Luettelo maastohiihdon olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maastohiihto on ollyt talviolympialaisten kisaohjelmassa vuonna järjestetyistä 1924 ensimmäisistä talviolympialaisista lähtien. Maastohiihdon olympiahistorian menestynein maa on ollut Norja. Mieshiihtäjistä eniten mitaleita on saavuttanut Bjørn Dæhlie ja naishiihtäjistä Marit Bjørgen.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18 ja 15 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 18/15 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
18 km
1924 Chamonix
tulokset

 Thorleif Haug (NOR)

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

 Tapani Niku (FIN)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

 Ole Hegge (NOR)

 Reidar Ødegaard (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

 Sven Utterström (SWE)

 Axel Wikström (SWE)

 Veli Saarinen (FIN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Erik August Larsson (SWE)

 Oddbjørn Hagen (NOR)

 Pekka Niemi (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Martin Lundström (SWE)

 Nils Östensson (SWE)

 Gunnar Eriksson (SWE)

1952 Oslo
tulokset

 Hallgeir Brenden (NOR)

 Tapio Mäkelä (FIN)

 Paavo Lonkila (FIN)

15 km
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Hallgeir Brenden (NOR)

 Sixten Jernberg (SWE)

 Pavel Koltšin (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Håkon Brusveen (NOR)

 Sixten Jernberg (SWE)

 Veikko Hakulinen (FIN)

1964 Innsbruck
tulokset

 Eero Mäntyranta (FIN)

 Harald Grønningen (NOR)

 Sixten Jernberg (SWE)

1968 Grenoble
tulokset

 Harald Grønningen (NOR)

 Eero Mäntyranta (FIN)

 Gunnar Larsson (SWE)

1972 Sapporo
tulokset

 Sven-Åke Lundbäck (SWE)

 Fjodor Simašev (URS)

 Ivar Formo (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Nikolai Bažukov (URS)

 Jevgeni Beljajev (URS)

 Arto Koivisto  (FIN)

1980 Lake Placid
tulokset

 Thomas Wassberg (SWE)

 Juha Mieto (FIN)

 Ove Aunli (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

 Gunde Svan (SWE)

 Aki Karvonen (FIN)

 Harri Kirvesniemi  (FIN)

1988 Calgary
tulokset

 Mihail Devjatjarov (URS)

 Pål Gunnar Mikkelsplass (NOR)

 Vladimir Smirnov (URS)

Vuosina 1992-1998 matka ei ollut kisaohjelmassa.
2002 Salt Lake City
tulokset

 Andrus Veerpalu (EST)

 Frode Estil (NOR)

 Jaak Mae (EST)

2006 Torino
tulokset

 Andrus Veerpalu (EST)

 Lukáš Bauer (CZE)

 Tobias Angerer (GER)

2010 Vancouver
tulokset

 Dario Cologna (SUI)

 Pietro Piller Cottrer (ITA)

 Lukáš Bauer (CZE)

2014 Sotši
tulokset

 Dario Cologna (SUI)

 Johan Olsson (SWE)

 Daniel Richardsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 15 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

50 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 50 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

 Thorleif Haug (NOR)

 Thoralf Strømstad (NOR)

 Johan Grøttumsbråten (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

 Per-Erik Hedlund (SWE)

 Gustaf Jonsson (SWE)

 Volger Andersson (SWE)

1932 Lake Placid
tulokset

 Veli Saarinen (FIN)

 Väinö Liikkanen (FIN)

 Arne Rustadstuen (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Elis Wiklund (SWE)

 Axel Wikström (SWE)

 Nils-Joel Englund (SWE)

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Nils Karlsson (SWE)

 Harald Eriksson (SWE)

 Benjamin Vanninen (FIN)

1952 Oslo
tulokset

 Veikko Hakulinen (FIN)

 Eero Kolehmainen (FIN)

 Magnar Estenstad (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Sixten Jernberg (SWE)

 Veikko Hakulinen  (FIN)

 Fjodor Terentjev (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Kalevi Hämäläinen (FIN)

 Veikko Hakulinen (FIN)

 Rolf Rämgård (SWE)

1964 Innsbruck
tulokset

 Sixten Jernberg (SWE)

 Assar Rönnlund  (SWE)

 Arto Tiainen (FIN)

1968 Grenoble
tulokset

 Ole Ellefsæter (NOR)

 Vjatšeslav Vedenin (URS)

