Luettelo pikaluistelun olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pikaluistelu on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa ensimmäisistä talviolympialaisista, vuodesta 1924 lähtien. Menestynein maa olympialaisten pikaluistelukilpailuissa on Alankomaat.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Charley Jewtraw (USA)

 Oskar Olsen (NOR)

 Roald Larsen (NOR)
 Clas Thunberg (FIN)
1928 Sankt Moritz
tulokset
 Bernt Evensen (NOR)
 Clas Thunberg (FIN)

ei jaettu

 John O'Neil Farrell (USA)
 Jaakko Friman (FIN)
 Roald Larsen (NOR)
1932 Lake Placid
tulokset

 Jack Shea (USA)

 Bernt Evensen (NOR)

 Alex Hurd (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Georg Krog (NOR)

 Leo Freisinger (USA)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Finn Helgesen (NOR)

 Ken Bartholomew (USA)
 Thomas Byberg (NOR)
 Bobby Fitzgerald (USA)

ei jaettu

1952 Oslo
tulokset

 Ken Henry (USA)

 Don McDermott (USA)

 Gordon Audley (CAN)
 Arne Johansen (NOR)
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Yevgeny Grishin (URS)

 Rafael Grach (URS)

 Alv Gjestvang (NOR)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Yevgeny Grishin (URS)

 Bill Disney (USA)

 Rafael Grach (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Terry McDermott (USA)

 Alv Gjestvang (NOR)
 Yevgeny Grishin (URS)
 Vladimir Orlov (URS)

ei jaettu

1968 Grenoble
tulokset

 Erhard Keller (FRG)

 Terry McDermott (USA)
 Magne Thomassen (NOR)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

 Erhard Keller (FRG)

 Hasse Börjes (SWE)

 Valery Muratov (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

 Yevgeny Kulikov (URS)

 Valery Muratov (URS)

 Dan Immerfall (USA)

1980 Lake Placid
tulokset

 Eric Heiden (USA)

 Yevgeny Kulikov (URS)

 Lieuwe de Boer (NED)

1984 Sarajevo
tulokset

 Sergey Fokichev (URS)

 Yoshihiro Kitazawa (JPN)

 Gaétan Boucher (CAN)

1988 Calgary
tulokset

 Uwe-Jens Mey (GDR)

 Jan Ykema (NED)

 Akira Kuroiwa (JPN)

1992 Albertville
tulokset

 Uwe-Jens Mey (GER)

 Toshiyuki Kuroiwa (JPN)

 Junichi Inoue (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Aleksandr Golubyov (RUS)

 Sergey Klevchenya (RUS)

 Manabu Horii (JPN)

1998 Nagano
tulokset

 Hiroyasu Shimizu (JPN)

 Jeremy Wotherspoon (CAN)

 Kevin Overland (CAN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Casey FitzRandolph (USA)

 Hiroyasu Shimizu (JPN)

 Kip Carpenter (USA)

2006 Torino
tulokset

 Joey Cheek (USA)

 Dmitry Dorofeyev (RUS)

 Lee Gang-Seok (KOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Mo Tae-Beom (KOR)

 Keiichiro Nagashima (JPN)

 Joji Kato (JPN)

2014 Sotši
tulokset

 Michel Mulder (NED)

 Jan Smeekens (NED)

 Ronald Mulder (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1976 Innsbruck
tulokset

 Peter Mueller (USA)

 Jørn Didriksen (NOR)

 Valery Muratov (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Eric Heiden (USA)

 Gaétan Boucher (CAN)

 Vladimir Lobanov (URS)
 Frode Rønning (NOR)
1984 Sarajevo
tulokset

 Gaétan Boucher (CAN)

 Sergey Khlebnikov (URS)

 Kai Arne Engelstad (NOR)

1988 Calgary
tulokset

 Nikolay Gulyayev (URS)

 Uwe-Jens Mey (GDR)

 Igor Zhelezovsky (URS)

1992 Albertville
tulokset

 Olaf Zinke (GER)

 Kim Yun-Man (KOR)

