Luettelo purjehduksen olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Purjehdus on ollut olympialaisten lajivalikoimassa alkaen vuodesta 1900. Vuoden 1904 olympialaisissa purjehduksessa ei kilpailtu. Menestynein maa olympialaisten soudussa on Iso-Britannia.[1][2]

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Purjelautailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
Lechner A-390

tulokset

 Barbara Kendall (NZL)

 Zhang Xiaodong (CHN)

 Dorien de Vries (NED)

1996 Atlanta
Mistral One Design

tulokset

 Lee Lai Shan (HKG)

 Barbara Kendall (NZL)

 Alessandra Sensini (ITA)

2000 Sydney
Mistral One Design

tulokset

 Alessandra Sensini (ITA)

 Amelie Lux (GER)

 Barbara Kendall (NZL)

2004 Ateena
Mistral One Design

tulokset

 Faustine Merret (FRA)

 Yin Jian (CHN)

 Alessandra Sensini (ITA)

2008 Peking
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Yin Jian (CHN)

 Alessandra Sensini (ITA)

 Bryony Shaw (GBR)

2012 Lontoo
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Marina Alabau (ESP)

 Tuuli Petäjä (FIN)

 Zofia Noceti-Klepacka (POL)

2016 Rio de Janeiro
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Charline Picon (FRA)

 Chen Peina (CHN)

 Stefania Elfutina (RUS)

  Lähde: Sailing Women's Windsurfer Medalists Sports-Reference. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)
RS:X - WINDSURFER WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Yhden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
Europe insigna.png
E-jolla

tulokset

 Linda Andersen (NOR)

 Natalia Vía Dufresne (ESP)

 Julia Trotman (USA)

1996 Atlanta
Europe insigna.png
E-jolla

tulokset

 Kristine Roug (DEN)

 Margriet Matthijsse (NED)

 Courtenay Becker-Dey (USA)

2000 Sydney
Europe insigna.png
E-jolla

tulokset

 Shirley Robertson (GBR)

 Margriet Matthijsse (NED)

 Serena Amato (ARG)

2004 Ateena
Europe insigna.png
E-jolla

tulokset

 Siren Sundby (NOR)

 Lenka Šmídová (CZE)

 Signe Livbjerg (DEN)

2008 Peking
Laser Radial insigna.png
Laser Radial

tulokset

 Anna Tunnicliffe (USA)

 Gintare Volungeviciute-Scheidt (LTU)

 Xu Lijia (CHN)

2012 Lontoo
Laser Radial insigna.png
Laser Radial

tulokset

 Xu Lijia (CHN)

 Marit Bouwmeester (NED)

 Evi Van Acker (BEL)

2016 Rio de Janeiro
Laser Radial insigna.png
Laser Radial

tulokset

 Marit Bouwmeester (NED)

 Annalise Murphy (IRL)

 Anne-Marie Rindom (DEN)

  Lähde: Sailing Women's One Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)
LASER RADIAL - ONE PERSON DINGHY WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Kahden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
470 insigna.png
470

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Allison Jolly
Lynne Jewell
 Ruotsi (SWE)
Marit Söderström
Birgitta Bengtsson
 Neuvostoliitto (URS)
Larisa Moskalenko
Iryna Chunykhovska
1992 Barcelona
470 insigna.png
470

tulokset
 Espanja (ESP)
Theresa Zabell
Patricia Guerra
 Uusi-Seelanti (NZL)
Leslie Egnot
Jan Shearer
 Yhdysvallat (USA)
Jennifer Isler
Pamela Healy
1996 Atlanta
470 insigna.png
470

tulokset
 Espanja (ESP)
Theresa Zabell
Begoña Vía-Dufresne
 Japani (JPN)
Yumiko Shige
Alicia Kinoshita
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Olena Pakholchik
2000 Sydney
470 insigna.png
470

tulokset
 Australia (AUS)
Jenny Armstrong
Belinda Stowell
 Yhdysvallat (USA)
Jennifer Isler
Sarah Glaser
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Olena Pakholchik
2004 Ateena
470 insigna.png
470

tulokset
 Kreikka (GRE)
Sofía Bekatórou
Aimilía Tsoúlfa
 Espanja (ESP)
Sandra Azón
Natalia Vía Dufresne
 Ruotsi (SWE)
Therese Torgersson
Vendela Zachrisson
2008 Peking
470 insigna.png
470

tulokset
 Australia (AUS)
Elise Rechichi
Tessa Parkinson
 Alankomaat (NED)
Marcelien de Koning
Lobke Berkhout
 Brasilia (BRA)
Fernanda Oliveira
Isabel Swan
2012 Lontoo
470 insigna.png
470

tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Jo Aleh
Polly Powrie
 Iso-Britannia (GBR)
Hannah Mills
Saskia Clark
 Alankomaat (NED)
Lisa Westerhof
Lobke Berkhout
2016 Rio de Janeiro
470 insigna.png
470

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Hannah Mills
Saskia Clark
 Uusi-Seelanti (NZL)
Jo Aleh
Polly Powrie
 Ranska (FRA)
Camille Lecointre
Hélène Defrance
  Lähde: Sailing Women's Two Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)
470 - TWO PERSON DINGHY WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

49erFX[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2016 Rio de Janeiro
49er insigna.png
49erFX

tulokset
 Brasilia (BRA)
Martine Grael
Kahena Kunze
 Uusi-Seelanti (NZL)
Alex Maloney
Molly Meech
 Tanska (DEN)
Jena Mai Hansen
Katja Salskov-Iversen
  Lähde: 49ER FX WOMEN WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Purjelautailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
Windglider insigna.png
Windglider

tulokset

 Stephan van den Berg (NED)

 Scott Steele (USA)

 Bruce Kendall (NZL)

1988 Soul
Division II insigna.png
Division II

tulokset

 Bruce Kendall (NZL)

 Jan Boersma (AHO)

 Mike Gebhardt (USA)

1992 Barcelona
Lechner A-390

tulokset

 Franck David (FRA)

 Mike Gebhardt (USA)

 Lars Kleppich (AUS)

1996 Atlanta
Mistral One Design

tulokset

 Nikos Kaklamanakis (GRE)

 Carlos Espínola (ARG)

 Gal Fridman (ISR)

2000 Sydney
Mistral One Design

tulokset

 Christoph Sieber (AUT)