 Josef Haas (SUI)

1972 Sapporo
tulokset

 Pål Tyldum (NOR)

 Magne Myrmo (NOR)

 Vjatšeslav Vedenin (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

 Ivar Formo (NOR)

 Gert-Dietmar Klause (GDR)

 Benny Södergren (SWE)

1980 Lake Placid
tulokset

 Nikolai Zimjatov (URS)

 Juha Mieto (FIN)

 Aleksandr Zavjalov (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

 Thomas Wassberg (SWE)

 Gunde Svan (SWE)

 Aki Karvonen  (FIN)

1988 Calgary
tulokset

 Gunde Svan (SWE)

 Maurilio De Zolt (ITA)

 Andi Grünenfelder (SUI)

1992 Albertville
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Maurilio De Zolt (ITA)

 Giorgio Vanzetta (ITA)

1994 Lillehammer
tulokset

 Vladimir Smirnov (KAZ)

 Mika Myllylä (FIN)

 Sture Sivertsen (NOR)

1998 Nagano
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Niklas Jonsson (SWE)

 Christian Hoffmann (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Mihail Ivanov (RUS)

 Andrus Veerpalu (EST)

 Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)

2006 Torino
tulokset

 Giorgio Di Centa (ITA)

 Jevgeni Dementjev (RUS)

 Mihail Botvinov (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

 Petter Northug (NOR)

 Axel Teichmann (GER)

 Johan Olsson (SWE)

2014 Sotši
tulokset

 Aleksandr Legkov (RUS)

 Maksim Vylegžanin (RUS)

 Ilja Tšernousov (RUS)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 50 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

Yhdistelmähiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten takaa-ajohiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
10 km (p) + 15 km (v)
1992 Albertville
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Vegard Ulvang (NOR)

 Giorgio Vanzetta (ITA)

1994 Lillehammer
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Vladimir Smirnov (KAZ)

 Silvio Fauner (ITA)

1998 Nagano
tulokset

 Thomas Alsgaard (NOR)

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Vladimir Smirnov (KAZ)

10 km (p) + 10 km (v)
2002 Salt Lake City
tulokset
 Thomas Alsgaard (NOR)
 Frode Estil (NOR)

ei jaettu

 Per Elofsson (SWE)

15 km (p) + 15 km (v)
2006 Torino
tulokset

 Jevgeni Dementjev (RUS)

 Frode Estil (NOR)

 Pietro Piller Cottrer (ITA)

2010 Vancouver
tulokset

 Marcus Hellner (SWE)

 Tobias Angerer (GER)

 Johan Olsson (SWE)

2014 Sotši
tulokset

 Dario Cologna (SUI)

 Marcus Hellner (SWE)

 Martin Johnsrud Sundby (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men combined 10km + 15km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men skiathlon 15km + 15km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

Viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 4×10 km viestin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

 Suomi

 Norja

 Ruotsi

1948 Sankt Moritz
tulokset

 Ruotsi

 Suomi

 Norja

1952 Oslo
tulokset

 Suomi

 Norja

 Ruotsi

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Neuvostoliitto

 Suomi

 Ruotsi

1960 Squaw Valley
tulokset

 Suomi

 Norja

 Neuvostoliitto

1964 Innsbruck
tulokset

 Ruotsi

 Suomi

 Neuvostoliitto

1968 Grenoble
tulokset

 Norja

 Ruotsi

 Suomi

1972 Sapporo
tulokset

 Neuvostoliitto

 Norja

 Sveitsi

1976 Innsbruck
tulokset

 Suomi

 Norja

 Neuvostoliitto

1980 Lake Placid
tulokset

 Neuvostoliitto

 Norja

 Suomi

1984 Sarajevo
tulokset

 Ruotsi

 Neuvostoliitto

 Suomi

1988 Calgary
tulokset

 Ruotsi

 Neuvostoliitto

 Tšekkoslovakia

1992 Albertville
tulokset

 Norja

 Italia

 Suomi

1994 Lillehammer
tulokset

 Italia

 Norja

 Suomi

1998 Nagano
tulokset

 Norja

 Italia

 Suomi

2002 Salt Lake City
tulokset

 Norja

 Italia

 Saksa

2006 Torino
tulokset

 Italia

 Saksa

 Ruotsi

2010 Vancouver
tulokset

 Ruotsi

 Norja

 Tšekki

2014 Sotši
tulokset

 Ruotsi

 Venäjä

 Ranska

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men relay 4x10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

