Luettelo soudun olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pääartikkeli: Soutu olympialaisissa

Soutu on ollut olympialaisten lajivalikoimassa alkaen vuodesta 1900. Menestynein maa olympialaisten soudussa on Yhdysvallat.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Hermann Barrelet (FRA)

 André Gaudin (FRA)

 St George Ashe (GBR)

1904 Saint Louis
tulokset

 Frank Greer (USA)

 Jim Juvenal (USA)

 Constance Titus (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Harry Blackstaffe (GBR)

 Alexander McCulloch (GBR)

 Bernhard von Gaza (GER)
 Károly Levitzky (HUN)
1912 Tukholma
tulokset

 Wally Kinnear (GBR)

 Polydore Veirman (BEL)

 Everard Butler (CAN)
 Mart Kuusik (RU1)
1920 Antwerpen
tulokset

 Jack Kelly, Sr. (USA)

 Jack Beresford (GBR)

 Darcy Hadfield (NZL)

1924 Pariisi
tulokset

 Jack Beresford (GBR)

 Garrett Gilmore (USA)

 Josef Schneider (SUI)

1928 Amsterdam
tulokset

 Bobby Pearce (AUS)

 Ken Myers (USA)

 David Collet (GBR)

1932 Los Angeles
tulokset

 Bobby Pearce (AUS)

 William Miller (USA)

 Guillermo Douglas (URU)

1936 Berliini
tulokset

 Gustav Schäfer (GER)

 Josef Hasenöhrl (AUT)

 Dan Barrow (USA)

1948 Lontoo
tulokset

 Merv Wood (AUS)

 Eduardo Risso (URU)

 Romolo Catasta (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Yury Tyukalov (URS)

 Merv Wood (AUS)

 Teodor Kocerka (POL)

1956 Melbourne
tulokset

 Vyacheslav Ivanov (URS)

 Stuart MacKenzie (AUS)

 Jack Kelly, Jr. (USA)

1960 Rooma
tulokset

 Vyacheslav Ivanov (URS)

 Achim Hill (EUA)

 Teodor Kocerka (POL)

1964 Tokio
tulokset

 Vyacheslav Ivanov (URS)

 Achim Hill (EUA)

 Göpf Kottmann (SUI)

1968 México
tulokset

 Jan Wienese (NED)

 Jochen Meißner (FRG)

 Alberto Demiddi (ARG)

1972 München
tulokset

 Yury Malyshev (URS)

 Alberto Demiddi (ARG)

 Wolfgang Güldenpfennig (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Pertti Karppinen (FIN)

 Peter-Michael Kolbe (FRG)

 Joachim Dreifke (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Pertti Karppinen (FIN)

 Vasily Yakusha (URS)

 Peter Kersten (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Pertti Karppinen (FIN)

 Peter-Michael Kolbe (FRG)

 Robert Mills (CAN)

1988 Soul
tulokset

 Thomas Lange (GDR)

 Peter-Michael Kolbe (FRG)

 Eric Verdonk (NZL)

1992 Barcelona
tulokset

 Thomas Lange (GER)

 Václav Chalupa, Jr. (TCH)

 Kajetan Broniewski (POL)

1996 Atlanta
tulokset

 Xeno Müller (SUI)

 Derek Porter (CAN)

 Thomas Lange (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Rob Waddell (NZL)

 Xeno Müller (SUI)

 Marcel Hacker (GER)

2004 Ateena
tulokset

 Olaf Tufte (NOR)

 Jüri Jaanson (EST)

 Ivo Yanakiev (BUL)

2008 Peking
tulokset

 Olaf Tufte (NOR)

 Ondrej Synek (CZE)

 Mahé Drysdale (NZL)

2012 Lontoo
tulokset

 Mahé Drysdale (NZL)

 Ondrej Synek (CZE)

 Alan Campbell (GBR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Mahé Drysdale (NZL)

 Damir Martin (CRO)

 Ondřej Synek (CZE)

  Lähde: Rowing Men's Single Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
SINGLE SCULLS (1X) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Pariairokaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 John Mulcahy
ja William Varley (USA)

 Jamie McLoughlin
ja John Hoben (USA)

 Joseph Ravannack
ja John Wells (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Paul Costello
ja John B. Kelly Sr. (USA)

 Pietro Annoni
ja Erminio Dones (ITA)

 Gaston Giran
ja Alfred Plé (FRA)

1924 Pariisi
tulokset

 Paul Costello
ja John B. Kelly Sr. (USA)

 Marc Detton
ja Jean-Pierre Stock (FRA)

 Rudolf Bosshard
ja Heinrich Thoma (SUI)

1928 Amsterdam
tulokset

 Paul Costello
ja Charles McIlvaine (USA)

 Joseph Wright Jr.
ja Jack Guest (CAN)

 Leo Losert
ja Viktor Flessl (AUT)

1932 Los Angeles
tulokset

 Kenneth Myers
ja William Gilmore (USA)

 Herbert Buhtz
ja Gerhard Boetzelen (GER)

 Charles Pratt
ja Noël de Mille (CAN)

1936 Berliini
tulokset

 Jack Beresford
ja Dick Southwood (GBR)

 Willi Kaidel
ja Joachim Pirsch (GER)

 Roger Verey
ja Jerzy Ustupski (POL)

1948 Lontoo
tulokset

 Richard Burnell
ja Bertie Bushnell (GBR)

 Ebbe Parsner
ja Aage Larsen (DEN)

 William Jones
ja Juan Rodríguez (URU)

1952 Helsinki
tulokset

 Tranquilo Capozzo
ja Eduardo Guerrero (ARG)

 Heorhiy Zhylin
ja Ihor Yemchuk (URS)

 Miguel Seijas
ja Juan Rodríguez (URU)

1956 Melbourne
tulokset

 Aleksandr Berkutov
ja Yury Tyukalov (URS)

 Pat Costello
ja James Gardiner (USA)

 Murray Riley
ja Mervyn Wood (AUS)

1960 Rooma
tulokset

 Václav Kozák
ja Pavol Schmidt (TCH)

 Aleksandr Berkutov
ja Yury Tyukalov (URS)

 Ernst Hürlimann
ja Rolf Larcher (SUI)

1964 Tokio
tulokset

 Oleg Tyurin
ja Boris Dubrovskiy (URS)

 Seymour Cromwell
ja Jim Storm (USA)

 Vladimír Andrs
ja Pavel Hofmann (TCH)

1968 México
tulokset

 Aleksandr Timoshinin
ja Anatoliy Sass (URS)

 Harry Droog
ja Leendert van Dis (NED)

 John Nunn
ja Bill Maher (USA)

1972 München
tulokset

 Aleksandr Timoshinin
ja Gennadi Korshikov (URS)

 Frank Hansen
ja Svein Thøgersen (NOR)

 Joachim Böhmer
ja Hans-Ulrich Schmied (GDR)

1976 Montréal
tulokset

 Frank Hansen
ja Alf Hansen (NOR)

 Chris Baillieu
ja Michael Hart (GBR)

 Jürgen Bertow
ja Hans-Ulrich Schmied (GDR)

1980 Moskova
tulokset

 Joachim Dreifke
ja Klaus Kröppelien (GDR)

 Zoran Pančić
ja Milorad Stanulov (YUG)

 Zdeněk Pecka
ja Václav Vochoska (TCH)

1984 Los Angeles
tulokset

 Brad Alan Lewis
ja Paul Enquist (USA)

 Pierre-Marie Deloof
ja Dirk Crois (BEL)

 Zoran Pančić
ja Milorad Stanulov (YUG)

1988 Soul
tulokset

 Nico Rienks
ja Ronald Florijn (NED)

 Beat Schwerzmann
ja Ueli Bodenmann (SUI)

 Oleksandr Marchenko
ja Vasil Yakusha (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Peter Antonie
ja Stephen Hawkins (AUS)

 Arnold Jonke
ja Christoph Zerbst (AUT)

 Nico Rienks
ja Henk-Jan Zwolle (NED)

1996 Atlanta
tulokset

 Agostino Abbagnale
ja Davide Tizzano (ITA)

 Steffen Størseth
ja Kjetil Undset (NOR)

 Frédéric Kowal
ja Samuel Barathay (FRA)

2000 Sydney
tulokset

 Luka Špik
ja Iztok Čop (SLO)

 Olaf Tufte
ja Fredrik Bekken (NOR)

 Giovanni Calabrese
ja Nicola Sartori (ITA)

2004 Ateena
tulokset

 Sébastien Vieilledent
ja Adrien Hardy (FRA)

 Iztok Čop
ja Luka Špik (SLO)

 Rossano Galtarossa
ja Alessio Sartori (ITA)

2008 Peking
tulokset

 David Crawshay
ja Scott Brennan (AUS)

 Tõnu Endrekson
ja Jüri Jaanson (EST)

 Matthew Wells
ja Stephen Rowbotham (GBR)

2012 Lontoo
tulokset

 Nathan Cohen
ja Joseph Sullivan (NZL)

 Alessio Sartori
ja Romano Battisti (ITA)

 Luka Špik
ja Iztok Čop (SLO)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Martin Sinković
ja Valent Sinković (CRO)

 Mindaugas Griškonis
ja Saulius Ritter (LTU)

 Kjetil Borch
ja Olaf Tufte (NOR)

  Lähde: Rowing Men's Double Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
DOUBLE SCULLS (2X) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)


Pariaironelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Wolfgang Güldenpfennig
Rüdiger Reiche
Karl-Heinz Bußert
Michael Wolfgramm
 Neuvostoliitto (URS)
Yevgeniy Duleyev
Yuriy Yakimov
Aivars Lazdenieks
Vytautas Butkus
 Tšekkoslovakia (TCH)
Jaroslav Hellebrand
Zdeněk Pecka
Václav Vochoska
Vladek Lacina
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Frank Dundr
Carsten Bunk
Uwe Heppner
Martin Winter
 Neuvostoliitto (URS)
Yuriy Shapochka
Evgeni Barbakov
Valeri Kleshnyov
Mykola Dovhan
 Bulgaria (BUL)
Mincho Nikolov
Lyubomir Petrov
Ivo Rusev
Bogdan Dobrev
1984 Los Angeles
tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Albert Hedderich
Raimund Hörmann
Dieter Wiedenmann
Michael Dürsch
 Australia (AUS)
Paul Reedy
Gary Gullock
Timothy McLaren
Anthony Lovrich
 Kanada (CAN)
Doug Hamilton
Mike Hughes
Phil Monckton
Bruce Ford
1988 Soul
tulokset
 Italia (ITA)
Agostino Abbagnale
Davide Tizzano
Gianluca Farina
Piero Poli
 Norja (NOR)
Alf Hansen
Rolf Thorsen
Lars Bjønness
Vetle Vinje
 Itä-Saksa (GDR)
Jens Köppen
Steffen Zühlke
Steffen Bogs
Heiko Habermann
1992 Barcelona
tulokset
 Saksa (GER)
Andreas Hajek
Michael Steinbach
Stephan Volkert
André Willms
 Norja (NOR)
Kjetil Undset
Per Sætersdal
Lars Bjønness
Rolf Thorsen
 Italia (ITA)
Alessandro Corona
Gianluca Farina
Rossano Galtarossa
Filippo Soffici
1996 Atlanta
tulokset
 Saksa (GER)
Andreas Hajek
Stephan Volkert
André Steiner
André Willms
 Yhdysvallat (USA)
Tim Young
Eric Mueller
Brian Jamieson
Jason Gailes
 Australia (AUS)
Janusz Hooker
Bo Hanson
Duncan Free
Ronald Snook
2000 Sydney
tulokset
 Italia (ITA)
Agostino Abbagnale
Alessio Sartori
Rossano Galtarossa
Simone Raineri
 Alankomaat (NED)
Jochem Verberne
Dirk Lippits
Diederik Simon
Michiel Bartman
 Saksa (GER)
Marco Geisler
Andreas Hajek
Stephan Volkert
André Willms
2004 Ateena
tulokset
 Venäjä (RUS)
Nikolay Spinyov
Igor Kravtsov
Aleksey Svirin
Sergey Fedorovtsev
 Tšekki (CZE)
David Kopřiva
Tomáš Karas
Jakub Hanák
David Jirka
 Ukraina (UKR)
Sergij Grin
Serhiy Biloushchenko
Oleh Lykov
Leonid Shaposhnykov
2008 Peking
tulokset
 Puola (POL)
Konrad Wasielewski
Marek Kolbowicz
Michał Jeliński
Adam Korol
 Italia (ITA)
Luca Agamennoni
Simone Venier
Rossano Galtarossa
Simone Raineri
 Ranska (FRA)
Jonathan Coeffic
Pierre-Jean Peltier
Julien Bahain
Cédric Berrest
2012 Lontoo
tulokset
 Saksa (GER)
Karl Schulze
Philipp Wende
Lauritz Schoof
Tim Grohmann
 Kroatia (CRO)
David Šain
Martin Sinković
Damir Martin
Valent Sinković
 Australia (AUS)
Chris Morgan
Karsten Forsterling
James McRae
Daniel Noonan
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Saksa (GER)
Philipp Wende
Lauritz Schoof
Karl Schulze
Hans Gruhne
 Australia (AUS)
Karsten Forsterling
Alexander Belonogoff
Cameron Girdlestone
James McRae
 Viro (EST)
Andrei Jämsä
Allar Raja
Tõnu Endrekson
Kaspar Taimsoo
  Lähde: Rowing Men's Quadruple Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
QUADRUPLE SCULLS WITHOUT COXSW MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)


Perämiehetön kaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Robert Farnan
ja Joseph Ryan (USA)

 John Mulcahy
ja William Varley (USA)

 John Joachim
ja Joseph Buerger (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 John Fenning
ja Gordon Thomson (GBR)

 George Fairbairn
ja Philip Verdon (GBR)

 Frederick Toms
ja Norway Jackes (CAN)
 Martin Stahnke
ja Willy Düskow (GER)
1924 Pariisi
tulokset

 Teun Beijnen
ja Willy Rösingh (NED)

 Maurice Bouton
ja Georges Piot (FRA)

ei jaettu

1928 Amsterdam
tulokset

 Kurt Moeschter
ja Bruno Müller (GER)

 Terence O'Brien
ja Robert Nisbet (GBR)

 Paul McDowell
ja John Schmitt (USA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Lewis Clive
ja Hugh Edwards (GBR)

 Cyril Stiles
ja Fred Thompson (NZL)

 Henryk Budziński
ja Jan Krenz-Mikołajczak (POL)

1936 Berliini
tulokset

 Willi Eichhorn
ja Hugo Strauß (GER)

 Harry Larsen
ja Peter Olsen (DEN)

 Horacio Podestá
ja Julio Curatella (ARG)

1948 Lontoo
tulokset

 John Wilson
ja Ran Laurie (GBR)

 Hans Kalt
ja Josef Kalt (SUI)

 Felice Fanetti
ja Bruno Boni (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Charlie Logg
ja Thomas Price (USA)

 Michel Knuysen
ja Bob Baetens (BEL)

 Kurt Schmid
ja Hans Kalt (SUI)

1956 Melbourne
tulokset

 James Fifer
ja Duvall Hecht (USA)

 Igor Buldakov
ja Viktor Ivanov (URS)

 Josef Kloimstein
ja Alfred Sageder (AUT)

1960 Rooma
tulokset

 Valentin Boreyko
ja Oleg Golovanov (URS)

 Josef Kloimstein
ja Alfred Sageder (AUT)

 Veli Lehtelä
ja Toimi Pitkänen (FIN)

1964 Tokio
tulokset

 George Hungerford
ja Roger Jackson (CAN)

 Steven Blaisse
ja Ernst Veenemans (NED)

 Michael Schwan
ja Wolfgang Hottenrott (EUA)

1968 México
tulokset

 Jörg Lucke
ja Heinz-Jürgen Bothe (GDR)

 Larry Hough
ja Philip Johnson (USA)

 Peter Christiansen
ja Ib Larsen (DEN)

1972 München
tulokset

 Siegfried Brietzke
ja Wolfgang Mager (GDR)

 Heinrich Fischer
ja Alfred Bachmann (SUI)

 Roel Luynenburg
ja Ruud Stokvis (NED)

1976 Montréal
tulokset

 Bernd Landvoigt
ja Jörg Landvoigt (GDR)

 Calvin Coffey
ja Michael Staines (USA)

 Peter van Roye
ja Thomas Strauß (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Bernd Landvoigt
ja Jörg Landvoigt (GDR)

 Juri Pimenov
ja Nikolai Pimenov (URS)

 Charles Wiggin
ja Malcolm Carmichael (GBR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Petru Iosub
ja Valer Toma (ROU)

 Fernando Climent
ja Luis María Lasúrtegui (ESP)

 Hans Magnus Grepperud
ja Sverre Løken (NOR)

1988 Soul
tulokset

 Andy Holmes
ja Steve Redgrave (GBR)

 Dănuț Dobre
ja Dragoș Neagu (ROU)

 Sadik Mujkič
ja Bojan Prešern (YUG)

1992 Barcelona
tulokset

 Matthew Pinsent
ja Steve Redgrave (GBR)

 Colin von Ettingshausen
ja Peter Hoeltzenbein (GER)

 Iztok Čop
ja Denis Žvegelj (SLO)

1996 Atlanta
tulokset

 Matthew Pinsent
ja Steve Redgrave (GBR)

 David Weightman
ja Robert Scott (AUS)

 Michel Andrieux
ja J. C. Rolland (FRA)

200
tulokset

 Michel Andrieux
ja J. C. Rolland (FRA)

 Ted Murphy
ja Sebastian Bea (USA)

 Matthew Long
ja James Tomkins (AUS)

2004 Ateena
tulokset

 Drew Ginn
ja James Tomkins (AUS)

 Siniša Skelin
ja Nikša Skelin (CRO)

 Donovan Cech
ja Ramon di Clemente (RSA)

2008 Peking
tulokset

 Drew Ginn
ja Duncan Free (AUS)

 David Calder
ja Scott Frandsen (CAN)

 Nathan Twaddle
ja George Bridgewater (NZL)

2012 Lontoo
tulokset

 Eric Murray
ja Hamish Bond (NZL)

 Germain Chardin
ja Dorian Mortelette (FRA)

 George Nash
ja William Satch (GBR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Eric Murray
ja Hamish Bond (NZL)

 Lawrence Brittain
ja Shaun Keeling (RSA)

 Marco Di Costanzo
ja Giovanni Abagnale (ITA)