 Carlos Espínola (ARG)

 Aaron McIntosh (NZL)

2004 Ateena
Mistral One Design

tulokset

 Gal Fridman (ISR)

 Nikos Kaklamanakis (GRE)

 Nick Dempsey (GBR)

2008 Peking
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Tom Ashley (NZL)

 Julien Bontemps (FRA)

 Shahar Zubari (ISR)

2012 Lontoo
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Dorian van Rijsselberge (NED)

 Nick Dempsey (GBR)

 Przemyslaw Miarczynski (POL)

2016 Rio de Janeiro
RS-X insigna.png
RS:X

tulokset

 Dorian van Rijsselberge (NED)

 Nick Dempsey (GBR)

 Pierre Le Coq (FRA)

  Lähde: Sailing Men's Windsurfer Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
Sailing Mixed Windsurfer Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
RS:X - WINDSURFER MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

Yhden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 José María van der Ploeg (ESP)

 Brian Ledbetter (USA)

 Craig Monk (NZL)

1996 Atlanta
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Mateusz Kusznierewicz (POL)

 Sébastien Godefroid (BEL)

 Roy Heiner (NED)

2000 Sydney
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Iain Percy (GBR)

 Luca Devoti (ITA)

 Fredrik Lööf (SWE)

2004 Ateena
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Ben Ainslie (GBR)

 Rafael Trujillo (ESP)

 Mateusz Kusznierewicz (POL)

2008 Peking
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Paul Goodison (GBR)

 Vasilij Žbogar (SLO)

 Diego Romero (ITA)

2012 Lontoo
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Tom Slingsby (AUS)

 Pávlos Kontídis (CYP)

 Rasmus Myrgren (SWE)

2016 Rio de Janeiro
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Tom Burton (AUS)

 Tonči Stipanović (CRO)

 Sam Meech (NZL)

  Lähde: Sailing Men's One Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
LASER - ONE PERSON DINGHY MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

Yhden hengen raskas jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Ben Ainslie (GBR)

 Jonas Høgh Christensen (DEN)

 Jonathan Lobert (FRA)

2016 Rio de Janeiro
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Giles Scott (GBR)

 Vasilij Žbogar (SLO)

 Caleb Paine (USA)

  Lähde: Sailing Men's One Person Heavyweight Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
FINN - ONE PERSON DINGHY (HEAVYWEIGHT) MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

Kahden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
470 insigna.png
470

tulokset
 Espanja (ESP)
Thierry Peponnet
Luc Pillot
 Neuvostoliitto (URS)
Tõnu Tõniste
Toomas Tõniste
 Yhdysvallat (USA)
John Shadden
Charles McKee
1992 Barcelona
470 insigna.png
470

tulokset
 Espanja (ESP)
Jordi Calafat
Francisco Sanchez
 Yhdysvallat (USA)
Morgan Reeser
Kevin Burnham
 Viro (EST)
Tõnu Tõniste
Toomas Tõniste
1996 Atlanta
470 insigna.png
470

tulokset
 Ukraina (UKR)
Yevhen Braslavets
Ihor Matviyenko
 Iso-Britannia (GBR)
John Merricks
Ian Walker
 Portugali (POR)
Victor Rocha
Nuno Barreto
2000 Sydney
470 insigna.png
470

tulokset
 Australia (AUS)
Tom King Tom King
Mark Turnbull
 Yhdysvallat (USA)
Paul Foerster
Robert Merrick
 Argentiina (ARG)
Javier Conte
Juan de la Fuente
2004 Ateena
470 insigna.png
470

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Paul Foerster
Kevin Burnham
 Iso-Britannia (GBR)
Nick Rogers
Joe Glanfield
 Japani (JPN)
Kazuto Seki
Kenjiro Todoroki
2008 Peking
470 insigna.png
470

tulokset
 Australia (AUS)
Nathan Wilmot
Malcolm Page
 Iso-Britannia (GBR)
Nick Rogers
Joe Glanfield
 Ranska (FRA)
Nicolas Charbonnier
Olivier Bausset
2012 Lontoo
470 insigna.png
470

tulokset
 Australia (AUS)
Mathew Belcher
Malcolm Page
 Iso-Britannia (GBR)
Luke Patience
Stuart Bithell
 Argentiina (ARG)
Lucas Calabrese
Juan de la Fuente
2016 Rio de Janeiro
470 insigna.png
470

tulokset
 Kroatia (CRO)
Šime Fantela
Igor Marenić
 Australia (AUS)
Mathew Belcher
William Ryan
 Kreikka (GRE)
Panagiótis Mántis
Pávlos Kagialís
  Lähde: Sailing Men's Two Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
470 - TWO PERSON DINGHY MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

49er[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
49er insigna.png
49er

tulokset
 Australia (AUS)
Nathan Outteridge
Iain Jensen
 Uusi-Seelanti (NZL)
Peter Burling
Blair Tuke
 Tanska (DEN)
Allan Nørregaard
Peter Lang
2016 Rio de Janeiro
49er insigna.png
49er

tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Peter Burling
Blair Tuke
 Australia (AUS)
Nathan Outteridge
Iain Jensen
 Saksa (GER)
Erik Heil
Thomas Plößel
  Lähde: Sailing Men's Skiff Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)
49ER - SKIFF MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Sekakilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monirunkovene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Argentiina (ARG)
Santiago Lange
Cecilia Carranza Saroli
 Australia (AUS)
Jason Waterhouse
Lisa Darmanin
 Itävalta (AUT)
Thomas Zajac
Tanja Frank
  Lähde: NACRA 17 MIXED Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Poistetut tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmen hengen kölivene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2004 Ateena
Yngling insigna.png
Yngling

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Shirley Robertson
Sarah Webb
Sarah Ayton
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Ganna Kalinina
Svitlana Matevusheva
 Tanska (DEN)
Dorte Jensen
Helle Jespersen
Christina Otzen
2008 Peking
Yngling insigna.png
Yngling

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Sarah Ayton
Sarah Webb
Pippa Wilson
 Alankomaat (NED)
Mandy Mulder
Annemieke Bes
Merel Witteveen
 Kreikka (GRE)
Sofía Bekatórou
Virginía Kravarióti
Sofía Papadopoúlou
2012 Lontoo
Elliott 6m insigna.png
Elliott 6m

tulokset
 Espanja (ESP)
Támara Echegoyen
Ángela Pumariega
Sofía Toro
 Australia (AUS)
Olivia Price
Nina Curtis
Lucinda Whitty
 Suomi (FIN)
Silja Lehtinen
Silja Kanerva
Mikaela Wulff
  Lähde: Sailing Women's Three Person Keelboat Medalists Sports-Reference. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)
ELLIOTT 6M - MATCH RACING WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.3.2017. (englanniksi)

