Luettelo pöytätenniksen olympiamitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pöytätennis on ollut olympialaisten lajivalikoimassa vuodesta 1988 lähtien. Menestynein maa olympialaisten pöytätenniksessä on Kiina.[1][2]

Nykyinen olympiaohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten kaksinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Yoo Nam-Kyu (KOR)

 Kim Ki-Taek (KOR)

 Erik Lindh (SWE)

1992 Barcelona
tulokset

 Jan-Ove Waldner (SWE)

 Jean-Philippe Gatien (FRA)

 Kim Taek-Soo (KOR)
 Ma Wenge (CHN)
1996 Atlanta
tulokset

 Liu Guoliang (CHN)

 Wang Tao (CHN)

 Jörg Roßkopf (GER)

2000 Sydney
tulokset

 Kong Linghui (CHN)

 Jan-Ove Waldner (SWE)

 Liu Guoliang (CHN)

2004 Ateena
tulokset

 Ryu Seung-Min (KOR)

 Wang Hao (CHN)

 Wang Liqin (CHN)

2008 Peking
tulokset

 Ma Lin (CHN)

 Wang Hao (CHN)

 Wang Liqin (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

 Zhang Jike (CHN)

 Wang Hao (CHN)

 Dimitrij Ovtcharov (GER)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ma Long (CHN)

 Zhang Jike (CHN)

 Jun Mizutani (JPN)

  Lähde: Table Tennis Men's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Naisten kaksinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Chen Jing (CHN)

 Li Huifen (CHN)

 Jiao Zhimin (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

 Deng Yaping (CHN)

 Qiao Hong (CHN)

 Hyun Jung-Hwa (KOR)
 Li Bun-Hui (PRK)
1996 Atlanta
tulokset

 Deng Yaping (CHN)

 Chen Jing (TPE)

 Qiao Hong (CHN)

2000 Sydney
tulokset

 Wang Nan (CHN)

 Li Ju (CHN)

 Chen Jing (TPE)

2004 Ateena
tulokset

 Zhang Yining (CHN)

 Kim Hyang-Mi (PRK)

 Kim Kyung-Ah (KOR)

2008 Peking
tulokset

 Zhang Yining (CHN)

 Wang Nan (CHN)

 Guo Yue (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

 Li Xiaoxia (CHN)

 Ding Ning (CHN)

 Feng Tianwei (SIN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Ding Ning (CHN)

 Li Xiaoxia (CHN)

 Kim Song-i (PRK)

  Lähde: Table Tennis Women's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)

Miesten joukkuepeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2008 Peking
tulokset

 Kiina

 Saksa

 Etelä-Korea
Oh Sang-Eun
Ryu Seung-Min
Yoon Jae-Young

2012 Lontoo
tulokset

 Kiina
Wang Hao
Zhang Jike
Ma Long

 Etelä-Korea

 Saksa

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Kiina

 Japani

 Saksa

  Lähde: Table Tennis Men's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Naisten joukkuepeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2008 Peking
tulokset

 Kiina

 Singapore

 Etelä-Korea

2012 Lontoo
tulokset

 Kiina

 Japani

 Singapore

2016 Rio de Janeiro
tulokset

 Kiina

 Saksa

 Japani

  Lähde: Table Tennis Women's Team Medalists Sports-Reference. Viitattu 12.2.2017. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Poistetut tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten nelinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Chen Longcan ja
Wei Qingguang (CHN)

 Ilija Lupulesku ja
Zoran Primorac (YUG)

 Ahn Jae-Hyung ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

 Lü Lin ja
Wang Tao (CHN)

 Steffen Fetzner ja
Jörg Roßkopf (GER)

 Kang Hee-Chan ja
Lee Chul-Seung (KOR)
 Kim Taek-Soo ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)
1996 Atlanta
tulokset

 Kong Linghui ja
Liu Guoliang (CHN)

 Lü Lin ja
Wang Tao (CHN)

 Lee Chul-Seung ja
Yoo Nam-Kyu (KOR)

2000 Sydney
tulokset

 Wang Liqin ja
Yan Sen (CHN)

 Kong Linghui ja
Liu Guoliang (CHN)

 Patrick Chila ja
Jean-Philippe Gatien (FRA)

2004 Ateena
tulokset

 Chen Qi ja
Ma Lin (CHN)

 Ko Lai Chak ja
Li Ching (HKG)

 Michael Maze ja
Finn Tugwell (DEN)

  Lähde: Table Tennis Men's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Naisten nelinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olympialippu Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

 Hyun Jung-Hwa ja
Yang Young-Ja (KOR)

 Chen Jing ja
Jiao Zhimin (CHN)

 Jasna Fazlic ja
Gordana Perkucin (YUG)

1992 Barcelona
tulokset

 Deng Yaping ja
Qiao Hong (CHN)

 Chen Zihe ja
Gao Jun (CHN)

 Hong Cha-Ok ja
Hyun Jung-Hwa (KOR)
 Li Bun-Hui ja
Yu Sun-Bok (PRK)
1996 Atlanta
tulokset

 Deng Yaping ja
Qiao Hong (CHN)

 Liu Wei ja
Qiao Yunping (CHN)

 Park Hae-Jung ja
Ryu Ji-Hae (KOR)

2000 Sydney
tulokset

 Li Ju ja
Wang Nan (CHN)

 Sun Jin ja
Yang Ying (CHN)

 Kim Moo-Kyo ja
Ryu Ji-Hae (KOR)

2004 Ateena
tulokset

 Wang Nan ja
Zhang Yining (CHN)

 Lee Eun-Sil ja
Seok Eun-Mi (KOR)

 Guo Yue ja
Niu Jianfeng (CHN)

  Lähde: Table Tennis Women's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)
Table Tennis Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.11.2015. (englanniksi)
  2. Table Tennis Sports-Reference. Viitattu 14.11.2015. (englanniksi)