  Lähde: Rowing Men's Coxless Pairs Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
COXLESS PAIR (2-) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Perämiehetön nelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Arthur Stockhoff
August Erker
George Dietz
Albert Nasse
 Yhdysvallat (USA)
Frederick Suerig
Martin Formanack
Charles Aman
Michael Begley
 Yhdysvallat (USA)
Gustav Voerg
John Freitag
Lou Heim
Frank Dummerth
1908 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Collier Cudmore
James Angus Gillan
Duncan Mackinnon
John Somers-Smith
 Iso-Britannia (GBR)
Philip Filleul
Harold Barker
John Fenning
Gordon Thomson
 Kanada (CAN)
Gordon Balfour
Becher Gale
Charles Riddy
Geoffrey Taylor
 Alankomaat (NED)
Hermannus Höfte
Albertus Wielsma
Johan Burk
Bernardus Croon
1924 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Charles Eley
James MacNabb
Robert Morrison
Terence Sanders
 Kanada (CAN)
Archibald Black
George MacKay
Colin Finlayson
William Wood
 Sveitsi (SUI)
Emile Albrecht
Alfred Probst
Eugen Sigg
Hans Walter
1928 Amsterdam
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
John Lander
Michael Warriner
Richard Beesly
Edward Vaughan Bevan
 Yhdysvallat (USA)
Charles Karle
William Miller
George Healis
Ernest Bayer
 Italia (ITA)
Cesare Rossi
Pietro Freschi
Umberto Bonadè
Paolo Gennari
1932 Los Angeles
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
John Badcock
Hugh Edwards
Jack Beresford
Rowland George
 Saksa (GER)
Karl Aletter
Ernst Gaber
Walter Flinsch
Hans Maier
 Italia (ITA)
Antonio Ghiardello
Francesco Cossu
Giliante D'Este
Antonio Garzoni Provenzani
1936 Berliini
tulokset
 Saksa (GER)
Rudolf Eckstein
Anton Rom
Martin Karl
Wilhelm Menne
 Iso-Britannia (GBR)
Martin Bristow
Alan Barrett
Peter Jackson
John Sturrock
 Sveitsi (SUI)
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
1948 Lontoo
tulokset
 Italia (ITA)
Giuseppe Moioli
Elio Morille
Giovanni Invernizzi
Francesco Faggi
 Tanska (DEN)
Helge Halkjær
Aksel Bonde Hansen
Helge Muxoll Schrøder
Ib Larsen
 Yhdysvallat (USA)
Fred Kingsbury
Stu Griffing
Greg Gates
Robert Perew
1952 Helsinki
tulokset
 Jugoslavia (YUG)
Duje Bonačić
Velimir Valenta
Mate Trojanović
Petar Šegvić
 Ranska (FRA)
Pierre Blondiaux
Jean-Jacques Guissart
Marc Bouissou
Roger Gautier
 Suomi (FIN)
Veikko Lommi
Kauko Wahlsten
Oiva Lommi
Lauri Nevalainen
1956 Melbourne
tulokset
 Kanada (CAN)
Archibald MacKinnon
Lorne Loomer
Walter D'Hondt
Donald Arnold
 Yhdysvallat (USA)
John Welchli
John McKinlay
Art McKinlay
James McIntosh
 Ranska (FRA)
René Guissart
Yves Delacour
Gaston Mercier
Guy Guillabert
1960 Rooma
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Arthur Ayrault
Ted Nash
John Sayre
Rusty Wailes
 Italia (ITA)
Tullio Baraglia
Renato Bosatta
Giancarlo Crosta
Giuseppe Galante
 Neuvostoliitto (URS)
Igor Akhremchik
Yuriy Bachurov
Valentin Morkovkin
Anatoly Tarabrin
1964 Tokio
tulokset
 Tanska (DEN)
John Hansen
Bjørn Hasløv
Erik Petersen
Kurt Helmudt
 Iso-Britannia (GBR)
John Russell
Hugh Wardell-Yerburgh
William Barry
John James
 Yhdysvallat (USA)
Geoffrey Picard
Dick Lyon
Ted Mittet
Ted Nash
1968 México
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Frank Forberger
Frank Rühle
Dieter Grahn
Dieter Schubert
 Unkari (HUN)
Zoltán Melis
József Csermely
György Sarlós
Antal Melis
 Italia (ITA)
Renato Bosatta
Pier Conti-Manzini
Tullio Baraglia
Abramo Albini
1972 München
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Frank Forberger
Frank Rühle
Dieter Grahn
Dieter Schubert
 Uusi-Seelanti (NZL)
Dick Tonks
Dudley Storey
Ross Collinge
Noel Mills
 Länsi-Saksa (FRG)
Joachim Ehrig
Peter Funnekötter
Franz Held
Wolfgang Plottke
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Siegfried Brietzke
Andreas Decker
Stefan Semmler
Wolfgang Mager
 Norja (NOR)
Ole Nafstad
Arne Bergodd
Finn Tveter
Rolf Andreassen
 Neuvostoliitto (URS)
Raul Arnemann
Nikolay Kuznetsov
Valeriy Dolinin
Anushavan Gassan-Dzhalalov
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Jürgen Thiele
Andreas Decker
Stefan Semmler
Siegfried Brietzke
 Neuvostoliitto (URS)
Aleksey Kamkin
Valeriy Dolinin
Aleksandr Kulagin
Vitali Eliseev
 Iso-Britannia (GBR)
John Beattie
Ian McNuff
David Townsend
Martin Cross
1984 Los Angeles
tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Les O'Connell
Shane O'Brien
Conrad Robertson
Keith Trask
 Yhdysvallat (USA)
David Clark
Jonathan Smith
Phillip Stekl
Alan Forney
 Tanska (DEN)
Michael Jessen
Lars Nielsen
Per Rasmussen
Erik Christiansen
1988 Soul
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Roland Schröder
Ralf Brudel
Olaf Förster
Thomas Greiner
 Yhdysvallat (USA)
Raoul Rodriguez
Thomas Bohrer
Richard Kennelly
David Krmpotich
 Länsi-Saksa (FRG)
Guido Grabow
Volker Grabow
Norbert Keßlau
Jörg Puttlitz
1992 Barcelona
tulokset
 Australia (AUS)
Andrew Cooper
Nicholas Green
Mike McKay
James Tomkins
 Yhdysvallat (USA)
Jeffrey McLaughlin
William Burden
Thomas Bohrer
Patrick Manning
 Slovenia (SLO)
Milan Janša
Sadik Mujkič
Sašo Mirjanič
Janez Klemenčič
1996 Atlanta
tulokset
 Australia (AUS)
Nicholas Green
Drew Ginn
James Tomkins
Mike McKay
 Ranska (FRA)
Bertrand Vecten
Olivier Moncelet
Daniel Fauché
Gilles Bosquet
 Iso-Britannia (GBR)
Greg Searle
Jonny Searle
Rupert Obholzer
Tim Foster
2000 Sydney
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
James Cracknell
Steve Redgrave
Tim Foster
Matthew Pinsent
 Italia (ITA)
Valter Molea
Riccardo Dei Rossi
Lorenzo Carboncini
Carlo Mornati
 Australia (AUS)
James Stewart
Ben Dodwell
Geoffrey Stewart
Bo Hanson
2004 Ateena
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Steve Williams
James Cracknell
Ed Coode
Matthew Pinsent
 Kanada (CAN)
Cameron Baerg
Thomas Herschmiller
Jake Wetzel
Barney Williams
 Italia (ITA)
Lorenzo Porzio
Dario Dentale
Luca Agamennoni
Raffaello Leonardo
2008 Peking
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Tom James
Steve Williams
Pete Reed
Andrew Triggs Hodge
 Australia (AUS)
Matt Ryan
James Marburg
Cameron McKenzie-McHarg
Francis Hegerty
 Ranska (FRA)
Julien Desprès
Benjamin Rondeau
Germain Chardin
Dorian Mortelette
2012 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Alex Gregory
Tom James
Pete Reed
Andrew Triggs Hodge
 Australia (AUS)
James Chapman
Josh Dunkley-Smith
Drew Ginn
Will Lockwood
 Yhdysvallat (USA)
Charlie Cole
Scott Gault
Glenn Ochal
Henrik Rummel
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Alex Gregory
Mohamed Sbihi
George Nash
Constantine Louloudis
 Australia (AUS)
Will Lockwood
Josh Dunkley-Smith
Josh Booth
Alexander Hill
 Italia (ITA)
Domenico Montrone
Matteo Castaldo
Matteo Lodo
Giuseppe Vicino
  Lähde: Rowing Men's Coxless Fours Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
FOUR WITHOUT COXSWAIN (4-) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kahdeksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
William Carr
Harry DeBaecke
John Exley
John Geiger
Edwin Hedley
James Juvenal
Roscoe Lockwood
Edward Marsh
Louis Abell
 Belgia (BEL)
Jules De Bisschop
Prospère Bruggeman
Oscar De Somville
Oscar De Cock
Maurice Hemelsoet
Marcel Van Crombrugge
Frank Odberg
Maurice Verdonck
Alfred Van Landeghem
 Alankomaat (NED)
François Brandt
Johannes van Dijk
Roelof Klein
Ruurd Leegstra
Walter Middelberg
Hendrik Offerhaus
Walter Thijssen
Henricus Tromp
Hermanus Brockmann
1904 Saint Louis
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Frederick Cresser
Michael Gleason
Frank Schell
James Flanagan
Charles Armstrong
Harry Lott
Joseph Dempsey
John Exley
Louis Abell
 Kanada (CAN)
Arthur Bailey
William Rice
George Reiffenstein
Phil Boyd
George Strange
William Wadsworth
Donald MacKenzie
Joseph Wright
Thomas Loudon

ei jaettu

1908 Lontoo
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Albert Gladstone
Frederick Kelly
Banner Johnstone
Guy Nickalls
Charles Burnell
Ronald Sanderson
Raymond Etherington-Smith
Henry Bucknall
Gilchrist Maclagan
 Belgia (BEL)
Oscar Taelman
Marcel Morimont
Rémy Orban
Georges Mys
François Vergucht
Polydore Veirman
Oscar De Somville
Rodolphe Poma
Alfred Van Landeghem
 Kanada (CAN)
Irvine Robertson
Joseph Wright
Julius Thomson
Walter Lewis
Gordon Balfour
Becher Gale
Charles Riddy
Geoffrey Taylor
Douglas Kertland
 Iso-Britannia (GBR)
Frank Jerwood
Eric Powell
Oswald Carver
Edward Williams
Henry Goldsmith
Harold Kitching
John Burn
Douglas Stuart
Richard Boyle
1912 Tukholma
tulokset

 Iso-Britannia (GBR)
Edgar Burgess
Sidney Swann
Leslie Wormald
Ewart Horsfall
James Angus Gillan
Stanley Garton
Alister Kirby
Philip Fleming
Henry Wells

 Iso-Britannia (GBR)
William Fison
William Parker
Thomas Gillespie
Beaufort Burdekin
Frederick Pitman
Arthur Wiggins
Charles Littlejohn
Robert Bourne
John Walker

