil
Josef Dostál
Jan Šterba
  Lähde: Canoeing Men's Kayak Fours, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)
K-4 1000M (KAYAK FOUR) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)


4 × 500 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Rooma
tulokset
 Saksojen yhteisjoukkue
Dieter Krause
Günther Perleberg
Paul Lange
Friedhelm Wentzke
 Unkari
Imre Szöllosi
Imre Kemecsey
András Szente
György Mészáros
 Tanska
Erik Hansen
Helmuth Sørensen
Arne Høyer
Erling Jessen
  Lähde: Canoeing Men's Kayak Relay 4 × 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)

200 metrin kanadalaisyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Juri Tšeban (UKR)

 Jevgeni Šuklin (LTU)

 Ivan Shtyl (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Juri Tšeban (UKR)

 Valentin Demyanenko (AZE)

 Isaquias Queiroz (BRA)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 17.4.2016. (englanniksi)
c-1 200M (CANOE SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 9.3.2017. (englanniksi)


500 metrin kanadalaisyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Aleksandr Rogov (URS)

 John Wood  (CAN)

 Matija Ljubek (YUG)

1980 Moskova
tulokset

 Serhiy Postriekhin (URS)

 Lyubomir Lyubenov  (BUL)

 Olaf Heukrodt (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Larry Cain (CAN)

 Henning Lynge Jakobsen  (DEN)

 Costica Olaru (ROU)

1988 Soul
tulokset

 Olaf Heukrodt (GDR)

 Michal Sliwinski  (URS)

 Martin Marinov (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Nikolay Bukhalov (BUL)

 Michal Sliwinski  (EUN)

 Olaf Heukrodt (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Martin Doktor (CZE)

 Slavomír Knazovický  (SVK)

 Imre Pulai (HUN)

2000 Sydney
tulokset

 György Kolonics (HUN)

 Maksim Opalev  (RUS)

 Andreas Dittmer (GER)

2004 Ateena
tulokset

 Andreas Dittmer (GER)

 David Cal  (ESP)

 Maksim Opalev (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Maksim Opalev (RUS)

 David Cal  (ESP)

 Juri Tšeban (UKR)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 3.5.2016. (englanniksi)

1 000 metrin kanadalaisyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Frank Amyot (CAN)

 Bohuslav Karlík (TCH)

 Erich Koschik (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Josef Holecek (TCH)

 Douglas Bennett (CAN)

 Robert Boutigny (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Josef Holecek (TCH)

 János Parti (HUN)

 Olavi Ojanperä (FIN)

1956 Melbourne
tulokset

 Leon Rotman (ROU)

 István Hernek (HUN)

 Gennady Bukharin (URS)

1960 Rooma
tulokset

 János Parti (HUN)

 Aleksandr Silayev (URS)

 Leon Rotman (ROU)

1964 Tokio
tulokset

 Jürgen Eschert (EUA)

 Andrei Igorov (ROU)

 Yevgeny Penyayev (URS)

1968 México
tulokset

 Tibor Tatai (HUN)

 Detlef Lewe (FRG)

 Vitaly Galkov (URS)

1972 München
tulokset

 Ivan Patzaichin (ROU)

 Tamás Wichmann (HUN)

 Detlef Lewe (FRG)

1976 Montréal
tulokset

 Matija Ljubek (YUG)

 Vasyl Yurchenko (URS)

 Tamás Wichmann (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Lyubomir Lyubenov (BUL)

 Serhiy Postriekhin (URS)

 Eckhard Leue (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ulli Eicke (FRG)

 Larry Cain (CAN)

 Henning Lynge Jakobsen (DEN)

1988 Soul
tulokset

 Ivans Klementjevs (URS)

 Jörg Schmidt (GDR)

 Nikolay Bukhalov (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Nikolay Bukhalov (BUL)

 Ivans Klementjevs (LAT)

 György Zala (HUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Martin Doktor (CZE)

 Ivans Klementjevs (LAT)

 György Zala (HUN)

2000 Sydney
tulokset

 Andreas Dittmer (GER)

 Ledys Balceiro (CUB)

 Steve Giles (CAN)

