Luettelo nyrkkeilyn olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nyrkkeily on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuoden 1904 olympialaisista lähtien. Menestynein maa olympialaisten nyrkkeilyssä on Yhdysvallat.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kevyt kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1968 México
tulokset

 Francisco Rodríguez (VEN)

 Ji Yong-Ju (KOR)

 Hubert Skrzypczak (POL)
 Harlan Marbley (USA)
1972 München
tulokset

 György Gedó (HUN)

 Kim U-Gil (PRK)

 Enrique Rodríguez (ESP)
 Ralph Evans (GBR)
1976 Montréal
tulokset

 Jorge Hernández (CUB)

 Li Byong-Uk (PRK)

 Orlando Maldonado (PUR)
 Payao Poontarat (THA)
1980 Moskova
tulokset

 Shamil Sabirov (URS)

 Hipólito Ramos (CUB)

 Ismail Mustafov (BUL)
 Li Byong-Uk (PRK)
1984 Los Angeles
tulokset

 Paul Gonzales, Jr. (USA)

 Salvatore Todisco (ITA)

 Marcelino Bolívar (VEN)
 Keith Mwila (ZAM)
1988 Soul
tulokset

 Ismail Mustafov (BUL)

 Michael Carbajal (USA)

 Róbert Isaszegi (HUN)
 Leopoldo Serrantes (PHI)
1992 Barcelona
tulokset

 Rogelio Marcelo (CUB)

 Daniel Bozhinov (BUL)

 Jan Quast (GER)
 Roel Velasco (PHI)
1996 Atlanta
tulokset

 Daniel Bozhinov (BUL)

 Mansueto Velasco (PHI)

 Rafael Lozano (ESP)
 Oleh Kiriukhin (UKR)
2000 Sydney
tulokset

 Brahim Asloum (FRA)

 Rafael Lozano (ESP)

 Maikro Romero (CUB)
 Kim Un-Chol (PRK)
2004 Ateena
tulokset

 Yan Barthelemí (CUB)

 Atagün Yalçinkaya (TUR)

 Sergey Kazakov (RUS)
 Zou Shiming (CHN)
2008 Peking
tulokset

 Zou Shiming (CHN)

 Pürevdorjin Serdamba (MGL)

 Paddy Barnes (IRL)
 Yampier Hernández (CUB)
2012 Lontoo
tulokset

 Zou Shiming (CHN)

 Kaeo Pongprayoon (THA)

 Paddy Barnes (IRL)
 David Ayrapetyan (RUS)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Hasanboy Dusmatov (UZB)

 Yuberjén Martínez  (COL)

 Joahnys Argilagos (CUB)
 Nico Hernández (USA)
  Lähde: Boxing Men's Light-Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 George Finnegan (USA)

 Miles Burke (USA)

ei jaettu

1920 Antwerpen
tulokset

 Frankie Genaro (USA)

 Anders Pedersen (DEN)

 William Cuthbertson (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Fidel LaBarba (USA)

 James McKenzie (GBR)

 Ray Fee (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Tony Kocsis (HUN)

 Armand Apell (FRA)

 Carlo Cavagnoli (ITA)

1932 Los Angeles
tulokset

 István Énekes (HUN)

 Francisco Cabañas (MEX)

 Lou Salica (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Willy Kaiser (GER)

 Gavino Matta (ITA)

 Lou Laurie (USA)

1948 Lontoo
tulokset

 Pascual Pérez (ARG)

 Spartaco Bandinelli (ITA)

 Han Su-An (KOR)

1952 Helsinki
tulokset

 Nate Brooks (USA)

 Edgar Basel (GER)

 Willie Toweel (RSA)
 Anatoly Bulakov (URS)
1956 Melbourne
tulokset

 Terry Spinks (GBR)

 Mircea Dobrescu (ROU)

 René Libeer (FRA)
 Johnny Caldwell (IRL)
1960 Rooma
tulokset

 Gyula Török (HUN)

 Sergey Sivko (URS)

 Abdel Moneim El-Gindy (UAR)
 Kiyoshi Tanabe (JPN)
1964 Tokio
tulokset

 Fernando Atzori (ITA)

 Artur Olech (POL)

 Stanislav Sorokin (URS)
 Bob Carmody (USA)
1968 México
tulokset

 Ricardo Delgado (MEX)

 Artur Olech (POL)

 Servilio de Oliveira (BRA)
 Leo Rwabwogo (UGA)
1972 München
tulokset

 Georgi Kostadinov (BUL)

 Leo Rwabwogo (UGA)

 Douglas Rodríguez (CUB)
 Leszek Blazynski (POL)
1976 Montréal
tulokset

 Leo Randolph (USA)

 Ramón Duvalón (CUB)

 Leszek Blazynski (POL)
 Davit Torosyan (URS)
1980 Moskova
tulokset

 Petar Lesov (BUL)

 Viktor Miroshnychenko (URS)

 János Váradi (HUN)
 Hugh Russell (IRL)
1984 Los Angeles
tulokset

 Steve McCrory (USA)

 Redžep Redžepovski (YUG)

 Ibrahim Bilali (KEN)
 Eyüp Can (TUR)
1988 Soul
tulokset

 Kim Gwang-Seon (KOR)

 Andreas Tews (GDR)

 Mario González (MEX)
 Timofei Scriabin (URS)
1992 Barcelona
tulokset

 Choi Chol-Su (PRK)

 Raúl González (CUB)

 István Kovács (HUN)
 Tim Austin (USA)
1996 Atlanta
tulokset

 Maikro Romero (CUB)