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahden hengen kölivene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2004 Ateena
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Brasilia (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
 Kanada (CAN)
Ross MacDonald
Mike Wolfs
 Ranska (FRA)
Pascal Rambeau
Xavier Rohart
2008 Peking
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Iain Percy
Andrew Simpson
 Brasilia (BRA)
Robert Scheidt
Bruno Prada
 Ruotsi (SWE)
Fredrik Lööf
Anders Ekström
2012 Lontoo
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Fredrik Lööf
Max Salminen
 Iso-Britannia (GBR)
Iain Percy
Andrew Simpson
 Brasilia (BRA)
Robert Scheidt
Bruno Prada
  Lähde: Sailing Men's Two Person Keelboat Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Avoin luokka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Pariisi
Monotyyppi

tulokset

 Léon Huybrechts (BEL)

 Henrik Robert (NOR)

 Hans Dittmar (FIN)

1928 Amsterdam
12 jalan kevytvene

tulokset

 Sven Thorell (SWE)

 Henrik Robert (NOR)

 Bertel Broman (FIN)

1932 Los Angeles
Snowbird insigna.png
Snowbird

tulokset

 Jacques Baptiste Lebrun (FRA)

 Bob Maas (NED)

 Santiago Amat (ESP)

1936 Berliini
O-Jolle insigna.png
O-jolla

tulokset

 Daan Kagchelland (NED)

 Werner Krogmann (GER)

 Peter Scott (GBR)

1948 Lontoo
Firefly insigna.png
Firefly

tulokset

 Paul Elvstrøm (DEN)

 Ralph Evans (USA)

 Koos de Jong (NED)

1952 Helsinki
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Paul Elvstrøm (DEN)

 Charles Currey (GBR)

 Rickard Sarby (SWE)

1956 Melbourne
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Paul Elvstrøm (DEN)

 André Nelis (BEL)

 John Marvin (USA)

1960 Rooma
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Paul Elvstrøm (DEN)

 Aleksander Tšutšelov (URS)

 André Nelis (BEL)

1964 Tokio
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Willi Kuhweide (EUA)

 Peter Barrett (USA)

 Henning Wind (DEN)

1968 México
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Valentyn Mankin (URS)

 Hubert Raudaschl (AUT)

 Fabio Albarelli (ITA)

1972 München
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Serge Maury (FRA)

 Ilias Khatzipavlis (GRE)

 Viktor Potapov (URS)

1976 Montréal
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Jochen Schümann (GDR)

 Andrey Balashov (URS)

 John Bertrand (AUS)

1980 Moskova
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Esko Rechardt (FIN)

 Wolfgang Mayrhofer (AUT)

 Andrey Balashov (URS)

1984 Los Angeles
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Russell Coutts (NZL)

 John Bertrand (USA)

 Terry Neilson (CAN)

1988 Soul
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 José Luis Doreste (ESP)

 Peter Holmberg (ISV)

 John Cutler (NZL)

1996 Atlanta
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Robert Scheidt (BRA)

 Ben Ainslie (GBR)

 Peer Moberg (NOR)

2000 Sydney
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Ben Ainslie (GBR)

 Robert Scheidt (BRA)

 Michael Blackburn (AUS)

2004 Ateena
Laser insigna.png
Laser

tulokset

 Robert Scheidt (BRA)

 Andreas Geritzer (AUT)

 Vasilij Žbogar (SLO)

2008 Peking
Finn insigna.png
Finnjolla

tulokset

 Ben Ainslie (GBR)

 Zach Railey (USA)

 Guillaume Florent (FRA)

  Lähde: Sailing Mixed One Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kahden hengen jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
470 insigna.png
470

tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Frank Hübner
Harro Bode
 Espanja (ESP)
Antonio Gorostegui
Pedro Millet
 Australia (AUS)
Ian Brown
Ian Ruff
1980 Moskova
470 insigna.png
470

tulokset
 Brasilia (BRA)
Marcos Soares
Eduardo Penido
 Itä-Saksa (GDR)
Jorn Borowski
Egbert Swensson
 Suomi (FIN)
Jouko Lindgrén
Georg Tallberg
1984 Los Angeles
470 insigna.png
470

tulokset
 Espanja (ESP)
Luis Doreste
Roberto Molina
 Yhdysvallat (USA)
Steve Benjamin
Chris Steinfeld
 Ranska (FRA)
Thierry Peponnet
Luc Pillot
  Lähde: Sailing Mixed Two Person Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kahden hengen raskas jolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1956 Melbourne
12m² Sharpie insigna.png
12m² Sharpie

tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Peter Mander
Jack Cropp
 Australia (AUS)
Rolly Tasker
John Scott
 Iso-Britannia (GBR)
Jasper Blackall
Terence Smith
1960 Rooma
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Norja (NOR)
Peder Lunde Jr.
Bjørn Bergvall
 Tanska (DEN)
Hans Fogh
Ole Erik Petersen
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Rolf Mulka
Ingo Von Bredow
1964 Tokio
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Helmer Pedersen
Earle Wells
 Iso-Britannia (GBR)
Keith Musto
Tony Morgan
 Yhdysvallat (USA)
Harry Melges
William Bentsen
1968 México
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Rodney Pattisson
Iain MacDonald-Smith
 Länsi-Saksa (FRG)
Ullrich Libor
Peter Naumann
 Brasilia (BRA)
Reinaldo Conrad
Burkhard Cordes
1972 München
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Rodney Pattisson
Christopher Davies
 Ranska (FRA)
Yves Pajot
Marc Pajot
 Länsi-Saksa (FRG)
Ullrich Libor
Peter Naumann
1976 Montréal
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Länsi-Saksa (FRG)
Jörg Diesch
Eckart Diesch
 Iso-Britannia (GBR)
Rodney Pattisson
Julian Brooke-Houghton
 Brasilia (BRA)
Reinaldo Conrad
Peter Ficker
1980 Moskova
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Espanja (ESP)
Alejandro Abascal
Miguel Noguer
 Irlanti (IRL)
David Wilkins
James Wilkinson
 Unkari (HUN)
Szabolcs Detre
Zsolt Detre
1984 Los Angeles
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Jonathan McKee
William Carl Buchan
 Kanada (CAN)
Terry McLaughlin
Evert Bastet
 Iso-Britannia (GBR)
Jonathan Richards
Peter Allam
1988 Soul
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Tanska (DEN)
Jørgen Bojsen-Møller
Christian Grønborg
 Norja (NOR)
Ole Pollen
Erik Björkum
 Kanada (CAN)
Frank McLaughlin
John Millen
1992 Barcelona
Flying Dutchman insigna.png
Flying dutchman