2004 Ateena
tulokset

 David Cal (ESP)

 Andreas Dittmer (GER)

 Attila Vajda (HUN)

2008 Peking
tulokset

 Attila Vajda (HUN)

 David Cal (ESP)

 Thomas Hall (CAN)

2012 Lontoo
tulokset

 Sebastian Brendel (GER)

 David Cal (ESP)

 Mark Oldershaw (CAN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Sebastian Brendel (GER)

 Isaquias Queiroz (BRA)

 Ilia Shtokalov (RUS)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 3.5.2016. (englanniksi)
c-1 1000M (CANOE SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 9.3.2017. (englanniksi)

10 000 metrin kanadalaisyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
tulokset

 František Capek (TCH)

 Frank Havens (USA)

 Norm Lane (CAN)

1952 Helsinki
tulokset

 Frank Havens (USA)

 Gábor Novák (HUN)

 Alfréd Jindra (TCH)

1956 Melbourne
tulokset

 Leon Rotman (ROU)

 János Parti (HUN)

 Gennady Bukharin (URS)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 3.5.2016. (englanniksi)

500 metrin kanadalaiskaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Serhei Petrenko
ja Aleksandr Vinogradov (URS)

 Jerzy Opara
ja Andrzej Gronowicz (POL)

 Tamás Buday
ja Oszkár Frey (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 László Foltán
ja István Vaskúti (HUN)

 Ivan Patzaichin
ja Petre Capusta (ROU)

 Borislav Ananiev
ja Nikolai Ilkov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Matija Ljubek
ja Mirko Nišovic (YUG)

 Ivan Patzaichin
ja Toma Simionov (ROU)

 Enrique Míguez
ja Narcisco Suárez (ESP)

1988 Soul
tulokset

 Viktor Reneysky
ja Nicolae Juravschi (URS)

 Marek Dopierala
ja Marek Lbik (POL)

 Philippe Renaud
ja Joël Bettin (FRA)

1992 Barcelona
tulokset

 Dmitri Dovgalenok
ja Aleksandr Maseikov (EUN)

 Ulrich Papke
ja Ingo Spelly (GER)

 Martin Marinov
ja Blagovest Stoyanov (BUL)

1996 Atlanta
tulokset

 György Kolonics
ja Csaba Horváth (HUN)

 Viktor Reneysky
ja Nicolae Juravschi (MDA)

 Gheorghe Andriev
ja Grigore Obreja (ROU)

2000 Sydney
tulokset

 Ferenc Novák
ja Imre Pulai (HUN)

 Daniel Jedraszko
ja Pawel Baraszkiewicz (POL)

 Mitica Pricop
ja Florin Popescu (ROU)

2004 Ateena
tulokset

 Meng Guanliang
ja Yang Wenjun (CHN)

 Ibrahim Rojas
ja Ledis Balceiro (CUB)

 Alexander Kostoglod
ja Aleksandr Kovalyov (RUS)

2008 Peking
tulokset

 Meng Guanliang
ja Yang Wenjun (CHN)

 Sergey Ulegin
ja Alexander Kostoglod (RUS)

 Christian Gille
ja Thomasz Wylenzek (GER)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Doubles, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)


1 000 metrin kanadalaiskaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Jan Brzák-Felix
ja Vladimír Syrovátka (TCH)

 Rupert Weinstabl
ja Karl Proisl (AUT)

 Frank Saker
ja Harvey Charters (CAN)

1948 Lontoo
tulokset

 Jan Brzák-Felix
ja Bohumil Kudrna (TCH)

 Steven Lysak
ja Stephen Macknowski (USA)

 Georges Dransart
ja Georges Gandil (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Bent Peder Rasch
ja Finn Haunstoft (DEN)

 Jan Brzák-Felix
ja Bohumil Kudrna (TCH)

 Egon Drews
ja Wilfried Soltau (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Alexe Dumitru
ja Simion Ismailciuc (ROU)

 Pavel Kharin
ja Gratsian Botev (URS)

 Károly Wieland
ja Ferenc Mohácsi (HUN)

1960 Rooma
tulokset

 Leonid Geishtor
ja Sergei Makarenko (URS)