 Bolat Zhumadilov (KAZ)

 Zoltan Lunka (GER)
 Albert Pakeyev (RUS)
2000 Sydney
tulokset

 Wijan Ponlid (THA)

 Bolat Zhumadilov (KAZ)

 Jérôme Thomas (FRA)
 Volodymyr Sydorenko (UKR)
2004 Ateena
tulokset

 Yuriorkis Gamboa (CUB)

 Jérôme Thomas (FRA)

 Rustam Rahimov (GER)
 Fuad Aslanov (AZE)
2008 Peking
tulokset

 Somjit Jongjohor (THA)

 Andry Laffita (CUB)

 Georgiy Balakshin (RUS)
 Vincenzo Picardi (ITA)
2012 Lontoo
tulokset

 Robeisy Ramírez (CUB)

 Nyambayaryn Tögstsogt (MGL)

 Misha Aloyan (RUS)
 Michael Conlan (IRL)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Shakhobidin Zoirov (UZB)

 Misha Aloyan (RUS)

 Hu Jianguan (CHN)
 Yoel Finol (VEN)
  Lähde: Boxing Men's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Oliver Kirk (USA)

 George Finnegan (USA)

ei jaettu

1908 Lontoo
tulokset

 Harry Thomas (GBR)

 Johnny Condon (GBR)

 Wally Webb (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Sal Walker (RSA)

 Cliff Graham (CAN)

 George McKenzie (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Willie Smith (RSA)

 Al Tripoli (USA)

 Jean Ces (FRA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Vittorio Tamagnini (ITA)

 John Daley (USA)

 Harry Isaacs (RSA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Lefty Gwynne (CAN)

 Hans Ziglarski (GER)

 José Luis Villanueva (PHI)

1936 Berliini
tulokset

 Ulderico Sergo (ITA)

 Jackie Wilson (USA)

 Fidel Ortíz (MEX)

1948 Lontoo
tulokset

 Tibor Csík (HUN)

 Gianni Zuddas (ITA)

 Juan Venegas (PUR)

1952 Helsinki
tulokset

 Pentti Hämäläinen (FIN)

 John McNally (IRL)

 Gang Jun-Ho (KOR)
 Gennady Garbuzov (URS)
1956 Melbourne
tulokset

 Wolfgang Behrendt (EUA)

 Song Sun-Cheon (KOR)

 Claudio Barrientos (CHI)
 Freddie Gilroy (IRL)
1960 Rooma
tulokset

 Oleg Grigoryev (URS)

 Primo Zamparini (ITA)

 Ollie Taylor (AUS)
 Brunon Bendig (POL)
1964 Tokio
tulokset

 Takao Sakurai (JPN)

 Jeong Sin-Jo (KOR)

 Juan Fabila (MEX)
 Washington Rodríguez (URU)
1968 México
tulokset

 Valerian Sokolov (URS)

 Eridadi Mukwanga (UGA)

 Eiji Morioka (JPN)
 Jang Sun-Gil (KOR)
1972 München
tulokset

 Orlando Martínez (CUB)

 Alfonso Zamora (MEX)

 George Turpin (GBR)
 Ricardo Carreras (USA)
1976 Montréal
tulokset

 Gu Yong-Jo (PRK)

 Charlie Mooney (USA)

 Pat Cowdell (GBR)
 Viktor Rybakov (URS)
1980 Moskova
tulokset

 Juan Hernández Pérez (CUB)

 José Piñango (VEN)

 Michael Anthony (GUY)
 Dumitru Cipere (ROU)
1984 Los Angeles
tulokset

 Maurizio Stecca (ITA)

 Héctor López (MEX)

 Dale Walters (CAN)
 Pedro Nolasco (DOM)
1988 Soul
tulokset

 Kennedy McKinney (USA)

 Aleksandar Khristov (BUL)

 Jorge Julio (COL)
 Phajol Moolsan (THA)
1992 Barcelona
tulokset

 Joël Casamayor (CUB)

 Wayne McCullough (IRL)

 Mohamed Achik (MAR)
 Li Gwang-Sik (PRK)
1996 Atlanta
tulokset

 István Kovács (HUN)

 Arnaldo Mesa (CUB)

 Raimkul Malakhbekov (RUS)
 Vichai Khadpo (THA)
2000 Sydney
tulokset

 Guillermo Rigondeaux (CUB)

 Raimkul Malakhbekov (RUS)

 Serhiy Danylchenko (UKR)
 Clarence Vinson (USA)
2004 Ateena
tulokset

 Guillermo Rigondeaux (CUB)

 Worapoj Petchkoom (THA)

 Agasi Mammadov (AZE)
 Bakhodirdzhon Sultanov (UZB)
2008 Peking
tulokset

 Enkhbatyn Badar-Uugan (MGL)

 Yankiel León (CUB)

 Bruno Julie (MRI)
 Vaeceslav Gojan (MDA)
2012 Lontoo
tulokset

 Luke Campbell (GBR)

 John Joe Nevin (IRL)

 Satoshi Shimizu (JPN)
 Lázaro Álvarez (CUB)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Robeisy Ramírez (CUB)

 Shakur Stevenson (USA)

 Vladimir Nikitin (RUS)
 Murodjon Akhmadaliev (UZB)
  Lähde: Boxing Men's Bantamweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Oliver Kirk (USA)

 Frank Haller (USA)

 Fred Gilmore (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Richard Gunn (GBR)

 Charley Morris (GBR)

