Luettelo curlingin olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pääartikkeli: Curling olympialaisissa

Curling on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1998 talviolympialaisista lähtien. Tätä ennen miesten curling on ollut olympiaohjelmassa vuoden 1924 talviolympialaisissa. Menestynein maa olympialaisten curlingissa on Kanada.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset
 Iso-Britannia
William Jackson
Robin Welsh
Thomas Murray
Laurence Jackson
D. G. Astley
 Ruotsi
Johan Petter Åhlén
Carl August Kronlund
Ture Ödlund
Carl Wilhelm Petersén
Carl Axel Pettersson
Erik Severin
Karl Wahlberg
Victor Wetterström
 Ranska
Henri Cournollet
Georges André
Armand Bénédic
Pierre Canivet
R. Planque
H. Aldebert
1928-1994 ei olympiaohjelmassa
1998 Nagano
tulokset
 Sveitsi
Patrick Hürlimann
Patrik Lörtscher
Daniel Müller
Diego Perren
Dominic Andres
 Kanada
Mike Harris
Richard Hart
Collin Mitchell
George Karrys
Paul Savage
 Norja
Eigil Ramsfjell
Jan Thoresen
Stig-Arne Gunnestad
Tore Torvbråten
Anthon Grimsmo
2006 Torino
tulokset
 Norja
Pål Trulsen
Lars Vågberg
Flemming Davanger
Bent Ånund Ramsfjell
Torger Nergård
 Kanada
Kevin Martin
Don Walchuk
Carter Rycroft
Don Bartlett
Ken Tralnberg
 Sveitsi
Andreas Schwaller
Christof Schwaller
Markus Eggler
Damian Grichting
Marco Ramstein
2006 Torino
tulokset
 Kanada
Brad Gushue
Mark Nichols
Russ Howard
Jamie Korab
Mike Adam
 Suomi
Markku Uusipaavalniemi
Wille Mäkelä
Kalle Kiiskinen
Teemu Salo
Jani Sullanmaa
 Yhdysvallat
Pete Fenson
Shawn Rojeski
Joseph Polo
John Shuster
Scott Baird
2010 Vancouver
tulokset
 Kanada
Kevin Martin
John Morris
Marc Kennedy
Ben Hebert
Adam Enright
 Norja
Thomas Ulsrud
Torger Nergård
Christoffer Svae
Håvard Vad Petersson
Thomas Løvold
 Sveitsi
Ralph Stöckli
Jan Hauser
Markus Eggler
Simon Strübin
Toni Müller
2014 Sotši
tulokset
 Kanada
Brad Jacobs
Ryan Fry
E. J. Harnden
Ryan Harnden
Caleb Flaxey
 Iso-Britannia
David Murdoch
Greg Drummond
Scott Andrews
Michael Goodfellow
Tom Brewster
 Ruotsi
Niklas Edin
Sebastian Kraupp
Fredrik Lindberg
Viktor Kjäll
Oskar Eriksson
  Lähde: Curling Men Official Website of Olympic Movement. Viitattu 25.12.2016. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1998 Nagano
tulokset
 Kanada
Sandra Schmirler
Jan Betker
Joan McCusker
Marcia Gudereit
Atina Ford
 Tanska
Helena Blach Lavrsen
Margit Pörtner
Dorthe Holm
Trine Qvist
Jane Bidstrup
 Ruotsi
Elisabet Gustafson
Katarina Nyberg
Louise Marmont
Elisabeth Persson
Margaretha Lindahl
2002 Salt Lake City
tulokset
 Iso-Britannia
Rhona Martin
Deborah Knox
Fiona MacDonald
Janice Rankin
Margaret Morton
 Sveitsi
Luzia Ebnöther
Mirjam Ott
Tanya Frei
Laurence Bidaud
Nadia Röthlisberger
 Kanada
Kelley Law
Julie Skinner
Georgina Wheatcroft
Diane Nelson
Cheryl Noble
2006 Torino
tulokset
 Ruotsi
Anette Norberg
Eva Lund
Cathrine Lindahl
Anna Svärd
Ulrika Bergman
 Sveitsi
Mirjam Ott
Binia Beeli
Valeria Spälty
Michèle Moser
Manuela Kormann
 Kanada
Shannon Kleibrink
Amy Nixon
Glenys Bakker
Christine Keshen
Sandra Jenkins
2010 Vancouver
tulokset
 Ruotsi
Anette Norberg
Eva Lund
Cathrine Lindahl
Anna Le Moine
Kajsa Bergström
 Kanada
Cheryl Bernard
Susan O'Connor
Carolyn Darbyshire
Cori Bartel
Kristie Moore
 Kiina
Wang Bingyu
Liu Yin
Yue Qingshuang
Zhou Yan
Liu Jinli
2014 Sotši
tulokset
 Kanada
Jennifer Jones
Kaitlyn Lawes
Jill Officer
Dawn McEwen
Kirsten Wall
 Ruotsi
Margaretha Sigfridsson
Maria Prytz
Christina Bertrup
Maria Wennerström
Agnes Knochenhauer
 Iso-Britannia
Eve Muirhead
Anna Sloan
Vicki Adams
Claire Hamilton
Lauren Gray
  Lähde: Curling Women Official Website of Olympic Movement. Viitattu 25.12.2016. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Curling sports-reference.com. Viitattu 25.12.2016. (englanniksi)
  2. Curling Official Website of Olympic Movement. Viitattu 25.12.2016. (englanniksi)