 Aldo Dezi
ja Francesco La Macchia (ITA)

 Imre Farkas
ja András Töro (HUN)

1964 Tokio
tulokset

 Andrei Khimich
ja Stepan Oshchepkov (URS)

 Jean Boudehen
ja Michel Chapuis (FRA)

 Peer Nielsen
ja John Sørensen (DEN)

1968 México
tulokset

 Ivan Patzaichin
ja Serghei Covaliov (ROU)

 Tamás Wichmann
ja Gyula Petrikovics (HUN)

 Naum Prokupets
ja Mikhail Zamotin (URS)

1972 München
tulokset

 Vladas Cesiunas
ja Yuri Lobanov (URS)

 Ivan Patzaichin
ja Serghei Covaliov (ROU)

 Fedia Damianov
ja Ivan Burtchin (BUL)

1976 Montréal
tulokset

 Serhei Petrenko
ja Aleksandr Vinogradov (URS)

 Gheorge Danielov
ja Gheorghe Simionov (ROU)

 Tamás Buday
ja Oszkár Frey (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Ivan Patzaichin
ja Toma Simionov (ROU)

 Olaf Heukrodt
ja Uwe Madeja (GDR)

 Vasyl Yurchenko
ja Yuri Lobanov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Ivan Patzaichin
ja Toma Simionov (ROU)

 Matija Ljubek
ja Mirko Nišovic (YUG)

 Didier Hoyer
ja Eric Renaud (FRA)

1988 Soul
tulokset

 Viktor Reneysky
ja Nicolae Juravschi (URS)

 Olaf Heukrodt
ja Ingo Spelly (GDR)

 Marek Dopierala
ja Marek Lbik (POL)

1992 Barcelona
tulokset

 Ulrich Papke
ja Ingo Spelly (GER)

 Arne Nielsson
ja Christian Frederiksen (DEN)

 Didier Hoyer
ja Olivier Boivin (FRA)

1996 Atlanta
tulokset

 Andreas Dittmer
ja Gunar Kirchbach (GER)

 Marcel Glavan
ja Antonel Borsan (ROU)

 Csaba Horváth
ja György Kolonics (HUN)

2000 Sydney
tulokset

 Florin Popescu
ja Mitica Pricop (ROU)

 Ibrahim Rojas
ja Leobaldo Pereira (CUB)

 Stefan Uteß
ja Lars Kober (GER)

2004 Ateena
tulokset

 Christian Gille
ja Tomasz Wylenzek (GER)

 Aleksandr Kostoglod
ja Aleksandr Kovalyov (RUS)

 György Kozmann
ja György Kolonics (HUN)

2008 Peking
tulokset

 Andrei Bahdanovich
ja Aliaksandr Bahdanovich (BLR)

 Christian Gille
ja Tomasz Wylenzek (GER)

 György Kozmann
ja Tamás Kiss (HUN)

2012 Lontoo
tulokset

 Peter Kretschmer
ja Kurt Kuschela (GER)

 Andrei Bahdanovich
ja Aliaksandr Bahdanovich (BLR)

 Alexey Korovashkov
ja Ilya Pervukhin (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Sebastian Brendel
ja Jan Vandrey  (GER)

 Erlon Silva
ja Isaquias Queiroz (BRA)

 Dmytro Ianchuk
ja Taras Mishchuk (UKR)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Doubles, 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
c-2 1000M (CANOE DOUBLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 9.3.2017. (englanniksi)


10 000 metrin kanadalaiskaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Václav Mottl
ja Zdenek Škrland (TCH)

 Frank Saker
ja Harvey Charters (CAN)

 Rupert Weinstabl
ja Karl Proisl (AUT)

1948 Lontoo
tulokset

 Steven Lysak
ja Stephen Macknowski (USA)

 Václav Havel
ja Jirí Pecka (TCH)

 Georges Dransart
ja Georges Gandil (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

 Georges Turlier
ja Jean Laudet (FRA)

 Kenneth Lane
ja Donald Hawgood (CAN)

 Egon Drews
ja Wilfried Soltau (GER)

1956 Melbourne
tulokset

 Pavel Kharin
ja Gratsian Botev (URS)