 Saksa (GER)
Otto Liebing
Max Bröske
Max Vetter
Willi Bartholomae
Fritz Bartholomae
Werner Dehn
Rudolf Reichelt
Hans Matthiae
Kurt Runge

1920 Antwerpen
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Virgil Jacomini
Edwin Graves
William Jordan
Edward Moore
Alden Sanborn
Donald Johnston
Vincent Gallagher
Clyde King
Sherman Clark
 Iso-Britannia (GBR)
Ewart Horsfall
Guy Oliver Nickalls
Richard Lucas
Walter James
John Campbell
Sebastian Earl
Ralph Shove
Sidney Swann
Robin Johnstone
 Norja (NOR)
Theodor Nag
Conrad Olsen
Adolf Nilsen
Håkon Ellingsen
Thore Michelsen
Arne Mortensen
Karl Nag
Tollef Tollefsen
Thoralf Hagen
1924 Pariisi
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Leonard Carpenter
Howard Kingsbury
Alfred Lindley
John Miller
James Rockefeller
Frederick Sheffield
Benjamin Spock
Alfred Wilson
Laurence Stoddard
 Kanada (CAN)
Arthur Bell
Robert Hunter
William Langford
Harold Little
John Smith
Warren Snyder
Norman Taylor
William Wallace
Ivor Campbell
 Italia (ITA)
Ante Katalinić
Frane Katalinić
Šimun Katalinić
Giuseppe Crivelli
Latino Galasso
Petar Ivanov
Bruno Sorić
Carlo Toniatti
Vittorio Gliubich
1928 Amsterdam
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Marvin Stalder
John Brinck
Francis Frederick
William Thompson
William Dally
James Workman
Hubert A. Caldwell
Peter Donlon
Donald Blessing
 Iso-Britannia (GBR)
Jamie Hamilton
Guy Oliver Nickalls
John Badcock
Donald Gollan
Harold Lane
Gordon Killick
Jack Beresford
Harold West
Arthur Sulley
 Kanada (CAN)
Frederick Hedges
Frank Fiddes
John Hand
Herbert Richardson
Jack Murdoch
Athol Meech
Edgar Norris
William Ross
John Donnelly
1932 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Edwin Salisbury
James Blair
Duncan Gregg
David Dunlap
Burton Jastram
Charles Chandler
Harold Tower
Winslow Hall
Norris Graham
 Italia (ITA)
Vittorio Cioni
Mario Balleri
Renato Bracci
Dino Barsotti
Roberto Vestrini
Guglielmo Del Bimbo
Enrico Garzelli
Renato Barbieri
Cesare Milani
 Kanada (CAN)
Earl Eastwood
Joseph Harris
Stanley Stanyar
Harry Fry
Cedric Liddell
William Thoburn
Don Boal
Albert Taylor
George MacDonald
1936 Berliini
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Herbert Morris
Charles Day
Gordon Adam
John White
James McMillin
George Hunt
Joe Rantz
Donald Hume
Robert Moch
 Italia (ITA)
Guglielmo Del Bimbo
Dino Barsotti
Oreste Grossi
Enzo Bartolini
Mario Checcacci
Dante Secchi
Ottorino Quaglierini
Enrico Garzelli
Cesare Milani
 Saksa (GER)
Alfred Rieck
Helmut Radach
Hans Kuschke
Heinz Kaufmann
Gerd Völs
Werner Loeckle
Hans-Joachim Hannemann
Herbert Schmidt
Wilhelm Mahlow
1948 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Ian Turner
David Turner
James Hardy
George Ahlgren
Lloyd Butler
David Brown
Justus Smith
John Stack
Ralph Purchase
 Iso-Britannia (GBR)
Christopher Barton
Michael Lapage
Guy Richardson
Paul Bircher
Paul Massey
Brian Lloyd
David Meyrick
Alfred Mellows
Jack Dearlove
 Norja (NOR)
Kristoffer Lepsøe
Thorstein Kråkenes
Hans Hansen
Halfdan Gran Olsen
Harald Kråkenes
Leif Næss
Thor Pedersen
Carl Monssen
Sigurd Monssen
1952 Helsinki
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Frank Shakespeare
William Fields
James Dunbar
Richard Murphy
Robert Detweiler
Henry Procter
Wayne Frye
Edward Stevens
Charles Manring
 Neuvostoliitto (URS)
Yevgeny Brago
Vladimir Rodimushkin
Aleksei Komarov
Igor Borisov
Slava Amiragov
Leonid Gissen
Yevgeny Samsonov
Vladimir Kryukov
Igor Polyakov
 Australia (AUS)
Bob Tinning
Ernest Chapman
Nimrod Greenwood
David Anderson
Geoff Williamson
Mervyn Finlay
Edward Pain
Phil Cayzer
Tom Chessell
1956 Melbourne
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Thomas Charlton
David Wight
John Cooke
Donald Beer
Caldwell Esselstyn
Charles Grimes
Rusty Wailes
Robert Morey
William Becklean
 Kanada (CAN)
Philip Kueber
Richard McClure
Robert Wilson
David Helliwell
Donald Pretty
Bill McKerlich
Douglas McDonald
Lawrence West
Carlton Ogawa
 Australia (AUS)
Michael Aikman
David Boykett
Angus Benfield
James Howden
Garth Manton
Walter Howell
Adrian Monger
Bryan Doyle
Harold Hewitt
1960 Rooma
tulokset
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Manfred Rulffs
Walter Schröder
Frank Schepke
Kraft Schepke
Karl-Heinrich von Groddeck
Karl-Heinz Hopp
Klaus Bittner
Hans Lenk
Willi Padge
 Kanada (CAN)
Donald Arnold
Walter D'Hondt
Nelson Kuhn
John Lecky
Lorne Loomer
Archibald MacKinnon
Bill McKerlich
Glen Mervyn
Sohen Biln
 Tšekkoslovakia (TCH)
Bohumil Janoušek
Jan Jindra
Jiří Lundák
Stanislav Lusk
Václav Pavkovič
Luděk Pojezný
Jan Švéda
Josef Věntus
Miroslav Koníček
1964 Tokio
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Joseph Amlong
Thomas Amlong
Harold Budd
Emory Clark
Stanley Cwiklinski
Hugh Foley
William Knecht
William Stowe
Róbert Zimonyi
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Klaus Aeffke
Klaus Bittner
Karl-Heinrich von Groddeck
Hans-Jürgen Wallbrecht
Klaus Behrens
Jurgen Schroeder
Jürgen Plagemann
Horst Meyer
Thomas Ahrens
 Tšekkoslovakia (TCH)
Petr Čermák
Jiří Lundák
Jan Mrvík
Július Toček
Josef Věntus
Luděk Pojezný
Bohumil Janoušek
Richard Nový
Miroslav Koníček
1968 México
tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Horst Meyer
Wolfgang Hottenrott
Dirk Schreyer
Egbert Hirschfelder
Rüdiger Henning
Jörg Siebert
Lutz Ulbricht
Nikolaus Ott
Gunther Tiersch
 Australia (AUS)
Alf Duval
David Douglas
Michael Morgan
John Ranch
Joe Frazio
Gary Pearce
Peter Dickson
Bob Shirlaw
Alan Grover
 Neuvostoliitto (URS)
Zigmas Jukna
Aleksandr Martyshkin
Antanas Bagdonavičius
Vytautas Briedis
Volodymyr Sterlyk
Valentyn Kravchuk
Juozas Jagelavičius
Viktor Suslin
Yuriy Lorentsson
1972 München
tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Tony Hurt
Wybo Veldman
Dick Joyce
John Hunter
Lindsay Wilson
Athol Earl
Trevor Coker
Gary Robertson
Simon Dickie
 Yhdysvallat (USA)
Lawrence Terry
Franklin Hobbs
Pete Raymond
Tim Mickelson
Gene Clapp
Bill Hobbs
Cleve Livingston
Michael Livingston
Paul Hoffman
 Itä-Saksa (GDR)
Hans-Joachim Borzym
Jörg Landvoigt
Harold Dimke
Manfred Schneider
Hartmut Schreiber
Manfred Schmorde
Bernd Landvoigt
Heinrich Mederow
Dietmar Schwarz
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Bernd Baumgart
Gottfried Döhn
Werner Klatt
Hans-Joachim Lück
Dieter Wendisch
Roland Kostulski
Ulrich Karnatz
Karl-Heinz Prudöhl
Karl-Heinz Danielowski
 Iso-Britannia (GBR)
Richard Lester
John Yallop
Timothy Crooks
Hugh Matheson
David Maxwell
James Clark
Fred Smallbone
Leonard Robertson
Patrick Sweeney
 Uusi-Seelanti (NZL)
Ivan Sutherland
Trevor Coker
Peter Dignan
Lindsay Wilson
Athol Earl
Dave Rodger
Alec McLean
Tony Hurt
Simon Dickie
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Bernd Krauß
Hans-Peter Koppe
Ulrich Kons
Jörg Friedrich
Jens Doberschütz
Ulrich Karnatz
Uwe Dühring
Bernd Höing
Klaus-Dieter Ludwig
 Iso-Britannia (GBR)
Duncan McDougall
Allan Whitwell
Henry Clay
Chris Mahoney
Andrew Justice
John Pritchard
Malcolm McGowan
Richard Stanhope
Colin Moynihan
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Kokoshin
Andriy Tishchenko
Aleksandr Tkachenko
Jonas Pinskus
Jonas Normantas
Andrei Lugin
Aleksandr Mantsevich
Ihar Maystrenka
Grigory Dmitrienko
1984 Los Angeles
tulokset
 Kanada (CAN)
Blair Horn
Dean Crawford
Michael Evans
Paul Steele
Grant Main
Mark Evans
Kevin Neufeld
Pat Turner
Brian McMahon
 Yhdysvallat (USA)
Chip Lubsen
Andrew Sudduth
John Terwilliger
Christopher Penny
Tom Darling
Fred Borchelt
Charles Clapp
Bruce Ibbetson
Bob Jaugstetter
 Australia (AUS)
Craig Muller
Clyde Hefer
Samuel Patten
Tim Willoughby
Ian Edmunds
James Battersby
Ion Popa
Stephen Evans
Gavin Thredgold
1988 Soul
tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Bahne Rabe
Eckhardt Schultz
Ansgar Wessling
Wolfgang Maennig
Matthias Mellinghaus
Thomas Möllenkamp
Thomas Domian
Armin Eichholz
Manfred Klein
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Omelyanovich
Vasily Tikhonov
Andrey Vasilyev
Pavlo Hurkovskiy
Nikolay Kumarov
Aleksandr Lukvanov
Veniamin But
Viktor Diduk
Aleksandr Dumchev
 Yhdysvallat (USA)
Mike Teti
Jonathan Smith
Ted Patton
Jack Rusher
Peter Nordell
Jeffrey McLaughlin
Doug Burden
John Pescatore
Seth Bauer
1992 Barcelona
tulokset
 Kanada (CAN)
Darren Barber
Andrew Crosby
Michael Forgeron
Robert Marland
Terence Paul
Derek Porter
Michael Rascher
Bruce Robertson
John Wallace
 Romania (ROU)
Iulică Ruican
Viorel Talapan
Vasile Nastase
Claudiu Marin
Dǎnuţ Dobre
Valentin Robu
Vasile Măstăcan
Ioan Vizitiu
Marin Gheorghe
 Saksa (GER)
Roland Baar
Armin Eichholz
Detlef Kirchhoff
Manfred Klein
Bahne Rabe
Frank Richter
Hans Sennewald
Thorsten Streppelhoff
Ansgar Wessling
1996 Atlanta
tulokset
 Alankomaat (NED)
Koos Maasdijk
Ronald Florijn
Jeroen Duyster
Michiel Bartman
Henk-Jan Zwolle
Niels van der Zwan
Niels van Steenis
Diederik Simon
Nico Rienks
 Saksa (GER)
Mark Kleinschmidt
Detlef Kirchhoff
Wolfram Huhn
Roland Baar
Marc Weber
Ulrich Viefers
Peter Thiede
Thorsten Streppelhoff
Frank Jörg Richter
 Venäjä (RUS)
Pavel Melnikov
Andrey Glukhov
Anton Chermashentsev
Aleksandr Lukyanov
Nikolay Aksyonov
Dmitry Rozinkevich
Sergey Matveyev
Roman Monchenko
Vladimir Volodenkov
Vladimir Sokolov
2000 Sydney
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Andrew Lindsay
Ben Hunt-Davis
Simon Dennis
Louis Attrill
Luka Grubor
Kieran West
Fred Scarlett
Steve Trapmore
Rowley Douglas
 Australia (AUS)
Christian Ryan
Alastair Gordon
Nick Porzig
Robert Jahrling
Mike McKay
Stuart Welch
Daniel Burke
Jaime Fernandez
Brett Hayman
 Kroatia (CRO)
Igor Francetić
Tihomir Franković
Tomislav Smoljanović
Nikša Skelin
Siniša Skelin
Krešimir Čuljak
Igor Boraska
Branimir Vujević
Silvijo Petriško
2004 Ateena
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jason Read
Wyatt Allen
Chris Ahrens
Joseph Hansen
Matt Deakin
Dan Beery
Beau Hoopman
Bryan Volpenhein
Peter Cipollone
 Alankomaat (NED)
Matthijs Vellenga
Gijs Vermeulen
Jan-Willem Gabriëls
Daniël Mensch
Geert Jan Derksen
Gerritjan Eggenkamp
Diederik Simon
Michiel Bartman
Chun Wei Cheung
 Australia (AUS)
Stefan Szczurowski
Stuart Reside
Stuart Welch
James Stewart
Geoffrey Stewart
Boden Hanson
Mike McKay
Stephen Stewart
Michael Toon
2008 Peking
tulokset
 Kanada (CAN)
Kevin Light
Ben Rutledge
Andrew Byrnes
Jake Wetzel
Malcolm Howard
Dominic Seiterle
Adam Kreek
Kyle Hamilton
Brian Price
 Iso-Britannia (GBR)
Alex Partridge
Tom Stallard
Tom Lucy
Richard Egington
Josh West
Alastair Heathcote
Matt Langridge
Colin Smith
Acer Nethercott
 Yhdysvallat (USA)
Beau Hoopman
Matt Schnobrich
Micah Boyd
Wyatt Allen
Daniel Walsh
Steven Coppola
Josh Inman
Bryan Volpenhein
Marcus McElhenney
2012 Lontoo
tulokset
 Saksa (GER)
Filip Adamski
Andreas Kuffner
Eric Johannesen
Maximilian Reinelt
Richard Schmidt
Lukas Müller
Florian Mennigen
Kristof Wilke
Martin Sauer
 Kanada (CAN)
Gabriel Bergen
Douglas Csima
Robert Gibson
Conlin McCabe
Malcolm Howard
Andrew Byrnes
Jeremiah Brown
Will Crothers
Brian Price
 Iso-Britannia (GBR)
Alex Partridge
James Foad
Tom Ransley
Richard Egington
Mohamed Sbihi
Greg Searle
Matt Langridge
Constantine Louloudis
Phelan Hill
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Paul Bennett
Scott Durant
Matt Gotrel
Matt Langridge
Tom Ransley
Pete Reed
William Satch
Andrew Triggs Hodge
Phelan Hill
 Saksa (GER)
Maximilian Munski
Malte Jakschik
Andreas Kuffner
Eric Johannesen
Maximilian Reinelt
Felix Drahotta
Richard Schmidt
Hannes Ocik
Martin Sauer
 Alankomaat (NED)
Kaj Hendriks
Robert Lücken
Boaz Meylink
Boudewijn Röell
Olivier Siegelaar
Dirk Uittenboogaard
Mechiel Versluis
Tone Wieten
Peter Wiersum
  Lähde: Rowing Men's Coxed Eights Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
EIGHT WITH COXSWAIN (8+) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kevyt pariairokaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