tulokset
 Espanja (ESP)
Luis Doreste
Domingo Manrique
 Yhdysvallat (USA)
Paul Foerster
Stephen Bourdow
 Tanska (DEN)
Jørgen Bojsen-Møller
Jens Bojsen-Møller
  Lähde: Sailing Mixed Two Person Heavyweight Dinghy Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kahden hengen kölivene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1932 Los Angeles
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Gilbert Gray
Andrew Libano
 Iso-Britannia (GBR)
George Colin Ratsey
Peter Jaffe
 Ruotsi (SWE)
Gunnar Asther
Daniel Sundén-Cullberg
1936 Berliini
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Saksa (GER)
Peter Bischoff
Hans-Joachim Weise
 Ruotsi (SWE)
Arvid Laurin
Uno Wallentin
 Alankomaat (NED)
Bob Maas
Willem de Vries Lentsch
1948 Lontoo
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Hilary Smart
Paul Smart
 Kuuba (CUB)
Carlos de Cardenas
Carlos de Cardenas Jr.
 Alankomaat (NED)
Adriaan Maas
Edward Stutterheim
1948 Lontoo
Swallow

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Stewart Morris
David Bond
 Portugali (POR)
Duarte de Almeida Bello
Fernando Pinto Coelho Bello
 Yhdysvallat (USA)
Lockwood Pirie
Owen Torrey
1952 Helsinki
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Italia (ITA)
Agostino Straulino
Nicolò Rode
 Yhdysvallat (USA)
John Price
John Reid
 Portugali (POR)
Joaquim Fiúza
Francisco de Andrade
1956 Melbourne
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Herbert Williams
Lawrence Low
 Italia (ITA)
Agostino Straulino
Nicolò Rode
 Bahama (BAH)
Durward Knowles
Sloane Farrington
1960 Rooma
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Timir Pinegin
Fyodor Shutkov
 Portugali (POR)
Mário Quina
José Manuel Quina
 Yhdysvallat (USA)
William Parks
Robert Halperin
1964 Tokio
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Bahama (BAH)
Durward Knowles
Cecil Cooke
 Yhdysvallat (USA)
Richard Stearns
Lynn Williams
 Ruotsi (SWE)
Pelle Pettersson
Holger Sundström
1968 México
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Lowell North
Peter Barrett
 Norja (NOR)
Peder Lunde Jr.
Per Wiken
 Italia (ITA)
Franco Cavallo
Camillo Gargano
1972 München
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Australia (AUS)
David Forbes
Scott Anderson
 Ruotsi (SWE)
Pelle Petterson
Stellan Westerdahl
 Länsi-Saksa (FRG)
Wilhelm Kuhweide
Karsten Meyer
1972 München
Klassenzeichen Tempest.PNG
Tempest

tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Valentin Mankin
Vitali Dyrdyra
 Iso-Britannia (GBR)
Alan Warren
David Hunt
 Yhdysvallat (USA)
Glen Foster
Peter Dean
1976 Montréal
Klassenzeichen Tempest.PNG
Tempest

tulokset
 Ruotsi (SWE)
John Albrechtson
Ingvar Hansson
 Neuvostoliitto (URS)
Valentin Mankin
Vladyslav Akimenko
 Yhdysvallat (USA)
Dennis Conner
Conn Findlay
1980 Moskova
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Neuvostoliitto (URS)
Valentin Mankin
Aleksandr Muzychenko
 Itävalta (AUT)
Hubert Raudaschl
Karl Ferstl
 Italia (ITA)
Giorgio Gorla
Alfio Peraboni
1984 Los Angeles
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
William Earl Buchan
Steven Erickson
 Länsi-Saksa (FRG)
Joachim Griese
Michael Marcour
 Italia (ITA)
Giorgio Gorla
Alfio Peraboni
1988 Soul
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Michael McIntyre
Bryn Vaile
 Yhdysvallat (USA)
Mark Reynolds
Harold Haenel
 Brasilia (BRA)
Torben Grael
Nelson Falcão
1992 Barcelona
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Mark Reynolds
Harold Haenel
 Uusi-Seelanti (NZL)
Rod Davis
Don Cowie
 Kanada (CAN)
Ross MacDonald
Eric Jespersen
1996 Atlanta
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Brasilia (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
 Ruotsi (SWE)
Hans Wallen
Bobby Lohse
 Australia (AUS)
Colin Beashel
David Giles
2000 Sydney
Klassenzeichen Star.PNG
Star

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Mark Reynolds
Magnus Liljedahl
 Iso-Britannia (GBR)
Ian Walker
Mark Covell
 Brasilia (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
  Lähde: Sailing Mixed Two Person Keelboat Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Kolmen hengen kölivene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Norja (NOR)
Thor Thorvaldsen
Haakon Barfod
Sigve Lie
 Ruotsi (SWE)
Folke Bohlin
Gösta Brodin
Hugo Johnson
 Tanska (DEN)
William Berntsen
Klaus Baess
Ole Berntsen
1952 Helsinki
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Norja (NOR)
Thor Thorvaldsen
Haakon Barfod
Sigve Lie
 Ruotsi (SWE)
Per Gedda
Erland Almqvist
Sidney Boldt-Christmas
 Saksa (GER)
Theodor Thomsen
Erich Natusch
Georg Nowka
1956 Melbourne
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Folke Bohlin
Bengt Palmquist
Leif Wikström
 Tanska (DEN)
Ole Berntsen
Cyril Andresen
Christian von Bülow
 Iso-Britannia (GBR)
Graham Mann
Ronald Backus
Jonathan Janson
1960 Rooma
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Kreikka (GRE)
Konstantin II
Odysséas Eskitzóglou
Geórgios Zaḯmis
 Argentiina (ARG)
Jorge Salas Chávez
Héctor Calegaris
Jorge del Río Sálas
 Italia (ITA)
Antonio Cosentino
Antonio Ciciliano
Giulio De Stefano
1964 Tokio
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Tanska (DEN)
Ole Berntsen
Christian von Bulow
Ole Poulsen
 Saksojen yhteisjoukkue (EUA)
Peter Ahrendt
Wilfried Lorenz
Ulrich Mense
 Yhdysvallat (USA)
Lowell North
Richard Deaver
Charles Rogers
1968 México
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
George Friedrichs
Barton Jahncke
Gerald Schreck
 Tanska (DEN)
Aage Birch
Poul Richard Høj Jensen
Niels Markussen
 Itä-Saksa (GDR)
Paul Borowski
Karl-Heinz Thun
Konrad Weichert
1972 München
Dragon insigna.png
Louhi

