Luettelo mäkihypyn olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mäkihyppy on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa ensimmäisistä talviolympialaisista, vuodesta 1924 lähtien. Menestyneimmät maat ovat Suomi ja Norja.[1][2]

Mitalitaulukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mäkihypyn normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Jacob Tullin Thams (NOR)

 Narve Bonna (NOR)

 Anders Haugen (USA)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Alf Andersen (NOR)

 Sigmund Ruud (NOR)

 Rudolf Burkert (TCH)

1932 Lake Placid
tulokset

 Birger Ruud (NOR)

 Hans Beck (NOR)

 Kaare Wahlberg (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Birger Ruud (NOR)

 Sven Eriksson (SWE)

 Reidar Andersen (NOR)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Petter Hugsted (NOR)

 Birger Ruud (NOR)

 Thorleif Schjelderup (NOR)

1952 Oslo
tulokset

 Arnfinn Bergmann (NOR)

 Torbjørn Falkanger (NOR)

 Karl Holmström  (SWE)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Antti Hyvärinen (FIN)

 Aulis Kallakorpi (FIN)

 Harry Glaß (EUA)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Helmut Recknagel (EUA)

 Niilo Halonen (FIN)

 Otto Leodolter (AUT)

1964 Innsbruck
tulokset

 Veikko Kankkonen (FIN)

 Toralf Engan (NOR)

 Torgeir Brandtzæg (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

 Jirí Raška (TCH)

 Reinhold Bachler (AUT)

 Baldur Preiml (AUT)

1972 Sapporo
tulokset

 Yukio Kasaya (JPN)

 Akitsugu Konno (JPN)

 Seiji Aochi (JPN)

1976 Innsbruck
tulokset

 Hans-Georg Aschenbach (GDR)

 Jochen Danneberg (GDR)

 Karl Schnabl (AUT)

1980 Lake Placid
tulokset

 Toni Innauer (AUT)

 Manfred Deckertr (GDR)
 Hirokazu Yagi (JPN)

ei jaettu

1984 Sarajevo
tulokset

 Jens Weißflog (GDR)

 Matti Nykänen (FIN)

 Jari Puikkonen (FIN)

1988 Calgary
tulokset

 Matti Nykänen (FIN)

 Pavel Ploc (TCH)

 Jirí Malec (TCH)

1992 Albertville
tulokset

 Ernst Vettori (AUT)

 Martin Höllwarth (AUT)

 Toni Nieminen (FIN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Espen Bredesen (NOR)

 Lasse Ottesen (NOR)

 Dieter Thoma (GER)

1998 Nagano
tulokset

 Jani Soininen (FIN)

 Kazuyoshi Funaki (JPN)

 Andreas Widhölzl (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Simon Ammann (SUI)

 Sven Hannawald (GER)

 Adam Malysz (POL)

2006 Torino
tulokset

 Lars Bystøl (NOR)

 Matti Hautamäki (FIN)

 Roar Ljøkelsøy (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Simon Ammann (SUI)

 Adam Malysz (POL)

 Gregor Schlierenzauer (AUT)

2014 Sotši
tulokset

 Kamil Stoch (POL)

 Peter Prevc (SLO)

 Anders Bardal (NOR)

  Lähde: Medalists - Normal hill individual men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

Suurmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mäkihypyn suurmäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

 Toralf Engan (NOR)

 Veikko Kankkonen (FIN)

 Torgeir Brandtzæg (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

 Vladimir Belousov (URS)

 Jirí Raška (TCH)

 Lars Grini (NOR)

1972 Sapporo
tulokset

 Wojciech Fortuna (POL)

 Walter Steiner (SUI)

 Rainer Schmidt (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Karl Schnabl (AUT)

 Toni Innauer (AUT)

 Henry Glaß (GDR)

1980 Lake Placid
tulokset

 Jouko Törmänen (FIN)

 Hubert Neuper (AUT)

 Jari Puikkonen (FIN)

1984 Sarajevo
tulokset

 Matti Nykänen (FIN)

 Jens Weißflog (GDR)

 Pavel Ploc (TCH)

1988 Calgary
tulokset

 Matti Nykänen (FIN)

 Erik Johnsen (NOR)

 Matjaž Debelak (YUG)

1992 Albertville
tulokset

 Toni Nieminen (FIN)

 Martin Höllwarth (AUT)

 Heinz Kuttin (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

 Jens Weißflog (GER)

 Espen Bredesen (NOR)

 Andreas Goldberger (AUT)

1998 Nagano
tulokset

 Kazuyoshi Funaki (JPN)

 Jani Soininen (FIN)

 Masahiko Harada (JPN)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Simon Ammann (SUI)

 Adam Malysz (POL)

 Matti Hautamäki (FIN)

2006 Torino
tulokset

 Thomas Morgenstern (AUT)

 Andreas Kofler (AUT)

 Lars Bystøl (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Simon Ammann (SUI)

 Adam Malysz (POL)

 Gregor Schlierenzauer (AUT)

2014 Sotši
tulokset

 Kamil Stoch (POL)

 Noriaki Kasai (JPN)

 Peter Prevc (SLO)

  Lähde: Medalists - Large hill individual men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

Joukkuemäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mäkihypyn joukkuemäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

 Suomi

 Jugoslavia

 Norja

1992 Albertville
tulokset

 Suomi

 Itävalta

 Tšekkoslovakia

1994 Lillehammer
tulokset

 Saksa

 Japani

 Itävalta

1998 Nagano
tulokset

 Japani

 Saksa

 Itävalta

2002 Salt Lake City
tulokset

 Saksa

 Suomi

 Slovenia

2006 Torino
tulokset

 Itävalta

 Suomi

 Norja

2010 Vancouver
tulokset

 Itävalta

 Saksa

 Norja

2014 Sotši
tulokset

 Saksa

 Itävalta

 Japani

  Lähde: Medalists - Teams men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

Naisten normaalimäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mäkihypyn naisten normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

 Carina Vogt (GER)

 Daniela Iraschko-Stolz (AUT)

 Coline Mattel (FRA)

  Lähde: Medalists - Normal Hill Individual Women Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ski Jumping Sports-Reference. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)
  2. Ski Jumping - Event results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 29.11.2015. (englanniksi)