 Michael Gier
ja Markus Gier (SUI)

 Maarten van der Linden
ja Pepijn Aardewijn (NED)

 Bruce Hick
ja Anthony Edwards (AUS)

2000 Sydney
tulokset

 Tomasz Kucharski
ja Robert Sycz (POL)

 Elia Luini
ja Leonardo Pettinari (ITA)

 Pascal Touron
ja Thibaud Chapelle (FRA)

2004 Ateena
tulokset

 Tomasz Kucharski
ja Robert Sycz (POL)

 Frédéric Dufour
ja Pascal Touron (FRA)

 Vasileios Polymeros
ja Nikolaos Skiathitis (GRE)

2008 Peking
tulokset

 Zac Purchase
ja Mark Hunter (GBR)

 Dimitrios Mougios
ja Vasileios Polymeros (GRE)

 Mads Rasmussen
ja Rasmus Quist Hansen (DEN)

2012 Lontoo
tulokset

 Mads Rasmussen
ja Rasmus Quist Hansen (DEN)

 Zac Purchase
ja Mark Hunter (GBR)

 Storm Uru
ja Peter Taylor (NZL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Pierre Houin
ja Jérémie Azou (FRA)

 Gary O'Donovan
ja Paul O'Donovan (IRL)

 Kristoffer Brun
ja Are Strandli (NOR)

  Lähde: Rowing Men's Lightweight Double Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
LIGHTWEIGHT DOUBLE SCULLS (2X) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kevyt pariaironelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset
 Tanska (DEN)
Victor Feddersen
Niels Henriksen
Thomas Poulsen
Eskild Ebbesen
 Kanada (CAN)
Brian Peaker
Jeffrey Lay
Dave Boyes
Gavin Hassett
 Yhdysvallat (USA)
Marc Schneider
Jeff Pfaendtner
David Collins
William Carlucci
2000 Sydney
tulokset
 Ranska (FRA)
Laurent Porchier
Jean-Christophe Bette
Yves Hocdé
Xavier Dorfmann
 Australia (AUS)
Simon Burgess
Anthony Edwards
Darren Balmforth
Robert Richards
 Tanska (DEN)
Søren Madsen
Thomas Ebert
Eskild Ebbesen
Victor Feddersen
2004 Ateena
tulokset
 Tanska (DEN)
Thor Kristensen
Thomas Ebert
Stephan Mølvig
Eskild Ebbesen
 Australia (AUS)
Glen Loftus
Anthony Edwards
Ben Cureton
Simon Burgess
 Italia (ITA)
Lorenzo Bertini
Catello Amarante
Salvatore Amitrano
Bruno Mascarenhas
2008 Peking
tulokset
 Tanska (DEN)
Thomas Ebert
Morten Jørgensen
Eskild Ebbesen
Mads Andersen
 Puola (POL)
Łukasz Pawłowski
Bartłomiej Pawełczak
Miłosz Bernatajtys
Paweł Rańda
 Kanada (CAN)
Iain Brambell
Jon Beare
Mike Lewis
Liam Parsons
2012 Lontoo
tulokset
 Etelä-Afrikka (RSA)
James Thompson
Matthew Brittain
John Smith
Sizwe Ndlovu
 Iso-Britannia (GBR)
Peter Chambers
Rob Williams
Richard Chambers
Chris Bartley
 Tanska (DEN)
Kasper Winther Jørgensen
Morten Jørgensen
Jacob Barsoe
Eskild Ebbesen
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Sveitsi (SUI)
Lucas Tramèr
Simon Schürch
Simon Niepmann
Mario Gyr
 Tanska (DEN)
Jacob Barsøe
Jacob Larsen
Kasper Winther Jørgensen
Morten Jørgensen
 Ranska (FRA)
Franck Solforosi
Thomas Baroukh
Guillaume Raineau
Thibault Colard
  Lähde: Rowing Men's Lightweight Coxless Fours Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
LIGHTWEIGHT COXLESS FOUR (4-) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Poistetut tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perämiehellinen kaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Sekajoukkue (ZZX)
François Brandt
Roelof Klein
Hermanus Brockmann
 Ranska (FRA)
Lucien Martinet
René Waleff
Tuntematon perämies
 Ranska (FRA)
Carlos Deltour
Antoine Védrenne
Raoul Paoli
1920 Antwerpen
tulokset
 Italia (ITA)
Ercole Olgeni
Giovanni Scatturin
Guido De Filip
 Ranska (FRA)
Gabriel Poix
Maurice Bouton
Ernest Barberolle
 Sveitsi (SUI)
Édouard Candeveau
Alfred Felber
Paul Piaget
1924 Pariisi
tulokset