tulokset
 Australia (AUS)
John Cuneo
Thomas Anderson
John Shaw
 Itä-Saksa (GDR)
Paul Borowski
Karl-Heinz Thun
Konrad Weichert
 Yhdysvallat (USA)
Donald Cohan
Charles Horter
John Marshall
1972 München
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Harry Melges
William Allen
William Bentsen
 Ruotsi (SWE)
Stig Wennerström
Bo Knape
Stefan Krook
 Kanada (CAN)
David Miller
Paul Côté
John Ekels
1976 Montréal
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Tanska (DEN)
Poul Richard Høj Jensen
Valdemar Bandolowski
Erik Hansen
 Yhdysvallat (USA)
Walter Glasgow
John Kolius
Richard Hoepfner
 Itä-Saksa (GDR)
Dieter Below
Michael Zachries
Olaf Engelhardt
1980 Moskova
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Tanska (DEN)
Poul Richard Høj Jensen
Valdemar Bandolowski
Erik Hansen
 Neuvostoliitto (URS)
Boris Budnikov
Alexandr Budnikov
Nikolay Poliakov
 Kreikka (GRE)
Anastásios Bountoúris
Anastásios Gavrílis
Aristídis Rapanákis
1984 Los Angeles
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Robbie Haines
Rod Davis
Ed Trevalyan
 Brasilia (BRA)
Torben Grael
Daniel Adler
Ronaldo Senfft
 Kanada (CAN)
Hans Fogh
Stephen Calder
John Kerr John Kerr
1988 Soul
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Itä-Saksa (GDR)
Jochen Schümann
Thomas Flach
Bernd Jäkel
 Yhdysvallat (USA)
John Kostecki
William Baylis
Robert Billingham
 Tanska (DEN)
Jesper Bank
Jan Mathiasen
Steen Secher
1992 Barcelona
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Tanska (DEN)
Jesper Bank
Steen Secher
Jesper Seier
 Yhdysvallat (USA)
Kevin Mahaney
Jim Brady
Doug Kern
 Iso-Britannia (GBR)
Lawrie Smith
Robert Cruikshank
Ossie Stewart
1996 Atlanta
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Saksa (GER)
Jochen Schümann
Thomas Flach
Bernd Jäkel
 Venäjä (RUS)
Georgi Shayduko
Dmitri Shabanov
Igor Skalin
 Yhdysvallat (USA)
Jeff Madrigali
Jim Barton
Kent Massey
2000 Sydney
Soling insigna.png
Soling

tulokset
 Tanska (DEN)
Jesper Bank
Henrik Blakskjær
Thomas Jacobsen
 Saksa (GER)
Jochen Schümann
Gunnar Bahr
Ingo Borkowski
 Norja (NOR)
Herman Horn Johannessen
Paul Davis
Espen Stokkeland
  Lähde: Sailing Mixed Three Person Keelboat Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

49er[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
49er insigna.png
49er

tulokset
 Suomi (FIN)
Thomas Johanson
Jyrki Järvi
 Iso-Britannia (GBR)
Ian Barker
Simon Hiscocks
 Yhdysvallat (USA)
Jonathan McKee
Charlie McKee
2004 Ateena
49er insigna.png
49er

tulokset
 Espanja (ESP)
Iker Martínez
Xabier Fernández
 Ukraina (UKR)
Rodion Luka
George Leonchuk
 Iso-Britannia (GBR)
Chris Draper
Simon Hiscocks
2008 Peking
49er insigna.png
49er

tulokset
 Tanska (DEN)
Jonas Warrer
Martin Kirketerp
 Espanja (ESP)
Iker Martínez de Lizarduy
Xabier Fernández
 Saksa (GER)
Jan-Peter Peckolt
Hannes Peckolt
  Lähde: Sailing Mixed Skiff Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

Monirunkovene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Montréal
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Reginald White
John Osborn
 Yhdysvallat (USA)
David McFaull
Michael Rothwell
 Länsi-Saksa (FRG)
Jörg Spengler
Jörg Schmall
1980 Moskova
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Brasilia (BRA)
Lars Sigurd Bjorkström
Alexandre Welter
 Tanska (DEN)
Peter Due
Per Kjergard
 Ruotsi (SWE)
Göran Marström
Jörgen Ragnarsson
1984 Los Angeles
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Uusi-Seelanti (NZL)
Rex Sellers
Chris Timms
 Yhdysvallat (USA)
Randy Smyth
Jay Glaser
 Australia (AUS)
Christopher Cairns
John Anderson
1988 Soul
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Ranska (FRA)
Jean Le Deroff
Nicolas Hénard
 Uusi-Seelanti (NZL)
Chris Timms
Rex Sellers
 Brasilia (BRA)
Lars Grael
Clinio Freitas
1992 Barcelona
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Ranska (FRA)
Yves Loday
Nicolas Hénard
 Yhdysvallat (USA)
Randy Smyth
Keith Notary
 Australia (AUS)
Mitch Booth
John Forbes
1996 Atlanta
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Espanja (ESP)
Fernando León Fernando León
José Luis Ballester
 Australia (AUS)
Mitch Booth
Andrew Landenberger
 Brasilia (BRA)
Lars Grael
Henrique Pellicano
2000 Sydney
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Itävalta (AUT)
Roman Hagara
Hans Peter Steinacher
 Australia (AUS)
Darren Bundock
John Forbes John Forbes
 Saksa (GER)
Roland Gäbler
René Schwall
2004 Ateena
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Itävalta (AUT)
Roman Hagara
Hans Peter Steinacher
 Yhdysvallat (USA)
John Lovell John Lovell
Charlie Ogletree
 Argentiina (ARG)
Santiago Lange
Carlos Espínola
2008 Peking
Tornado insigna.png
Tornado

tulokset
 Espanja (ESP)
Antón Paz
Fernando Echavarri
 Australia (AUS)
Darren Bundock
Glenn Ashby
 Argentiina (ARG)
Santiago Lange
Carlos Espínola
  Lähde: Sailing Mixed Multihull Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.3.2017. (englanniksi)