 Georges Dransart
ja Marcel Renaud (FRA)

 Imre Farkas
ja József Hunics (HUN)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Doubles, 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)

1 000 metrin taitettava kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Gregor Hradetzky (AUT)

 Henri Eberhardt (FRA)

 Xaver Hörmann (GER)

  Lähde: Canoeing Men's Folding Kayak Singles, 10 kilometres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)

1 000 metrin taitettava kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Berliini
tulokset

 Erik Bladström
ja Sven Johansson (SWE)

 Erich Hanisch
ja Willi Horn (GER)

 Piet Wijdekop
ja Cees Wijdekop (NED)

  Lähde: Canoeing Men's Folding Kayak Doubles, 10 kilometres Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

200 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Lisa Carrington  (NZL)

 Inna Osypenko-Radomska  (UKR)

 Natasa Douchev-Janics  (HUN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Lisa Carrington  (NZL)

 Marta Walczykiewicz  (POL)

 Inna Osypenko-Radomska  (AZE)

  Lähde: Canoeing Women's Kayak Singles, 200 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
K-1 200M (KAYAK SINGLE) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

500 metrin kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
tulokset

 Karen Hoff (DEN)

 Lida van der Anker-Doedens (NED)

 Fritzi Schwingl (AUT)

1952 Helsinki
tulokset

 Sylvi Saimo (FIN)

 Gertrude Liebhart (AUT)

 Nina Savina (URS)

1956 Melbourne
tulokset

 Yelizaveta Dementyeva (URS)

 Therese Zenz (EUA)

 Tove Søby (DEN)

1960 Rooma
tulokset

 Antonina Seredina (URS)

 Therese Zenz (EUA)

 Daniela Walkowiak-Pilecka (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Lyudmila Khvedosyuk-Pinayeva (URS)

 Hilde Lauer (ROU)

 Marcia Jones Smoke (USA)

1968 México
tulokset

 Lyudmila Khvedosyuk-Pinayeva (URS)

 Renate Breuer (FRG)

 Viorica Dumitru (ROU)

1972 München
tulokset

 Yuliya Riabchynska (URS)

 Mieke Jaapies (NED)

 Anna Pfeffer (HUN)

1976 Montréal
tulokset

 Carola Zirzow (GDR)

 Tatyana Korshunova (URS)

 Klára Rajnai (HUN)

1980 Moskova
tulokset

 Birgit Fischer-Schmidt (GDR)

 Vanya Gesheva (BUL)

 Antonina Melnikova (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

 Agneta Andersson (SWE)

 Barbara Lewe-Pohlmann-Schüttpelz (FRG)

 Annemiek Derckx (NED)

1988 Soul
tulokset

 Vanya Gesheva (BUL)

 Birgit Fischer-Schmidt (GDR)

 Izabella Dylewska-Swiatowiak (POL)

1992 Barcelona
tulokset

 Birgit Fischer-Schmidt (GER)

 Rita Kobán (HUN)

 Izabella Dylewska-Swiatowiak (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Rita Kobán (HUN)

 Caroline Brunet (CAN)

 Josefa Idem-Guerrini (ITA)

2000 Sydney
tulokset

 Josefa Idem-Guerrini (ITA)

 Caroline Brunet (CAN)

 Katrin Borchert (AUS)

2004 Ateena
tulokset

 Natasa Douchev-Janics (HUN)

 Josefa Idem-Guerrini (ITA)

 Caroline Brunet (CAN)

2008 Peking
tulokset

 Inna Osypenko-Radomska (UKR)

 Josefa Idem-Guerrini (ITA)

 Katrin Wagner-Augustin (GER)

2012 Lontoo
tulokset

 Danuta Kozák (HUN)

 Inna Osypenko-Radomska (UKR)

 Bridgitte Hartley (RSA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Danuta Kozák (HUN)

 Emma Jørgensen (DEN)

 Lisa Carrington  (NZL)

  Lähde: Canoeing Women's Kayak Singles, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
K-1 500M (KAYAK SINGLE) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

500 metrin kajakkikaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Rooma
tulokset

 Mariya Shubina
ja Antonina Seredina (URS)

