Luettelo jousiammunnan olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jousiammunta on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuodesta 1972, ja tätä ennen se oli olympialajina vuosina 1900, 1904, 1908 ja 1920. Menestynein maa olympialaisten jousiammunnassa on Etelä-Korea.[1][2]

Nykyiset tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten yksilökilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 John Williams (USA)

 Gunnar Jervill (SWE)

 Kyösti Laasonen (FIN)

1976 Montréal
tulokset

 Darrell Pace (USA)

 Hiroshi Michinaga (JPN)

 Giancarlo Ferrari (ITA)

1980 Moskova
tulokset

 Tomi Poikolainen (FIN)

 Boris Isachenko (URS)

 Giancarlo Ferrari (ITA)

1984 Los Angeles
tulokset

 Darrell Pace (USA)

 Richard McKinney (USA)

 Hiroshi Yamamoto (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Jay Barrs (USA)

 Park Sung-Soo (KOR)

 Vladimir Ješejev (URS)

1992 Barcelona
tulokset

 Sébastien Flute (FRA)

 Chung Jae-Hun (KOR)

 Simon Terry (GBR)

1996 Atlanta
tulokset

 Justin Huish (USA)

 Magnus Petersson (SWE)

 Oh Kyo-Moon (KOR)

2000 Sydney
tulokset

 Simon Fairweather (AUS)

 Vic Wunderle (USA)

 Wietse van Alten (NED)

2004 Ateena
tulokset

 Marco Galiazzo (ITA)

 Hiroshi Yamamoto (JPN)

 Tim Cuddihy (AUS)

2008 Peking
tulokset

 Viktor Ruban (UKR)

 Park Kyung-Mo (KOR)

 Bair Badënov (RUS)

2012 Lontoo
tulokset

 Oh Jin-Hyek (KOR)

 Takaharu Furukawa (JPN)

 Dai Xiaoxiang (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ku Bon-chan (KOR)

 Jean-Charles Valladont (FRA)

 Brady Ellison (USA)

  Lähde: Archery Men's Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
INDIVIDUAL (OLYMPIC ROUND - 70M) MEN International Olympic Committee. Viitattu 30.1.2017. (englanniksi)

Miesten joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset
 Etelä-Korea
Chun In-Soo
Lee Han-Sup
Park Sung-Soo
 Yhdysvallat
Jay Barrs
Richard McKinney
Darrell Pace
 Iso-Britannia
Steven Hallard
Richard Priestman
Leroy Watson
1992 Barcelona
tulokset
 Espanja
Juan Holgado
Alfonso Menéndez
Antonio Vázquez
 Suomi
Ismo Falck
Jari Lipponen
Tomi Poikolainen
 Iso-Britannia
Steven Hallard
Richard Priestman
Simon Terry
1996 Atlanta
tulokset
 Yhdysvallat
Justin Huish
Butch Johnson
Rod White
 Etelä-Korea
Jang Yong-Ho
Kim Bo-Ram
Oh Kyo-Moon
 Italia
Matteo Bisiani
Michele Frangilli
Andrea Parenti
2000 Sydney
tulokset
 Etelä-Korea
Jang Yong-Ho
Kim Chung-tae
Oh Kyo-Moon
 Italia
Matteo Bisiani
Ilario Di Buò
Michele Frangilli
 Yhdysvallat
Butch Johnson
Rod White
Vic Wunderle
2004 Ateena
tulokset
 Etelä-Korea
Im Dong-Hyun
Jang Yong-Ho
Park Kyung-Mo
 Kiinan Taipei
Chen Szu-Yuan
Liu Ming-Huang
Wang Cheng-Pang
 Ukraina
Dmytro Hrachov
Viktor Ruban
Oleksandr Serdyuk
2008 Peking
tulokset
 Etelä-Korea
Im Dong-Hyun
Lee Chang-Hwan
Park Kyung-Mo
 Italia
Ilario Di Buò
Marco Galiazzo
Mauro Nespoli
 Kiina
Jiang Lin
Li Wenquan
Xue Haifeng
2012 Lontoo
tulokset
 Italia
Michele Frangilli
Marco Galiazzo
Mauro Nespoli
 Yhdysvallat
Brady Ellison
Jake Kaminski
Jacob Wukie
 Etelä-Korea
Im Dong-Hyun
Kim Bub-Min
Oh Jin-Hyek
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Etelä-Korea
Kim Woo-jin
Ku Bon-chan
Lee Seung-yun
 Yhdysvallat
Brady Ellison
Zach Garrett
Jake Kaminski
 Australia
Alec Potts
Ryan Tyack
Taylor Worth
  Lähde: Archery Men's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
TEAM (OLYMPIC ROUND - 70M) MEN International Olympic Committee. Viitattu 30.1.2017. (englanniksi)