12 jalan kevytvene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
12 jalan kevytvene

tulokset
 Alankomaat (NED)
Cornelis Hin
Frans Hin
Johan Hi
 Alankomaat (NED)
Arnoud van der Biesen
Petrus Beukers

ei jaettu

  Lähde: Sailing Mixed 12 foot Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

18 jalan kevytvene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
18 jalan kevytvene

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Thomas Hedberg
Francis Richards

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

  Lähde: Antwerpen (Antwerp) 1920 - Sailing - Open / Mixed: 18 foot dinghy odp.mjchost.com. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
Sailing Mixed 18 foot Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

5.5m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
5.5 Metre insigna.png
5.5m

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Britton Chance
Michael Schoettle
Edgar White
Sumner White
 Norja (NOR)
Peder Lunde
Vibeke Lunde
Børre Falkum-Hansen
 Ruotsi (SWE)
Folke Wassén
Carl-Erik Ohlson
Magnus Wassén
1956 Melbourne
5.5 Metre insigna.png
5.5m

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Lars Thörn
Hjalmar Karlsson
Sture Stork
 Iso-Britannia (GBR)
Robert Perry
David Bowker
John Dillon
Neil Kennedy-Cochran-Patrick
 Australia (AUS)
Jock Sturrock
Douglas Buxton
Devereaux Mytton
1960 Rooma
5.5 Metre insigna.png
5.5m

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
George O'Day
James Hunt
David Smith
 Tanska (DEN)
William Berntsen
Steen Christensen
Sören Hancke
 Sveitsi (SUI)
Henri Copponex
Pierre Girard
Manfred Metzger
1964 Tokio
5.5 Metre insigna.png
5.5m

tulokset
 Australia (AUS)
William Northam
Peter O'Donnell
James Sargeant
 Ruotsi (SWE)
Lars Thörn
Arne Karlsson
Sture Stork
 Yhdysvallat (USA)
John J. McNamara
Joseph Batchelder
Francis Scully
1968 México
5.5 Metre insigna.png
5.5m

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Ulf Sundelin
Jörgen Sundelin
Peter Sundelin
 Sveitsi (SUI)
Louis Noverraz
Bernhard Dunand
Marcel Stern
 Iso-Britannia (GBR)
Robin Aisher
Paul Anderson
Adrian Jardine
  Lähde: Sailing Mixed 5.5 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

6mR[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Gilbert Laws
Thomas McMeekin
Charles Crichton Charles Crichton
 Belgia (BEL)
Léon Huybrechts
Louis Huybrechts
Henri Weewauters
 Ranska (FRA)
Henri Arthus
Louis Potheau
Pierre Rabot
1912 Tukholma
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Ranska (FRA)
Gaston Thubé
Amédée Thubé
Jacques Thubé
 Tanska (DEN)
Hans Meulengracht-Madsen
Steen Herschend
Sven Thomsen
 Ruotsi (SWE)
Eric Sandberg
Otto Aust
Harald Sandberg
1920 Antwerpen
6 Metre insigna.png
6mR (1907)

tulokset
 Belgia (BEL)
Emile Cornellie
Frédéric Bruynseels
Florimond Cornellie
 Norja (NOR)
Einar Torgersen
Leif Erichsen
Andreas Knudsen
 Norja (NOR)
Henrik Agersborg
Einar Berntsen
Trygve Pedersen
1920 Antwerpen
6 Metre insigna.png
6mR (1919)

tulokset
 Norja (NOR)
Andreas Brecke
Paal Kaasen
Ingolf Rød
 Belgia (BEL)
Léon Huybrechts
Charles van den Bussche
John Klotz

ei enempää joukkueita

1924 Pariisi
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Norja (NOR)
Anders Lundgren
Christopher Dahl
Eugen Lunde
 Tanska (DEN)
Vilhelm Vett
Knud Degn
Christian Nielsen
 Alankomaat (NED)
Johan Carp
Anthonij Guépin
Jan Vreede
1928 Amsterdam
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Norja (NOR)
Johan Anker
Erik Anker
Håkon Bryhn
Olavi V
 Tanska (DEN)
Vilhelm Vett
Aage Høy-Petersen
Nils Otto Møller
Peter Schlütter
 Viro (EST)
Nikolai Vekšin
Andreas Faehlmann
Georg Faehlmann
Eberhard Vogdt
William von Wirén
1932 Los Angeles
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Tore Holm
Olle Åkerlund
Åke Bergqvist
Martin Hindorff
 Yhdysvallat (USA)
Robert Carlson
Temple Ashbrook
Frederic Conant
Emmett Davis
Donald Douglas
Charles Smith
 Kanada (CAN)
Philip Rogers Philip Rogers
Gardner Boultbee
Ken Glass
Jerry Wilson Jerry Wilson
1936 Berliini
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Christopher Boardman
Miles Bellville
Russell Harmer
Charles Leaf
Leonard Martin
 Norja (NOR)
Magnus Konow
Karsten Konow
Fredrik Meyer
Vaadjuv Nyqvist
Alf Tveten
 Ruotsi (SWE)
Sven Salén
Lennart Ekdahl
Martin Hindorff
Torsten Lord
Dagmar Salén
1948 Lontoo
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Herman Whiton
Alfred Loomis
Michael Mooney
James Smith
James Weekes
 Argentiina (ARG)
Enrique Sieburger Sr.
Emilio Homps
Rodolfo Rivademar
Rufino Rodríguez de la Torre
Enrique Sieburger, Jr.
Julio Sieburger
 Ruotsi (SWE)
Tore Holm
Carl Robert Ameln
Martin Hindorff
Torsten Lord
Gösta Salén
1952 Helsinki
6 Metre insigna.png
6mR

