Luettelo ohjaskelkkailun olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ohjaskelkkailu on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1964 talviolympialaisista lähtien. Lajin menestynein maa olympialaisissa on Saksa.[1][2]

Miesten yksinkelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

 Thomas Köhler (EUA)

 Klaus-Michael Bonsack (EUA)

 Hans Plenk (EUA)

1968 Grenoble
tulokset

 Manfred Schmid (AUT)

 Thomas Köhler (GDR)

 Klaus-Michael Bonsack (GDR)

1972 Sapporo
tulokset

 Wolfgang Scheidel (GDR)

 Harald Ehrig (GDR)

 Wolfram Fiedler (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Dettlef Günther (GDR)

 Josef Fendt (FRG)

 Hans Rinn (GDR)

1980 Lake Placid
tulokset

 Bernhard Glass (GDR)

 Paul Hildgartner (ITA)

 Anton Winkler (FRG)

1984 Sarajevo
tulokset

 Paul Hildgartner (ITA)

 Sergey Danilin (URS)

 Valery Dudin (URS)

1988 Calgary
tulokset

 Jens Müller (GDR)

 Georg Hackl (FRG)

 Yury Kharchenko (URS)

1992 Albertville
tulokset

 Georg Hackl (GER)

 Markus Prock (AUT)

 Markus Schmidt (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

 Georg Hackl (GER)

 Markus Prock (AUT)

 Armin Zöggeler (ITA)

1998 Nagano
tulokset

 Georg Hackl (GER)

 Armin Zöggeler (ITA)

 Jens Müller (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Armin Zöggeler (ITA)

 Georg Hackl (GER)

 Markus Prock (AUT)

2006 Torino
tulokset

 Armin Zöggeler (ITA)

 Albert Demchenko (RUS)

 Martinš Rubenis (LAT)

2010 Vancouver
tulokset

 Felix Loch (GER)

 David Möller (GER)

 Armin Zöggeler (ITA)

2014 Sotši
tulokset

 Felix Loch (GER)

 Albert Demchenko (RUS)

 Armin Zöggeler (ITA)

  Lähde: Luge Men's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Miesten parikelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

 Josef Feistmantl
ja Manfred Stengl (AUT)

 Reinhold Senn
ja Helmut Thaler (AUT)

 Walter Aussendorfer
ja Sigisfredo Mair (ITA)

1968 Grenoble
tulokset

 Klaus Bonsack
ja Thomas Köhler (GDR)

 Manfred Schmid
ja Ewald Walch (AUT)

 Wolfgang Winkler
ja Fritz Nachmann (FRG)

1972 Sapporo
tulokset
 Horst Hörnlein
ja Reinhard Bredow (GDR)
 Paul Hildgartner
ja Walter Plaikner (ITA)

ei jaettu

 Klaus Bonsack
ja Wolfram Fiedler (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Hans Rinn
ja Norbert Hahn (GDR)

 Hans Brandner
ja Balthasar Schwarm (FRG)

 Rudolf Schmid
ja Franz Schachner (AUT)

1980 Lake Placid
tulokset

 Hans Rinn
ja Norbert Hahn (GDR)

 Peter Gschnitzer
ja Karl Brunner (ITA)

 Georg Fluckinger
ja Karl Schrott (AUT)

1984 Sarajevo
tulokset

 Hans Stangassinger
ja Franz Wembacher (FRG)

 Yevgeny Belousov
ja Aleksandr Belyakov (URS)

 Jörg Hoffmann
ja Jochen Pietzsch (GDR)

1988 Calgary
tulokset

 Jörg Hoffmann
ja Jochen Pietzsch (GDR)

 Stefan Krausse
ja Jan Behrendt (GDR)

 Thomas Schwab
ja Wolfgang Staudinger (FRG)

1992 Albertville
tulokset

 Stefan Krausse
ja Jan Behrendt (GER)

 Yves Mankel
ja Thomas Rudolph (GER)