 Yukinori Miyabe (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Dan Jansen (USA)

 Igor Zhelezovsky (BLR)

 Sergey Klevchenya (RUS)

1998 Nagano
tulokset

 Ids Postma (NED)

 Jan Bos (NED)

 Hiroyasu Shimizu (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Gerard van Velde (NED)

 Jan Bos (NED)

 Joey Cheek (USA)

2006 Torino
tulokset

 Shani Davis (USA)

 Joey Cheek (USA)

 Erben Wennemars (NED)

2010 Vancouver
tulokset

 Shani Davis (USA)

 Mo Tae-Beom (KOR)

 Chad Hedrick (USA)

2014 Sotši
tulokset

 Stefan Groothuis (NED)

 Denny Morrison (CAN)

 Michel Mulder (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Clas Thunberg (FIN)

 Roald Larsen (NOR)

 Sigurd Moen (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Clas Thunberg (FIN)

 Bernt Evensen (NOR)

 Ivar Ballangrud (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

 Jack Shea (USA)

 Alex Hurd (CAN)

 Willy Logan (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Charles Mathiesen (NOR)

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Birger Wasenius (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Sverre Farstad (NOR)

 Åke Seyffarth (SWE)

 Odd Lundberg (NOR)

1952 Oslo
tulokset

 Hjalmar Andersen (NOR)

 Wim van der Voort (NED)

 Roald Aas (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset
 Yevgeny Grishin (URS)
 Yury Mikhaylov (URS)

ei jaettu

 Toivo Salonen (FIN)

1960 Squaw Valley
tulokset
 Yevgeny Grishin (URS)
 Roald Aas (NOR)

ei jaettu

 Boris Stenin (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Ants Antson (URS)

 Kees Verkerk (NED)

 Villy Haugen (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

 Kees Verkerk (NED)

 Ivar Eriksen (NOR)
 Ard Schenk (NED)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

 Ard Schenk (NED)

 Roar Grønvold (NOR)

 Göran Claeson (SWE)

1976 Innsbruck
tulokset

 Jan Egil Storholt (NOR)

 Yury Kondakov (URS)

 Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

 Eric Heiden (USA)

 Kay Arne Stenshjemmet (NOR)

 Terje Andersen (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Gaétan Boucher (CAN)

 Sergey Khlebnikov (URS)

 Oleg Bozhev (URS)

1988 Calgary
tulokset

 André Hoffmann (GDR)

 Eric Flaim (USA)

 Michael Hadschieff (AUT)

1992 Albertville
tulokset

 Johann Olav Koss (NOR)

 Ådne Søndrål (NOR)

 Leo Visser (NED)

1994 Lillehammer
tulokset

 Johann Olav Koss (NOR)

 Rintje Ritsma (NED)

 Falko Zandstra (NED)

1998 Nagano
tulokset

 Ådne Søndrål (NOR)

 Ids Postma (NED)

 Rintje Ritsma (NED)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Derek Parra (USA)

 Jochem Uytdehaage (NED)

 Ådne Søndrål (NOR)

2006 Torino
tulokset

 Enrico Fabris (ITA)

 Shani Davis (USA)

 Chad Hedrick (USA)

2010 Vancouver
tulokset

 Mark Tuitert (NED)

 Shani Davis (USA)

 Håvard Bøkko (NOR)

2014 Sotši
tulokset

 Zbigniew Bródka (POL)

 Koen Verweij (NED)

 Denny Morrison (CAN)

  Lähde: Speed Skating Men's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

5 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Clas Thunberg (FIN)

 Julius Skutnabb (FIN)

 Roald Larsen (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Julius Skutnabb (FIN)

 Bernt Evensen (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

 Irving Jaffee (USA)

 Eddie Murphy (USA)

 Willy Logan (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Birger Wasenius (FIN)

 Antero Ojala (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Reidar Liaklev (NOR)

 Odd Lundberg (NOR)

 Göthe Hedlund (SWE)

1952 Oslo
tulokset

 Hjalmar Andersen (NOR)