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Herman Whiton
Everard Endt
John Morgan John Morgan
Eric Ridder
Julian Roosevelt
Emelyn Whiton
 Norja (NOR)
Finn Ferner
Tor Arneberg
Johan Ferner
Erik Heiberg
Carl Mortensen
 Suomi (FIN)
Ernst Westerlund
Ragnar Jansson
Jonas Konto
Rolf Turkka
Paul Sjöberg
  Lähde: Sailing Mixed 6 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

6.5m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
6.5 Metre insigna.png
6.5m

tulokset
 Alankomaat (NED)
Joop Carp
Berend Carp
Petrus Wernink
 Ranska (FRA)
Albert Weil
Robert Monier
Félix Picon

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 6.5 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

7m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
7 Metre insigna.png
7m

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Charles Rivett-Carnac
Norman Bingley
Richard Dixon
Frances Rivett-Carnac

ei jaettu

ei enempää joukkueita

1920 Antwerpen
7 Metre insigna.png
7m

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Cyril Wright
Robert Coleman
William Maddison
Dorothy Wright
 Norja (NOR)
Johan Faye
Sten Abel
Christian Dick
Niels Neilsen

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 7 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

8m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Blair Cochrane
Charles Campbell
John Rhodes
Henry Sutton
Arthur Wood
 Ruotsi (SWE)
Carl Hellström
Edmund Thormählen
Eric Sandberg
Erik Wallerius
Harald Wallin
Constance Lewes
 Iso-Britannia (GBR)
Philip Hunloke
Alfred Hughes
Frederick Hughes
George Ratsey
William Ward
1912 Tukholma
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Norja (NOR)
Thoralf Glad
Thomas Aas
Andreas Brecke
Torleiv Corneliussen
Christian Jebe
 Ruotsi (SWE)
Bengt Heyman
Emil Henriques
Alvar Thiel
Herbert Westermark
Nils Westermark
 Suomi (FIN)
Bertil Tallberg
Arthur Ahnger
Emil Lindh
Gunnar Tallberg
Georg Westling
1920 Antwerpen
8 Metre insigna.png
8m (1907)

tulokset
 Norja (NOR)
Carl Ringvold
Thorleif Holbye
Alf Jacobsen
Kristoffer Olsen
Tellef Wagle

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

1920 Antwerpen
8 Metre insigna.png
8m (1919)

tulokset
 Norja (NOR)
Magnus Konow
Thorleif Christoffersen
Reidar Marthiniussen
Ragnar Vik
 Norja (NOR)
Jens Salvesen
Finn Schiander
Lauritz Schmidt
Nils Thomas
Ralph Tschudi
 Belgia (BEL)
Albert Grisar
Willy de l'Arbre
Georges Hellebuyck
Léopold Standaert
Henri Weewauters
1924 Pariisi
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Norja (NOR)
Carl Ringvold
Rick Bockelie
Harald Hagen
Ingar Nielsen
Carl Ringvold Jr.
 Iso-Britannia (GBR)
Ernest Roney
Harold Fowler
Edwin Jacob
Thomas Riggs
Walter Riggs
 Ranska (FRA)
Louis Breguet
Pierre Gauthier
Robert Girardet
André Guerrier
Georges Mollard
1928 Amsterdam
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Ranska (FRA)
Donatien Bouché
André Derrien
Virginie Hériot
André Lesauvage
Jean Lesieur
Carl de la Sablière
 Alankomaat (NED)
Johannes van Hoolwerff
Lambertus Doedes
Hendrik Kersken
Cornelis van Staveren
Gerard de Vries Lentsch
Maarten de Wit
 Ruotsi (SWE)
Clarence Hammar
Tore Holm
Carl Sandblom
John Sandblom
Philip Sandblom
Wilhelm Törsleff
1932 Los Angeles
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Yhdysvallat (USA)
Owen Churchill
John Biby
Alphonse Burnand
Kenneth Carey
William Cooper
Pierpont Davis
Carl Dorsey
John Huettner
Richard Moore
Alan Morgan
Robert Sutton
Thomas Webster
 Kanada (CAN)
Ronald Maitland
Ernest Cribb
Peter Gordon
George Gyles
Harry Jones
Hubert Wallace

ei enempää joukkueita

1936 Berliini
8 Metre insigna.png
8m

tulokset
 Italia (ITA)
Giovanni Reggio
Bruno Bianchi
Luigi De Manincor
Domenico Mordini
Enrico Poggi
Luigi Poggi
 Norja (NOR)
Olaf Ditlev-Simonsen
John Ditlev-Simonsen
Hans Struksnæs
Lauritz Schmidt
Jacob Thams
Nordahl Wallem
 Saksa (GER)
Hans Howaldt
Fritz Bischoff
Alfried Krupp von Bohlen und Halbach
Eduard Mohr
Felix Scheder-Bieschin
Otto Wachs
  Lähde: Sailing Mixed 8 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

10m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
10 Metre insigna.png
10m

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Filip Ericsson
Carl Hellström
Paul Isberg
Humbert Lundén
Herman Nyberg
Harry Rosenswärd
Erik Wallerius
Harald Wallin
 Suomi (FIN)
Harry Wahl
Waldemar Björkstén
Jacob Björnström
Bror Brenner
Allan Franck
Erik Lindh
Juho Aarne Pekkalainen
 Venäjän keisarikunta (RU1)
Esper Beloselsky
Ernest Brasche
Karl Lindholm
Nikolay Pushnitsky
Aleksandr Rodionov
Iosif Shomaker
Philipp Strauch
1920 Antwerpen
10 Metre insigna.png
10m (1907)

tulokset
 Norja (NOR)
Erik Herseth
Gunnar Jamvold
Petter Jamvold
Claus Juell
Sigurd Holter
Ingar Nielsen
Ole Sørensen

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

1920 Antwerpen
10 Metre insigna.png
10m (1919)

tulokset
 Norja (NOR)
Charles Arentz
Otto Falkenberg
Robert Giertsen
Willy Gilbert
Halfdan Schjött
Trygve Schjøtt
Arne Sejersted

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 10 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