 Hugh Roddin (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Paul Fritsch (FRA)

 Jean Gachet (FRA)

 Edoardo Garzena (ITA)

1924 Pariisi
tulokset

 Jackie Fields (USA)

 Joe Salas (USA)

 Pedro Quartucci (ARG)

1928 Amsterdam
tulokset

 Bep van Klaveren (NED)

 Víctor Peralta (ARG)

 Harry Devine (USA)

1932 Los Angeles
tulokset

 Carmelo Robledo (ARG)

 Josef Schleinkofer (GER)

 Allan Carlsson (SWE)

1936 Berliini
tulokset

 Oscar Casanovas (ARG)

 Charles Catterall (RSA)

 Josef Miner (GER)

1948 Lontoo
tulokset

 Ernesto Formenti (ITA)

 Dennis Shepherd (RSA)

 Aleksy Antkiewicz (POL)

1952 Helsinki
tulokset

 Ján Zachara (TCH)

 Sergio Caprari (ITA)

 Joseph Ventaja (FRA)
 Len Leisching (RSA)
1956 Melbourne
tulokset

 Vladimir Safronov (URS)

 Tommy Nicholls (GBR)

 Pentti Hämäläinen (FIN)
 Henryk Niedzwiedzki (POL)
1960 Rooma
tulokset

 Francesco Musso (ITA)

 Jerzy Adamski (POL)

 Jorma Limmonen (FIN)
 William Meyers (RSA)
1964 Tokio
tulokset

 Stanislav Stepashkin (URS)

 Anthony Villanueva (PHI)

 Heinz Schulz (EUA)
 Charlie Brown (USA)
1968 México
tulokset

 Antonio Roldán (MEX)

 Al Robinson (USA)

 Ivan Mikhaylov (BUL)
 Philip Waruinge (KEN)
1972 München
tulokset

 Boris Kuznetsov (URS)

 Philip Waruinge (KEN)

 Clemente Rojas (COL)
 András Botos (HUN)
1976 Montréal
tulokset

 Angel Herrera (CUB)

 Richard Nowakowski (GDR)

 Juan Paredes (MEX)
 Leszek Kosedowski (POL)
1980 Moskova
tulokset

 Rudi Fink (GDR)

 Adolfo Horta (CUB)

 Krzysztof Kosedowski (POL)
 Viktor Rybakov (URS)
1984 Los Angeles
tulokset

 Meldrick Taylor (USA)

 Peter Konyegwachie (NGR)

 Turgut Aykaç (TUR)
 Omar Catari (VEN)
1988 Soul
tulokset

 Giovanni Parisi (ITA)

 Daniel Dumitrescu (ROU)

 Lee Jae-Hyeok (KOR)
 Abdel Hak Achik (MAR)
1992 Barcelona
tulokset

 Andreas Tews (GER)

 Faustino Reyes (ESP)

 Hocine Soltani (ALG)
 Ramazan Paliani (EUN)
1996 Atlanta
tulokset

 Somluck Kamsing (THA)

 Serafim Todorov (BUL)

 Pablo Chacón (ARG)
 Floyd Mayweather, Jr. (USA)
2000 Sydney
tulokset

 Bekzat Sattarkhanov (KAZ)

 Rocky Juárez (USA)

 Tahar Tamsamani (MAR)
 Kamil Dzhamaludinov (RUS)
2004 Ateena
tulokset

 Aleksey Tishchenko (RUS)

 Kim Song-Guk (PRK)

 Jo Seok-Hwan (KOR)
 Vitali Tajbert (GER)
2008 Peking
tulokset

 Vasyl Lomachenko (UKR)

 Khédafi Djelkhir (FRA)

 Sahin Imranov (AZE)
 Yakup Kiliç (TUR)
  Lähde: Boxing Men's Featherweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Harry Spanjer (USA)

 Russell Van Horn (USA)

 Peter Sturholdt (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Fred Grace (GBR)

 Fred Spiller (GBR)

 Harry Johnson (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Sammy Mosberg (USA)

 Gotfred Johansen (DEN)

 Chris Newton (CAN)

1924 Pariisi
tulokset

 Hans Nielsen (DEN)

 Alfredo Copello (ARG)

 Fred Boylstein (USA)

1928 Amsterdam
tulokset

 Carlo Orlandi (ITA)

 Steve Halaiko (USA)

 Gunnar Berggren (SWE)

1932 Los Angeles
tulokset

 Laurie Stevens (RSA)

 Thure Ahlqvist (SWE)

 Nat Bor (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Imre Harangi (HUN)

 Nikolai Stepulov (EST)

 Erik Ågren (SWE)

1948 Lontoo
tulokset

 Gerald Dreyer (RSA)

 Jos Vissers (BEL)

 Svend Vad (DEN)

1952 Helsinki
tulokset

 Aureliano Bolognesi (ITA)

 Aleksy Antkiewicz (POL)

 Erkki Pakkanen (FIN)
 Gheorghe Fiat (ROU)
1956 Melbourne
tulokset

 Dick McTaggart (GBR)

 Harry Kurschat (EUA)

 Tony Byrne (IRL)
 Anatoly Lagetko (URS)
1960 Rooma
tulokset

 Kazimierz Pazdzior (POL)

 Sandro Lopopolo (ITA)

 Dick McTaggart (GBR)
 Abel Laudonio (ARG)
1964 Tokio
tulokset

 Józef Grudzien (POL)

 Vilikton Barannikov (URS)

 Jim McCourt (IRL)
 Ronnie Harris (USA)
1968 México
tulokset

 Ronnie Harris (USA)