 Sveitsi (SUI)
Édouard Candeveau
Alfred Felber
Émile Lachapelle

 Italia (ITA)
Ercole Olgeni
Giovanni Scatturin
Gino Sopracordevole

 Yhdysvallat (USA)
Leon Butler
Harold Wilson
Edward Jennings

1928 Amsterdam
tulokset
 Sveitsi (SUI)
Hans Schöchlin
Karl Schöchlin
Hans Bourquin
 Ranska (FRA)
Armand Marcelle
Edouard Marcelle
Henri Préaux
 Belgia (BEL)
Léon Flament
François de Coninck
Georges Anthony
1932 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Joseph Schauers
Charles Kieffer
Edward Jennings
 Puola (POL)
Jerzy Braun
Janusz Ślązak
Jerzy Skolimowski
 Ranska (FRA)
Anselme Brusa
André Giriat
Pierre Brunet
1936 Berliini
tulokset
 Saksa (GER)
Gerhard Gustmann
Herbert Adamski
Dieter Arend
 Italia (ITA)
Almiro Bergamo
Guido Santin
Luciano Negrini
 Ranska (FRA)
Marceau Fourcade
Georges Tapie
Noël Vandernotte
1948 Lontoo
tulokset
 Tanska (DEN)
Finn Pedersen
Tage Henriksen
Carl Andersen
 Italia (ITA)
Giovanni Steffè
Aldo Tarlao
Alberto Radi
 Unkari (HUN)
Antal Szendey
Béla Zsitnik
Róbert Zimonyi
1952 Helsinki
tulokset
 Ranska (FRA)
Raymond Salles
Gaston Mercier
Bernard Malivoire
 Saksa (GER)
Heinz Manchen
Helmut Heinhold
Helmut Noll
 Tanska (DEN)
Svend Petersen
Poul Svendsen
Jørgen Frantzen
1956 Melbourne
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Arthur Ayrault
Conn Findlay
Kurt Seiffert
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Karl-Heinrich von Groddeck
Horst Arndt
Rainer Borkowsky
 Neuvostoliitto (URS)
Ihor Yemchuk
Heorhiy Zhylin
Vladimir Petrov
1960 Rooma
tulokset
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Bernhard Knubel
Karl Renneberg
Klaus Zerta
 Neuvostoliitto (URS)
Antanas Bagdonavičius
Zigmas Jukna
Igor Rudakov
 Yhdysvallat (USA)
Richard Draeger
Conn Findlay
Henry Mitchell
1964 Tokio
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Edward Ferry
Conn Findlay
Kent Mitchell
 Ranska (FRA)
Jacques Morel
Georges Morel
Jean Claude Darouy
 Alankomaat (NED)
Jan Just Bos
Herman Rouwé
Frederik Hartsuiker
1968 México
tulokset
 Italia (ITA)
Primo Baran
Renzo Sambo
Bruno Cipolla
 Alankomaat (NED)
Herman Suselbeek
Hadriaan van Nes
Roderick Rijnders
 Tanska (DEN)
Jørn Krab
Harry Jørgensen
Preben Krab
1972 München
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Wolfgang Gunkel
Jörg Lücke
Klaus-Dieter Neubert
 Tšekkoslovakia (TCH)
Oldřich Svojanovský
Pavel Svojanovský
Vladimír Petříček
 Romania (ROU)
Ştefan Tudor
Petre Ceapura
Ladislau Lovrenschi
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Harald Jährling
Friedrich Ulrich
Georg Spohr
 Neuvostoliitto (URS)
Dmitri Bekhterev
Yuri Shurkalov
Yuriy Lorentsson
 Tšekkoslovakia (TCH)
Oldřich Svojanovský
Pavel Svojanovský
Ludvík Vébr
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Harald Jährling
Friedrich-Wilhelm Ulrich
Georg Spohr
 Neuvostoliitto (URS)
Viktor Pereverzev
Gennadi Kryuçkin
Aleksandr Lukyanov
 Jugoslavia (YUG)
Dusko Mrduljas
Zlatko Celent
Josip Reic
1984 Los Angeles
tulokset
 Italia (ITA)
Carmine Abbagnale
Giuseppe Abbagnale
Giuseppe Di Capua
 Romania (ROU)
Dimitrie Popescu
Vasile Tomoiagă
Dumitru Răducanu
 Yhdysvallat (USA)
Kevin Still
Robert Espeseth
Doug Herland
1988 Soul
tulokset
 Italia (ITA)
Carmine Abbagnale
Giuseppe Abbagnale
Giuseppe Di Capua
 Itä-Saksa (GDR)
Mario Streit
Detlef Kirchhoff
René Rensch
 Iso-Britannia (GBR)
Patrick Sweeney
Andy Holmes
Steve Redgrave
1992 Barcelona
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Garry Herbert
Greg Searle
Jonny Searle
 Italia (ITA)
Carmine Abbagnale
Giuseppe Abbagnale
Giuseppe Di Capua
 Romania (ROU)
Dimitrie Popescu
Dumitru Răducanu
Nicolae Țaga
  Lähde: Rowing Men's Coxed Pairs Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Perämiehellinen nelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Henri Bouckaert
Jean Cau
Émile Delchambre
Henri Hazebrouck
Charlot

