Luettelo yhdistetyn olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohjoismainen yhdistetty on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa ensimmäisistä talviolympialaisista, vuodesta 1924 lähtien. Menestynein maa yhdistetyn olympiakilpailuissa on Norja.[1][2]

Normaalimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Yhdistetyn normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Thorleif Haug (NOR)

 Thoralf Strømstad (NOR)

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

 Hans Vinjarengen (NOR)

 Jon Snersrud (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

 Ole Stenen (NOR)

 Hans Vinjarengen (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Oddbjørn Hagen (NOR)

 Olaf Hoffsbakken (NOR)

 Sverre Brodahl (NOR)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Heikki Hasu (FIN)

 Martti Huhtala (FIN)

 Sven Israelsson (SWE)

1952 Oslo
tulokset

 Simon Slåttvik (NOR)

 Heikki Hasu (FIN)

 Sverre Stenersen (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Sverre Stenersen (NOR)

 Bengt Eriksson (SWE)

 Franciszek Gąsienica Groń (POL)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Georg Thoma (EUA)

 Tormod Knutsen (NOR)

 Nikolai Gusakov (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Tormod Knutsen (NOR)

 Nikolai Kiseljov (URS)

 Georg Thoma (EUA)

1968 Grenoble
tulokset

 Franz Keller (FRG)

 Alois Kälin (SUI)

 Andreas Kunz (GDR)

1972 Sapporo
tulokset

 Ulrich Wehling (GDR)

 Rauno Miettinen (FIN)

 Karl-Heinz Luck (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Ulrich Wehling (GDR)

 Urban Hettich (FRG)

 Konrad Winkler (GDR)

1980 Lake Placid
tulokset

 Ulrich Wehling (GDR)

 Jouko Karjalainen (FIN)

 Konrad Winkler (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Tom Sandberg (NOR)

 Jouko Karjalainen (FIN)

 Jukka Ylipulli (FIN)

1988 Calgary
tulokset

 Hippolyt Kempf (SUI)

 Klaus Sulzenbacher (AUT)

 Allar Levandi (URS)

1992 Albertville
tulokset

 Fabrice Guy (FRA)

 Sylvain Guillaume (FRA)

 Klaus Sulzenbacher (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

 Fred Børre Lundberg (NOR)

 Takanori Kono (JPN)

 Bjarte Engen Vik (NOR)

1998 Nagano
tulokset

 Bjarte Engen Vik (NOR)

 Samppa Lajunen (FIN)

 Valeri Stoljarov (RUS)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Samppa Lajunen (FIN)

 Jaakko Tallus (FIN)

 Felix Gottwald (AUT)

2006 Torino
tulokset

 Georg Hettich (GER)

 Felix Gottwald (AUT)

 Magnus Moan (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Jason Lamy Chappuis (FRA)

 Johnny Spillane (USA)

 Alessandro Pittin (ITA)

2014 Sotši
tulokset

 Eric Frenzel (GER)

 Akito Watabe (JPN)

 Magnus Krog (NOR)

2018 Pyeongchang
tulokset

 Eric Frenzel (GER)

 Akito Watabe (JPN)

 Lukas Klapfer (AUT)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, men individual Official website of the Olympic Movement. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)

Suurmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Yhdistetyn suurmäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2010 Vancouver
tulokset

 Bill Demong (USA)

 Johnny Spillane (USA)

 Bernhard Gruber (AUT)

2014 Sotši
tulokset

 Jørgen Graabak (NOR)

 Magnus Moan (NOR)

 Fabian Rießle (GER)

2018 Pyeongchang
tulokset

 Johannes Rydzek (GER)

 Fabian Rießle (GER)

 Eric Frenzel (GER)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, men individual large hill olympic.org. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)

Sprintti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Yhdistetyn sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Samppa Lajunen (FIN)

 Ronny Ackermann (GER)

 Felix Gottwald (AUT)

2006 Torino
tulokset

 Felix Gottwald (AUT)

 Magnus Moan (NOR)

 Georg Hettich (GER)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, individual sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

Joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Yhdistetyn joukkuekilpailun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

 Länsi-Saksa

 Sveitsi

 Itävalta

1992 Albertville
tulokset

 Japani

 Norja

 Itävalta

1994 Lillehammer
tulokset

 Japani

 Norja

 Sveitsi

1998 Nagano
tulokset

 Norja

 Suomi

 Ranska

2002 Salt Lake City
tulokset

 Suomi

 Saksa

 Itävalta

2006 Torino
tulokset

 Itävalta

 Saksa

 Suomi

2010 Vancouver
tulokset

 Itävalta

 Yhdysvallat

 Saksa

2014 Sotši
tulokset

 Norja

 Saksa

 Itävalta

2018 Pyeongchang
tulokset

 Saksa

 Norja

 Itävalta

  Lähde: Medalists - Nordic combined, team men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nordic Combined sports-reference.com. Viitattu 7.1.2017. (englanniksi)
  2. Nordic Combined olympic.org. Viitattu 7.1.2017. (englanniksi)