 Therese Zenz
ja Ingrid Hartmann (EUA)

 Klára Fried-Bánfalvi
ja Vilma Egresi (HUN)

1964 Tokio
tulokset

 Roswitha Esser
ja Annemarie Zimmermann (EUA)

 Francine Fox
ja Glorianne Perrier (USA)

 Hilde Lauer
ja Cornelia Sideri (ROU)

1968 México
tulokset

 Roswitha Esser
ja Annemarie Zimmermann (FRG)

 Anna Pfeffer
ja Katalin Rozsnyói (HUN)

 Lyudmila Pinayeva
ja Antonina Seredina (URS)

1972 München
tulokset

 Lyudmila Pinayeva
ja Yekaterina Kuryshko (URS)

 Ilse Kaschube
ja Petra Grabowski (GDR)

 Maria Nichiforov
ja Viorica Dumitru (ROU)

1976 Montréal
tulokset

 Nina Gopova
ja Galina Kreft (URS)

 Anna Pfeffer
ja Klára Rajnai (HUN)

 Bärbel Köster
ja Carola Zirzow (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Carsta Genäuß
ja Martina Bischof (GDR)

 Galina Alexeyeva
ja Nina Trofimova (URS)

 Éva Rakusz
ja Mária Zakariás (HUN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Agneta Andersson
ja Anna Olsson (SWE)

 Alexandra Barre
ja Susan Holloway (CAN)

 Josefa Idem
ja Barbara Schüttpelz (FRG)

1988 Soul
tulokset

 Birgit Schmidt
ja Anke Nothnagel (GDR)

 Vanja Gesheva
ja Diana Paliiska (BUL)

 Annemiek Derckx
ja Annemarie Cox (NED)

1992 Barcelona
tulokset

 Ramona Portwich
ja Anke von Seck (GER)

 Agneta Andersson
ja Susanne Gunnarsson (SWE)

 Rita Kobán
ja Éva Dónusz (HUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Agneta Andersson
ja Susanne Gunnarsson (SWE)

 Birgit Fischer
ja Ramona Portwich (GER)

 Anna Wood
ja Katrin Borchert (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Birgit Fischer
ja Katrin Wagner (GER)

 Katalin Kovács
ja Szilvia Szabó (HUN)

 Aneta Pastuszka
ja Beata Sokolowska (POL)

2004 Ateena
tulokset

 Katalin Kovács
ja Natasa Janics (HUN)

 Birgit Fischer
ja Carolin Leonhardt (GER)

 Aneta Pastuszka
ja Beata Sokolowska-Kulesza (POL)

2008 Peking
tulokset

 Katalin Kovács
ja Natasa Janics (HUN)

 Beata Mikolajczyk
ja Aneta Konieczna (POL)

 Marie Delattre
ja Anne-Laure Viard (FRA)

2012 Lontoo
tulokset

 Franziska Weber
ja Tina Dietze (GER)

 Katalin Kovács
ja Natasa Dusev-Janics (HUN)

 Beata Mikolajczyk
ja Karolina Naja (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Gabriella Szabó
ja Danuta Kozák (HUN)

 Franziska Weber
ja Tina Dietze (GER)

 Beata Mikolajczyk
ja Karolina Naja (POL)

  Lähde: Canoeing Women's Kayak Doubles, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
K-2 500M (KAYAK DOUBLE) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)