 Saksa (GER)
Gustav Goßler
Oskar Goßler
Walter Katzenstein
Waldemar Tietgens
Carl Goßler
 Ranska (FRA)
Georges Lumpp
Charles Perrin
Daniel Soubeyran
Émile Wegelin
Tuntematon perämies
 Alankomaat (NED)
Coenraad Hiebendaal
Geert Lotsij
Paul Lotsij
Johannes Terwogt
Hermanus Brockmann
 Saksa (GER)
Wilhelm Carstens
Julius Körner
Adolf Möller
Hugo Rüster
Gustav Moths
 Saksa (GER)
Ernst Felle
Otto Fickeisen
Carl Lehle
Hermann Wilker
Franz Kröwerath
1912 Tukholma
tulokset
 Saksa (GER)
Albert Arnheiter
Hermann Wilker
Rudolf Fickeisen
Otto Fickeisen
Karl Leister
 Iso-Britannia (GBR)
Julius Beresford
Karl Vernon
Charles Rought
Bruce Logan
Geoffrey Carr
 Tanska (DEN)
Erik Bisgaard
Rasmus Frandsen
Mikael Simonsen
Poul Thymann
Ejgil Clemmensen
1920 Antwerpen
tulokset
 Sveitsi (SUI)
Willy Brüderlin
Max Rudolf
Paul Rudolf
Hans Walter
Paul Staub
 Yhdysvallat (USA)
Kenneth Myers
Carl Klose
Franz Federschmidt
Erich Federschmidt
Sherman Clark
 Norja (NOR)
Birger Var
Theodor Klem
Henry Larsen
Per Gulbrandsen
Thoralf Hagen
1924 Pariisi
tulokset
 Sveitsi (SUI)
Emile Albrecht
Alfred Probst
Eugen Sigg
Hans Walter
Émile Lachapelle
 Ranska (FRA)
Eugène Constant
Louis Gressier
Georges Lecointe
Raymond Talleux
Ernest Barberolle
 Yhdysvallat (USA)
Robert Gerhardt
Sidney Jelinek
Edward Mitchell
Henry Welsford
John Kennedy
1928 Amsterdam
tulokset
 Italia (ITA)
Valerio Perentin
Giliante D'Este
Nicolò Vittori
Giovanni Delise
Renato Petronio
 Sveitsi (SUI)
Ernst Haas
Joseph Meyer
Otto Bucher
Karl Schwegler
Fritz Bösch
 Puola (POL)
Franciszek Bronikowski
Edmund Jankowski
Leon Birkholc
Bernard Ormanowski
Bolesław Drewek
1932 Los Angeles
tulokset
 Saksa (GER)
Hans Eller
Horst Hoeck
Walter Meyer
Joachim Spremberg
Carlheinz Neumann
 Italia (ITA)
Bruno Vattovaz
Giovanni Plazzer
Riccardo Divora
Bruno Parovel
Giovanni Scher
 Puola (POL)
Jerzy Braun
Janusz Ślązak
Stanisław Urban
Edward Kobyliński
Jerzy Skolimowski
1936 Berliini
tulokset
 Saksa (GER)
Hans Maier
Walter Volle
Ernst Gaber
Paul Söllner
Fritz Bauer
 Sveitsi (SUI)
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Rolf Spring
 Ranska (FRA)
Fernand Vandernotte
Marcel Vandernotte
Jean Cosmat
Marcel Chauvigné
Noël Vandernotte
1948 Lontoo
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Warren Westlund
Robert Martin
Robert Will
Gordon Giovanelli
Allen Morgan
 Sveitsi (SUI)
Rudolf Reichling
Erich Schriever
Emil Knecht
Peter Stebler
André Moccand
 Tanska (DEN)
Erik Larsen
Børge Nielsen
Henry Larsen
Harry Knudsen
Jørgen Olsen
1952 Helsinki
tulokset
 Tšekkoslovakia (TCH)
Karel Mejta
Jiří Havlis
Jan Jindra
Stanislav Lusk
Miroslav Koranda
 Sveitsi (SUI)
Rico Bianchi
Karl Weidmann
Heinrich Scheller
Émile Ess
Walter Leiser
 Yhdysvallat (USA)
Carl Lovested
Alvin Ulbrickson
Richard Wahlstrom
Matthew Leanderson
Albert Rossi
1956 Melbourne
tulokset
 Italia (ITA)
Alberto Winkler
Romano Sgheiz
Angelo Vanzin
Franco Trincavelli
Ivo Stefanoni
 Ruotsi (SWE)
Olle Larsson
Gösta Eriksson
Ivar Aronsson
Evert Gunnarsson
Bertil Göransson
 Suomi (FIN)
Kauko Hänninen
Reino Poutanen
Veli Lehtelä
Toimi Pitkänen
Matti Niemi
1960 Rooma
tulokset
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Gerd Cintl
Horst Effertz
Klaus Riekemann
Jürgen Litz
Michael Obst
 Ranska (FRA)
Robert Dumontois
Claude Martin
Jacques Morel
Guy Nosbaum
Jean Klein
 Italia (ITA)
Fulvio Balatti
Romano Sgheiz
Franco Trincavelli
Giovanni Zucchi
Ivo Stefanoni
1964 Tokio
tulokset
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Peter Neusel
Bernhard Britting
Joachim Werner
Egbert Hirschfelder
Juergen Oelke
 Italia (ITA)
Renato Bosatta
Emilio Trivini
Giuseppe Galante
Franco De Pedrina
Giovanni Spinola
 Alankomaat (NED)
Lex Mullink
Jan van de Graaff
Freek van de Graaff
Robert van de Graaff
Marius Klumperbeek
1968 México
tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Dick Joyce
Ross Collinge
Dudley Storey
Warren Cole
Simon Dickie
 Itä-Saksa (GDR)
Peter Kremtz
Manfred Gelpke
Roland Göhler
Klaus Jacob
Dieter Semetzky
 Sveitsi (SUI)
Denis Oswald
Peter Bolliger
Hugo Waser
Jakob Grob
Gottlieb Fröhlich
1972 München
tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Peter Berger
Hans-Johann Färber
Gerhard Auer
Alois Bierl
Uwe Benter
 Itä-Saksa (GDR)
Dietrich Zander
Reinhard Gust
Eckhard Martens
Rolf Jobst
Klaus-Dieter Ludwig
 Tšekkoslovakia (TCH)
Otakar Mareček
Karel Neffe
Vladimír Jánoš
František Provazník
Vladimír Petříček
1976 Montréal
tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Vladimir Eshinov
Nikolay Ivanov
Mikhail Kuznetsov
Aleksandr Klepikov
Aleksandr Lukyanov
 Itä-Saksa (GDR)
Andreas Schulz
Rüdiger Kunze
Walter Dießner
Ullrich Dießner
Johannes Thomas
 Länsi-Saksa (FRG)
Johann Faerber
Ralph Kubail
Siegfried Fricke
Peter Niehusen
Hartmut Wenzel
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Dieter Wendisch
Ullrich Dießner
Walter Dießner
Gottfried Döhn
Andreas Gregor
 Neuvostoliitto (URS)
Artūrs Garonskis
Dimants Krišjānis
Dzintars Krišjānis
Žoržs Tikmers
Juris Bērziņš
 Puola (POL)
Grzegorz Stellak
Adam Tomasiak
Grzegorz Nowak
Ryszard Stadniuk
Ryszard Kubiak
1984 Los Angeles
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Richard Budgett
Martin Cross
Adrian Ellison
Andy Holmes
Steve Redgrave
 Yhdysvallat (USA)
Edward Ives
Thomas Kiefer
Michael Bach
Gregory Springer
John Stillings
 Uusi-Seelanti (NZL)
Brett Hollister
Kevin Lawton
Barrie Mabbott
Don Symon
Ross Tong
1988 Soul
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Bernd Niesecke
Hendrik Reiher
Karsten Schmeling
Bernd Eichwurzel
Frank Klawonn
 Romania (ROU)
Dimitrie Popescu
Ioan Snep
Vasile Tomoiagă
Ladislau Lovrenschi
Valentin Robu
 Uusi-Seelanti (NZL)
Chris White
Ian Wright
Andrew Bird
Greg Johnston
George Keys
1992 Barcelona
tulokset
 Romania (ROU)
Iulică Ruican
Viorel Talapan
Dimitrie Popescu
Dumitru Răducanu
Nicolae Țaga
 Saksa (GER)
Ralf Brudel
Uwe Kellner
Thoralf Peters
Karsten Finger
Hendrik Reiher
 Puola (POL)
Wojciech Jankowski
Maciej Lasicki
Jacek Streich
Tomasz Tomiak
Michał Cieślak
  Lähde: Rowing Men's Coxed Fours Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Amatöörien perämiehetön nelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset
 Tanska (DEN)
Ejler Allert
Jørgen Hansen
Carl Møller
Carl Pedersen
Poul Hartmann
 Ruotsi (SWE)
Ture Rosvall
William Bruhn-Möller
Conrad Brunkman
Herman Dahlbäck
Wilhelm Wilkens
 Norja (NOR)
Claus Høyer
Reidar Holter
Magnus Herseth
Frithjof Olstad
Olav Bjørnstad
  Lähde: Rowing Men's Coxed Fours, Inriggers Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Christine Scheiblich (GDR)

 Joan Lind (USA)

 Yelena Antonova (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Sanda Toma (ROU)

 Antonina Makhina-Dumcheva-Zelikovich (URS)

 Martina Schröter (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

 Valeria Rosca-Racila (ROU)

 Carlie Geer (USA)

 Ann Haesebrouck (BEL)

1988 Soul
tulokset

 Jutta Behrendt (GDR)

 Anne Marden (USA)

 Magdalena Georgieva (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Elisabeta Oleniuc-Lipa (ROU)

 Annelies Bredael (BEL)

 Silken Laumann (CAN)

1996 Atlanta
tulokset

 Yekaterina Khodatovich-Karsten (BLR)

 Silken Laumann (CAN)

 Trine Hansen (DEN)

2000 Sydney
tulokset

 Yekaterina Khodatovich-Karsten (BLR)

 Rumyana Dzhadzharova-Neykova (BUL)

 Katrin Rutschow-Stomporowski (GER)

2004 Ateena
tulokset

 Katrin Rutschow-Stomporowski (GER)

 Yekaterina Khodatovich-Karsten (BLR)

 Rumyana Dzhadzharova-Neykova (BUL)

2008 Peking
tulokset

 Rumyana Dzhadzharova-Neykova (BUL)

 Michelle Guerette (USA)

 Yekaterina Khodatovich-Karsten (BLR)

2012 Lontoo
tulokset

 Mirka Knapková (CZE)

 Fie Udby Erichsen (DEN)

 Kim Crow (AUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Kim Brennan (AUS)

 Genevra Stone (USA)

 Duan Jingli (CHN)

  Lähde: Rowing Women's Single Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
SINGLE SCULLS (1X) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)


Pariairokaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Svetla Otsetova
ja Zdravka Yordanova (BUL)

 Sabine Jahn
ja Petra Boesler (GDR)

 Eleonora Kaminskaitė
ja Genovaitė Ramoškienė (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Yelena Khloptseva
ja Larisa Popova (URS)

 Cornelia Linse
ja Heidi Westphal (GDR)

 Olga Homeghi
ja Valeria Răcilă (ROU)

1984 Los Angeles
tulokset

 Mariora Popescu
ja Elisabeta Oleniuc (ROU)

 Greet Hellemans
ja Nicolette Hellemans (NED)

 Daniele Laumann
ja Silken Laumann (CAN)

1988 Soul
tulokset

 Birgit Peter
ja Martina Schröter (GDR)

 Veronica Cogeanu
ja Elisabeta Lipă (ROU)

 Stefka Madina
ja Violeta Ninova (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

 Kerstin Köppen
ja Kathrin Boron (GER)

 Veronica Cochelea
ja Elisabeta Lipă (ROU)

 Gu Xiaoli
ja Lu Huali (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

 Kathleen Heddle
ja Marnie McBean (CAN)

 Zhang Xiuyun
ja Cao Mianying (CHN)

 Irene Eijs
ja Eeke van Nes (NED)

2000 Sydney
tulokset

 Jana Thieme
ja Kathrin Boron (GER)

 Pieta van Dishoeck
ja Eeke van Nes (NED)

 Birutė Šakickienė
ja Kristina Poplavskaja (LTU)

2004 Ateena
tulokset

 Georgina Evers-Swindell
ja Caroline Evers-Swindell (NZL)

 Peggy Waleska
ja Britta Oppelt (GER)

 Sarah Winckless
ja Elise Laverick (GBR)

2008 Peking
tulokset

 Georgina Evers-Swindell
ja Caroline Evers-Swindell (NZL)

 Annekatrin Thiele
ja Christiane Huth (GER)

 Elise Laverick
ja Anna Bebington (GBR)

2012 Lontoo
tulokset

 Anna Watkins
ja Katherine Grainger (GBR)

 Kim Crow
ja Brooke Pratley (AUS)

 Magdalena Fularczyk
ja Julia Michalska (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Magdalena Fularczyk
ja Natalia Madaj (POL)

 Victoria Thornley
ja Katherine Grainger (GBR)

 Donata Vištartaitė
ja Milda Valčiukaitė (LTU)

  Lähde: Rowing Women's Double Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
DOUBLE SCULLS (2X) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)


Pariaironelonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Anke Borchman
Jutta Lau
Viola Poley
Roswietha Zobelt
Liane Weigelt
 Neuvostoliitto (URS)
Anna Kondrachina
Mira Bryunina
Larisa Alexandrova
Galina Ermolaeva
Nadezhda Chernyshyova
 Romania (ROU)
Ioana Tudoran
Maria Micșa
Felicia Afrăsiloaie
Elisabeta Lazăr
Elena Giurcă
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Sybille Reinhardt
Jutta Ploch
Jutta Lau
Roswietha Zobelt
Liane Buhr
 Neuvostoliitto (URS)
Antonina Pustovit
Yelena Matiyevskaya
Olga Vasilchenko
Nadezhda Lyubimova
Nina Cheremisina
 Bulgaria (BUL)
Mariana Serbezova
Rumelyana Boncheva
Dolores Nakova
Anka Bakova
Anka Georgieva
1984 Los Angeles
tulokset
 Romania (ROU)
Titie Taran
Anisoara Sorohan
Ioana Badea
Sofia Corban
Ecaterina Oancia
 Yhdysvallat (USA)
Anne Marden
Lisa Rohde
Joan Lind
Virginia Gilder
Kelly Rickon
 Tanska (DEN)
Hanne Eriksen
Birgitte Hanel
Charlotte Koefoed
Bodil Rasmussen
Jette Sørensen
1988 Soul
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Kerstin Förster
Kristina Mundt
Beate Schramm
Jana Sorgers
 Neuvostoliitto (URS)
Irina Kalimbet
Svitlana Maziy
Inna Frolova
Antonina Zelikovich
 Romania (ROU)
Anişoara Bălan
Anişoara Minea
Veronica Cogeanu
Elisabeta Lipă
1992 Barcelona
tulokset
 Saksa (GER)
Sybille Schmidt
Birgit Peter
Kerstin Müller
Kristina Mundt
 Romania (ROU)
Anişoara Dobre
Doina Ignat
Constanța Burcică
Veronica Cochelea
 Yhdistynyt joukkue (EUN)
Antonina Zelikovich
Tetiana Ustiuzhanina
Ekaterina Karsten
Yelena Khloptseva
1996 Atlanta
tulokset
 Saksa (GER)
Katrin Rutschow-Stomporowski
Jana Sorgers
Kerstin Köppen
Kathrin Boron
 Ukraina (UKR)
Svitlana Maziy
Dina Myftakhutdinova
Inna Frolova
Olena Ronzhyna
 Kanada (CAN)
Laryssa Biesenthal
Diane O'Grady
Kathleen Heddle
Marnie McBean
2000 Sydney
tulokset
 Saksa (GER)
Manja Kowalski
Meike Evers
Manuela Lutze
Kerstin Kowalski
 Iso-Britannia (GBR)
Guin Batten
Gillian Lindsay
Katherine Grainger
Miriam Batten
 Venäjä (RUS)
Oksana Dorodnova
Irina Fedotova
Yuliya Levina
Larisa Merk
2004 Ateena
tulokset
 Saksa (GER)
Kathrin Boron
Meike Evers
Manuela Lutze
Kerstin El Qalqili
 Iso-Britannia (GBR)
Alison Mowbray
Debbie Flood
Frances Houghton
Rebecca Romero
 Australia (AUS)
Dana Faletic
Rebecca Sattin
Amber Bradley
Kerry Hore
2008 Peking
tulokset
 Kiina (CHN)
Tang Bin
Xi Aihua
Jin Ziwei
Zhang Yangyang
 Iso-Britannia (GBR)
Annabel Vernon
Debbie Flood
Frances Houghton
Katherine Grainger
 Saksa (GER)
Britta Oppelt
Manuela Lutze
Kathrin Boron
Stephanie Schiller
2012 Lontoo
tulokset
 Ukraina (UKR)
Kateryna Tarasenko
Nataliya Dovhodko
Anastasiya Kozhenkova
Yana Dementyeva
 Saksa (GER)
Annekatrin Thiele
Carina Bär
Julia Richter
Britta Oppelt
 Yhdysvallat (USA)
Natalie Dell
Kara Kohler
Megan Kalmoe
Adrienne Martelli
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Saksa (GER)
Annekatrin Thiele
Carina Bär
Julia Lier
Lisa Schmidla
 Alankomaat (NED)
Chantal Achterberg
Nicole Beukers
Inge Janssen
Carline Bouw
 Puola (POL)
Maria Springwald
Joanna Leszczyńska
Agnieszka Kobus
Monika Ciaciuch
  Lähde: Rowing Women's Quadruple Sculls Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
QUADRUPLE SCULLS WITHOUT COXSW WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Perämiehetön kaksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset

 Siyka Kelbecheva
ja Stoyanka Gruycheva (BUL)

 Angelika Noack
ja Sabine Dähne (GDR)

 Edith Eckbauer
ja Thea Einöder (FRG)

1980 Moskova
tulokset

 Ute Steindorf
ja Cornelia Klier (GDR)

 Małgorzata Dłużewska
ja Czesława Kościańska (POL)

 Siika Barboulova
ja Stoyanka Kubatova (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

 Rodica Arba
ja Elena Horvat (ROU)

 Elizabeth Craig
ja Tricia Smith (CAN)

 Ellen Becker
ja Iris Völkner (FRG)

1988 Soul
tulokset

 Rodica Arba
ja Olga Homeghi (ROU)

 Radka Stoyanova
ja Lalka Berberova (BUL)

 Nikki Payne
ja Lynley Hannen (NZL)

1992 Barcelona
tulokset

 Kathleen Heddle
ja Marnie McBean (CAN)

 Ingeburg Schwerzmann
ja Stefani Werremeier (GER)

 Stephanie Pierson
ja Anna Seaton (USA)

1996 Atlanta
tulokset

 Megan Still
ja Kate Slatter (AUS)

 Karen Kraft
ja Melissa Schwen (USA)

 Christine Gosse
ja Helene Cortin (FRA)

2000 Sydney
tulokset

 Georgeta Damian
ja Doina Ignat (ROU)

 Kate Slatter
ja Rachael Taylor (AUS)

 Karen Kraft
ja Melissa Ryan (USA)

2004 Ateena
tulokset

 Georgeta Damian
ja Viorica Susanu (ROU)

 Katherine Grainger
ja Cath Bishop (GBR)

 Yuliya Bichyk
ja Natallia Helakh (BLR)

2008 Peking
tulokset

 Georgeta Damian
ja Viorica Susanu (ROU)

 Wu You
ja Gao Yulan (CHN)

 Yuliya Bichyk
ja Natallia Helakh (BLR)

2012 Lontoo
tulokset

 Helen Glover
ja Heather Stanning (GBR)

 Kate Hornsey
ja Sarah Tait (AUS)

 Juliette Haigh
ja Rebecca Scown (NZL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Helen Glover
ja Heather Stanning (GBR)

 Genevieve Behrent
ja Rebecca Scown (NZL)

 Hedvig Rasmussen
ja Anne Andersen (DEN)

  Lähde: Rowing Women's Coxless Pairs Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
PAIR WITHOUT COXSWAIN (2-) WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kahdeksikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Brigitte Ahrenholz
Henrietta Ebert
Viola Goretzki
Monika Kallies
Christiane Knetsch
Helma Lehmann
Irina Müller
Ilona Richter
Marina Wilke
 Neuvostoliitto (URS)
Olga Guzenko
Olga Kolkova
Klavdiya Kozenkova
Olga Pugovskaya
Nadezhda Roshchina
Nadezhda Rozgon
Lyubov Talalaeva
Nelli Tarakanova
Elena Zubko
 Yhdysvallat (USA)
Carol Brown
Anita Defrantz
Carolyn Graves
Marion Greig
Margaret McCarthy
Gail Ricketson
Lynn Silliman
Anne Warner
Jacqueline Zoch
1980 Moskova
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Martina Boesler
Christiane Knetsch
Gabriele Lohs
Karin Metze
Kersten Neisser
Ilona Richter
Marita Sandig
Birgit Schütz
Marina Wilke
 Neuvostoliitto (URS)
Nina Frolova
Mariya Payun
Olga Pivovarova
Nina Preobrazhenskaya
Nadezhda Prishchepa
Tatyana Stetsenko
Elena Tereshina
Nina Umanets
Valentina Zhulina
 Romania (ROU)
Angelica Aposteanu
Elena Bondar
Florica Bucur
Maria Constantinescu
Elena Dobrițoiu
Rodica Frîntu
Ana Iliuţă
Rodica Puscatu-Arba
Marlena Zagoni
1984 Los Angeles
tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Betsy Beard
Carol Bower
Jeanne Flanagan
Carie Graves
Kathy Keeler
Harriet Metcalf
Kristine Norelius
Shyril O'Steen
Kristen Thorsness
 Romania (ROU)
Mihaela Armășescu
Doina Balan
Adriana Bazon
Camelia Diaconescu
Viorica Ioja
Aneta Mihaly
Aurora Plesca
Lucia Sauca
Marioara Trașcă
 Alankomaat (NED)
Lynda Cornet
Marieke van Drogenbroek
Harriet van Ettekoven
Greet Hellemans
Nicolette Hellemans
Martha Laurijsen
Catharina Neelissen
Anne Quist
Wiljon Vaandrager
1988 Soul
tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Ramona Balthasar
Kathrin Haacker
Anja Kluge
Daniela Neunast
Beatrix Schröer
Ute Stange
Annegret Strauch
Ute Wild
Judith Zeidler
 Romania (ROU)
Herta Anitaș
Mihaela Armășescu
Doina Balan
Adriana Bazon
Olga Homeghi
Veronica Necula
Ecaterina Oancia
Rodica Puscatu
Marioara Trașcă
 Kiina (CHN)
Han Yaqin
He Yanwen
Hu Ya-Dong
Li Rong-Hua
Yang Xiao
Zhang Xiang-Hua
Zhang Yali
Zhou Shouying
Zhou Xiuhua
1992 Barcelona
tulokset
 Kanada (CAN)
Kirsten Barnes
Shannon Crawford
Megan Delehanty
Kathleen Heddle
Marnie McBean
Jessica Monroe
Brenda Taylor
Lesley Thompson
Kay Worthington
 Romania (ROU)
Adriana Bazon
Iulia Bulie
Elena Georgescu
Viorica Lepădatu
Veronica Necula
Ioana Olteanu
Maria Padurariu
Doina Robu
Doina Snep
 Saksa (GER)
Sylvia Dördelmann
Kathrin Haacker
Christiane Harzendorf
Daniela Neunast
Cerstin Petersmann
Dana Pyritz