Luettelo lumilautailun olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lumilautailu on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1998 talviolympialaisista lähtien. Lajin menestynein maa olympialaisissa on Yhdysvallat.[1][2]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1998 Nagano
tulokset

 Gian Simmen (SUI)

 Daniel Franck (NOR)

 Ross Powers (USA)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Ross Powers (USA)

 Danny Kass (USA)

 JJ Thomas (USA)

2006 Torino
tulokset

 Shaun White (USA)

 Danny Kass (USA)

 Markku Koski (FIN)

2010 Vancouver
tulokset

 Shaun White (USA)

 Peetu Piiroinen (FIN)

 Scotty Lago (USA)

2014 Sotši
tulokset

 Iouri Podladtchikov (SUI)

 Ayumu Hirano (JPN)

 Taku Hiraoka (JPN)

  Lähde: Snowboarding Men's Halfpipe Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Suurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1998 Nagano
tulokset

 Ross Rebagliati (CAN)

 Thomas Prugger (ITA)

 Ueli Kestenholz (SUI)

  Lähde: Snowboarding Men's Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Parisuurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Philipp Schoch (SUI)

  Richard Richardsson (SWE)

  Chris Klug (USA)

2006 Torino
tulokset

  Philipp Schoch (SUI)

  Simon Schoch (SUI)

  Sigi Grabner (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Jasey-Jay Anderson (CAN)

  Benjamin Karl (AUT)

  Mathieu Bozzetto (FRA)

2014 Sotši
tulokset

  Vic Wild (RUS)

  Nevin Galmarini (SUI)

  Žan Košir (SLO)

  Lähde: Snowboarding Men's Parallel Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Parierikoispujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

 Vic Wild (RUS)

 Žan Košir (SLO)

 Benjamin Karl (AUT)

  Lähde: Snowboarding Men's Parallel Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

 Sage Kotsenburg (USA)

 Ståle Sandbech (NOR)

 Mark McMorris (CAN)

  Lähde: Snowboarding Men's Slopestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Lumilautakrossi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

 Seth Wescott (USA)

 Radoslav Židek (SVK)

 Paul-Henri De Le Rue (FRA)

2010 Vancouver
tulokset

 Seth Wescott (USA)

 Mike Robertson (CAN)

 Tony Ramoin (FRA)

2014 Sotši
tulokset

 Pierre Vaultier (FRA)

 Nikolay Olyunin (RUS)

 Alex Deibold (USA)

  Lähde: Snowboarding Men's Boardercross Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumikouru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1998 Nagano
tulokset

 Nicola Thost (GER)

 Stine Brun Kjeldaas (NOR)

 Shannon Dunn (USA)

2002 Salt Lake City
tulokset

 Kelly Clark (USA)

 Doriane Vidal (FRA)

 Fabienne Reuteler (SUI)

2006 Torino
tulokset

 Hannah Teter (USA)

 Gretchen Bleiler (USA)

 Kjersti Buaas (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

 Torah Bright (AUS)

 Hannah Teter (USA)

 Kelly Clark (USA)

2014 Sotši
tulokset

 Kaitlyn Farrington (USA)

 Torah Bright (AUS)

 Kelly Clark (USA)

  Lähde: Snowboarding Women's Halfpipe Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Suurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1998 Nagano
tulokset

 Karine Ruby (FRA)

 Heidi Renoth (GER)

 Brigitte Köck (AUT)

  Lähde: Snowboarding Women's Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Parisuurpujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

 Isabelle Blanc (FRA)

 Karine Ruby (FRA)

 Lidia Trettel (ITA)

2006 Torino
tulokset

 Daniela Meuli (SUI)

 Amelie Kober (GER)

 Rosey Fletcher (USA)

2010 Vancouver
tulokset

 Nicolien Sauerbreij (NED)

 Yekaterina Ilyukhina (RUS)

 Marion Kreiner (AUT)

2014 Sotši
tulokset

 Patrizia Kummer (SUI)

 Tomoka Takeuchi (JPN)

 Alyona Zavarzina (RUS)

  Lähde: Snowboarding Women's Parallel Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Parierikoispujottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

 Julia Dujmovits (AUT)

 Anke Karstens (GER)

 Amelie Kober (GER)

  Lähde: Snowboarding Women's Parallel Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Slopestyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

 Jamie Anderson (USA)

 Enni Rukajärvi (FIN)

 Jenny Jones (GBR)

  Lähde: Snowboarding Women's Slopestyle Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)

Lumilautakrossi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

 Tanja Frieden (SUI)

 Lindsey Jacobellis (USA)

 Dominique Maltais (CAN)

2010 Vancouver
tulokset

 Maëlle Ricker (CAN)

 Déborah Anthonioz (FRA)

 Olivia Nobs (SUI)

2014 Sotši
tulokset

 Eva Samková (CZE)

 Dominique Maltais (CAN)

 Chloe Trespeuch (FRA)

  Lähde: Snowboarding Women's Boardercross Medalists Sports-Reference. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Snowboarding sports-reference.com. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)
  2. Snowboarding olympic.org. Viitattu 5.1.2017. (englanniksi)