500 metrin kajakkinelikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset
 Romania
Agafia Constantin
Nastasia Ionescu
Tecla Marinescu
Maria Stefan
 Ruotsi
Agneta Andersson
Anna Olsson
Eva Karlsson
Susanne Wiberg
 Kanada
Alexandra Barre
Lucie Guay
Sue Holloway
Barbara Olmsted
1988 Soul
tulokset
 Itä-Saksa
Birgit Schmidt
Anke Nothnagel
Ramona Portwich
Heike Singer
 Unkari
Erika Géczi
Erika Mészáros
Éva Rakusz
Rita Kobán
 Bulgaria
Vanja Gesheva
Diana Paliiska
Ogniana Petkova
Borislava Ivanova
1992 Barcelona
tulokset
 Unkari
Rita Kobán
Éva Dónusz
Erika Mészáros
Kinga Czigány
 Saksa
Katrin Borchert
Ramona Portwich
Birgit Schmidt
Anke Von Seck
 Ruotsi
Anna Olsson
Agneta Andersson
Maria Haglund
Susanne Rosenqvist
1996 Atlanta
tulokset
 Saksa
Anett Schuck
Birgit Fischer
Manuela Mucke
Ramona Portwich
 Sveitsi
Gabi Müller
Ingrid Haralamow
Sabine Eichenberger
Daniela Baumer
 Ruotsi
Susanne Rosenqvist
Anna Olsson
Ingela Ericsson
Agneta Andersson
2000 Sydney
tulokset
 Saksa
Birgit Fischer
Manuela Mucke
Anett Schuck
Katrin Wagner
 Unkari
Rita Kobán
Katalin Kovács
Szilvia Szabó
Erzsébet Viski
 Romania
Raluca Ionita
Mariana Limbau
Elena Radu
Sanda Toma
2004 Ateena
tulokset
 Saksa
Birgit Fischer
Maike Nollen
Katrin Wagner
Carolin Leonhardt
 Unkari
Katalin Kovács
Szilvia Szabó
Erzsébet Viski
Kinga Bóta
 Ukraina
Inna Osypenko
Tetyana Semykina
Hanna Balabanova
Olena Cherevatova
2008 Peking
tulokset
 Saksa
Fanny Fischer
Nicole Reinhardt
Katrin Wagner-Augustin
Conny Waßmuth
 Unkari
Katalin Kovács
Gabriella Szabó
Danuta Kozák
Natasa Janics
 Australia
Lisa Oldenhof
Hannah Davis
Chantal Meek
Lyndsie Fogarty
2012 Lontoo
tulokset
 Unkari
Gabriella Szabó
Danuta Kozák
Katalin Kovács
Krisztina Fazekas
 Saksa
Carolin Leonhardt
Franziska Weber
Katrin Wagner-Augustin
Tina Dietze
 Valko-Venäjä
Iryna Pamialova
Nadzeya Papok
Volha Khudzenka
Maryna Pautaran
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Unkari
Gabriella Szabó
Danuta Kozák
Tamara Csipes
Krisztina Fazekas
 Saksa
Sabrina Hering
Franziska Weber
Steffi Kriegerstein
Tina Dietze
 Valko-Venäjä
Marharyta Makhneva
Nadzeya Liapeshka
Volha Khudzenka
Maryna Litvinchuk
  Lähde: Canoeing Women's Kayak Fours, 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
K-4 500M (KAYAK FOUR) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

Koskimelonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koskimelonnan kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Siegbert Horn (GDR)

 Norbert Sattler (AUT)

 Harald Gimpel (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

 Pierpaolo Ferrazzi (ITA)

 Sylvain Curinier (FRA)

 Jochen Lettmann (GER)

1996 Atlanta
tulokset

 Oliver Fix (GER)

 Andraž Vehovar (SLO)

 Thomas Becker (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Thomas Schmidt (GER)

 Paul Ratcliffe (GBR)

 Pierpaolo Ferrazzi (ITA)

2004 Ateena
tulokset

 Benoît Peschier (FRA)

 Campbell Walsh (GBR)

 Fabien Lefèvre (FRA)

2008 Peking
tulokset

 Alexander Grimm (GER)

 Fabien Lefèvre (FRA)

 Benjamin Boukpeti (TOG)

2012 Lontoo
tulokset

 Daniele Molmenti (ITA)

 Vavrinec Hradílek (CZE)

 Hannes Aigner (GER)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Joseph Clarke (GBR)

 Peter Kauzer (SLO)

 Jirí Prskavec (CZE)

  Lähde: Canoeing Men's Kayak Singles, Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)
K-1 (KAYAK SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)


Koskimelonnan kanadalaisyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Reinhard Eiben (GDR)

 Reinhold Kauder (FRG)

 Jamie McEwan (USA)

1992 Barcelona
tulokset

 Lukáš Pollert (TCH)

 Gareth Marriott (GBR)

 Jacky Avril (FRA)