Sprintti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Tor Arne Hetland (NOR)

 Peter Schlickenrieder (GER)

 Cristian Zorzi (ITA)

2006 Torino
tulokset

 Björn Lind (SWE)

 Roddy Darragon (FRA)

 Thobias Fredriksson (SWE)

2010 Vancouver
tulokset

 Nikita Kriukov (RUS)

 Aleksandr Panžinski (RUS)

 Petter Northug (NOR)

2014 Sotši
tulokset

 Ola Vigen Hattestad (NOR)

 Teodor Peterson (SWE)

 Emil Jönsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men sprint 1,5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

Parisprintti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten parisprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

 Thobias Fredriksson ja
Björn Lind (SWE)

 Jens Arne Svartedal ja
Tor Arne Hetland (NOR)

 Ivan Alypov ja
Vasili Rotšev (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

 Øystein Pettersen ja
Petter Northug (NOR)

 Tim Tscharnke ja
Axel Teichmann (GER)

 Nikolai Morilov ja
Aleksei Petuhov (RUS)

2014 Sotši
tulokset

 Iivo Niskanen ja
Sami Jauhojärvi (FIN)

 Maksim Vylegžanin ja
Nikita Krjukov (RUS)

 Emil Jönsson ja
Teodor Peterson  (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

10 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 10 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

 Vegard Ulvang (NOR)

 Marco Albarello (ITA)

 Christer Majbäck (SWE)

1994 Lillehammer
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Vladimir Smirnov (KAZ)

 Marco Albarello (ITA)

1998 Nagano
tulokset

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Markus Gandler (AUT)

 Mika Myllylä (FIN)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

30 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Miesten 30 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Veikko Hakulinen  (FIN)

 Sixten Jernberg (SWE)

 Pavel Koltšin (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Sixten Jernberg (SWE)

 Rolf Rämgård (SWE)

 Nikolai Anikin (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Eero Mäntyranta (FIN)

 Harald Grønningen (NOR)

 Igor Vorontšihin (URS)

1968 Grenoble
tulokset

 Franco Nones (ITA)

 Odd Martinsen (NOR)

 Eero Mäntyranta (FIN)

1972 Sapporo
tulokset

 Vjatšeslav Vedenin (URS)

 Pål Tyldum (NOR)

 Johs Harviken (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

 Sergei Saveljev (URS)

 Bill Koch (USA)

 Ivan Garanin (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Nikolai Zimjatov (URS)

 Vasili Rotšev (URS)

 Ivan Lebanov (BUL)

1984 Sarajevo
tulokset

 Nikolai Zimjatov (URS)

 Aleksandr Zavjalov (URS)

 Gunde Svan (SWE)

1988 Calgary
tulokset

 Aleksei Prokurorov (URS)

 Vladimir Smirnov (URS)

 Vegard Ulvang (NOR)

1992 Albertville
tulokset

 Vegard Ulvang (NOR)

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Terje Langli (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

 Thomas Alsgaard (NOR)

 Bjørn Dæhlie (NOR)

 Mika Myllylä (FIN)

1998 Nagano
tulokset

 Mika Myllylä (FIN)

 Erling Jevne (NOR)

 Silvio Fauner (ITA)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Christian Hoffmann (AUT)

 Mikhail Botvinov  (AUT)

 Kristen Skjeldal (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 30 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)


Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten 10 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Oslo
tulokset

 Lydia Wideman (FIN)

 Mirja Hietamies (FIN)

 Siiri Rantanen (FIN)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Ljubov Kozyreva (URS)

 Radja Jerošina (URS)

 Sonja Edström (SWE)

1960 Squaw Valley
tulokset

 Marjia Gusakova (URS)

 Ljubov Kozyreva (URS)

 Radja Jerošina (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

 Klavdija Bojarskih (URS)

 Jevdokija Mekšilo (URS)

 Marija Gusakova (URS)

1968 Grenoble
tulokset

 Toini Gustafsson (SWE)

 Berit Mørdre Lammedal (NOR)

 Inger Aufles (NOR)

1972 Sapporo
tulokset

 Galina Kulakova (URS)

 Alevtina Oljunina (URS)

 Marjatta Kajosmaa (FIN)

1976 Innsbruck
tulokset

 Raisa Smetanina (URS)