 Józef Grudzien (POL)

 Calistrat Cutov (ROU)
 Zvonko Vujin (YUG)
1972 München
tulokset

 Jan Szczepanski (POL)

 László Orbán (HUN)

 Alfonso Pérez (COL)
 Samuel Mbugua (KEN)
1976 Montréal
tulokset

 Howard Davis, Jr. (USA)

 Simion Cutov (ROU)

 Vasily Solomin (URS)
 Ace Rusevski (YUG)
1980 Moskova
tulokset

 Angel Herrera (CUB)

 Viktor Demyanenko (URS)

 Richard Nowakowski (GDR)
 Kazimierz Adach (POL)
1984 Los Angeles
tulokset

 Pernell Whitaker (USA)

 Luis Ortíz (PUR)

 Martin N'Dongo Ebanga (CMR)
 Jeon Chil-Seong (KOR)
1988 Soul
tulokset

 Andreas Zülow (GDR)

 George Cramne (SWE)

 Nergüin Enkhbat (MGL)
 Romallis Ellis (USA)
1992 Barcelona
tulokset

 Oscar De La Hoya (USA)

 Marco Rudolph (GER)

 Hong Seong-Sik (KOR)
 Namjilyn Bayarsaikhan (MGL)
1996 Atlanta
tulokset

 Hocine Soltani (ALG)

 Toncho Tonchev (BUL)

 Leonard Doroftei (ROU)
 Terrance Cauthen (USA)
2000 Sydney
tulokset

 Mario Kindelán (CUB)

 Andriy Kotelnyk (UKR)

 Cristian Bejarano (MEX)
 Aleksandr Maletin (RUS)
2004 Ateena
tulokset

 Mario Kindelán (CUB)

 Amir Khan (GBR)

 Serik Yeleuov (KAZ)
 Murat Khrachov (RUS)
2008 Peking
tulokset

 Aleksey Tishchenko (RUS)

 Daouda Sow (FRA)

 Hrachik Javakhyan (ARM)
 Yordenis Ugás (CUB)
2012 Lontoo
tulokset

 Vasyl Lomachenko (UKR)

 Han Sun-Cheol (KOR)

 Evaldas Petrauskas (LTU)
 Yasnier Toledo (CUB)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Robson Conceição (BRA)

 Sofiane Oumiha (FRA)

 Dorjnyambuugiin Otgondalai (MGL)
 Lázaro Álvarez (CUB)
  Lähde: Boxing Men's Lightweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kevyt välisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

 Chuck Adkins (USA)

 Viktor Mednov (URS)

 Erkki Mallenius (FIN)
 Bruno Visintin (ITA)
1956 Melbourne
tulokset

 Vladimir Engibaryan (URS)

 Franco Nenci (ITA)

 Constantin Dumitrescu (ROU)
 Henry Loubscher (RSA)
1960 Rooma
tulokset

 Bohumil Nemecek (TCH)

 Ike Quartey (GHA)

 Marian Kasprzyk (POL)
 Quincey Daniels (USA)
1964 Tokio
tulokset

 Jerzy Kulej (POL)

 Yevgeny Frolov (URS)

 Eddie Blay (GHA)
 Habib Galhia (TUN)
1968 México
tulokset

 Jerzy Kulej (POL)

 Enrique Regüeiferos (CUB)

 Arto Nilsson (FIN)
 Jim Wallington (USA)
1972 München
tulokset

 Ray Seales (USA)

 Angel Angelov (BUL)

 Issaka Daboré (NIG)
 Zvonko Vujin (YUG)
1976 Montréal
tulokset

 Sugar Ray Leonard (USA)

 Andrés Aldama (CUB)

 Vladimir Kolev (BUL)
 Kazimierz Szczerba (POL)
1980 Moskova
tulokset

 Patrizio Oliva (ITA)

 Serik Konakbayev (URS)

 José Aguilar (CUB)
 Tony Willis (GBR)
1984 Los Angeles
tulokset

 Jerry Page (USA)

 Thawee Umponmaha (THA)

 Mircea Fulger (ROU)
 Mirko Puzovic (YUG)
1988 Soul
tulokset

 Vyacheslav Yanovsky (URS)

 Grahame Cheney (AUS)

 Reiner Gies (FRG)
 Lars Myrberg (SWE)
1992 Barcelona
tulokset

 Héctor Vinent (CUB)

 Mark Leduc (CAN)

 Jyri Kjäll (FIN)
 Leonard Doroftei (ROU)
1996 Atlanta
tulokset

 Héctor Vinent (CUB)

 Oktay Urkal (GER)

 Bolat Niyazymbetov (KAZ)
 Fathi Missaoui (TUN)
2000 Sydney
tulokset

 Mukhammad Kadyr Abdullayev (UZB)

 Ricardo Williams, Jr. (USA)

 Mohamed Allalou (ALG)
 Diógenes Luña (CUB)
2004 Ateena
tulokset

 Manut Boonjumnong (THA)

 Yudel Johnson (CUB)

 Boris Georgiev (BUL)
 Ionut Gheorghe (ROU)
2008 Peking
tulokset

 Félix Díaz (DOM)

 Manut Boonjumnong (THA)

 Roniel Iglesias (CUB)
 Alexis Vastine (FRA)
2012 Lontoo
tulokset

 Roniel Iglesias (CUB)

 Denys Berinchyk (UKR)

 Uranchimegiin Mönkh-Erdene (MGL)
 Vincenzo Mangiacapre (ITA)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Fazliddin Gaibnazarov (UZB)