1996 Atlanta
tulokset

 Michal Martikán (SVK)

 Lukáš Pollert (CZE)

 Patrice Estanguet (FRA)

2000 Sydney
tulokset

 Tony Estanguet (FRA)

 Michal Martikán (SVK)

 Juraj Mincík (SVK)

2004 Ateena
tulokset

 Tony Estanguet (FRA)

 Michal Martikán (SVK)

 Stefan Pfannmöller (GER)

2008 Peking
tulokset

 Michal Martikán (SVK)

 David Florence (GBR)

 Rob Bell (AUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Tony Estanguet (FRA)

 Sideris Tasiadis (GER)

 Michal Martikán (SVK)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Denis Chanut (FRA)

 Matej Benuš  (SVK)

 Takuya Haneda (JPN)


  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)
C-1 (CANOE SINGLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

Koskimelonnan kanadalaiskaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Walter Hofmann
ja Rolf-Dieter Amend (GDR)

 Hans-Otto Schumacher
ja Wilhelm Baues (FRG)

 Jean-Louis Olry
ja Jean-Claude Olry (FRA)

1976-1988 ei olympiaohjelmassa
1992 Barcelona
tulokset

 Joe Jacobi
ja Scott Strausbaugh (USA)

 Jirí Rohan
ja Miroslav Šimek (TCH)

 Frank Adisson
ja Wilfrid Forgues (FRA)

1996 Atlanta
tulokset

 Frank Adisson
ja Wilfrid Forgues (FRA)

 Jirí Rohan
ja Miroslav Šimek (CZE)

 Andre Ehrenberg
ja Michael Senft (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Pavol Hochschorner
ja Peter Hochschorner (SVK)

 Krzysztof Kolomanski
ja Michal Staniszewski (POL)

 Marek Jiras
ja Tomáš Máder (CZE)

2004 Ateena
tulokset

 Pavol Hochschorner
ja Peter Hochschorner (SVK)

 Marcus Becker
ja Stefan Henze (GER)

 Jaroslav Volf
ja Ondrej Štepánek (CZE)

2008 Peking
tulokset

 Pavol Hochschorner
ja Peter Hochschorner (SVK)

 Ondrej Štepánek
ja Jaroslav Volf (CZE)

 Mikhail Kuznetsov
ja Dmitry Larionov (RUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Timothy Baillie
ja Etienne Stott (GBR)

 David Florence
ja Richard Hounslow (GBR)

 Pavol Hochschorner
ja Peter Hochschorner (SVK)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ladislav Škantár
ja Peter Škantár (SVK)

 David Florence
ja Richard Hounslow (GBR)

 Gauthier Klauss
ja Matthieu Péché (FRA)

  Lähde: Canoeing Men's Canadian Singles, Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 30.4.2016. (englanniksi)
C-1 (CANOE DOUBLE) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koskimelonnan kajakkiyksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Angelika Bahmann (GDR)

 Gisela Grothaus (FRG)

 Magdalena Wunderlich (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

 Elisabeth Micheler-Jones (GER)

 Danielle Woodward (AUS)

 Dana Chladek (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Štepánka Hilgertová (CZE)

 Dana Chladek (USA)

 Myriam Jerusalmi-Fox (FRA)

2000 Sydney
tulokset

 Štepánka Hilgertová (CZE)

 Brigitte Guibal (FRA)

 Anne-Lise Bardet (FRA)

2004 Ateena
tulokset

 Elena Kaliská (SVK)

 Rebecca Giddens (USA)

 Helen Reeves (GBR)

2008 Peking
tulokset

 Elena Kaliská (SVK)

 Jacqui Lawrence (AUS)

 Violetta Oblinger-Peters (AUT)

2012 Lontoo
tulokset

 Emilie Fer (FRA)

 Jessica Fox (AUS)

 Maialen Chourraut (ESP)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Maialen Chourraut (ESP)

 Luuka Jones (NZL)

 Jessica Fox (AUS)

  Lähde: Canoeing Women's Kayak Singles, Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
K-1 (KAYAK SINGLE) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 8.3.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
  2. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)
  3. Canoeing Sports-Reference. Viitattu 4.5.2016. (englanniksi)