 Hansjörg Raffl
ja Norbert Huber (ITA)

1994 Lillehammer
tulokset

 Kurt Brugger
ja Wilfried Huber (ITA)

 Hansjörg Raffl
ja Norbert Huber (ITA)

 Stefan Krausse
ja Jan Behrendt (GER)

1998 Nagano
tulokset

 Stefan Krausse
ja Jan Behrendt (GER)

 Chris Thorpe
ja Gordon Sheer (USA)

 Mark Grimmette
ja Brian Martin (USA)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Patric Leitner
ja Alexander Resch (GER)

 Mark Grimmette
ja Brian Martin (USA)

 Chris Thorpe
ja Clay Ives (USA)

2006 Torino
tulokset

 Andreas Linger
ja Wolfgang Linger (AUT)

 André Florschütz
ja Torsten Wustlich (GER)

 Gerhard Plankensteiner
ja Oswald Haselrieder (ITA)

2010 Vancouver
tulokset

 Andreas Linger
ja Wolfgang Linger (AUT)

 Andris Šics
ja Juris Šics (LAT)

 Patric Leitner
ja Alexander Resch (GER)

2014 Sotši
tulokset

 Tobias Wendl
ja Tobias Arlt (GER)

 Andreas Linger
ja Wolfgang Linger (AUT)

 Andris Šics
ja Juris Šics (LAT)

  Lähde: Luge Mixed (Men)'s Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Naisten yksinkelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

 Ortrun Enderlein (EUA)

 Ilse Geisler (EUA)

 Leni Thurner (AUT)

1968 Grenoble
tulokset

 Erika Lechner (ITA)

 Christa Schmuck (FRG)

 Angelika Dünhaupt (FRG)

1972 Sapporo
tulokset

 Anna-Maria Müller (GDR)

 Ute Rührold (GDR)

 Margit Schumann (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Margit Schumann (GDR)

 Ute Rührold (GDR)

 Elisabeth Demleitner (FRG)

1980 Lake Placid
tulokset

 Vera Zozula (URS)

 Melitta Sollmann (GDR)

 Ingrida Amantova (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

 Steffi Walter-Martin (GDR)

 Bettina Schmidt (GDR)

 Ute Oberhoffner-Weiß (GDR)

1988 Calgary
tulokset

 Steffi Walter-Martin (GDR)

 Ute Oberhoffner-Weiß (GDR)

 Cerstin Schmidt (GDR)

1992 Albertville
tulokset

 Doris Neuner (AUT)

 Angelika Neuner (AUT)

 Susi Erdmann (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

 Gerda Weissensteiner (ITA)

 Susi Erdmann (GER)

 Andrea Tagwerker (AUT)

1998 Nagano
tulokset

 Silke Kraushaar (GER)

 Babsi Niedernhuber (GER)

 Angelika Neuner (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Sylke Otto (GER)

 Babsi Niedernhuber (GER)

 Silke Kraushaar (GER)

2006 Torino
tulokset

 Sylke Otto (GER)

 Silke Kraushaar (GER)

 Tatjana Hüfner (GER)

2010 Vancouver
tulokset

 Tatjana Hüfner (GER)

 Nina Reithmayer (AUT)

 Natalie Geisenberger (GER)

2014 Sotši
tulokset

 Natalie Geisenberger (GER)

 Tatjana Hüfner (GER)

 Erin Hamlin (USA)

  Lähde: Luge Women's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Joukkuekelkkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset
 Saksa
Natalie Geisenberger
Felix Loch
Tobias Wendl
Tobias Arlt
 Venäjä
Tatiana Ivanova
Albert Demchenko
Alexander Denisyev
Vladislav Antonov
 Latvia
Elīza Tīruma
Mārtiņš Rubenis
Andris Šics
Juris Šics
  Lähde: Luge Mixed Team Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Luge sports-reference.com. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)
  2. Luge olympic.org. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)