 Helena Takalo (FIN)

 Galina Kulakova (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Barbara Petzold (GDR)

 Hilkka Riihivuori (FIN)

 Helena Takalo (FIN)

1984 Sarajevo
tulokset

 Marja-Liisa Hämäläinen (FIN)

 Raisa Smetanina (URS)

 Britt Pettersen (NOR)

1988 Calgary
tulokset

 Vida Vencienė (URS)

 Raisa Smetanina (URS)

 Marjo Matikainen (FIN)

Vuosina 1992-1998 matka ei sisältynyt kisaohjelmaan.
2002 Salt Lake City
tulokset

 Bente Skari (NOR)

 Julija Tšepalova (RUS)

 Stefania Belmondo (ITA)

2006 Torino
tulokset

 Kristina Šmigun-Vähi (EST)

 Marit Bjørgen (NOR)

 Hilde Gjermundshaug Pedersen (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Charlotte Kalla (SWE)

 Kristina Šmigun-Vähi (EST)

 Marit Bjørgen (NOR)

2014 Sotši
tulokset

 Justyna Kowalczyk (POL)

 Charlotte Kalla (SWE)

 Therese Johaug (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

20/30 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten 20/30 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
20 km
1984 Sarajevo
tulokset

 Marja-Liisa Kirvesniemi  (FIN)

 Raisa Smetanina (URS)

 Anne Jahren (NOR)

1988 Calgary
tulokset

 Tamara Tihonova (URS)

 Anfisa Reztsova (URS)

 Raisa Smetanina (URS)

30 km
1992 Albertville
tulokset

 Stefania Belmondo (ITA)

 Ljubov Jegorova (EUN)

 Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Manuela Di Centa (ITA)

 Marit Wold (NOR)

 Marja-Liisa Kirvesniemi (FIN)

1998 Nagano
tulokset

 Julija Tšepalova (RUS)

 Stefania Belmondo (ITA)

 Larisa Lazutina (RUS)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Gabriella Paruzzi (ITA)

 Stefania Belmondo (ITA)

 Bente Skari (NOR)

2006 Torino
tulokset

 Katerina Neumannová (CZE)

 Julija Tšepalova (RUS)

 Justyna Kowalczyk (POL)

2010 Vancouver
tulokset

 Justyna Kowalczyk (POL)

 Marit Bjørgen (NOR)

 Aino-Kaisa Saarinen (FIN)

2014 Sotši
tulokset

 Marit Bjørgen (NOR)

 Therese Johaug (NOR)

 Kristin Størmer Steira (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 30 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women 20 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

Yhdistelmähiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten takaa-ajohiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
5 km (p) + 15 km (v)
1992 Albertville
tulokset

 Ljubov Jegorova (EUN)

 Stefania Belmondo  (ITA)

 Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Ljubov Jegorova (RUS)

 Manuela Di Centa (ITA)

 Stefania Belmondo (ITA)

1998 Nagano
tulokset

 Larisa Lazutina (RUS)

 Olga Danilova (RUS)

 Kateřina Neumannová (CZE)

5 km (p) + 5 km (v)
2002 Salt Lake City
tulokset

 Beckie Scott (CAN)

 Kateřina Neumannová  (CZE)

 Viola Bauer (GER)

7,5 km (p) + 7,5 km (v)
2006 Torino
tulokset

 Kristina Šmigun (EST)

 Kateřina Neumannová  (CZE)

 Jevgenija Medvedeva (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

 Marit Bjørgen (NOR)

 Anna Haag (SWE)

 Justyna Kowalczyk (POL)

2014 Sotši
tulokset

 Marit Bjørgen (NOR)

 Charlotte Kalla (SWE)

 Heidi Weng (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women skiathlon 7,5km+7,5km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men skiathlon 5km + 10km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

Viesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten 4×5 km viestin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
3×5 km
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