 Lorenzo Sotomayor (AZE)

 Vitaly Dunaytsev (RUS)
 Artem Harutyunyan (GER)
  Lähde: Boxing Men's Light Welterweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Välisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Al Young (USA)

 Harry Spanjer (USA)

 Joe Lydon (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

 Bert Schneider (CAN)

 Alex Ireland (GBR)

 Fred Kolberg (USA)

1924 Pariisi
tulokset

 Jean Delarge (BEL)

 Héctor Méndez (ARG)

 Doug Lewis (CAN)

1928 Amsterdam
tulokset

 Ted Morgan (NZL)

 Raúl Landini (ARG)

 Ray Smillie (CAN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Eddie Flynn (USA)

 Erich Campe (GER)

 Bruno Ahlberg (FIN)

1936 Berliini
tulokset

 Sten Suvio (FIN)

 Michael Murach (GER)

 Gerhard Pedersen (DEN)

1948 Lontoo
tulokset

 Július Torma (TCH)

 Hank Herring (USA)

 Alessandro D'Ottavio (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Zygmunt Chychla (POL)

 Sergey Shcherbakov (URS)

 Viktor Jørgensen (DEN)
 Günther Heidemann (GER)
1956 Melbourne
tulokset

 Nicolae Linca (ROU)

 Fred Tiedt (IRL)

 Nicky Gargano (GBR)
 Kevin Hogarth (AUS)
1960 Rooma
tulokset

 Nino Benvenuti (ITA)

 Yury Radonyak (URS)

 Jim Lloyd (GBR)
 Lech Drogosz (POL)
1964 Tokio
tulokset

 Marian Kasprzyk (POL)

 Ricardas Tamulis (URS)

 Pertti Purhonen (FIN)
 Silvano Bertini (ITA)
1968 México
tulokset

 Manfred Wolke (GDR)

 Joseph Bessala (CMR)

 Mario Guilloti (ARG)
 Volodymyr Musalimov (URS)
1972 München
tulokset

 Emilio Correa (CUB)

 János Kajdi (HUN)

 Dick Murunga (KEN)
 Jesse Valdez (USA)
1976 Montréal
tulokset

 Jochen Bachfeld (GDR)

 Pedro José Gamarro (VEN)

 Reinhard Skricek (FRG)
 Victor Zilberman (ROU)
1980 Moskova
tulokset

 Andrés Aldama (CUB)

 John Mugabi (UGA)

 Karl-Heinz Krüger (GDR)
 Kazimierz Szczerba (POL)
1984 Los Angeles
tulokset

 Mark Breland (USA)

 An Yeong-Su (KOR)

 Joni Nyman (FIN)
 Luciano Bruno (ITA)
1988 Soul
tulokset

 Robert Wangila (KEN)

 Laurent Boudouani (FRA)

 Jan Dydak (POL)
 Kenny Gould (USA)
1992 Barcelona
tulokset

 Michael Carruth (IRL)

 Juan Hernández Sierra (CUB)

 Anibál Acevedo (PUR)
 Arkom Chenglai (THA)
1996 Atlanta
tulokset

 Oleg Saitov (RUS)

 Juan Hernández Sierra (CUB)

 Daniel Santos (PUR)
 Marian Simion (ROU)
2000 Sydney
tulokset

 Oleg Saitov (RUS)

 Serhiy Dotsenko (UKR)

 Vitalie Grusac (MDA)
 Dorel Simion (ROU)
2004 Ateena
tulokset

 Bakhtiyar Artayev (KAZ)

 Lorenzo Aragon (CUB)

 Oleg Saitov (RUS)
 Kim Jeong-Ju (KOR)
2008 Peking
tulokset

 Bakhyt Sarsekbayev (KAZ)

 Carlos Banteux (CUB)

 Kim Jeong-Ju (KOR)
 Hanati Silamu (CHN)
2012 Lontoo
tulokset

 Serik Sapiyev (KAZ)

 Fred Evans (GBR)

 Andrey Zamkovoy (RUS)
 Taras Shelestiuk (UKR)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Daniyar Yeleussinov (KAZ)

 Shakhram Giyasov (UZB)

 Mohammed Rabii (MAR)
 Souleymane Cissokho (FRA)
  Lähde: Boxing Men's Welterweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kevyt keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

 László Papp (HUN)

 Theunis van Schalkwyk (RSA)

 Eladio Herrera (ARG)
 Boris Tishin (URS)
1956 Melbourne
tulokset

 László Papp (HUN)

 José Torres (USA)

 John McCormack (GBR)
 Zbigniew Pietrzykowski (POL)
1960 Rooma
tulokset

 Wilbert McClure (USA)

 Carmelo Bossi (ITA)

 Willie Fisher (GBR)
 Boris Lagutin (URS)
1964 Tokio
tulokset

 Boris Lagutin (URS)

 Joseph Gonzales (FRA)

 Nojim Maiyegun (NGR)
 Józef Grzesiak (POL)
1968 México
tulokset

 Boris Lagutin (URS)

 Rolando Garbey (CUB)

 Günther Meier (FRG)
 Johnny Baldwin (USA)
1972 München
tulokset

 Dieter Kottysch (FRG)

 Wieslaw Rudkowski (POL)

 Alan Minter (GBR)
 Peter Tiepold (GDR)
1976 Montréal
tulokset

 Jerzy Rybicki (POL)

 Tadija Kacar (YUG)