 Kees Broekman (NED)

 Sverre Haugli (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Boris Shilkov (URS)

 Sigvard Ericsson (SWE)

 Oleg Goncharenko (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Viktor Kosichkin (URS)

 Knut Johannesen (NOR)

 Jan Pesman (NED)

1964 Innsbruck
tulokset

 Knut Johannesen (NOR)

 Per Ivar Moe (NOR)

 Fred Anton Maier (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

 Fred Anton Maier (NOR)

 Kees Verkerk (NED)

 Peter Nottet (NED)

1972 Sapporo
tulokset

 Ard Schenk (NED)

 Roar Grønvold (NOR)

 Sten Stensen (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Sten Stensen (NOR)

 Piet Kleine (NED)

 Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

 Eric Heiden (USA)

 Kay Arne Stenshjemmet (NOR)

 Tom Erik Oxholm (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Tomas Gustafson (SWE)

 Igor Malkov (URS)

 René Schöfisch (GDR)

1988 Calgary
tulokset

 Tomas Gustafson (SWE)

 Leo Visser (NED)

 Gerard Kemkers (NED)

1992 Albertville
tulokset

 Geir Karlstad (NOR)

 Falko Zandstra (NED)

 Leo Visser (NED)

1994 Lillehammer
tulokset

 Johann Olav Koss (NOR)

 Kjell Storelid (NOR)

 Rintje Ritsma (NED)

1998 Nagano
tulokset

 Gianni Romme (NED)

 Rintje Ritsma (NED)

 Bart Veldkamp (BEL)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Jochem Uytdehaage (NED)

 Derek Parra (USA)

 Jens Boden (GER)

2006 Torino
tulokset

 Chad Hedrick (USA)

 Sven Kramer (NED)

 Enrico Fabris (ITA)

2010 Vancouver
tulokset

 Sven Kramer (NED)

 Lee Seung-Hun (KOR)

 Ivan Skobrev (RUS)

2014 Sotši
tulokset

 Sven Kramer (NED)

 Jan Blokhuijsen (NED)

 Jorrit Bergsma (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 5000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

10 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Julius Skutnabb (FIN)

 Clas Thunberg (FIN)

 Roald Larsen (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

 Irving Jaffee (USA)

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Frank Stack (CAN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Ivar Ballangrud (NOR)

 Birger Wasenius (FIN)

 Max Stiepl (AUT)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Åke Seyffarth (SWE)

 Lassi Parkkinen (FIN)

 Pentti Lammio (FIN)

1952 Oslo
tulokset

 Hjalmar Andersen (NOR)

 Kees Broekman (NED)

 Carl-Erik Asplund (SWE)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Sigvard Ericsson (SWE)

 Knut Johannesen (NOR)

 Oleg Goncharenko (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Knut Johannesen (NOR)

 Viktor Kosichkin (URS)

 Kjell Bäckman (SWE)

1964 Innsbruck
tulokset

 Jonny Nilsson (SWE)

 Fred Anton Maier (NOR)

 Knut Johannesen (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

 Johnny Höglin (SWE)

 Fred Anton Maier (NOR)

 Örjan Sandler (SWE)

1972 Sapporo
tulokset

 Ard Schenk (NED)

 Kees Verkerk (NED)

 Sten Stensen (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Piet Kleine (NED)

 Sten Stensen (NOR)

 Hans van Helden (NED)

1980 Lake Placid
tulokset

 Eric Heiden (USA)

 Piet Kleine (NED)

 Tom Erik Oxholm (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Igor Malkov (URS)

 Tomas Gustafson (SWE)

 René Schöfisch (GDR)

1988 Calgary
tulokset

 Tomas Gustafson (SWE)

 Michael Hadschieff (AUT)

 Leo Visser (NED)

1992 Albertville
tulokset

 Bart Veldkamp (NED)

 Johann Olav Koss (NOR)

 Geir Karlstad (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

 Johann Olav Koss (NOR)

 Kjell Storelid (NOR)

 Bart Veldkamp (NED)

1998 Nagano
tulokset

 Gianni Romme (NED)