Naisten yksilökilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

 Doreen Wilber (USA)

 Irena Szydłowska (POL)

 Emma Gaptšenko (URS)

1976 Montréal
tulokset

 Luann Ryon (USA)

 Valentina Kovpan (URS)

 Zebiniso Rustamova (URS)

1980 Moskova
tulokset

 Keto Losaberidze (URS)

 Natalja Butuzova (URS)

 Päivi Meriluoto (FIN)

1984 Los Angeles
tulokset

 Seo Hyang-Soon (KOR)

 Li Lingjuan (CHN)

 Kim Jin-Ho (KOR)

1988 Soul
tulokset

 Kim Soo-Nyung (KOR)

 Wang Hee-Kyung (KOR)

 Yun Young-Sook (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Cho Youn-Jeong (KOR)

 Kim Soo-Nyung (KOR)

 Natalia Valeeva (EUN)

1996 Atlanta
tulokset

 Kim Kyung-Wook (KOR)

 He Ying (CHN)

 Olena Sadovnycha (UKR)

2000 Sydney
tulokset

 Yun Mi-Jin (KOR)

 Kim Nam-Soon (KOR)

 Kim Soo-Nyung (KOR)

2004 Ateena
tulokset

 Park Sung-Hyun (KOR)

 Lee Sung-Jin (KOR)

 Alison Williamson (GBR)

2008 Peking
tulokset

 Zhang Juanjuan (CHN)

 Park Sung-Hyun (KOR)

 Yun Ok-Hee (KOR)

2012 Lontoo
tulokset

 Ki Bo-bae (KOR)

 Aída Román (MEX)

 Mariana Avitia (MEX)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Chang Hye-jin (KOR)

 Lisa Unruh (GER)

 Ki Bo-bae (KOR)

  Lähde: Archery Women's Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
INDIVIDUAL (OLYMPIC ROUND - 70M) WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 30.1.2017. (englanniksi)

Naisten joukkuekilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset
 Etelä-Korea
Kim Soo-Nyung
Wang Hee-Kyung
Yun Young-Sook
 Indonesia
Lilies Handayani
Nurfitriyana Saiman
Kusuma Wardhani
 Yhdysvallat
Deborah Ochs
Denise Parker
Melanie Skillman
1992 Barcelona
tulokset
 Etelä-Korea
Cho Youn-Jeong
Kim Soo-Nyung
Lee Eun-Kyung
 Kiina
Ma Xiangjun
Wang Hong
Wang Xiaozhu
 Yhdistynyt joukkue
Lyudmila Arzhanikova
Khatuna Kvrivichvili
Natalia Valeeva
1996 Atlanta
tulokset
 Etelä-Korea
Kim Jo-Sun
Kim Kyung-Wook
Yoon Hye-Young
 Saksa
Barbara Mensing
Cornelia Pfohl
Sandra Wagner-Sachse
 Puola
Iwona Dzięcioł
Katarzyna Klata
Joanna Nowicka
2000 Sydney
tulokset
 Etelä-Korea
Kim Soo-Nyung
Kim Nam-Soon
Yun Mi-Jin
 Ukraina
Olena Sadovnycha
Nataliya Burdeyna
Kateryna Serdyuk
 Saksa
Barbara Mensing
Cornelia Pfohl
Sandra Wagner-Sachse
2004 Ateena
tulokset
 Etelä-Korea
Lee Sung-Jin
Park Sung-Hyun
Yun Mi-Jin
 Kiina
He Ying
Lin Sang
Zhang Juanjuan
 Kiinan Taipei
Chen Li Ju
Wu Hui-Ju
Yuan Shu-Chi
2008 Peking
tulokset
 Etelä-Korea
Joo Hyun-Jung
Park Sung-Hyun
Yun Ok-Hee
 Kiina
Chen Ling
Guo Dan
Zhang Juanjuan
 Ranska
Virginie Arnold
Sophie Dodemont
Bérengère Schuh
2012 Lontoo
tulokset
 Etelä-Korea
Choi Hyeonju
Ki Bo-bae
Lee Sung-Jin
 Kiina
Cheng Ming
Fang Yuting
Xu Jing
 Japani
Ren Hayakawa
Miki Kanie
Kaori Kawanaka
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Etelä-Korea
Chang Hye-jin
Choi Mi-sun
Ki Bo-bae
 Venäjä
Tuyana Dashidorzhieva
Ksenia Perova
Inna Stepanova
 Kiinan Taipei
Le Chien-ying
Lin Shih-chia
Tan Ya-ting
  Lähde: Archery Women's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
TEAM (OLYMPIC ROUND - 70M) WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 30.1.2017. (englanniksi)