 Suomi

 Neuvostoliitto

 Ruotsi

1960 Squaw Valley
tulokset

 Ruotsi

 Neuvostoliitto

 Suomi

1964 Innsbruck
tulokset

 Neuvostoliitto

 Ruotsi

 Suomi

1968 Grenoble
tulokset

 Norja

 Ruotsi

 Neuvostoliitto

1972 Sapporo
tulokset

 Neuvostoliitto

 Suomi

 Norja

4×5 km
1976 Innsbruck
tulokset

 Neuvostoliitto

 Suomi

 Itä-Saksa

1980 Lake Placid
tulokset

 Itä-Saksa

 Neuvostoliitto

 Norja

1984 Sarajevo
tulokset

 Norja

 Tšekkoslovakia

 Suomi

1988 Calgary
tulokset

 Neuvostoliitto

 Norja

 Suomi

1992 Albertville
tulokset

 Yhdistynyt joukkue

 Norja

 Italia

1994 Lillehammer
tulokset

 Venäjä

 Norja

 Italia

1998 Nagano
tulokset

 Venäjä

 Norja

 Italia

2002 Salt Lake City
tulokset

 Saksa

 Norja

 Sveitsi

2006 Torino
tulokset

 Venäjä

 Saksa

 Italia

2010 Vancouver
tulokset

 Norja

 Saksa

 Suomi

2014 Sotši
tulokset

 Ruotsi

 Suomi

 Saksa

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women relay 3x5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women relay 4x5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

Sprintti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Julija Tšepalova (RUS)

 Evi Sachenbacher (GER)

 Anita Moen (NOR)

2006 Torino
tulokset

 Chandra Crawford  (CAN)

 Claudia Künzel (GER)

 Aljona Sidko (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

 Marit Bjørgen (NOR)

 Justyna Kowalczyk (POL)

 Petra Majdič (SLO)

2014 Sotši
tulokset

 Maiken Caspersen Falla (NOR)

 Ingvild Flugstad Østberg (NOR)

 Vesna Fabjan (SLO)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women sprint 1,5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

Parisprintti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten parisprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

 Lina Andersson ja
Anna Dahlberg  (SWE)

 Sara Renner ja
Beckie Scott (CAN)

 Aino-Kaisa Saarinen ja
Virpi Kuitunen (FIN)

2010 Vancouver
tulokset

 Evi Sachenbacher-Stehle ja
Claudia Nystad (GER)

 Charlotte Kalla ja
Anna Haag (SWE)

 Irina Hazova ja
Natalja Korosteljova (RUS)

2014 Sotši
tulokset

 Ingvild Flugstad Østberg ja
Marit Bjørgen (NOR)

 Aino-Kaisa Saarinen ja
Kerttu Niskanen (FIN)

 Ida Ingemarsdotter ja
Stina Nilsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

5 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten 5 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

 Klavdija Bojarskih (URS)

 Mirja Lehtonen (FIN)

 Alevtina Koltšina (URS)

1968 Grenoble
tulokset

 Toini Gustafsson (SWE)

 Galina Kulakova (URS)

 Alevtina Koltšina (URS)

1972 Sapporo
tulokset

 Galina Kulakova (URS)

 Marjatta Kajosmaa (FIN)

 Helena Šikolová (TCH)

1976 Innsbruck
tulokset

 Helena Takalo (FIN)

 Raisa Smetanina (URS)

 Nina Fjodorova (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

 Raisa Smetanina (URS)

 Hilkka Riihivuori (FIN)

 Kveta Jeriová (TCH)

1984 Sarajevo
tulokset

 Marja-Liisa Hämäläinen (FIN)

 Berit Aunli (NOR)

 Kveta Jeriová (TCH)

1988 Calgary
tulokset

 Marjo Matikainen (FIN)

 Tamara Tihonova (URS)

 Vida Vencienė (URS)

1992 Albertville
tulokset

 Marjut Lukkarinen (FIN)

 Ljubov Jegorova (EUN)

 Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Ljubov Jegorova (RUS)

 Manuela Di Centa (ITA)

 Marja-Liisa Kirvesniemi (FIN)

1998 Nagano
tulokset

 Larisa Lazutina  (RUS)

 Katerina Neumannová (CZE)

 Bente Martinsen (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

15 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten 15 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

 Ljubov Jegorova (EUN)

 Marjut Lukkarinen (FIN)

 Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

 Manuela Di Centa (ITA)

 Ljubov Jegorova (RUS)

 Nina Gavriljuk (RUS)

1998 Nagano
tulokset

 Olga Danilova (RUS)

 Larisa Lazutina (RUS)

 Anita Moen-Guidon  (NOR)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Stefania Belmondo (ITA)

 Katerina Neumannová  (CZE)

 Julija Tšepalova (RUS)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 15 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cross Country Skiing sports-reference.com. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
  2. Cross Country Skiing Event Results olympic.org. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)