 Bob de Jong (NED)

 Rintje Ritsma (NED)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Jochem Uytdehaage (NED)

 Gianni Romme (NED)

 Lasse Sætre (NOR)

2006 Torino
tulokset

 Bob de Jong (NED)

 Chad Hedrick (USA)

 Carl Verheijen (NED)

2010 Vancouver
tulokset

 Lee Seung-Hun (KOR)

 Ivan Skobrev (RUS)

 Bob de Jong (NED)

2014 Sotši
tulokset

 Jorrit Bergsma (NED)

 Sven Kramer (NED)

 Bob de Jong (NED)

  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Joukkuetakaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset
 Italia
Matteo Anesi
Stefano Donagrandi
Enrico Fabris
Ippolito Sanfratello
 Kanada
Arne Dankers
Steven Elm
Denny Morrison
Jason Parker
Justin Warsylewicz
 Alankomaat
Sven Kramer
Rintje Ritsma
Mark Tuitert
Carl Verheijen
Erben Wennemars
2010 Vancouver
tulokset
 Kanada
Mathieu Giroux
Lucas Makowsky
Denny Morrison
 Yhdysvallat
Brian Hansen
Chad Hedrick
Jonathan Kuck
Trevor Marsicano
 Alankomaat
Jan Blokhuijsen
Sven Kramer
Simon Kuipers
Mark Tuitert
2014 Sotši
tulokset
 Alankomaat
Jan Blokhuijsen
Sven Kramer
Koen Verweij
 Etelä-Korea
Joo Hyong-jun
Kim Cheol-min
Lee Seung-hoon
 Puola
Zbigniew Bródka
Konrad Niedźwiedzki
Jan Szymański
  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Yhteiskilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Clas Thunberg (FIN)

 Roald Larsen (NOR)

 Julius Skutnabb (FIN)

  Lähde: Speed Skating Men's Allround Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

 Helga Haase (EUA)

 Nataliya Donchenko (URS)

 Jeanne Ashworth (USA)

1964 Innsbruck
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Irina Yegorova (URS)

 Tatyana Sidorova (URS)

1968 Grenoble
tulokset

 Lyudmila Titova (URS)

 Jenny Fish (USA)
 Dianne Holum (USA)
 Mary Meyers (USA)

ei jaettu

1972 Sapporo
tulokset

 Anne Henning (USA)

 Vera Krasnova (URS)

 Lyudmila Titova (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

 Sheila Young (USA)

 Cathy Priestner (CAN)

 Tatyana Averina-Barabash (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Leah Poulos-Mueller (USA)

 Nataliya Petrusyova (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

 Christa Rothenburger-Luding (GDR)

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Nataliya Shive-Glebova (URS)

1988 Calgary
tulokset

 Bonnie Blair (USA)

 Christa Rothenburger-Luding (GDR)

 Karin Enke-Kania (GDR)

1992 Albertville
tulokset

 Bonnie Blair (USA)

 Ye Qiaobo (CHN)

 Christa Rothenburger-Luding (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

 Bonnie Blair (USA)

 Susan Auch (CAN)

 Franziska Schenk (GER)

1998 Nagano
tulokset

 Catriona Le May Doan (CAN)

 Susan Auch (CAN)

 Tomomi Okazaki (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Catriona Le May Doan (CAN)

 Monique Garbrecht-Enfeldt (GER)

 Sabine Völker (GER)

2006 Torino
tulokset

 Svetlana Boyarkina-Zhurova (RUS)

 Wang Manli (CHN)

 Ren Hui (CHN)

2010 Vancouver
tulokset

 Lee Sang-Hwa (KOR)

 Jenny Wolf (GER)

 Wang Beixing (CHN)

2014 Sotši
tulokset

 Lee Sang-Hwa (KOR)

 Olga Fatkulina (RUS)

 Margot Boer (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 500 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

 Klara Guseva-Nesterova (URS)

 Helga Haase (EUA)

 Tamara Rylova (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Irina Yegorova (URS)

 Kaija Mustonen (FIN)