Poistetut tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pariisi 1900[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

33 metrin Au Cordon Doré

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Hubert Van Innis (BEL)

 Victor Thibaud (FRA)

 Charles Petit (FRA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

50 metrin Au Cordon Doré

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Henri Herouin (FRA)

 Hubert Van Innis (BEL)

 Emile Fisseux (FRA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

33 metrin Au Chapelet

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Hubert Van Innis (BEL)

 Victor Thibaud (FRA)

 Charles Petit (FRA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

50 metrin Au Chapelet

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Eugène Mougin (FRA)

 Henri Helle (FRA)

 Emile Mercier (FRA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Sur la perche à la herse

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Emmanuel Foulon (BEL)

 Emile Druart (BEL)
 Auguste Serrurier (FRA)

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Sur la perche à la pyramide

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

 Émile Grumiaux (FRA)

 Auguste Serrurier (FRA)

 Louis Glineux (BEL)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Saint Louis 1904[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksoisamerikkalaiskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 George Bryant (USA)

 Robert Williams (USA)

 William Thompson (USA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Kaksoisyorkilaiskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 George Bryant (USA)

 Robert Williams (USA)

 William Thompson (USA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Joukkuekierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset
 Yhdysvallat
William Thompson
Robert Williams
Louis Maxson
Galen Spencer
 Yhdysvallat
Charles Woodruff
William Clark
Charles Hubbard
Samuel Duvall
 Yhdysvallat
George Bryant
Wallace Bryant
Cyrus Edwin Dallin
Henry B. Richardson
  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Kaksoiskolumbialaiskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Matilda Howell (USA)

 Emma Cooke (USA)

 Jessie Pollock (USA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Kaksoiskansalliskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Matilda Howell (USA)

 Emma Cooke (USA)

 Jessie Pollock (USA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Joukkuekierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset
 Yhdysvallat
Matilda Howell
Jessie Pollock
Emily Woodruff
Leonie Taylor
 Yhdysvallat
Emma Cooke
Mabel Taylor

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Lontoo 1908[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mannermainen tyyli

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Eugène Grisot (FRA)

 Louis Vernet (FRA)

 Gustave Cabaret (FRA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Kaksoisyorkilaiskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 William Dod (GBR)

 Reginald Brooks-King (GBR)

 Henry B. Richardson (USA)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Kaksoiskansalliskierros

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

 Queenie Newall (GBR)

 Charlotte Dod (GBR)

 Beatrice Hill-Lowe (GBR)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Antwerpen 1920[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikkumaton pieni lintu, yksilökilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Edmond van Moer (BEL)

 Louis Van de Perck (BEL)

 Joseph Hermans (BEL)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkumaton iso lintu, yksilökilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Edmond Cloetens (BEL)

 Louis Van de Perck (BEL)

 Firmin Flamand (BEL)

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 28 metriä, yksilökilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Hubert Van Innis (BEL)

 Léonce Quentin (FRA)

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 33 metriä, yksilökilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Hubert Van Innis (BEL)

 Julien Brulé (FRA)

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 50 metriä, yksilökilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Julien Brulé (FRA)

 Hubert Van Innis (BEL)

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkumaton pieni lintu, joukkuekilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Belgia
Edmond Cloetens
Louis Van de Perck
Firmin Flamand
Edmond van Moer
Joseph Hermans
Auguste van de Verre

ei jaettu

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkumaton iso lintu, joukkuekilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Belgia
Edmond Cloetens
Louis Van de Perck
Firmin Flamand
Edmond van Moer
Joseph Hermans
Auguste van de Verre

ei jaettu

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 28 metriä, joukkuekilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Alankomaat
Janus Theeuwes
Driekske van Bussel
Joep Packbiers
Janus van Merrienboer
Jo van Gastel
Theo Willems
Piet de Brouwer
Tiest van Gestel
 Belgia
Hubert Van Innis
Alphonse Allaert
Edmond de Knibber
Louis Delcon
Jérome De Maeyer
Pierre van Thielt
Louis Fierens
Louis van Beeck
 Ranska
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy
  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 33 metriä, joukkuekilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Belgia
Hubert Van Innis
Pierre van Thielt
Jérome De Maeyer
Alphonse Allaert
Edmond de Knibber
Louis Delcon
Louis van Beeck
Louis Fierens
 Ranska
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Liikkuva lintu, 50 metriä, joukkuekilpailu

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset
 Belgia
Hubert Van Innis
Pierre van Thielt
Jérome De Maeyer
Alphonse Allaert
Edmond de Knibber
Louis Delcon
Louis van Beeck
Louis Fierens
 Ranska
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy

ei jaettu

  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)
  2. Archery Sports-Reference. Viitattu 16.4.2016. (englanniksi)