Luettelo taitouinnin olympiamitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taitouinti on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuodesta 1984. Menestynein maa olympialaisten taitouinnissa on Venäjä, joka on ollut voittamaton vuodesta 2000 alkaen vieden jokaisen kultamitalin.[1][2]

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkueohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten joukkueohjelma
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset
 Yhdysvallat
Suzannah Bianco
Tammy Cleland
Becky Dyroen-Lancer
Emily Lesueur
Heather Pease
Jill Savery
Nathalie Schneyder
Heather Simmons
Jill Sudduth
Margot Thien
 Kanada
Lisa Alexander
Janice Bremner
Karen Clark
Karen Fonteyne
Sylvie Fréchette
Valerie Hould
Kasia Kulesza
Christine Larsen
Cari Read
Erin Woodley
 Japani
Raika Fujii
Mayuko Fujiki
Rei Jimbo
Miho Kawabe
Akiko Kawase
Riho Nakajima
Miya Tachibana
Kaori Takahashi
Miho Takeda
Junko Tanaka
2000 Sydney
tulokset
 Venäjä
Yelena Azarova
Olga Brusnikina
Mariya Kiselyova
Olga Novokshchenova
Irina Pershina
Yelena Soya
Yuliya Vasilyeva
Olga Vasyukova
Yelena Antonova
 Japani
Ayano Egami
Raika Fujii
Yoko Isoda
Rei Jimbo
Miya Tachibana
Miho Takeda
Yoko Yoneda
Yuko Yoneda
Juri Tatsumi
 Kanada
Lyne Beaumont
Claire Carver-Dias
Erin Chan
Catherine Garceau
Fanny Létourneau
Kirstin Normand
Jacinthe Taillon
Reidun Tatham
Jessica Chase
2004 Ateena
tulokset
 Venäjä
Yelena Azarova
Olga Brusnikina
Anastasia Davydova
Anastasiya Yermakova
Elvira Khasyanova
Mariya Kiselyova
Olga Novokshchenova
Anna Shorina
 Japani
Michiyo Fujimaru
Saho Harada
Kanako Kitao
Emiko Suzuki
Miya Tachibana
Miho Takeda
Juri Tatsumi
Yoko Yoneda
 Yhdysvallat
Alison Bartosik
Tamara Crow
Erin Dobratz
Rebecca Jasontek
Anna Kozlova
Sara Lowe
Lauren McFall
Stephanie Nesbitt
Kendra Zanotto
2008 Peking
tulokset
 Venäjä
Anastasia Davydova
Anastasiya Yermakova
Mariya Gromova
Natalia Ishchenko
Elvira Khasyanova
Olga Kuzhela
Svetlana Romashina
Anna Shorina
Yelena Ovchinnikova
 Espanja
Alba María Cabello
Raquel Corral
Andrea Fuentes
Thaïs Henríquez
Laura López
Gemma Mengual
Irina Rodríguez
Paola Tirados
Gisela Morón
 Kiina
Gu Beibei
Jiang Tingting
Jiang Wenwen
Liu Ou
Luo Xi
Sun Qiuting
Wang Na
Zhang Xiaohuan
Huang Xuechen
2012 Lontoo
tulokset
 Venäjä
Anastasia Davydova
Mariya Gromova
Natalia Ishchenko
Elvira Khasyanova
Daria Korobova
Alexandra Patskevich
Svetlana Romashina
Angelika Timanina
Alla Shishkina
 Kiina
Chang Si
Chen Xiaojun
Huang Xuechen
Jiang Tingting
Jiang Wenwen
Liu Ou
Luo Xi
Wu Yiwen
Sun Wenyan
 Espanja
Clara Basiana
Alba Cabello
Ona Carbonell
Margalida Crespí
Andrea Fuentes
Thaïs Henríquez
Paula Klamburg
Irene Montrucchio
Laia Pons
2016 Rio de Janeiro
tulokset
 Venäjä
Vlada Chigireva
Natalia Ishchenko
Svetlana Kolesnichenko
Aleksandra Patskevich
Svetlana Romashina
Alla Shishkina
Maria Shurochkina
Gelena Topilina
Elena Prokofyeva
 Kiina
Gu Xiao
Guo Li
Li Xiaolu
Liang Xinping
Sun Wenyan
Tang Mengni
Yin Chengxin
Zeng Zhen
Huang Xuechen
 Japani
Aika Hakoyama
Yukiko Inui
Kei Marumo
Risako Mitsui
Kanami Nakamaki
Mai Nakamura
Kano Omata
Kurumi Yoshida
Aiko Hayashi
  Lähde: TEAMS olympic.org. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Pariuinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten pariuinti
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Tracie Ruiz
ja Candy Costie (USA)

 Sharon Hambrook
ja Kelly Kryczka (CAN)

 Saeko Kimura
ja Miwako Motoyoshi (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Michelle Cameron
ja Carolyn Waldo (CAN)

 Karen Josephson
ja Sarah Josephson (USA)

 Mikako Kotani
ja Miyako Tanaka (JPN)

1992 Barcelona
tulokset

 Karen Josephson
ja Sarah Josephson (USA)

 Penny Vilagos
ja Vicky Vilagos (CAN)

 Fumiko Okuno
ja Aki Takayama (JPN)

1996 ei olympiaohjelmassa
2000 Sydney
tulokset

 Olga Brusnikina
ja Marija Kiseljova (RUS)

 Miya Tachibana
ja Miho Takeda (JPN)

 Fumiko Okuno
ja Aki Takayama (FRA)

2004 Ateena
tulokset

 Anastasia Davidova
ja Anastasija Jermakova (RUS)

 Miya Tachibana
ja Miho Takeda (JPN)

 Alison Bartosik
ja Anna Kozlova (USA)

2008 Peking
tulokset

 Anastasia Davidova
ja Anastasija Jermakova (RUS)

 Andrea Fuentes
ja Gemma Mengual (ESP)

 Saho Harada
ja Emiko Suzuki (JPN)

2012 Lontoo
tulokset

 Natalja Ištšenko
ja Svetlana Romašina (RUS)

 Ona Carbonell
ja Andrea Fuentes (ESP)

 Huang Xuechen
ja Liu Ou (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Natalja Ištšenko
ja Svetlana Romašina (RUS)

 Huang Xuechen
ja Sun Wenyan  (CHN)

 Yukiko Inui
ja Risako Mitsui  (JPN)

  Lähde: DUETS olympic.org. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
Synchronized Swimming Women's Duet Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)

Yksinuinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Naisten yksinuinti
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

 Tracie Ruiz (USA)

 Carolyn Waldo (CAN)

 Miwako Motoyoshi  (JPN)

1988 Soul
tulokset

 Carolyn Waldo (CAN)

 Tracie Ruiz (USA)

 Mikako Kotani (JPN)

1992 Barcelona
tulokset
 Kristen Babb-Sprague  (USA)
 Sylvie Fréchette (CAN)

ei jaettu

 Fumiko Okuno (JPN)

  Lähde: Synchronized Swimming Women's Solo Medalists Sports-Reference. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)
  2. Synchronized Swimming Sports-Reference. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)