1968 Grenoble
tulokset

 Carry Geijssen (NED)

 Lyudmila Titova (URS)

 Dianne Holum (USA)

1972 Sapporo
tulokset

 Monika Gawenus-Holzner-Pflug (FRG)

 Atje Keulen-Deelstra (NED)

 Anne Henning (USA)

1976 Innsbruck
tulokset

 Tatyana Averina-Barabash (URS)

 Leah Poulos-Mueller (USA)

 Sheila Young (USA)

1980 Lake Placid
tulokset

 Nataliya Petrusyova (URS)

 Leah Poulos-Mueller (USA)

 Sylvia Albrecht (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Nataliya Petrusyova (URS)

1988 Calgary
tulokset

 Christa Rothenburger-Luding (GDR)

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Bonnie Blair (USA)

1992 Albertville
tulokset

 Bonnie Blair (USA)

 Ye Qiaobo (CHN)

 Monique Garbrecht-Enfeldt (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

 Bonnie Blair (USA)

 Anke Baier-Loef (GER)

 Ye Qiaobo (CHN)

1998 Nagano
tulokset

 Marianne Timmer (NED)

 Chris Witty (USA)

 Catriona Le May Doan (CAN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Chris Witty (USA)

 Sabine Völker (GER)

 Jennifer Rodriguez (USA)

2006 Torino
tulokset

 Marianne Timmer (NED)

 Cindy Klassen (CAN)

 Anni Friesinger-Postma (GER)

2010 Vancouver
tulokset

 Christine Nesbitt (CAN)

 Annette Gerritsen (NED)

 Laurine van Riessen (NED)

2014 Sotši
tulokset

 Zhang Hong (CHN)

 Ireen Wüst (NED)

 Margot Boer (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

1 500 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Elwira Seroczynska (POL)

 Helena Pilejczyk (POL)

1964 Innsbruck
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Kaija Mustonen (FIN)

 Berta Kolokoltseva (URS)

1968 Grenoble
tulokset

 Kaija Mustonen (FIN)

 Carry Geijssen (NED)

 Stien Baas-Kaiser (NED)

1972 Sapporo
tulokset

 Dianne Holum (USA)

 Stien Baas-Kaiser (NED)

 Atje Keulen-Deelstra (NED)

1976 Innsbruck
tulokset

 Galina Stepanskaya (URS)

 Sheila Young (USA)

 Tatyana Averina-Barabash (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Annie Borckink (NED)

 Ria Visser (NED)

 Sabine Becker (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Nataliya Petrusyova (URS)

1988 Calgary
tulokset

 Yvonne van Gennip (NED)

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

1992 Albertville
tulokset

 Jacqueline Börner (GER)

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Seiko Hashimoto (JPN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Emese Nemeth-Hunyady (AUT)

 Svetlana Fedotkina (RUS)

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

1998 Nagano
tulokset

 Marianne Timmer (NED)

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Chris Witty (USA)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Anni Friesinger-Postma (GER)

 Sabine Völker (GER)

 Jennifer Rodriguez (USA)

2006 Torino
tulokset

 Cindy Klassen (CAN)

 Kristina Groves (CAN)

 Ireen Wüst (NED)

2010 Vancouver
tulokset

 Ireen Wüst (NED)

 Kristina Groves (CAN)

 Martina Sáblíková (CZE)

2014 Sotši
tulokset

 Jorien ter Mors (NED)

 Ireen Wüst (NED)

 Lotte van Beek (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 1000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

3 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Valentina Stenina (URS)

 Eevi Huttunen (FIN)

1964 Innsbruck
tulokset

 Lidiya Skoblikova (URS)

 Han Pil-Hwa (PRK)
 Valentina Stenina (URS)

ei jaettu

1968 Grenoble
tulokset

 Ans Schut (NED)

 Kaija Mustonen (FIN)

 Stien Baas-Kaiser (NED)

1972 Sapporo
tulokset

 Stien Baas-Kaiser (NED)

 Dianne Holum (USA)

 Atje Keulen-Deelstra (NED)