12m[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
12 Metre insigna.png
12m

tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Thomas Glen-Coats
John Downes
John Aspin
John Buchanan
James Bunten
Arthur Downes
David Dunlop
John Mackenzie
Albert Martin Albert Martin
Gerald Tait
 Iso-Britannia (GBR)
Charles MacIver
J. Graham Kenion
John Adam
James Baxter
William Davidson
John Jellico
Thomas Littledale
Cecil MacIver
Charles Macleod-Robertson
John Spence

ei enempää joukkueita

1912 Tukholma
12 Metre insigna.png
12m

tulokset
 Norja (NOR)
Johan Anker
Nils Bertelsen
Eilert Falch-Lund
Halfdan Hansen
Arnfinn Heje
Magnus Konow
Alfred Larsen
Petter Larsen
Christian Staib
Carl Thaulow
 Ruotsi (SWE)
Nils Persson
Per Bergman
Dick Bergström
Kurt Bergström
Hugo Clason
Folke Johnson
Sigurd Kander
Ivan Lamby
Erik Lindqvist
Hugo Sällström
 Suomi (FIN)
Ernst Krogius
Ferdinand Alfthan
Pekka Hartvall
Jarl Hulldén
Sigurd Juslén
Eino Sandelin
Johan Silén
1920 Antwerpen
12 Metre insigna.png
12m (1907)

tulokset
 Norja (NOR)
Henrik Østervold
Halvor Birkeland
Rasmus Birkeland
Lauritz Christiansen
Hans Naess
Halvor Mögster
Jan Østervold
Kristian Østervold
Ole Østervold

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

1920 Antwerpen
12 Metre insigna.png
12m (1919)

tulokset
 Norja (NOR)
Johan Friele
Arthur Allers
Martin Borthen
Kaspar Hassel
Erik Ørvig
Olav Örvig
Thor Ørvig
Egill Reimers
Christen Wiese

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 12 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

30m²[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
30m2 Skerry cruiser insigna.png
30m²

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Gösta Lundqvist
Gösta Bengtsson
Rolf Steffenburg

ei enempää joukkueita

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 30 metres² Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

40m²[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
40m2 Skerry cruiser insigna.png
40m²

tulokset
 Ruotsi (SWE)
Tore Holm
Yngve Holm
Axel Rydin
Georg Tengwall
 Ruotsi (SWE)
Gustaf Svensson
Percy Almstedt
Erik Mellbin
Ragnar Svensson

ei enempää joukkueita

  Lähde: Sailing Mixed 40 metres² Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

0–½ ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Pierre Gervais
 Ranska (FRA)
Texier (helmsman)
Texier (crew)
Jean-Baptiste Charcot
Robert Linzeler
 Ranska (FRA)
Henri Monnot
Léon Tellier
Gaston Cailleux
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Émile Sacré
 Ranska (FRA)
Texier (helmsman)
Texier (crew)
Jean-Baptiste Charcot
Robert Linzeler
 Ranska (FRA)
Pierre Gervais
  Lähde: Sailing Mixed 0-½ Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

½-1 ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Lorne Currie
John Gretton
Linton Hope
Algernon Maudslay
 Ranska (FRA)
Jules Valton
Félix Marcotte
William Martin
Jacques Baudrier
Jean Le Bret
 Ranska (FRA)
Émile Michelet
Marcel Meran
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Louis Auguste-Dormeuil
 Ranska (FRA)
Émile Michelet
Marcel Meran
 Ranska (FRA)
Jules Valton
Félix Marcotte
William Martin
Jacques Baudrier
Jean Le Bret
  Lähde: Sailing Mixed ½-1 Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

1-2 ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Sveitsi (SUI)
Lorne Currie
Hermann de Pourtalès
Hélène de Pourtalès
Bernard de Pourtalès
 Ranska (FRA)
François Vilamitjana
Auguste Albert
Albert Duval
Charles Hugo Charles Hugo
 Ranska (FRA)
Jacques Baudrier
Lucien Baudrier
Dubosq
Édouard Mantois
1900 Pariisi
tulokset
 Saksa (GER)
Paul Wiesner
Georg Naue
Heinrich Peters
Ottokar Weise
 Sveitsi (SUI)
Hermann de Pourtalès
Hélène de Pourtalès
Bernard de Pourtalès
 Ranska (FRA)
François Vilamitjana
Auguste Albert
Albert Duval
Charles Hugo
  Lähde: Sailing Mixed 1-2 Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

2-3 ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Sekajoukkue (ZZX)
William Exshaw
Frédéric Blanchy
Jacques Le Lavasseur
 Ranska (FRA)
Léon Susse
Jacques Doucet
Auguste Godinet
Henri Mialaret
 Ranska (FRA)
Ferdinand Schlatter
de Cottignon
Émile Jean-Fontaine
1900 Pariisi
tulokset
 Sekajoukkue (ZZX)
William Exshaw
Frédéric Blanchy
Jacques Le Lavasseur
 Ranska (FRA)
Léon Susse
Jacques Doucet
Auguste Godinet
Henri Mialaret
 Ranska (FRA)
Auguste Donny
  Lähde: Sailing Mixed 2-3 Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

3-10 ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Henri Gilardoni
 Alankomaat (NED)
Henri Smulders
Chris Hooykaas
Arie van der Velden
 Ranska (FRA)
Maurice Gufflet
A. Dubois
J. Dubois
Robert Gufflet
Charles Guiraist
1900 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Howard Taylor
Edward Hore
Harry Jefferson
 Ranska (FRA)
Maurice Gufflet
A. Dubois
J. Dubois
Robert Gufflet
Charles Guiraist
 Yhdysvallat (USA)
H. MacHenry
  Lähde: Sailing Mixed 3-10 Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

10-20 ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Ranska (FRA)
Émile Billard
Paul Perquer
 Ranska (FRA)
Jean Decazes
 Iso-Britannia (GBR)
Edward Hore
  Lähde: Sailing Mixed 10-20 Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

20+ ton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei virallinen olympiatapahtuma

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Cecil Quentin
 Iso-Britannia (GBR)
Selwin Calverley
 Yhdysvallat (USA)
Harry Van Bergen
  Lähde: Sailing Mixed 20+ Ton Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

Avoin luokka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
 Iso-Britannia (GBR)
Lorne Currie
John Gretton
Linton Hope
Algernon Maudslay
 Saksa (GER)
Paul Wiesner
Georg Naue
Heinrich Peters
Ottokar Weise
 Ranska (FRA)
Émile Michelet
  Lähde: Sailing Mixed Open Medalists Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sailing olympic.org. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)
  2. Sailing Sports-Reference. Viitattu 25.3.2017. (englanniksi)