 Rolando Garbey (CUB)
 Viktor Savchenko (URS)
1980 Moskova
tulokset

 Armando Martínez (CUB)

 Aleksandr Koshkin (URS)

 Detlef Kästner (GDR)
 Ján Franek (TCH)
1984 Los Angeles
tulokset

 Frank Tate (USA)

 Shawn O'Sullivan (CAN)

 Christophe Tiozzo (FRA)
 Manfred Zielonka (FRG)
1988 Soul
tulokset

 Park Si-Heon (KOR)

 Roy Jones, Jr. (USA)

 Ray Downey (CAN)
 Richie Woodhall (GBR)
1992 Barcelona
tulokset

 Juan Carlos Lemus (CUB)

 Orhan Delibas (NED)

 Robin Reid (GBR)
 György Mizsei (HUN)
1996 Atlanta
tulokset

 David Reid (USA)

 Alfredo Duvergel (CUB)

 Yermakhan Ibraimov (KAZ)
 Karim Tulyaganov (UZB)
2000 Sydney
tulokset

 Yermakhan Ibraimov (KAZ)

 Marian Simion (ROU)

 Pornchai Thongburan (THA)
 Jermain Taylor (USA)
  Lähde: Boxing Men's Light-Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Charles Mayer (USA)

 Ben Spradley (USA)

ei jaettu

1908 Lontoo
tulokset

 John Douglas (GBR)

 Snowy Baker (ANZ)

 William Philo (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Harry Mallin (GBR)

 Art Prud'homme (CAN)

 Moe Herscovitch (CAN)

1924 Pariisi
tulokset

 Harry Mallin (GBR)

 Jack Elliott (GBR)

 Joseph Beecken (BEL)

1928 Amsterdam
tulokset

 Piero Toscani (ITA)

 Jan Hermánek (TCH)

 Leonard Steyaert (BEL)

1932 Los Angeles
tulokset

 Carmen Barth (USA)

 Amado Azar (ARG)

 Eddie Peirce (RSA)

1936 Berliini
tulokset

 Jean Despeaux (FRA)

 Henry Tiller (NOR)

 Raúl Villarreal (ARG)

1948 Lontoo
tulokset

 László Papp (HUN)

 Johnny Wright (GBR)

 Ivano Fontana (ITA)

1952 Helsinki
tulokset

 Floyd Patterson (USA)

 Vasile Tita (ROU)

 Boris Nikolov (BUL)
 Stig Sjölin (SWE)
1956 Melbourne
tulokset

 Gennady Shatkov (URS)

 Ramón Tapia (CHI)

 Gilbert Chapron (FRA)
 Víctor Zalazar (ARG)
1960 Rooma
tulokset

 Eddie Crook (USA)

 Tadeusz Walasek (POL)

 Ion Monea (ROU)
 Yevgeny Feofanov (URS)
1964 Tokio
tulokset

 Valery Popenchenko (URS)

 Emil Schulz (EUA)

 Franco Valle (ITA)
 Tadeusz Walasek (POL)
1968 México
tulokset

 Chris Finnegan (GBR)

 Aleksey Kiselyov (URS)

 Agustín Zaragoza (MEX)
 Al Jones (USA)
1972 München
tulokset

 Vyacheslav Lemeshev (URS)

 Reima Virtanen (FIN)

 Prince Amartey (GHA)
 Marvin Johnson (USA)
1976 Montréal
tulokset

 Michael Spinks (USA)

 Rufat Riskiyev (URS)

 Luis Felipe Martínez (CUB)
 Alec Nastac (ROU)
1980 Moskova
tulokset

 José Gómez (CUB)

 Viktor Savchenko (URS)

 Jerzy Rybicki (POL)
 Valentin Silaghi (ROU)
1984 Los Angeles
tulokset

 Sin Jun-Seop (KOR)

 Virgil Hill (USA)

 Mohamed Zaoui (ALG)
 Arístides González (PUR)
1988 Soul
tulokset

 Henry Maske (GDR)

 Egerton Marcus (CAN)

 Chris Sande (KEN)
 Syed Hussain Shah (PAK)
1992 Barcelona
tulokset

 Ariel Hernández (CUB)

 Chris Byrd (USA)

 Chris Johnson (CAN)
 Lee Seung-Bae (KOR)
1996 Atlanta
tulokset

 Ariel Hernández (CUB)

 Malik Beyleroglu (TUR)

 Mohamed Bahari (ALG)
 Rhoshii Wells (USA)
2000 Sydney
tulokset

 Jorge Gutiérrez (CUB)

 Gaydarbek Gaydarbekov (RUS)

 Zsolt Erdei (HUN)
 Vüqar Ələkbərov (AZE)
2004 Ateena
tulokset

 Gaydarbek Gaydarbekov (RUS)

 Gennady Golovkin (KAZ)

 Andre Dirrell (USA)
 Suriya Prasathinphimai (THA)
2008 Peking
tulokset

 James DeGale (GBR)

 Emilio Correa, Jr. (CUB)

 Vijender Singh (IND)
 Darren Sutherland (IRL)
2012 Lontoo
tulokset

 Ryota Murata (JPN)

 Esquiva Florentino (BRA)

 Abbos Atayev (UZB)
 Anthony Ogogo (GBR)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Arlen López (CUB)

 Bektemir Melikuziev (UZB)

 Kamran Shakhsuvarly (AZE)
 Misael Rodríguez (MEX)
  Lähde: Boxing Men's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Kevyt raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

 Eddie Eagan (USA)

 Sverre Sørsdal (NOR)