1976 Innsbruck
tulokset

 Tatyana Averina-Barabash (URS)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Lisbeth Korsmo-Berg (NOR)

1980 Lake Placid
tulokset

 Bjørg Eva Jensen (NOR)

 Sabine Becker (GDR)

 Beth Heiden (USA)

1984 Sarajevo
tulokset

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Karin Enke-Kania (GDR)

 Gabi Zange-Schönbrunn (GDR)

1988 Calgary
tulokset

 Yvonne van Gennip (NED)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Gabi Zange-Schönbrunn (GDR)

1992 Albertville
tulokset

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Heike Warnicke (GER)

 Emese Nemeth-Hunyady (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

 Svetlana Bazhanova (RUS)

 Emese Nemeth-Hunyady (AUT)

 Claudia Pechstein (GER)

1998 Nagano
tulokset

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Claudia Pechstein (GER)

 Anni Friesinger-Postma (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Claudia Pechstein (GER)

 Renate Groenewold (NED)

 Cindy Klassen (CAN)

2006 Torino
tulokset

 Ireen Wüst (NED)

 Renate Groenewold (NED)

 Cindy Klassen (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

 Martina Sáblíková (CZE)

 Stephanie Beckert (GER)

 Kristina Groves (CAN)

2014 Sotši
tulokset

 Ireen Wüst (NED)

 Martina Sáblíková (CZE)

 Olga Graf (RUS)

  Lähde: Speed Skating Women's 3000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

5 000 metriä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

 Yvonne van Gennip (NED)

 Andrea Ehrig-Schöne-Mitscherlich (GDR)

 Gabi Zange-Schönbrunn (GDR)

1992 Albertville
tulokset

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Heike Warnicke (GER)

 Claudia Pechstein (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

 Claudia Pechstein (GER)

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Hiromi Yamamoto (JPN)

1998 Nagano
tulokset

 Claudia Pechstein (GER)

 Gunda Niemann-Stirnemann-Kleemann (GER)

 Lyudmila Prokashova (KAZ)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Claudia Pechstein (GER)

 Gretha Smit (NED)

 Clara Hughes (CAN)

2006 Torino
tulokset

 Clara Hughes (CAN)

 Claudia Pechstein (GER)

 Cindy Klassen (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

 Martina Sáblíková (CZE)

 Stephanie Beckert (GER)

 Clara Hughes (CAN)

2014 Sotši
tulokset

 Martina Sáblíková (CZE)

 Ireen Wüst (NED)

 Carien Kleibeuker (NED)

  Lähde: Speed Skating Women's 5000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Joukkuetakaa-ajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset
 Saksa
Daniela Anschütz-Thoms
Anni Friesinger
Lucille Opitz
Claudia Pechstein
Sabine Völker
 Kanada
Kristina Groves
Clara Hughes
Cindy Klassen
Christine Nesbitt
Shannon Rempel
 Venäjä
Yekaterina Abramova
Varvara Barysheva
Galina Likhachova
Yekaterina Lobysheva
Svetlana Vysokova
2010 Vancouver
tulokset
 Saksa
Daniela Anschütz-Thoms
Stephanie Beckert
Anni Friesinger-Postma
Katrin Mattscherodt
 Japani
Masako Hozumi
Nao Kodaira
Maki Tabata
 Puola
Katarzyna Bachleda-Curuś
Katarzyna Woźniak
Luiza Złotkowska
2014 Sotši
tulokset

 Alankomaat
Lotte van Beek
Marrit Leenstra
Jorien ter Mors
Ireen Wüst

 Puola
Katarzyna Bachleda-Curuś
Natalia Czerwonka
Katarzyna Woźniak
Luiza Złotkowska

 Venäjä
Olga Graf
Yekaterina Lobysheva
Yekaterina Shikhova
Yuliya Skokova
  Lähde: Speed Skating Men's 10000 metres Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Speed Skating Sports-Reference. Viitattu 6.1.2017. (englanniksi)
  2. Speed Skating Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.1.2017. (englanniksi)