 Harry Franks (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

 Harry Mitchell (GBR)

 Thyge Petersen (DEN)

 Sverre Sørsdal (NOR)

1928 Amsterdam
tulokset

 Víctor Avendaño (ARG)

 Ernst Pistulla (GER)

 Karel Miljon (NED)

1932 Los Angeles
tulokset

 Dave Carstens (RSA)

 Gino Rossi (ITA)

 Peter Jørgensen (DEN)

1936 Berliini
tulokset

 Roger Michelot (FRA)

 Richard Vogt (GER)

 Francisco Resiglione (ARG)

1948 Lontoo
tulokset

 George Hunter (RSA)

 Don Scott (GBR)

 Mauro Cía (ARG)

1952 Helsinki
tulokset

 Norvel Lee (USA)

 Antonio Pacenza (ARG)

 Harry Siljander (FIN)
 Anatoly Perov (URS)
1956 Melbourne
tulokset

 Jim Boyd (USA)

 Gheorghe Negrea (ROU)

 Carlos Lucas (CHI)
 Romualdas Murauskas (URS)
1960 Rooma
tulokset

 Cassius Clay (USA)

 Zbigniew Pietrzykowski (POL)

 Giulio Saraudi (ITA)
 Tony Madigan (AUS)
1964 Tokio
tulokset

 Cosimo Pinto (ITA)

 Aleksey Kiselyov (URS)

 Aleksandar Nikolov (BUL)
 Zbigniew Pietrzykowski (POL)
1968 México
tulokset

 Danas Pozniakas (URS)

 Ion Monea (ROU)

 Georgi Stankov (BUL)
 Stanislaw Dragan (POL)
1972 München
tulokset

 Mate Parlov (YUG)

 Gilberto Carrillo (CUB)

 Isaac Ikhouria (NGR)
 Janusz Gortat (POL)
1976 Montréal
tulokset

 Leon Spinks (USA)

 Sixto Soria (CUB)

 Janusz Gortat (POL)
 Costica Dafinoiu (ROU)
1980 Moskova
tulokset

 Slobodan Kacar (YUG)

 Pawel Skrzecz (POL)

 Ricardo Rojas (CUB)
 Herbert Bauch (GDR)
1984 Los Angeles
tulokset

 Ante Josipovic (YUG)

 Kevin Barry (NZL)

 Mustapha Moussa (ALG)
 Evander Holyfield (USA)
1988 Soul
tulokset

 Andrew Maynard (USA)

 Nurmagomed Shanavazov (URS)

 Henryk Petrich (POL)
 Damir Škaro (YUG)
1992 Barcelona
tulokset

 Torsten May (GER)

 Rostyslav Zaulychniy (EUN)

 Zoltán Béres (HUN)
 Wojciech Bartnik (POL)
1996 Atlanta
tulokset

 Vasily Zhirov (KAZ)

 Lee Seung-Bae (KOR)

 Thomas Ulrich (GER)
 Antonio Tarver (USA)
2000 Sydney
tulokset

 Aleksandr Lebzyak (RUS)

 Rudi Kraj (CZE)

 Andriy Fedchuk (UKR)
 Sergey Mikhaylov (UZB)
2004 Ateena
tulokset

 Andre Ward (USA)

 Magomed Aripgadzhiyev (BLR)

 Utkirbek Khaydarov (UZB)
 Ahmed Ismail (EGY)
2008 Peking
tulokset

 Zhang Xiaoping (CHN)

 Kenny Egan (IRL)

 Yerkebulan Shynaliyev (KAZ)
 Tony Jeffries (GBR)
2012 Lontoo
tulokset

 Yegor Mekhontsev (RUS)

 Adilbek Niyazymbetov (KAZ)

 Oleksandr Hvozdyk (UKR)
 Yamaguchi Falcão (BRA)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Julio César La Cruz (CUB)

 Adilbek Niyazymbetov (KAZ)

 Joshua Buatsi (GBR)
 Mathieu Bauderlique (FRA)
  Lähde: Boxing Men's Light-Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

 Sam Berger (USA)

 Charles Mayer (USA)

 Bill Michaels (USA)

1908 Lontoo
tulokset

 Albert Oldman (GBR)

 Sid Evans (GBR)

 Frank Parks (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

 Ron Rawson (GBR)

 Søren Petersen (DEN)

 Xavier Eluère (FRA)

1924 Pariisi
tulokset

 Otto von Porat (NOR)

 Søren Petersen (DEN)

 Alfredo Porzio (ARG)

1928 Amsterdam
tulokset

 Arturo Rodríguez (ARG)

 Nils Ramm (SWE)

 Jakob Michaelsen (DEN)

1932 Los Angeles
tulokset

 Alberto Lovell (ARG)

 Luigi Rovati (ITA)

 Fred Feary (USA)

1936 Berliini
tulokset

 Herbert Runge (GER)

 Guillermo Lovell (ARG)

 Erling Nilsen (NOR)

1948 Lontoo
tulokset

 Rafael Iglesias (ARG)

 Gunnar Nilsson (SWE)

 Johnny Arthur (RSA)

1952 Helsinki
tulokset

 Ed Sanders (USA)

 Ingemar Johansson (SWE)

 Ilkka Koski (FIN)
 Dries Nieman (RSA)
1956 Melbourne
tulokset

 Pete Rademacher (USA)

 Lev Mukhin (URS)

 Mino Bozzano (ITA)
 Daan Bekker (RSA)
1960 Rooma
tulokset

 Franco De Piccoli (ITA)

 Daan Bekker (RSA)

 Günter Siegmund (EUA)
 Josef Nemec (TCH)
1964 Tokio
tulokset

 Joe Frazier (USA)

 Hans Huber (EUA)

 Giuseppe Ros (ITA)
 Vadim Yemelyanov (URS)
1968 México
tulokset

 George Foreman (USA)

 Jonas Cepulis (URS)

 Giorgio Bambini (ITA)
 Joaquín Rocha (MEX)
1972 München
tulokset

 Teófilo Stevenson (CUB)

 Ion Alexe (ROU)

 Peter Hussing (FRG)
 Hasse Thomsén (SWE)
1976 Montréal
tulokset

 Teófilo Stevenson (CUB)

 Mircea Simion (ROU)

 Clarence Hill (BER)
 Johnny Tate (USA)
1980 Moskova
tulokset

 Teófilo Stevenson (CUB)

 Pyotr Zayev (URS)

 Jürgen Fanghänel (GDR)
 István Lévai (HUN)
1984 Los Angeles
tulokset

 Henry Tillman (USA)

 Willie deWit (CAN)

 Angelo Musone (ITA)
 Arnold Vanderlijde (NED)
1988 Soul
tulokset

 Ray Mercer (USA)

 Baek Hyeon-Man (KOR)

 Arnold Vanderlijde (NED)
 Andrzej Golota (POL)
1992 Barcelona
tulokset

 Félix Savón (CUB)

 David Izonritei (NGR)

 Arnold Vanderlijde (NED)
 David Tua (NZL)
1996 Atlanta
tulokset

 Félix Savón (CUB)

 David Defiagbon (CAN)

 Luan Krasniqi (GER)
 Nate Jones (USA)
2000 Sydney
tulokset

 Félix Savón (CUB)

 Sultan-Akhmed Ibragimov (RUS)

 Vladimir Ch'ant'uria (GEO)
 Sebastian Köber (GER)
2004 Ateena
tulokset

 Odlanier Solís (CUB)

 Viktor Zuyev (BLR)

 Naser Al Shami (SYR)
 Mohamed El-Sayed (EGY)
2008 Peking
tulokset

 Rakhim Chakhkiyev (RUS)

 Clemente Russo (ITA)

 Osmay Acosta (CUB)
 Deontay Wilder (USA)
2012 Lontoo
tulokset

 Oleksandr Usik (UKR)

 Clemente Russo (ITA)

 Teymur Mammadov (AZE)
 Tervel Pulev (BUL)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Evgeny Tishchenko (RUS)

 Vasiliy Levit (KAZ)

 Rustam Tulaganov (UZB)
 Erislandy Savón (CUB)
  Lähde: Boxing Men's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Superraskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Tyrell Biggs (USA)

 Francesco Damiani (ITA)

 Bobby Wells (GBR)
 Aziz Salihu (YUG)
1988 Soul
tulokset

 Lennox Lewis (CAN)

 Riddick Bowe (USA)

 Janusz Zarenkiewicz (POL)
 Alex Miroshnichenko (URS)
1992 Barcelona
tulokset

 Roberto Balado (CUB)

 Richard Igbeneghu (NGR)

 Svilen Rusinov (BUL)
 Brian Nielsen (DEN)
1996 Atlanta
tulokset

 Volodymyr Klychko (UKR)

 Paea Wolfgramm (TGA)

 Duncan Dokiwari (NGR)
 Aleksey Lyozin (RUS)
2000 Sydney
tulokset

 Audley Harrison (GBR)

 Mukhtarkhan Dildabekov (KAZ)

 Paolo Vidoz (ITA)
 Rustam Saidov (UZB)
2004 Ateena
tulokset

 Aleksandr Povetkin (RUS)

 Mohamed Aly (EGY)

 Roberto Cammarelle (ITA)
 Michel López (CUB)
2008 Peking
tulokset

 Roberto Cammarelle (ITA)

 Zhang Zhilei (CHN)

 V'iacheslav Hlazkov (UKR)
 David Price (GBR)
2012 Lontoo
tulokset

 Anthony Joshua (GBR)

 Roberto Cammarelle (ITA)

 Magomedrasul Majidov (AZE)
 Ivan Dychko (KAZ)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Tony Yoka (FRA)

 Joe Joyce (GBR)

 Filip Hrgović (CRO)
 Ivan Dychko (KAZ)
  Lähde: Boxing Men's Super Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Nicola Adams (GBR)

 Ren Cancan (CHN)

 Mary Kom (IND)
 Marlen Esparza (USA)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Nicola Adams (GBR)

 Sarah Ourahmoune (FRA)

 Ren Cancan (CHN)
 Ingrit Valencia (COL)
  Lähde: Boxing Women's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Katie Taylor (IRL)

 Sofya Ochigava (RUS)

 Adriana Araújo (BRA)
 Mavzuna Chorieva (TJK)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Estelle Mossely (FRA)

 Yin Junhua (CHN)

 Mira Potkonen (FIN)
 Anastasia Belyakova (RUS)
  Lähde: Boxing Women's Lightweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

 Claressa Shields (USA)

 Nadezhda Torlopova (RUS)

 Li Jinzi (CHN)
 Marina Volnova (KAZ)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Claressa Shields (USA)

 Nouchka Fontijn (NED)

 Dariga Shakimova (KAZ)
 Li Qian (CHN)
  Lähde: Boxing Women's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Boxinx olympic.org. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)
  2. Boxing Sports-Reference. Viitattu 10.4.2017. (englanniksi)